Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   588 / 588
(#) fakóló válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 22:18 /

A fényképen bejelöltem hova érkezik a hálózati kábel.
(#) Bakman válasza fakóló hozzászólására (») Szo, 22:30 /

Biztos, hogy a biztosítékot oldja le és nem a Fi-relét (ÁVK)?
(#) fakóló válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 22:39 /

Bocsánat, a FI relé old le.
(#) pipi válasza fakóló hozzászólására (») Szo, 23:03 /

2 nyilat látok... a betáp vésőföld hová megy? Az is infó, ha fordítva dugod a konnektorba, akkor is leveri? Ha már szétszedted... mértél föld felé átvezetést?
(#) fakóló válasza pipi hozzászólására (») Szo, 23:17 /

A földelés a bejelölt csatitól balra lévő villára megy. Fordítva nem próbáltam.
(#) uniman válasza fakóló hozzászólására (») 6:54 /

A fotón kívül a mosógép típusszámát is illendő lenne megadni...
Ott van három kondi, azokat kiszedve meg kellene mérni. Azok nélkül kipróbálni a gépet, hogy úgy is leveri-e a fí-relét.
Biztos nincs benne egy ilyen zavarszűrő is ?
A hozzászólás módosítva: 7:00

bosch.jpg

(#) fakóló válasza uniman hozzászólására (») 8:12 /

Nincs zavarszűrő, a hálózati kábel közvetlenül a panelra megy. Ez egy Bosch varioperfect serie 4 gép.
(#) Bakman válasza fakóló hozzászólására (») 8:31 /

A hiba egyszerű, valami zárlatos a földelés felé. Ha van a közelben szigetelésvizsgáló, pár perc alatt a végére lehet járni.

Gyakori a fűtőszál ilyen hibája, de mérés/teszt nélkül lutri cserélni. Azt meg tudod tenni, hogy a fűtőszálról lehúzod a vezetékeket (ne a levegőben lógjon, szigeteld le őket) és kipróbálod, úgy bekapcsolva marad-e a Fi-relé. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel meg is van a hibás alkatrész. Esetleg így, fűtőszál nélkül elindítani valamilyen rövid, hideg vizes mosás programot (ha van rajta), ebben a formában a motor is "tesztelve" lesz.
(#) fakóló válasza Bakman hozzászólására (») 17:05 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget. A fűtőszál a hibás. Kikötve gond nélkül üzemel.
Következő: »»   588 / 588
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem