Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   588 / 589
(#) fakóló válasza Bakman hozzászólására (») Márc 8, 2025 /

A fényképen bejelöltem hova érkezik a hálózati kábel.
(#) Bakman válasza fakóló hozzászólására (») Márc 8, 2025 /

Biztos, hogy a biztosítékot oldja le és nem a Fi-relét (ÁVK)?
(#) fakóló válasza Bakman hozzászólására (») Márc 8, 2025 /

Bocsánat, a FI relé old le.
(#) pipi válasza fakóló hozzászólására (») Márc 8, 2025 /

2 nyilat látok... a betáp vésőföld hová megy? Az is infó, ha fordítva dugod a konnektorba, akkor is leveri? Ha már szétszedted... mértél föld felé átvezetést?
(#) fakóló válasza pipi hozzászólására (») Márc 8, 2025 /

A földelés a bejelölt csatitól balra lévő villára megy. Fordítva nem próbáltam.
(#) uniman válasza fakóló hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

A fotón kívül a mosógép típusszámát is illendő lenne megadni...
Ott van három kondi, azokat kiszedve meg kellene mérni. Azok nélkül kipróbálni a gépet, hogy úgy is leveri-e a fí-relét.
Biztos nincs benne egy ilyen zavarszűrő is ?
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2025

bosch.jpg

(#) fakóló válasza uniman hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Nincs zavarszűrő, a hálózati kábel közvetlenül a panelra megy. Ez egy Bosch varioperfect serie 4 gép.
(#) Bakman válasza fakóló hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

A hiba egyszerű, valami zárlatos a földelés felé. Ha van a közelben szigetelésvizsgáló, pár perc alatt a végére lehet járni.

Gyakori a fűtőszál ilyen hibája, de mérés/teszt nélkül lutri cserélni. Azt meg tudod tenni, hogy a fűtőszálról lehúzod a vezetékeket (ne a levegőben lógjon, szigeteld le őket) és kipróbálod, úgy bekapcsolva marad-e a Fi-relé. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel meg is van a hibás alkatrész. Esetleg így, fűtőszál nélkül elindítani valamilyen rövid, hideg vizes mosás programot (ha van rajta), ebben a formában a motor is "tesztelve" lesz.
(#) fakóló válasza Bakman hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget. A fűtőszál a hibás. Kikötve gond nélkül üzemel.
(#) Jjanos22 hozzászólása Márc 18, 2025 /

FAGOR FLS 843 mosás az elején leáll

FAGOR FLS 843 mosógépben hirtelen a jövetkező hiba lépett fel. Mosás elején kevés vizet beenged a dobba és nem megy tovább a program.
(#) Dino71 válasza Jjanos22 hozzászólására (») Márc 18, 2025 / 1

Szia! Vagy az egyik vízszelep kuka, vagy nem kezd el forgatni. Moci szénkefe..... Ezeket nézném elsőnek.
(#) gyerek67 hozzászólása Márc 22, 2025 /

Tisztítás

Sziasztok!
Elektrolux mosógép dob-szoknyájának tisztításához milyen anyagot javasoltok?
Vagy inkább csere?
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2025
(#) még1MbR válasza gyerek67 hozzászólására (») Márc 22, 2025 /

Ultra tip. extra erős penész eltávolítóval szoktam befújni, nekem szépen lehozta a parna elszíneződést.
(#) gyerek67 válasza még1MbR hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Köszi a tippet!
Üdv:
Viktor
(#) Lennon hozzászólása Márc 23, 2025 /

Navon mosógép

Sziasztok!
Van egy öt éves Navon (Vestel) N7100AAA mosógépen, ami a legutóbbi mosásnál E01-es hibakódot írt ki.
Van valakinek ehhez egy szerelési útmutatója? Azt tudom, hogy az ajtó zárórészével van valami, mert ott nem kattan.

Tudtok segíteni?
(#) még1MbR válasza Lennon hozzászólására (») Márc 25, 2025 /

Elektrotanyán nem találtam semmit róla, de ha kiszeded az ajtó kapcsolót, méregetéssel biztos jutsz valami eredményre szerintem.
(#) még1MbR hozzászólása Márc 31, 2025 /

Bosch dobcsillag

Sziasztok!

Bosch Bosch MAX 7 varioperfect géphez hol lehet szerezni dobcsillagot?
Orczy szerint csak üsttel együtt létezik
Csatoltam az adattáblát, utolsó reményeim az itteni szakik, hátha ismernek valami bontót, bármit.
Látok a neten sokféle dobcsillagot, az Orczys ember szerint azok nem jók, eltérnek tengely, stb méretben.
Mi az igazság?
Köszi szépen előre is.

Bosh.JPG

(#) Dino71 válasza még1MbR hozzászólására (») Márc 31, 2025 / 1

Szia! valóban csak egybe kapni cikkszáma 00773699 rendelhető az orczynál Br. 65000ft
(#) még1MbR válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 31, 2025 /

Köszi a megerősítést, akkor ez lehet másik gép vétel lesz, szerencsére nem az enyém, csak segíteni próbáltam egy kollégámnak.
(#) Watson válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 3, 2025 /

Szia! Segíteni nem tudok, mert először látok ilyet, de jól jött nekem a segítség, mert a kép jobb oldalán látható nagy ellenállás értékét le tudtam olvasmi a képről R93 47 ohm. A az én lapomon egy hosszában repedt szürke henger van. A túloldali Lnk 302 is szétment és a 400v 10 mikró is gyanús. Köszönöm a képet.
(#) még1MbR válasza Watson hozzászólására (») Ápr 3, 2025 / 1

Időközben megoldottam a sípolós hang problémát, a kis csipogóhoz menő soros ellenállások egyike volt hibás, megnőtt az értéke. Kicseréltem, most szépen sípol.
(#) Tiborough hozzászólása 7:41 /

Whirlpool hdlx 70410 programkapcsoló hiba

Sziasztok! Segítségetekre lenne szükségem egy alkatrész beazonosízásában. Van egy whirlpool hdlx 70410 szárítógép, aminek a programkapcsolójában elégett egy ellenállás. Színkód alapján, ha jól olvasom, 2 mohmos. Ebben nem vagyok biztos. Kicseréltem pár alkatrészt ami javítókészletben volt, de ez az ellenállás nem volt benne. Az ellenállás egyik végén mérek feszültséget, de a másik felén semmit.
Köszönöm a segítséget!
(#) ferci válasza Tiborough hozzászólására (») 7:52 /

Szia!
Lehet, hogy nem jól olvasod a színeket. Az biztos, hogy nem 2 mohmos, inkább 2,2 Mohmos - az viszont nem nagyon ég le. Lehet az 22, 220 ohmos vagy 2k2, 22k..
Vedd ki legalább az egyik végét és próbálj ellenállást mérni rajta.
A feszmérés nem biztos módszer, mert ha pl. zárlat miatt 0 voltos az egyik oldala, becsapod magad. Utána derül ki, leégett vagy csak zárlat van.
A hozzászólás módosítva: 7:56
(#) Tiborough válasza ferci hozzászólására (») 8:18 /

Pontosan 2.2 Mohmosnak olvastam, csak kerekítettem. . Az biztos hogy az egyik végén elolvadt a kivezetésnél. Ez látszik is a képen. Amit rendeltem bele az méretben nagyobb, alig fért be a két kondenzátor közé, ezért nem voltam biztos az értékében. Ilyet kaptam.
A hozzászólás módosítva: 8:21
(#) ferci válasza Tiborough hozzászólására (») 8:22 /

Oké - leginkább az m-M miatt kérdeztem.
A többi meg egyértelmű mérés szempontjából: oka van a kiolvadásnak, égésnek.
A hozzászólás módosítva: 8:23
(#) Tiborough válasza ferci hozzászólására (») 8:42 /

Ez a problémám, hogy más hibás alkatrészt nem találtam, és zárlatot se mértem. Pedig valami biztos hibás, csak tudnám hogy hol keressem..Ennek ellenére ebayen vettem javító csomagot, de pont ilyen 2.2 Mohmos ellenállás nem volt benne.
(#) ferci válasza Tiborough hozzászólására (») 8:44 /

Azt nem írtad, hogy a csere után már jó a gép vagy sem?
A hozzászólás módosítva: 8:44
(#) Tiborough válasza ferci hozzászólására (») 8:49 /

Ha jó lenne akkor nem kérdeznék. A 230 volt megvan, a kisfeszültség veszik el valahol.
(#) ferci válasza Tiborough hozzászólására (») 8:54 /

Jó... - rajz kell hozzá, hogy felderítsd, miért veszek el a kisfeszültség.
Erről az ellenállásról indul a táp-ic, ott kell zárlatot keresni.
Az égés viszont nagyon érdekes, mert ha kiszámolod, a 2M2-n pl. 320 dc-nél hány mW fog melegedni, az elég kevés (sacc 45 mW ). Ami bent volt, elég silány lehetett.
(#) Tiborough válasza ferci hozzászólására (») 9:03 /

Az lnk305gn-t cseréltem, meg még pár dolgot de semmi nem változott. Feszültség alatt még nem nagyon méregettem. Reméltem hogy kicserélem ezt a pár alkatrészt és feléled. Persze zárlatokat próbáltam mérni, de azt nem találtam. Találkoztam már olyannal, hogy elégett egy ellenálás, és csak annyi volt a baja. De ez most kicsit feladra a leckét.
Következő: »»   588 / 589
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem