Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Régebben sokat bóklásztam Rákosrendezőn a HQ felé. Szórakoztatva magam a sínek között feltűnt, hogy minden fém (tartóoszlopok, más szerelvények) hogy vannak földelve. Így csak egyetérteni tudok veled a földelési hiányosság miatt. Figyelembe véve, hogy a szufla egyik fele a síneken van nincs miről beszélni, ha a környezete földeléshiányos. És azt is sejteném, ahogy írtátok is, hogy valamelyik pályaszakasz, esetében van folytonossági hiányosság, vagy valamelyik híd közeli vezetéktartó, korrodálódott el földelés, és így megmutatta hol rozsdásodott el a korlát. Az életveszély az nem kérdés! Szerintem a környezetében lehetne látni az áram útját a korláthoz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2025
Eszembe jutott egy balesetvédelmi film, ahol elmondták, hogy a vonatvezető dolga a felsővezeték esetleges hibáinak észrevétele is. Ezek után, ha egy említett földeléshiányos szakaszon átmegy, nem vagyok vonatvezető, de biztos van feszmérő a vezetőállásban , de biztos nem foglalkozik a feszültségmérő megmozdulásával.
Fekete tükörAki ismeri annak nem kell bemutatni ezt a sorozatot. Eddig 6 évad, számtalan részét láttam (mindegyik külön történet, 1-1 sci-fi novella feldolgozása). Az imént rábukkantan a 7. évadra, és megnéztük belőle az első részt. Hát rendesen ütős volt... ugyanakkor, onnantól szinte sejtettem, hogy mi lesz a történet, amikor a "felhő" először szóba került.
A vonatot a mozdonyvezető vezeti.
Ma már vonatvezető beosztás nincs a MÁV-nál. Van tolatásvezető és a vezető jegyvizsgáló,aki engedélyt ad az indulásra. Nem magamtól vagyok ilyen okos, régen is így volt. Búráján piros csík jelzi. ![]()
Nem úgy volt az régen, hogy a mozdonyvezető állása mögött nyílt egy kis szoba, ahová be kellett kopogni, hogy - "Szabó elvtárs, elágaznak a sínek, merre menjünk?"
Na, csak elrontottam, mert nem írtam, hogy a kis szoba a pártitkáré. Persze kit érdekelnek már azok az idők (meg én), de a filmekről ugrott be, hogy született akkor pár örökérvényű, amiken még ma is röhögök, ha eszembe jutnak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2025
Az első évad erősen kezdett, a második szimplán furcsa volt, most elkezdtem a harmadikat nézni. Ennek az első része is nagyon beteg a közösségimédiás marhasággal.
Melyik "szolgáltató" kínálja?
Közben meg is találtam: NETFLIX. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2025
Sajnos nem értem a virágnyelvet.
Viszont nálam van Netflix.
Valószínűleg a "torrent" ( ami tulajdonképpen a TOR bérlése Asgardban), fogalmazódik meg virágnyelven.
![]() ragadós műanyag felületVolt már róla szó, de nem találom, hogy mivel kell lemosni a régi, álltában ragadóssá lett műanyag felületet, hogy ne ragadjon.
Még ott van a GoogleEarth-on a kép, ennyire tudtam belenagyítani:
Általában nem lehet megszüntetni ezt a ragacsosodást, csak kezelni. A leginkább a hintőport szokták ajánlani.
Csajok szerint langyos szappanos víz, vagy szódabikarbóna.
![]()
Ha véletlen összejönne, érdekelne a megoldás engem is....
Ha pl. a személyautóknál is használt bevonatra gondolsz, akkor denaturált szeszszel, vagy benzinnel lejön. (Az a baj, hogy már nem emlékszem melyikkel, de ezek közül valamelyikkel le tudtam szedni...
![]() Lézer hegesztőSziasztok!Mostanában mindenhol szembe jön egy ipari lézer hegesztő hirdetés videója. De úgy tűnik rázuhant az átverési maffia, hasonlóan a kis kézi turbó porszivóhoz. A hirdetés vidójához, amiben a varrat készítést mutatja be valóban lenyyűgöző módon, egy sima, vagy ónadagolós forrasztó pákát mutatnak mint a kérdéses olcsó terméket. Egyre több hasonló átverős reklám terjed a youtubon, tiktokon, facebookon. Ha valaki megrendeli, akkor a mellékelt képen mutatott pákát kapja, aminek semmi köze a valóban remek lézer hegesztőhöz. Erre épül a jövő fogyasztói társadalma? A tudatlanok, hiszékenyek lerablására? ![]()
A csalás kb. egyidős az emberiséggel, a kornak megfelelő körettel tálalva.
Még egy szavazat a hintőporra. Nekem oldószerektől csak még ragacsosabb lett.
Azt nem írtad, hogy szerinted mitől átverés.
De írta:
Idézet: „Ha valaki megrendeli, akkor a mellékelt képen mutatott pákát kapja, aminek semmi köze a valóban remek lézer hegesztőhöz.”
Mindenkinek!
Néhány évvel ezelőtt egy fém desszertes doboz felületi ragacsosságát sikerült örökre megszüntetni valami házi módszerrel, de nem emlékszem, mivel. Ki fogom sorban próbálni az ajánlatokat. ![]()
A fémdobozon esetleg volt valamilyen bevonat ami ragacsossá tudott válni? Mert a fémekre és azok festékeire egyáltalán nem jellemző ez a fajta elváltozás.
Szerintem a műanyag esetében a (nem megfelelő/olcsó) lágyítószer okozza a jelenséget.
Némelyiknek újkorában iszonyú erős rossz szaga van.
Nekem már ott van dilemmám, hogy mit nevezünk itt most műanyagnak.
Viszonylag drágán szoktam időnként vásárolni a bringám kormányára markolatot. Ez látszólag valamilyen gumiszerű anyagból van (talán egyszer rá volt írva, hogy PoliUretán), és 1-2 évig egészen jól funkcionálnak. Aztán egyre inkább elkezdenek "porladni" (nem jut eszembe jobb jelző). Amikor letekerek pár km-t, és elengedem a kormányt, akkor kis fekete szemcsék vannak a kezemen. Ha kesztyűben vagyok akkor talán még fokozottabb a hatás, mert annak a tenyerén is van egy szivacsbetét és azon kis gumipogácsácskák, amik egymáshoz dörgölődnek. Szóval ha a megoldás porladás ellen is jó, akkor én is befizetek egy próbára. |
Bejelentkezés
Hirdetés |