Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Egyet nönapra. A fiatalasszony válogat a butorboltban. Vegre sikerül kinézi egy kis szekrényt, de még nagyobb a dilemma. Végre rászánja magát és megkérdezi az eladot.
Tessék mondani, beférne ez a szekrényke az automba. Az elado:Milyen autoja van asszonyom? A hölgy: Zöld Az elado: Na abba nem! ![]()
Vásárlói tájékoztatóHasznos infó.
Viszont az óvodások már bátran használhatják.
![]() ![]() Mit is kezdenél 3 éves korod előtt 40 foggal? Aztán meg a fogtündér lába kopna el. Én a múlt héten 24 fogút vettem. Még az is több, mint a sajátom ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2025
Becsüld meg ezt az időt. Akkor lesz baj, ha már több füled lesz, mint fogad.
![]() Ki kivel van?Adódott egy kis szerelési munka de erre én sem számítottam. Azt hiszem vissza adom a villanyos bizonyítványom.
NEFH
Nullával erősített földelő hálózat.
Hány éve szerelsz, ha most láttál ilyent először?
![]() Akad ennél szebb is. Mikor mindhárom szál piros. Nehogy összetévessze valaki. De sokkal gyakoribb a két egyforma. Csak két egyforma. Valamikor feltettem ide képet. Kötődobozban kék, fekete és piros összetekerve. ![]()
A piros + kék + fekete még logikailag lekövethető mert a piros a fázis, a kék a nulla, a fekete meg a föld. Mármint az én logikám szerint.
![]()
Az utolsó mondatom külön változat.
![]()
Ott a képen talán a bal alsó sarokban,a sötét vezeték fekete vagy barna, a fázis. Így könnyebb a dolog. Próbalámpa.
![]()
Azt valaki otthon magának csinálta.
Van ahol minden drót egy színű, mert a tulaj úgy döntött hogy ez itt szabályos mert csak ez van. A fotózást is add fel! Szerintem az elsőnél látszik ki kivel van csak *** (rosszul) van fotózva. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2025
Moderátor által szerkesztve
Egyszínű vezetékek nálunk is voltak sok helyen. Még apám csinálta. Azt mondta, hogy akkoriban alig lehetett vezetéket kapni, rézvezetéket meg egyszerűen sehol sem. Abból csinálta amit szerezni tudott. Végülis sokáig jó volt, kb 12 éve cseréltem ki a vezetékeket a falban.
Amúgy nem tilos egyszínű (bármilyen színű) vezetékeket használni, csak ez esetben meg kell jelölni pl. a végeket a kötődobozokban (pl. színes szigetelő szalagokkal). Ha jól tudom a szabvány is elfogadja, amennyiben egyértelmű jelölés van a vezetékeken.
Szüleim házában is csak piros és szürke 1,5-es réz vezetékek vannak! Apám szerelte '81-ben. Olyat tudott szerezni. A piros a földelés, a nulla és fázis mind szürke, de a fázist megjelölte fekete szigetelőszalaggal. Mindenhol összetekert kötések. Sehol nem kellett hiba miatt megbontani, csak ahol alakítottunk rajta. Már nem él szegény, a vezetékezés is marad így. Eszembe sincs újrahúzni. Sokat szereltem vele, sokat látott az ember, szabálytalan munkákat: Kötés a vakolatban, doboz nélkül csak bevakolva, toldás a csőben, felszegelt mzs vezeték, 240 Ohmos antennakábelen 220V, összetekert, alu és sodrott réz, nullát szakító kapcsolók, végtelenül lehetne sorolni...
Idézet: „240 Ohmos antennakábelen 220V,” Ilyenhez nekem is volt szerencsém ... Albérletben bedugtuk az olajsütőt a konyhaasztal feletti földelt ! konnektorba. A sütő nem igazán akart melegedni, de a konnektor mellett a fal igen ![]()
A szürke kéteres lapos telefonvezeték is divat volt egy időben. A mai telefonzsinórokat már nem próbálják 230 V-ra bekötni, mert azt a vékony szálat már a csavar se fogja meg.
![]()
Nálam, az elődöm, a konyhaasztal megvilágítását egy 150 W-os izzóval így oldotta meg. Simán falba karcolva, bevakolva cca. 3 m-en.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2025
Örök lámpás, azt hihette. Fényárban úszott a konyha legalább.
![]()
Más csoda megoldások is vannak nálad azt meg kell hagyni.
Ez >40 éve Budán volt, és akkor meg is szüntettem.
Ezt meg hogy?Ahhoz meleg víz is kellene.
Szerintem feltalálták már.
![]() Igaz ahol nincs az baj. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2025
Ahol nincs melegvíz, ott ez nem nagyon követhető. Télen az egyik áruház mosdójában csak hideg víz volt, kissé fázott a kezem utána. Amúgy a kiírásokban semmi furcsát nem látok.
Én csak a meleg víz hiányára akartam utalni mert otthon legalább van. De egy ekkora cégnél?
Ha otthon van, vigyél termoszban
![]() Egyébként, ahol van hideg víz és áram, ott már csak (főnöki) akarat, meg pénz kérdése. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2025
Nálunk meg csak meleg víz van a kézmosoknál. Nyáron volt úgy hogy még a WC is melegvízzel volt lehúzva, néztünk is nagyot a gőzölgő wc-re.
![]() ![]() A főnökség már vagy 10 éve megoldotta a dolgot mert tetettek fel a tetőre napkollektort, az bőven kiszolgálja nyáron a melegvízigényt és télen is csak egy keveset kell rásegíteni a gázégőnek. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2025
A pingvin tényleg nem tud repülniPingvin tényleg nem tud repülni, és ezután már lehet nem is akar.Volt már olyan lezuhanás is, amikor a pilóta táskája szorult be a botkormány elé...
Úgy tudom, a pingvin tud repülni, csak szégyelli, ezért inkább csak a víz alatt teszi.
(Elvileg a víz alatt pont úgy hajtja magát előre a szárnyaival, ahogyan minden más "rendes" madár teszi: mintha repülne...) De a probléma igazából az volt, hogy nem tanult meg helikopter vezetni... ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |