Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ATX-táp problémák, meghibásodás
Sokféle dolog okozhatja, de többek között döglődő kondi is. Tehát a táp kinyitása után az első az legyen, hogy púpos, szivárgó elkókat körbenézed (ez mindig igaz bármilyen tápra, ha belenézel reflexből ezzel kell kezdeni)! Feritmagos tarafók kevésbé hajlamosak bezajosodni maguktól, úgyhogy szinte biztos nem trafóval lesz gond (bár azok fognak sípolni), valami miatt kódorog a freki benne.
üdv. átnéztem a kondikat ahogy javasoltad de semmi elváltozást nem láttam ,elinditottam a tápot szétkapott állapotban és akkor a sípolás ugyanúgy meg volt de hol erősebben hol halkabban . Megmozgattam az alaplapját a tápnak és akkor néha abba hagyta.Mit gondolsz róla???
én is átnéztem a kondenzátorokat és az egyik egy picit púpos volt úgyhogy el is mentem a boltba de képesek lettek volna elkérni egy 470µF 200Vos kondiért 800 forintot..hát inkább veszek egy olyan bontott tápot amiben ilyen van és ha még többe is kerül akkor van pár alkatrészem
Csak megjegyzésként: nekem pontosan ezt csinálja az egyik tápom, szédszedtem: egyik kondi púpos, szivárog. Ki kéne cserélni- csak kérdés, hogy a többit is ki kellene a környékén? Nem látszik rajtuk semmi, de ez ugye nem garancia. Van tapasztalat ezzel kapcsolatban? (a kimenetnél van a púpos kondi, 4700 uF, 10 V, /amúgy 105 C-os/ külön jó, hogy elég speciális alakú, vékony, hosszú, hogy elférjen a helyén, én meg keressek pont ilyen alakút- na mindegy)
a sípolást én úgy oldottam emg eddig hogy kihúztama gépet de szerintem rakok rá egy kapcsolót amivel leválasztom 230ról
szerintetek meddig müködhet így sípolva és okozhat-e valami kárt a gépben,
nem tudom én nem értek igazán hozzá viszont szerintem egy idő után eldurranhat a kondi és akkor valószínűleg nagy pusztítást végez...de ez csak tipp
Sziasztok!
Az a problémám adódott, hogy egy mostantól számítva dúrván 5 hetes gépnél, a táp állandóan elszáll. Ez alatt azt értem: hogy 5 hét után egyszecsak játék közben, nagy csattanás, áramvillanás a táp mögött, majd leállt az egész. Ezek után nem lehetett bekapcsolni. Kapásból szervizbe vittük, garanciálisan kicsrerélték. De a történet persze nem ért véget: alig fél napos, ismételt üzemeltetés után ismét elromlott, most nem durrant szimplán lekapcsolt, és úgy maradt,nem lehetett ujra bekapcsolni. Bevittük ismét, és valószínütlennek tartották, hogy 1 nap alatt igy elszáljon ismét... Megálapították, hogy most újra tönkrement a táp, szal nem értem a helyzetet. Megjegyeezendő még,hogy mindigazt csinálja a gép, hogymikor ki van kapcsolva,DE áramalatt van, akkor az egér ( -optikai-) világít, sőt mozgásra felvillan mintha bent lennék a windows-ba például, és a billentyüzet is bevillanik, azaz az alaplap kap áramot. Ha Bárkinek bármi ötlete, elképzelése, tanácsa van szívesen várnám azt! - A legnagyobbgond ugye, hogy nemlehet tesztelgetni, hiszen egyből kivágja, akkor meg már bekapcsolni sem lehet. Ugyhogy most léynegébe tanácstalan vagyok teljesen... Ésegyáltalán az normális, hogy ahogy irtam kikapcsolt, deáram alatt lévő állapotban, az egér ugy tesz mintha be lenne kapcsolva??? Gépem adatai: Táp: ATX LC Power 550W Alaplap: AL AMD64 GIgab. MA78GM-S2H Proci: CPU AMD Athlon64 X2 6400+ Sam2 CL Xilence Xilentblade Pro Ram DDr II 1gb/1066 VGA Gigabyte 9800GTX 512 mg PCI Idézet: „mindigazt csinálja a gép, hogymikor ki van kapcsolva,DE áramalatt van, akkor az egér ( -optikai-) világít, sőt mozgásra felvillan mintha bent lennék a windows-ba például, és a billentyüzet is bevillanik, azaz az alaplap kap áramot.” Ez természetes jelenség, egészen az ATX szabvány megjelenése óta (ami talán az 1990-es évek végén mutatkozott be). Szerintem vegyél egy jó minőségű tápegységet, mielőtt az adataidat elveszted egy hibás táp miatt (pl. winchester kinyiffan, stb.). FSP az egy nagyon jónak mondható márka, érdemes lenne kipróbálnod.
Tehát érted ez alatt, hogy neked is volt iylen problémád?, ez ennyire túró lenne ez az atx - már elnézést- .
Most ebbe a pillanatba egy ilyen "csere táp" van, ez nem atx-es ; eddig ment... :S
Csak ezt tudom mondani én is, és Norbertonak igaza van, hidd el!
Nekem szintén a tápom halt meg nem egyszer, már az új tápot amit megkaptam, nem volt jó! Csak annyit néznek rajta, hogy meg van 5V+ 12+ 3,3V+, és hogy bekapcsol e! Arra már nagyot tesznek, hogy megnézzék, hogy 12V e a 12V, vagy az 5V stb. Nállam mik voltak a problémák? 1=12V helyett 15V! 2=kapcsolási zaj a nagyfesz oldalon, szóval ami rádiófrekvencián működött, vagy megbolondult, vagy nem működött! (Wi-FI TV Bluetoth, rádióségeér és bill.) 2=instabil tápfeszek a szekunder oldalon. 3=kattog, fütyült ami a DC/DC próbált valamilyen szinten korrigálni ( ez volt a kattogás) 4=a tápegységet, szándékosan tervezik úgy hogy a jótállás közben egy párszor (hogy a szervizeseknek is legyen munkájuk), és a jótállás után javíthatatlanul tönkre menjen, hogy megvedd az újjat. Ez az üzletpolitika részbe tartozik, amit te is tapasztalsz! Szóval új táp GO! Ja az FSP tényleg nem rossz!
Köszi a tanácsokat!
... Hát most jól ráb...tam a tápomra. Amikor tegnap ismét tönkrement, tiszta forró volt a ház oldala, meg maga a tápegység oldala is:S ; (a többi eszköz vga kari, proci, megfelelő hőmérsékletüek). Mondom ez, ami legjobban megdöbbentett, hogy ment 5 hétig, utánna megdöglött, aztán kicseréltettük, és az ujj rá fél napra ismét megdöglött ... hihetetlen... És ezelőtt is ugyanezen ahálozton volt a gépem, ott soha sem volt ilyen.. igaz ott 420w os táprólvolt szó,( az most is megy) Te ezeket, hogy a voltok helyén vannak e hogy, hol lehet megnézni, ellenőrizni pontosan? mert hátha itt is valami gond van? Már ezzela pót tápegységgel sem merek game-ekbe lépni, nehogy eztis kicsapja. :no:
valójában arról van szó hogy azt tudod megmérni hogy a vezetékekben megvan e megfelőle feszültség..ezt pedig gondolom meg tudod csinálni mivel a táp oldalán van egy leírás hogy melyik vezetékhez milyen érték kell hogy illeszkedjen
Ha cserélték a hibásat azonos típusra, akkor valószínűleg szériahibás ez a sorozat.
Hello
Tápegységgel már én is jártam így, 3 CHIEFTEC tápom is elszállt! Most már lassan fél éve egy FSP Epsilon táp dolgozik a gépembe, ami 700W-ot tud, és 4db 12V-os ága van A gépem: Processzor: AMD Phenom X3 8750 Alaplap: Gigabyte GA-MA790FX Memória: 4xKingmax 1Gb/1066Mhz Videokártya: Gigabyte GV-RX387512 Winchester: 2xSamsung 500Gb Egyéb: Teszt és merő kártya PCI-e (Szivattyúkhoz) Ezt a konfigurációt simán elviszi ez a táp, mondjuk egy mérésnél meghúzza rendesen, mivel a mérő kártya is ebből a tápból táplálkozik!
Ezt nem nehéz ellenőrizni.
Egy darab műszer szükséges, és egy műterhelés. A műszer ne "saccolós" mert az biztosan nem mér jól! A jelakalot, meg lehet egy oszcival vizsgálni. Nállam erre nem volt szükség mert ezt a tápból hallani is. BIOSban. még a normál értéken meradt, winfos alól 14,22V (everest) Gamelésnél, meg 15,22V-15,47V A CHIFTECH az meg egy nagy sz*r! Többek között merkury, vargéné és társa, unipolar, és a hozzá hasonló gagyi tápok! Megjegyzés: a CHIFTECH-ből hatalmas selejtes szériával rendelkezik! Achiftec az jó, DE nem itt magyarországon.
Többek között a következő alkatrészek hibásak, vagy okoznak hibát. :
-a tápoldali elkókat ajánlott azonnal cserélni, most kettőnél is eléggé hatráérték alatt volt. (egy két hónapos táprokról van szó) -diódahídra hűtőbordát kell rakni, vagy egy nagyobb teljesítményűt kell belarakni. -nagyteljesítményű ellenállásokat, áthelyezni, főleg a kondenzátorok mellöl. (ami csoda hogy egy troid inuktivitást kivezettek a nyákról és a transzformátor tetjére szilózták.) -vezetőcsíkok megvastagításával, cinnel és egy rézszállal. Nállam ennyi kiváló eredményhez vezetett, azóta problémám nincsen. Egy tanács ha garis vidd vissza, megcsinálják és vissza kapod, akkor használd akkumlátor töltésre, arra még jó! Vegyél másikat.
Everesten belül pontosan hol tom megnézni, a feszültség értékeket, melyiket kell nézni, és melyik mennyi lehet ?
Helló!
Számítógép >> érzékelő képen mellékeltem üdv
Egyébként a MO-n kapható chieftec tápok közt gyakran előfordul hamisított kínai. Belseje olyan mint amit belehánytak. De tényleg vannak nekik jó tápjaik is.
Helló!
Van egy nagyon régi, Pentium gépem, és annak úgy néz ki a tápja tönkrement, letöltőgépnek használom. A táp terheletlen indítására megmozdul egy pillanatra a venti, ad is feszültséget a kapcsokon, de nem eleget. A probléma az, hogy nem tudom, meg lehet-e javítani, ha lehet, hogy, ha nem lehet, honnan szerzek ugyan ilyet. A tápnak ugyanis csak 20 pines csatlakozója van, nincs kiegészítő 4 pines, és a 20 pines is kisebb, mint a szabványos ATX. Köszönöm válaszotokat!
Kondi csere (hogy melyik ? Hát első körben ami pupos második kör az ic táp,fetmeghajtó transzformátor környéke...) + kimeneti diódák cseréje/ellnőrzése.
Egyébbkként érdemes szétnézni.
Hali!
Ha nem javítható, bemész egy nagyobb számtech.boltba, hátha van nekik bontásból...
Valószínűleg AT tápegységról van szó, de várd meg hogy az okosabbak mit mondanak.Addig is nézz szét ITT Használt, de még működő táp ügyében
AT ha jól tudom, van rajta egy 230-as bekapcsoló. Ez a táp pedig a zöld és a fekete kábelek összeérintésével indulna el, de nem teszi. Ezért szerintem ATX táp, "csak" kisebb a tápkorbács 20 tűs csatlakozója.
Az egyik teljesítménytranzisztor biztos, hogy rossz. Most nem csinálom meg, egyelőre egy másik tápról megy, ráforrasztottam a régi csatlakozóját
Szereztem egy tápot ami elég komolynak tűnik. FSP Group a gyártó a típusa FSP460-60PFN. Megpróbáltam bekapcsolni, nagy ellenállások az 5 és 12 voltos ágra majd GND rá a zöld PWR ON szálra. Nem indult el, még csak fel sem pörgött a ventilátor. Rádugtam egy alaplapra, azon sem produkál semmit(az alaplapot nem tette tönkre). A biztosítékot megnéztem és okés, a kondenzátorok nincsenek felpuffadva, nem érzik égett szag és nem is látszik semmien elégés az alkatrészeken. A ventilátor külön működik. A GND és a PWR On között kb 0.3 V feszültség van, bekapcsolva egy kapocs között sem mértem semmit(se 5 se 12 volt nem megy).
Mi lehet a gond?
Senkinek semmi ötlete? Utánanéztem és ez az FSP Group egy elég megbízható márka. Nagyon jó lenne beüzemelni...
Mérj a primer oldali puffer elko-n feszültséget. Vigyázz! 320V :felkialtas: Lehetőleg leválasztó trafóról menjen a táp. Nem lehet hogy az NTC ment tönkre?
Megjegyzem én is kezdő vagyok. Ha valami h...séget írok szóljatok.
A primer oldali elkóból nem kettő van? 400 V ak nem? Tehát azon/azokon 320V kell legyen? Az NTC micsoda?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |