Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 230 V kapcsolása 1,5 - 2 V egyenfeszültséggel
Témaindító: Szilárd, idő: Dec 23, 2005
Témakörök:
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. 1.5-2V egyenfeszültséggel néhány 10mA árammal szeretnék kapcsolni (relé nélkül) 220-230V os izzót (100W-ig). Triakunk van (TIC225M). Ennek a vezérlője MOC3062 is rendelkezésre áll. Ha tudtok rajzot küldjetek! Előre is köszi!
a moc3062 adatlapján is megvan a kapcsi rajz.
letöltheted pl a www.digchip.com oldalról egy reg. után...
ja, ha jól láttam akkor a moc bemenetén egy ledet kell táplálni , ez megy a kapu nélkül is, simán egy előtétellenállással..
Vagyis lehet, hogy egy tranyót jobb lenne berakni a ledet meghajtani, mert nem tom, hogy a ledet meghajtja -e az a 1.5V.. Igazság szerint meg kéne... Na majd meglátod...:yes:
Szia Szilárd.
Sok kis LED-es kapcsolást találhatsz ITT, az oldal berkein belül! Sok sikert az áramkörök megépítéshez. _jani_ ś
Köszönöm a gyors reagálást,az adatlapnak utánna nézünk és próbálkozunk!
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! Szilárd
Sikerült!!
Még egyszer köszönöm a infókat, a MOC adatlapja szerint sikerült megépíteni az áramkört, és tök jó!! BUÉK! amatőr Szilárd
Sziasztok!
A problémám a következő lenne! 220V AC vezérlésű mágneskapcsolót szeretnék működtetni 12V DC-vel! Valamilyen inverterre vagy ilyesmire gondolok, de egy mágneskapcsoló behúzásához nem hiszem hogy nagy telljesítmény kellene! Valami egyszerű kapcsolásban reménykedem. Előre is köszönöm a segítséget!
Legegyszerűbben ezt egy relével oldanám meg amivel a mágneskapcsolóra kapcsolnék 230V-ot...
Persze igazad van! Csak az a baj hogy van nekem egy kicsi vezérlőáramköröm ami csak 12V ot tud kapcsolni! És erre szeretném rákötni a "nagy" mágneskapcsolót!
Hali.12v-os relét a vezérlő kimenetére, és azzal kapcsolj 230-at a 230 as mágneskapcsolónak.ha van 230 a közelben.És pl nem BMX re akarod, mint egyesek......
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy ha 1 voltal és pár mAmperel szeretnék kapcsolni 35 voltot,relével hogyan csináljam? Ez egy elektromos kapuhoz kellene,amit magam készitettem.A távirányitó alapja egy vezeték nélküli csengő, amiből 1 voltot tidok kisajtolni.Szükségem lenne egy kapcsolási rajzra,aminagyon egyszerü mert nagyon keveset értek hozzá. a lényeg magam szeretném megcsinálni! |
Bejelentkezés
Hirdetés |