Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   202 / 203
(#) Skori válasza tufatofu hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Ez fizikailag mekkora (le tudnád fotózni)?
Szippantáskor kapcsolod be a szivatyút, vagy vákuumtartály+szelep kombináció van?
(#) tufatofu válasza Skori hozzászólására (») Feb 1, 2025 / 5

A pákanyomógomb van meg relézve, mert a kínai szippantós pákában nem biztos, hogy a kapcsoló szereti a motor 2-3A-ét szaggatni. Maga a motor 12V-ról megy amit egy Step Down konverter állít elő a 24V-ból. Tartály nincs és szelep sem.
(#) Skori válasza tufatofu hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Köszi az infót!
(#) tufatofu válasza Skori hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Nincs mit. Úgy vásároltam anno, hogy a bontóban mondtam(amitől hülyének néztek), a legolcsóbb központizár vákuum szivattyúból kérnék, mindegy milyen autóból, csak olcsó legyen és hibátlan. Ez azt hiszem valami Seat-ban lakott és nem került többe mint 5000ft, viszont a galvánozott furatból is kirántja az olvadékot. A mérete a 24V 60W-os biztonsági trafótól nem magasabb így elhelyezve. Van benne gyárilag egy elektronika amit kihajítottam.
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Az nekem egy lábpedálom van a szippantomotor inditására. Jo vele dolgozni csendes is.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2025
(#) Suba53 válasza tufatofu hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Keresek a környéken egy bontót.
(#) nagym6 válasza tufatofu hozzászólására (») Feb 1, 2025 / 1

A motor indulásakor van azonnal elég erejű és mennyiségű vákum?
Én úgy képzelném el, hogy van egy tartály amiben előre csinál a motor max. vákumot, ott szelep nyitáskor azonnal teljes erővel és kellő mennyiséggel szív.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

A motor tipusátol függ. nálam 3 fajta szivattyu van ( más dolgokra) és mindegyik azonnal sziv. Mindegyiken sokkal nagyobb a szivo nyilás mit a csö másik végén ( szivohegyen) azaz ott felgyorsul a levegö. Esetleg érdemes tanulmányozni, ha van ilyen adat, mekkora a szivattyu teljesitménye ( liter/min vagy valami hasonlo adat)
(#) tufatofu válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Azonnal van vákuum. Nekem jobban bevált miután az ilyen-olyan erre a célra tervezett szivattyúk nem. Többféle kiforrasztó állomást kipróbáltam az ismerősök körében és mindnek a szívóerő volt a gond. Ez természetesen csak egy vélemény, nincs kőbe vésve és késztetni sem akarok senkit hasonló építésére, csupán egy ötletet adtam. Lehet másnak más jön be. Nekem ami gondom volt a kínai állomások külön is megvásárolható szivattyúival, hogy nagyon csekély volt a szívóerő.
(#) mex válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Szerintem is ez a helyes elképzelés!
Tervezem én is már régóta egy ilyen szippancs készítését, a szivattyú már régóta megvan, komolyabb membrános darab, de még a tartály,és a szelep hiányzik, illetve még nem tudom melyikeket használjam fel a lomosból..
(#) tufatofu válasza mex hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Arra kelleni fog egy vákuumkapcsoló is, hogy a motor ne horpassza a tartályt míg le nem ég. A túlzott szívóerő sem feltétlen jó, mert egy régi elérett bakelit panelről úgy felszedi a rezet, mintha ott sem lett volna.
(#) Alkotó válasza tufatofu hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Nem értek az autókhoz, ezért meglepve olvasom, hogy a központi zárban van vákuumszivattyú. Ha tudod, mond el minek van az ott, és mit csinál a folyamatban. Az én autómon egyetlen kattanás a zárás-nyitás, semmilyen "szivattyúhangot", vagy erre utaló jelet nem érzékelek.
(#) mex válasza tufatofu hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Igen vákuumkapcsoló is akad van egy SMC ZSE 20 típusom, már rég nem használtam.
Az igazi kihívás, rávenni magam a dobozkészítésre...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2025
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Ajtózárakat működteti. Nem elektromos motoros, hanem levegővel működtetett dugattyús vagy membrános szerkezet nyit zár. Szaknyelven pneumatikus. Nem tudom miért jobb ez, itt is van elektronika a pumpát vezérelni.
(#) nagym6 válasza mex hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Még kihagytam az óngyűjtő tartályt, itt visszább Bakman rajzán látni.
(#) tufatofu válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 1, 2025 /

Nekem sem volt ilyen autóm, de sok típusban vákuumos a központi zár( Audi A3, Volkswagen, Seat stb.)a szivattyú csinálja a vákuumot hozzá.
(#) djwhiteman hozzászólása Feb 20, 2025 / 5

Hameg HM 1004

Sziasztok!

Új lakója lett a műhelyemnek!

Elég ritkán látok ilyen típust eladót, szóval nem hagyhattam ki a vásárlást. Anno elektronikai iskolában javarészt ilyeneken tanultam, és már ott a szívemhez nőttek.

A képen felső oszcilloszkóp az eddig használt gépem. Szegényt anno két gépből raktam össze működőre, viszont még mindig nem tökéletes, ugyanis feszültséget nem jól méri, és az valami kontakt hiba miatt állandóan elmászik.
Na de majd most meg javítom!
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2025
(#) Gafly válasza djwhiteman hozzászólására (») Feb 20, 2025 /

Sok örömöd teljen benne.
(#) djwhiteman válasza Gafly hozzászólására (») Feb 20, 2025 /

Köszönöm szépen!
(#) compozit válasza djwhiteman hozzászólására (») Feb 20, 2025 /

Sok-sok türelem és biztosan sikerrel jársz!
(#) djwhiteman válasza compozit hozzászólására (») Vas, 22:34 /

Köszi szépen, közben a hétvégén sikerült is megoldanom, a két potméter volt totálisan elkopva ami finomhangolja az 1-2 csatornákon az amplítúdót.
(#) nagym6 válasza djwhiteman hozzászólására (») Hé, 8:06 /

Ha már kidobandó, próbára érdemes belefújni Isopropil alkoholt ha van ehhez nyílás rajta. Közben forgatva, ezzel megtisztulhatnak belül a kontaktusok. Máshova ne menjen az alkohol, bár az isopropil elvileg nem árt másnak.
(#) Ge Lee válasza djwhiteman hozzászólására (») Csü, 9:43 /

Nálam most ez az új lakó. Dolgozni nem lehet vele, mert ahhoz nagyon rövid a fókusza, de forrszemek meg alkatrészek típusának ellenőrzésére megfelel. Mögé tettem a tabletet és csináltam pár képet. Ezzel már az is látszik, hogy a gombostű hegye mennyire is nem hegyes.
(#) patexati válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 10:17 /

Nekem a képen lévő fajta jött be, nagyon jó vele dolgozni.
A hozzászólás módosítva: Csü, 10:17

nagyito.jpg

(#) Alkotó válasza patexati hozzászólására (») Csü, 10:24 /

Nekem is van pont ilyen. A +2,5-öset tudom munkához használni, de nem kényelmes. Nehéz, ezért nyomja az orromat. Viszont látok vele.
Nálam asztali munkához az állványos, nagyméretű nagyító lencse vált be legjobban.
(#) teddysnow válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 10:26 /

Én ilyet használok 3x nagyításban (2.5 is elég lenne talán), azzal lehet szerelni is.
(#) Massawa válasza patexati hozzászólására (») Csü, 10:32 /

Csak marha nehéz, ha még az elemeket is berakod.

Én ezeket szeretem. Itt is voltak elemtartok azokat mind leszereletem. Felesleges, a munkaasztal világitása a fontos. Ezek nem tul tartosak,, de pehelykönnyüek, olcsok és a szemet árnyékoljlák ami javitja a látást a munkadarabra.
A hozzászólás módosítva: Csü, 10:40

IMG_7758.jpeg

(#) patexati válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 10:36 /

Amennyibe kerül em csoda,de sokat használom mivel a látásom megromlott pár éve szinte mindenhez kell nagyító ,de az asztali fix ez meg mobil..
(#) Massawa válasza patexati hozzászólására (») Csü, 10:45 /

Én egy Aldi kiárustáson vettem kettöt szinte fillérekért ( az eredeti ár kb 30%).
Jo arrol nincs szo meg profin néz ki, de hosszabb ideig fárasztó, ráadásul az optika felszerelése is nagyon gyatra, az ember meglöki, hozzáér valamihez, azonnal elhajlik és ujra kell állitgatni.
Ilyesmi a feketével nem fordulhat elö.
(#) SzervízMacska hozzászólása Csü, 13:16 / 4

HAYEAR mikroszkóp kamera

Sziasztok! Én is öregszem, a látásom már nem a régi. Ezért rendeltem ezt az eszközt, amivel pont az imént csengetett a futár. Hdmi és usb (webkamera üzemmód) csatlakoztatás lehetséges. Leírás szerint 4K30-as videót tud rögzíteni a Sony képérzékelőjével. Kép szerinti led világítás és 180x-os optika, melyeket külön kellett megrendelni. Állványt nem kértem hozzá, mivel szabvány állványmenettel rendelkezik. Így bármilyen videó-, vagy mikrofon állványra tudom majd rögzíteni. Mivel hidegen érkezett, a próba most elmarad. Majd éjjel, meló után…

IMG_1343.jpeg

Következő: »»   202 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem