Fórum témák
» Több friss téma |
Meres javasolt menete: 230 Volt be, osszes futes. Anod fesz. Plusz minusz 15 Volt. Minusz 55 Volt. Ha ez mind megvan, akkor a vegcsoveknel: 2-es lab, minusz par voltnak kell lennie es allithatonak a potival. A legkisebb minusz erteken a cso elvileg lezar. Segitene az ugyon meg egy oszcilloszkop es egy hangenerator. Ha az elofok jo, az a szkopon latszik. A vegfokot meg meg lehet hajtani hanggeneratorral es ha melegedes utan lesovanyodik a hang, nagy esellyel izzanak a csovek anodjai, akkor az elofesz nem jo. Az latszik mert piros mint a cseresznye. Jo munkat!
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2025
De ettol meg lehet sima kontakt hiba a a 6,3-as jacknel ... Majd tegyel fel legyszi par fotot a belerol, kivancsi vagyok, hogy nez ki.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2025
Köszi szépen a mérés menetét, holnap teszek fel képeket.
Kimértem mindent, fűtés, anód fesz, + - 15v, - 55v, 2 es láb, összes elkót, kimenőt, jack aljzatokat, minden jó, megcseréltem a két végfok csövet és a két előfok csövet egymás közt, újra mértem és minden jó, tehát marad a csövek cseréje.
A képek valahogy lemaradtak.
Tok jo ez a holmi. Megerne egy klonozast. Van esely hogy nyak oldalrol csinalj egy jo minosegu fotot? Koszi. A munkapontokat nezd meg ha uj csovek vannak, Lehet, hogy tenyleg gazosak mar a regiek.
Szia! Mi elött vennél új csöveket vedd ki a mostaniakat, majd dugd vissza. Ismételd meg párszor, aztán próba. Elő szokott fordulni a cső foglalttal Hogy melegedés kor kontakt hibás lesz.
Köszi szépen, ez volt az első lépés, mielőtt elkezdtem méregetni.
A gitár kombó, kb 20 éves és még az eredeti csövek voltak benne, a végcsövek élettartama 4 - 6 év, az előcsöveké pedig 3 - 4 év, megérett a cserére. A csövek cseréje után, tökéletesen működik. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2025
Köszi szépen a segítséget, itt a kép a nyák oldalról.
Peavey Valve King 100Tisztelt Kollegak!Tegnap vegul sikerult megjavitani a Peavey VK100 csoves fejet. A problema onnan indult, hogy vetel utan elso bekapcsolaskor le fel nyomtam a ki-be kapcsolot. Azonnal lehalt a gep. Kiderult, hogy a vegfok csovek futese egyenaramrol megy. A bizttit kiverte. Itt a tervezo 1 Amperes diodakat tervezett be, amelyek zarlatosak lettek. Latszott, hogy valaki mar javitotta. Szoval vettem bele 3 Amperes diodakat, Bele tettem egy biztositek foglalatot. Kicsereltem, a diodakat es immar a biztositekot ami fix bizti volt, es elsore megszolalt a masina. Vettem bele 4 uj csovet is, de nem indokolt, a regivel is hatalmas hangero van es jol szol, szoval egyelore maradnak.
Azt nezem, hogy nyak alapjan, ha valai kuzd vele, lehet csinalni 50 wattos csoves kompo elektronikat, a vegcsovek kivaltasaval. Jol szol amugy a masina?
Ha 50 wattosat akarsz, akkor el 34 - es csövek kellenek, de akkor kimenőt is kell cserélni, mert más a primer illesztő impedanciája.
A kombó, épp az én hangzásvilágomnak megfelelően szól, nekem tökéletes, a hangerőt félig feltekerve, lefedi a dobokat és a basszus gitárt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |