Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   228 / 2208
(#) EcoPityu válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 3, 2008
Csak 2A eszik a 6p45sz!
12w-os a fűtése...A PL509 40Vx0,3A, az is 12w...
(#) ngyzoli válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 3, 2008
Hát nem tom'...nálam van egy zsír-új 6P42C,ua,mint a 45'csak más lábbekötéssel,eredeti dobozában,mellékelve hozzá egy kis cetli a legfőbb adatokkal oroszul.rég voltam már 8.-os,de annyit ki tudtam következtetni,h a fűtése(hakálá):6,3V,s 2,8A.én soha nem mértem meg,de ezen nem fogunk összeveszni... és hát az orosz cső sokkal kövérebb. de nem is ez a lényeg.akartok építeni egy igazán jó erősítőt? akkor felteszem az A.R.C. D-70-es rajzát.PP.
Ne is veszekedjünk...
Én sem katalógusadatot közöltem, hanem a nagy erősítőmben a 4db 6p45sz, 8 Ampert zabált 6v-ról.
Ez gyakorlati érték, persze felfűtés után..
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Szept 3, 2008
Igen, úgyis hó végére fogy el a pénzem (jó esetben ). Egyébként a postázás mennyibe fog kerülni - tudja valaki?
(#) ngyzoli hozzászólása Szept 3, 2008
De előtte egy kis képi adalék egy tekercselőgépről segítségképpen,ha vki barkácsolni akarna egyet.a festése nem teljesen szalonképes...
Né mán...

6p45sz.JPG

Ja-ja...azért az nem lesz baj,ha lapose 4 helyett 6 amperre méretezi a fűtőtrafót. :yes:
ez a rajz van neked megépítve?
Lézerbigyóval számoltatsz???
Mekkora ötlet, de az nem csak a prizmás felületről verődik rendesen vissza??

Ilyeneket használunk a NIGHTTREZOROKBAN...
(#) Ricsi1992 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 3, 2008
Idézet:
„Ricsi1992 10 (a kis kapzsi!)”

..... Nem is tudom,ki akar még GU50-eket raktározni a meglévő 12db.-ja mellé.....(nem én).
Reméljük,egyész jó áron lesz foglalat is...
A foglalat árától függően 10+-2db (GU50),ennyi csővel biztos elleszek egy darabigSE,PP,PPP,majd egyszer...
Na azért nekem is 2-es dróttal van tekerve a 6v...
(#) lapose válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 3, 2008
Szia!

Idézet:
„Nyugodtan behelyettesítheted az APX-ben a PL-eket a 6P45C-el,ha a 6,3V-os fűtést meg tudod oldani,de azért azt vedd figyelembe,h ez a cső majdnem 3A-ral fűt(darabonként!)”

Ezzel semmi gond, van egy kb. 60-70W-os hiperszilem ami 12.6V-ra van megtekerve, ráadásul mag típusú, így ketté kehet szedni a tekercset két 6.3Vosra. A beállítás ilyesmi nem probléma, inkább az, hogy nincs lelkierőm áttekerni a kimenőt!
Tényleg a börzén szokott lenni PL509 vagy PL519?
A fényes menetes rúd nem lézer,sokkal egyszerűbb.egy induktív közelítéskapcsoló.néhány mm-ről kapcsol fémtárgyakra,de legnagyobb hibája,h csak egy irányba számol.
(#) ngyzoli válasza lapose hozzászólására (») Szept 3, 2008
Tény,hogy a kimenő marad a fő probléma,de gitár esetében a kétszeres transzformálás nem jelent akkora gondot,mint zenehallgatásnál.az APX-be való csöveket még be lehet szerezni,a börzén biztosan.az 519-est érdemesebb keresni,valamivel többet bír.
Az enyém is hasonló, csak rondább! Nekem mechanikus számláló van rajta, olyan szempontból jó, hogy visszafele is számol. A múltkor szereztem egy elektromechanikusat, hogy most milyen jó lesz,és az első alkalommal meg is szívtam, mikor elkezdtem visszafelé tekerni...
(#) MrBrown válasza lapose hozzászólására (») Szept 3, 2008
Szia, újakat csak egyszer láttam, igaz nem is figyeltem, de használtak szoktak lenni. Viszont a ruszki "standon" érdemes 6P45C után érdeklődni!
(#) MrBrown válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Szept 3, 2008
Én telhetetlen vagyok nem kapzsi! Jut eszembe megérkezett francia honból a két zsír EM83 a másik négy mellé. Na, van még kérdés?
(#) lapose válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 3, 2008
6P45C van kb. 10db. Csak az eredetiség miatt gondoltam PL-re.
(#) ngyzoli válasza lapose hozzászólására (») Szept 3, 2008
ha kellően pontos,a mechanikus számláló a legjobb.a múltkor vki kérdezte,hogy lehet a vékony drótot szépen tekerni.például így...egy vékonyabb lécet a cséve alá fektetünk,a végét lesúlyozzuk.annyira lógjon előre,h kényelmesen elférjünk tőle.úgy állítjuk,h a huzal párhuzamos legyen a cséve oldalával.a huzalt a léc végén átvezetve kis gyakorlattal 20-30 fordulaton keresztül a menetek egymás mellé fekszenek.ekkor arréb pöcköljük a lécet,s haladhatunk tovább.de ha a léc vmivel szélesebb,mint a cséve,kis rovátkákat vágva bele mozgatni sem kell,csak a huzalt rakjuk mindig eggyel arréb.így igen gyorsan lehet haladni.
Hát kérem ez már luxus!
  1. :-)

Az a kék súlyzó a célszerszám?
Legalább ha elrontja az ember kéznél van!
(#) Ricsi1992 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 3, 2008
Van!:Mért vagyok kapzsi???ezt nem értem
(#) Ricsi1992 válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 3, 2008
Nagyon komoly kis tekerőd van :yes:
Teccik ez a léces dolog,szerintem soha nem jutott volna eszembe.Sajnos még mindíg nem tudtam kipróbállni a tekerőmet,valahogy sehogyse jutott rá időm(suli)Már csak a tápot kell megcsinálnom hozzá,és ha működik,talán le is festem.

6v-os volt a kis trafó,amit át akarok tekerni 30v-ra.(6v 80menet,30v 400menet )úgyhogy el leszek vele egy darabig
(#) Gory válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 3, 2008
Én is tekerem közben a kimenőmet kézzel. A vékony 0,3-as drótot én is feltekerem így menet menet mellé kézzel. Inkább az a gond hogy nagyon ki van számolva épp hogy csisszre elfér egy soron annyi menet amennyi kell, de csak ha tökéletesen faltól falig megyek és nem hibázok.

A vastag 1,2-es viszont baromi rossz tekerni bárhogyan is. Nem akar felfeküdni az előző rétegre, girbegurba, meglazul

Már csak 1 réteg primer hiányzik ami 500 menet. (2 hete tekergetem) A csévetest hosszanti oldalán már nem is lesz perem ami ott tartsa ezt a réteget, csak a keskenyebbik oldalain. Ha fel is fog férni akkor is nagyon nagyon csisszre.
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 4, 2008
De megyek pénteken, akkor még Pesten leszek !

Se színész, se fővilágosító ( bár 2000-ben az voltam ), hanem basszgitáros
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 4, 2008
Nekem meg akkor lesz, ha minden jól megy Te Pesti vagy nem? Mert akkor nekem nem kell postázni, mert engem is itt esz a fene mostanság
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Szept 4, 2008
XI. Budafoki út 59.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 4, 2008
Szia Zolibácsi, megyek, mire gondolsz? Egyébként van 4 db zsír dobozos GU50-em, ha gondolod oda adhatom előre a saját készletemből , hogy megússzuk a postázást.
(#) CHZ válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 4, 2008
Én a motoros meghajtást jobbnak tartom , két szabad kezünk is marad , könnyebb a használata .
Nagyon egyszerűen megoldható 1 lerobbant aksijú motoros csavarhúzó felhasználásával , hasznosítható az eredeti ford szabályozója is , így igen lassú beállítással is tekerhetünk (1:1áttétel is), a kuplung része is jól használható vezeték szakadása megelőzésére ...Előre/hátra menet is van , mechanikus számlálóval .
Képeken látható módon dobtam össze , de kiegészítem az ötleteddel ,ez a megvezetés jó ötlet .

(#) 021 hozzászólása Szept 4, 2008
Érdekel valakit 2 db 6p45c? Kicsi pénzért

Inkább el86-al csinálom a pp végfokot, ultralineárban, panel már készen van, foglalatok is megvannak. Trafók jövő héten érkeznek, kb 100 Wattosak, kimenőnek csak jók...
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Szept 4, 2008
ilyen számlálót honnan lehet szerezni?
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Szept 4, 2008
Tekercselőtől kaptam , régi gépből bontották .
Öreg , de még mindig nagyon jó , számlál visszafelé is és pontos .
Következő: »»   228 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem