Fórum témák
» Több friss téma |
Oké, ez így tiszta, meg tudom, hogy kell az R/L jel a woofernek, csak nem értettem, hogy a kapcsolás végez-e frekvenciavágást is, vagy nem. Ezek szerint igen. Írtam is, hogy nem értem az aktív hangváltókat, gondolom ezek azok lennének....
ezek is passzivak(nincs benne erősítő fokozat, akkor lenne aktív)
sztem
Igen passzívak és nem is olyan meredek a vágásuk mint az aktív cuccnak.Ez a különbség.És ezeken vcalamennyi hangerő csökknés is érzékelhető.Mert paszív.
Döntöttem a PC táp melett.
Az ki tudja hozni a maxot az erősítőből, igaz? Van ezekben valami védelem? (Pl zárlat ellen?) Majd nézek használtat ...
Aha, értem. És azt mi okozza, hogy a woofernél 40W van, a másik kettőnél meg 25W? Ez az IC 60W-os, ha jól tudom. Vagy ha ezeket a passzív szűröket eléteszem, akkor ennyi lesz a teljesítmény?
jaj te nézd meg figyelmesen a leírását.
8ohm-25w 4ohm-40W woofer ez 10% thd-nál és max! 60W 1s alatti löket.ami szerintem soha nem lesz
Hi all!
Eaglevel kézi routolással mecsináltam a TDA2030 erősitő pcb layout-ját. Ez az elsö eagles projectem, meg pcb tervezésem is, légyszives valaki aki okos, néze meg h jo-e ez a terv, mert egyszer már megépitetem ezt az erösitöt és valamiért zárlatos Nem szeretnék mégegyszer feleslegen maratni a méregdrága nyákombol. Nagyon köszönöm. [pic]http://www.vazsonykom.hu/~dombik/ebbe/kristof/amp05.png[/pic]
Én csak azt nem értem, miért nem jo a gyári panel rajz?Szerintem egyszerübb , meg ott a évkönyves is.Beszkenneljem?
Micsoda? Gyári rajz? Évkönyv? Whow
De nmbaj, mindneképp megakartam csinálni igyis, h megértsem az árakört. Ha bescannelnéd nagyon örülnék neki. Nem sürgös mert most nm tudok forrasztani pálka hijján :s Elöre is köszi
Rádio Technika Évkönyv 1992
43-44.oldal +0s tápos
Szakadozik a feltöltésem,egyszerre nem megy fel.Rohadt kábelesek, upsz én vagyok
OKÉ, megnéztem figyelmesen... Most már értem, mi miért van. De 10% THD nagyon sok szerintem. Gondolom ezeket a szűrőket más végfok elé is be lehet illeszteni, igaz?
Én 2040 elé tetettem, bár azért lehet változik a vágási freki mert nem mindegy az utána illeszkedő erősítő bemeneti ellenálása.Az is befolyásolja.
Meg kicsit viszafog a hangerőből is mert paszív mint mondottam.De ha több ien tagot raksz egymás után akor meredekebb lesz a vágási meredekség.Sokat lehet játszani workbenchben bode plotterrel és nézegetni a rajzát.
1 gyors kérdés:
Az 1N4001 dióda, jó téves polaritás elleni védelemre, 12V-hoz, nem? (Az erősítőhöz.)
Szal tápfeszel párhuzamos dióda véd a fordított polaritástol, minden 12 v os készülékbe ajánlott.De a mérete a lényeg.Nagyobb amperesnak kell lennie mint az erősítő vagy készülék tápjába beiktatott biztosítéknak.
Pl::integet2: automagnóba 10A-s bizti után érdemes 10A nál nagyobb dióda mert egyébbként a biztosítékot megelőzi a dióda és az robban szét szál el, és utánna következnek a többi cuccok minden aktív cucc!
az 1N2002-es diódát mivel helyettesíthetem?az jó ha két db 9v-os elemről működtetem az áramkört?
még egy pár kérdés: a hangszóró "felülről" kapja a +jelet ugye? és hova kössem az áramforrás negatív pontját? az összes "gnd" jelöléshez? és hol van a hang bemenet? lehet hogy rákéne jönnöm, de még elég kezdő wok
és ebből 2-őt kell építenem hogy sztereón erősítsen?
és milyen poti kell bele ezek közül:
22 KOhmA lineáris 0.25W CIP20 6mm tengely RADIOHM 22 KOhmB logaritmikus 0.25W CIP20 6mm tengely RADIOHM 22 KOhmA lineáris 0.25W CIJP20 6mm tengely RADIOHM 22 KOhmB logaritmikus 0.25W CIJP20 6mm tengely RADIOHM
itt a rajz..
"és ebből 2-őt kell építenem hogy sztereón erősítsen? " igen stereohoz: 22 KOhmB logaritmikus 0.25W CIJP20 6mm tengely RADIOHM monohoz: 22 KOhmB logaritmikus 0.25W CIP20 6mm tengely RADIOHM üdv
ha ezt egy példányban építrem meg az mono, tehát
ilyen kell nekem:22 KOhmB logaritmikus 0.25W CIP20 6mm tengely RADIOHM ugye? és mi azaz alkatrész ami leglejjebb van a beültetés_kieg rajzon?
:yes:
Idézet: „és mi azaz alkatrész ami leglejjebb van a beültetés_kieg rajzon?” u1 ? az maga az ic TDA2030A
de hülye wok! az a TDA2030 helye
most esett le
ezeket rendelem:
megvan miden? úgyértem lehagytam wmit?
A 2030 as kimenetén lévő diódák az IC tranyójait védik a hangszórón fellépő minduktív áramlökések ellen.Ide símán elég az 1A-es.
A fordított polaritás ellen inkább 1N5400 ami 3A es való inkább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |