Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   195 / 3607
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Akkor jöhet a poroltó! :gumicsirke:
(#) Kovidivi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Szia!
És esetleg sima fülhallgatószivacsot nem tudtok, ahol árusítják? szeged / pécs környékén? Egyik haveromnak azt tanácsolták egy hangtechnikai üzletben, hogy vegyen egy gagyi fülest, a szivacsot használja fel, a fülest pedig dobja el Állandóan elhagyom őket, viszont rengeteget számítanak hangzásilag. Sokkal jobban elzárja a hallójáratot a környezettől. Köszi szépen.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 7, 2008 /

Jó éjszakát mindenkinek, mentem aludni!

Jó redzserkarbantartást a moderátoroknak!
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Milyen pangás van hajnali 2-50kor mindenki alszik jóéjt!
(#) wg_kezdo hozzászólása Okt 8, 2008 /

Használja valaki itt a Vista-t?
Most kezdtem el igazán, munkában tesztelni, de kíváncsi lennék "régi motorosok" véleményére.
Eddig csak a köv. hallottam:
"Sz*r nem fut rajta semmi"
"Most gyalultam le és tettem újra mert elszállt" stb...

Az előző laptopomon az XP 2,5 éve fut újratelepítés nélkül és most is olyan, mint új korában (csak most 1 millió file van rajta ).

Egyenlőre a PS CS3 csinál furcsaságokat nevezetesen 3 perc alatt tud létrehozni az Új menüponttal egy képet, de hogy mit csinál addig?
(#) Topi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Notebookon vistát használok. Nekem ilyen sebesség beli gondjaim nem nagyon vannak vele. Rohand instabil annyi. Idegesítő "új feature"-ök.

Inkább konfig gyilkos a vista. Konfig:
Ati HD 3500
AMD Turion64 X2 - 1,8GHz
2 giga DDR

Első telepítés, csont üres, csak a vista... cca. 1GB memóriahasználat.
Memória és videókártya az animációi miatt kell. Amit ha kikapcsolsz sem lesz számottevően gyorsabb.
(#) wg_kezdo válasza Topi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Hasonló csak Intel konfigban használom, igaz úgy kezdtem, hogy visszaállítottam sima windows témára és minden effektet kivettem.
Így most 738Mb memóriát foglal (MIRE???).

Kiszedtem a háttérképet és egyből jobban éreztem magam máris 740Mb-ot foglalt el .

Az instabilitását még nem érzékeltem.

Gondolkodom az XP-n, hogy felteszem mellé az a másikon csak 400Mb-ot foglal csak állítólag nem lehet drivereket találni hozzá.....
(#) Topi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Ez noti gyártó függő. A DELL és ASUS notikhoz találni fogsz, sok típushoz. Az egész business kategóriás szériának mára van XP drivere.

Én úgy használom notin, hogy Ubuntu és Vista. Ha a vista felcseszi az agyam, reboot, és linuxon folytatom.
(#) _ampervadasz_ válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Vistát akkor javaslok, ha gammelésre kell,... arra jó!
A sok animáció miatt, sok erőforrás veszik kárba, nem beszélve a fölösleges villanyszámlát , amit csak azért fizetsz, hogy animál neked minedt, amit csinálsz!
Nállam tesztelve lett kettő hónapig (első hó vista második hó XP SP3). A különbség, az 5500Ft -ra rúgott!
Ezt a fogyasztást, egyszerűen egy fogyasztásmérővel mértem le, hát nem egyszerű? 400db fogyasztásmérőt, úgy sem rakunk fel két hónap alatt, ezért, kölcsönöztem egyet, ami hiteles!
A teszt úgy futott, hogy egy nap xórát használtam, és többnyire internetezésre! Amúgy 2500Ft volt az XP-vel a fogyasztás, de úgy hogy 70 percet volt használva/nap! A vistánál, 8000Ft.
Szerintem az XP-t kellett volna rendesen megcsinálni! Most gondolj bele, hogy kiadták a vistát "nem rég", és mennyi hiba lehet benne! Mennyire biztonságos. A biztonsági rések mennyisége mekkora lehet?
Milyen suolgáltatásokat tartalmazhat, amiröl nem tudsz, vagy olyan liszenszek, ami a Googe$Chrome bömgészönél is jelen volt! Azt nem mondom, hogy Vistát ne használ, az mindenki a saját döntési, hogy ki mit használjon. Az XP-t sem dicsérem, tudnék mondani eleget rólla, ami feldühit benne, de értelme nincsen. A LINUX legalább ingyenes! Ma mindenki szeintem LINUXot hasznaálna, ha nem lenne M$ elnyomás a világon, és az iskolákban sem az M$ programok használatára készítenek fel...
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Aki dlgozik, az még korábban is lefekszik (, ha nincsen dolgom)
Így is elaludtam, és elkéstem 10 percet a munkahelyemről! ..az már lényegtelen, hogy a főnököm, 56 percel később, a megbeszélthez képest érkezett!
(#) válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

A késés csak akkor késés ha már a főnök is ott van, nem?
(#) _ampervadasz_ válasza hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Az igaz, de mivel, egy új építkezésre mentünk, és még az anyag sem érkezett meg! Ezért eggyütt gyorsan eltepertünk a legközelebbi kocsmába legyürni, egy pohár kávét, meg egy fél liter cólát. A kollégm bedobott 3500-at gépbe ( nem egyszere), d kiszedett dupla annyit, abból lett a cóla, de aztán gyorsan el is veszítette! Én már az elején mondtam neki, hogy vedd ki! Erre azt mondja én vagyok a kapzsi!
A főnököm 12000Ft -ot bukott be, ő nem is szedett ki semmit! (hiába meséltem, hogy este ürítik a gépet, vagy is délelőttre, rosszab nyerési arányra dolgozik a gép( nyel mint az ökör ), és be is dob egy két nyerést, de utána ötször annyit nyel is el!)
(#) _ampervadasz_ válasza hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Véletlen küldést nyomtam!

Szóval! 11 óra felé telefonáltak, hogy érkezik ez az!
Jólvan, visszamentünk az építkezésre, és gyorsan, lerakattuk a konténert, és meg is pakoltuk kábeltálcával, MŰ2-es csővel, M8as alátéttel, Függesztőszárral. A röhej, hogy e hó 25. -éig be kell fejeznünk az egész csarnokot, amit még el sem kezdtünk! Ez egy csarnok lessz, de ebben 250db fénycsőarmatúra, tevékenykedik majd, és egy iroda is lessz benne, és még a betáp sincsen készen, meg a föelosztót még, meg sem hozták! Úgyhogy lessz minimum 250 mnukaóra, ebben a hónapban, az biztos! Persze ez jó kis fizettséggel is fog járni, ami biztos hogy nem 120ezer forint lessz, hanem annál sokkal több !
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 8, 2008 /

Jó estét mindenkinek ( nekem már éjszakát), én mentem aludni, mert holnap munka, sokáig!
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 8, 2008 /

úú, akinek van weboldala a CWI-n az gyorsan mentsen le mindetn mert kaptam egy e-mailt tőlük hogy nemsoká megszűnik... maga a CWI!!!

Bocs ha rémhír - bár szerintem igaz - tőlük jött a mail, de ma már ki tudja...
Idézet:
„Sajnálattal közöljük, hogy szolgáltatásaink meg fognak szűnni, ezért mindenkinek javasoljuk,
hogy amilyen fájlokra, adatbázisra szüksége van, azt most mentse le, és keressen egy
másik helyet oldalának.”

Gondoltam szólok... ha nem gond.
(#) KTobi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Barátom többször is próbált Vistát, egy hete egy olyan verziót, ami eredetileg 700MB, tehát a telepítője egy CDre ráfér. Ezt is letörölte. Nem instabil, arra még nem panaszkodott, driver gond, gépterhelés, ilyen gondjai voltak (5-6szor próbált Vistát ugyanazon a gépen). Nagyon sokat foglal alapból az OP rendszer, nem éppen erős gépe van, és rendesen nyúzza. Photoshopozik, tényleg szép képeket alkot. No meg rengeteg adatcserét is végez (másold át nekem ezt, tölsd le amazt, stb.) Általában 3havonta újrarakja a Windowsot. Néha egy héten háromszor. (Nem az ő hibája végett, ért a gépekhez).

Tehát, egy extraerős géped ha van, és nem tudod mivel terhelni, akkor csak nyugodtan. Én XPt használok, abból is próbáltam a 64bitteset (programhiány van belőle). Ha próbálgatni akarsz, akkor inkább Linuxot, vagy MACet próbálj.

Üdv. Tóbi
(#) Tomi20 hozzászólása Okt 9, 2008 /

Üdv.

Ejha, talán a fórumos pályafutásom alatt még nem is volt ilyen hogy 5 tag volt az oldalon, és 34 fő olvasta a fórumot. Na mostmár megyek én is aludni. Jó éccakát' mindenkinek
(#) Dióda hozzászólása Okt 9, 2008 /

Elkaptam egy linket itt egyik topicból és ezáltal elkezdtem bóklászni a youtub-én és találtam érdekes dolgokat de ez megtetszett nagyon pedig volt már dolgom egy jópár táncosnővel de ehhez képest a hering kutyafüle.Ez itt!

:bummafejbe: Ilyenkor szoktam elgondolkodni hogy miért is nősültem én meg? Hogy ez a nő mit tudhat ott is azt mindenki saját fantáziájára bízom hogy elgondolja. :pirul:
(#) valve válasza Dióda hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Még sok jó videja van a csajszinak Remélem az asszony nem olvassa a Fórumot
(#) Kovidivi válasza Dióda hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Ezért kell olyan csajjal kezdeni, aki tetszik is, de eszméletlenül, mert ha komolyra fordul a kapcsolat, és esetleg házasság lesz a vége, akkor évek után se aludjon el a tűz és még mondják az emberek,hogy nem számít a külső...
(#) Frankye válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Idézet:
„...sajnos meg kell erősítenem, igazad van "vetítés" volt az egéz, és nagyon dühös lettem _elektropolice_ felhasználóra...”

Semmi gond, nekem az első pillanattól gyanús volt, ezért mondtam, hogy utánanézek.
(#) wg_kezdo hozzászólása Okt 9, 2008 /

Kicsit visszatérve a Vista-ra érdemes lenne megmérnem, hogy mennyit fogyaszt, csak nem tudok szerezni ilyen fogyasztásmérőt .

Amúgy a linux vs. M$-nél nekem a következő dolog a furcsa:
Párom iskolában tanít 5-8-ig számtechet.
Szó volt róla, hogy esetleg Ubuntut is tanulnának mire a legtöbben (számtech tanárok és egyéb pedagógusoktól) azt hallottam, hogy:
"Minek hiszem a windows és az office ingyen van és úgyis mindenki azt használja"

Vagyis mivel az iskolák úgyis megkapják az M$-t (a mi pénzünkből) ezért el sem gondolkodnak az alternatívákról.

Amúgy a linux-ban csak az nem tetszik, hogy néha csak úgy összeomlik és akkor a romokból alig tudom visszaállítani amit akarok, de ez gondolom gyerekbetegség majd kinövi.

Szóval amíg az oktatás "kényszerítve" van az M$-re ne várja el senki, hogy a linux-ot is használják.
(#) wg_kezdo válasza Dióda hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Kíváncsi lennék milyen szervók kellenének egy olyan robothoz amelyik a videón lévő csajt tudná utánozni
(#) Attila86 hozzászólása Okt 9, 2008 /

Egy olyan egyszerű, kicsi videószerkesztő programot keresek, amivel egy fényképezőgéppel felvett .mov videófájlra hangsávot tudok illeszteni és a hangsávot ide-oda lehet mozgatni, hogy szinkronba hozhassam a hangot a képpel.

Néhány száz MB-os profi videószerkesztő progit ismerek, de most ezért nem akarok feltenni ilyesmit.
VirtualDub jó lenne, csak az nem nyitva meg a .mov fájljaimat. :no:
(#) maTaKee válasza Dióda hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

...hát nem tudom... én nem dobom el tőle az agyam...

de hát kinek a FET kinek a MOSFET....
(#) vicsys válasza maTaKee hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Epilepsziás dervis...
Az ott hátul, rendszámtábla neki?

maTaKee!
Nekem inkább mosfet mert az legalább mos is, nemcsak táncol a szobájában...
(#) maTaKee válasza vicsys hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Hogy valamit írjak is: nem tudja valaki, hogy mennyi idő mire kiküldik a jogosítványt (B kategória)? Azt tudom, hogy ha személyesen megyek be érte az gyorsabb, de azért mégis mennyi időt kell rá várni?
(#) Attila86 válasza maTaKee hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Nekem postán négy nap alatt kijött anno.
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 9, 2008 /

Sziasztok

Épp néztem a híradót egy percre és eldobtam az agyam, evvel együtt kérdeznék valamit.
Egy másfél éves kisgyerektől kérnek adóbevallást??? Egyszerűen dühítő.
És még azzal foglalkoznak hogy hogy fizetik ki a 200.000,-Ft-ot.
Én már ott nem értem hogy egy másfél éves kisgyereknek hogy/mire fel kellhet adóbevallás?
Ezt ha nem gond valaki írja már le nekem mert ezt egyáltalán nem értem...
(#) vicsys válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Végül is, ha volt bevétele az első szülinapi bulijából (pl. belépőt szedett, piát mért ki pultból...), azután adózni kell... Még mindíg jobb, mint amikor egy 10 éve halott embernek küldték ki a taj kártyáját... :bummafejbe:
Következő: »»   195 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem