Fórum témák
» Több friss téma |
Hát igen, van aki vitatkozik, van aki utánajár.
eSDi! Most akkor ki van megveszve?
ne haragudjatok de ez nem szervesen tartozik az elektonikához. nem jó vére menő szópárbajokat vivni. Kicsit... hogy is monjdam... visszás.
Így van. Ezért (is) zártam le a vitát, a saját tapasztalatommal.
És kérem a két "küzdő felet", hogy virtuálisan és barátságosan fogjanak kezet, és fejezzük be a vitát. Köszönöm!
Igazad van, azonban nem kell sértegetni a másikat!
Azon kívül: Egy probléma megoldása nem abból áll, hogy ráhagyjuk a másikra, főleg ha téved. Az észérvek csak előrébb visznek bennünket, tanulhatunk belőle mindannyian. (És ez bizony szorosan elektronika, de minden más élethelyzetre igaz.) Elnézést a többiektől amiért sajnos részesei lettek. Sorry....
OK, akkor a bántást, sértegetést, stb. borítsa jotékony radír, és maradjunk annyiban, hogy a vasat is lehet cinezni.
Mielőtt nagyon belebonyolódnánk, egy kis érdekesség:
Még az alumíniumot is lehet, igaz spéci folyasztószerrel (Conrad-nál kapható, ha igaz), és a kötés szilárdsága elmarad a réz, ill. vas forr.-nak a szilárdságától. (De ezzel még én sem dolgoztam. :no: )
Így van! Egy régebbi barkács-újságban (Talán 1000mester?) olvastam én is egy cikket róla. A lényeg, hogy úgy kell a forrasztóanyagot felvinni, hogy közben az alumínium ne tudjon oxidálódni. Ez az oka (mmint az alu rendkívül gyors oxidációja), hogy "simán" nem forrasztható. Mondjuk a cikk írója említést tesz arról is, hogy nem lesz "szép" a forrasztott felület...
Valahol olvastam egy házi módszert, speckó szer nélkül:
Meg kell olvasztani ónt az ónozandó alu felületen, szerencsére az olvadt ón jól együtt marad. És az olvadékon keresztül kell kaparni, így az olvadék elzárja az oxidációtól a felületet és már ónozza is. Persze nem lesz tükéletes, de állítólag működik. Üdv Inhouse
Hy all!
A Kent Crown forrasztóón 0.5mm-es az jó?
Azaz, igen! A lényeg, hogy a folyékony ón ALATT kell az alut megkaparni, akkor az ón megakadályozza az alu oxidálódását.
Most tervezek énis venni egy pákát. Szerintetek ez megéri a pénzét?
http://net-market.hu/cgi-bin/aruhaz/elektroart/index.cgi?id=0&action=popup&term_id=2517&onlist=25&brnt=0&valuta=0 Semmi komolyabbra nm lenne használva csak egyszerü forrasztásokra. Valakinek van ilyen? Vélemény? Kritika vele kapcs? Kösszi
Az árát megéri éppen - sztem -, de ennek ellenére nem mondanám, hogy vedd meg. Ha elektronikával akarsz foglalkozni, akkor érdemesebb egy hőfokszabályzósra beruházni. Hosszabb távon jobban megéri! (Elégetett panelek, alkatrészek, stb.) Nem is szólva a bosszúságról...
De mit értesz Idézet: alatt? „egyszerü forrasztások”
Ugyanebbe az áruházba megtalálod a JLT03-at amihez tudsz építeni hőfokszabályzót.Itt már többek építettek ilyet!!!!
Igen elég sokat olvastam ebben a topicban hogy milyen jo a 24V-os, meg hőfokszabályzó is pöpec. Csak éppen nicsnen 24V-os tápom és ha még azt is kéne venni vagy csinálni... az már sok lenne. Azért irtam hogy egyszerübb felhasznlásra lenne csak: kisebb erösitöket csinálnék, meg talán egy infrát. Szoval nm forrsztanék éjjel nappal
Ha lenne 24V-om akor azt a gépet venném mert télleg nm sokkal drágább
Jól néz ki ez a JLT03 páka, lehet h átugrok Orosházára megvenni, és megépítem a szabályzóját.
Tudjátok milyen hegy kell bele? Milyenre lehet kicserélni ha elkopik? Pesten lehet venni ilyen pákát külön, állomás nélkül?
az elektroartban 230Ft egy hegy aszem. lehet hozzá kapni 0.8mm-eset meg akkár 3.3mm.-eset ami olyan lapos csavarhuzó forma. Eddig semmi baja az én hegyemnek, jól birja....
Isamisa, az állomást te építetted hozzá?
igen. fenn vannak a képek talán itt is, meg a ki mit építettben is
Szevasztok!
Én is erősen gondolkozom rajta h megépítem az elektroartos pákához az állomást, talán tudtok aprócska kérdésekben segíteni: - Hány W-os ellenállások kellenek beléje - A topic első oldalán van ugye a kapcs. rajz(itt), meg van a nyákterv (itt). Lehet, hogy bennem van a hiba , de mintha a nyákrajzon eggyel kevesebb ic lenne mint a kapcs. rajzon. Hogyhogy? Köszi a válaszokat!
igen, benned van a hiba . Abban az egy icben (a nyákrajzon amit látsz) benne van az a 2 ic (amik egyébként műveleti erősítők) sőt abban 4 műv-erősítő van, mert az egy quad op-amp ic! (kapcsrajzban 1*űbb úgy dolgozni ha azokat így "szétszedjük" bár igazából is az 4 külön alkatrész csak belerakták egy dobozba.
Norberto megelőztél!:no:
Az lenne a kérdésem hogy tudnám kiforrasztani az ICket egy régi 486os alaplapból. Van amék 20lábas.
hőlégfűvóval megpróbáltad?
nem fér el ez a totyik a forrasztásban? v a kezdő kérdésekben?
Hőlégfúvó? Fújjam a forrasztási oldalt aztán feszegessem ki? Vagy hogy?
hát? tudsz jobbat, h egyszerre kapjon meleget az összes láb?
Szerintem az SMD-ket hőlégfúvóval, a hagyományosakat talán forrasztópáka+ónszippantó kombinációval. Ha ez nem válik be (2 oldalas, és többrétegű a panel), akkor megpróbálhatod hőlégfúvóval+csipesszel.
Persze ha van hőlégfúvód. Jobbat én nem tudok...
esetleg kiforrasztó fejjel ami egyszerre melegíti az ic lábait...
[link=http://www.warfor.hu/images/ic_01.jpg]http://www.warfor.hu/images/ic_01.jpg[/link]
OK kösz a válaszokat! Zaiknak igaza van, jó lenne a topicot áthelyezni. (Ma kissé lusta vagyok keresgélni.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |