Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszi a segítséget
Hello!
Tipp: az eagle kényelmesebbé tételéhez használhatjuk a 'command texts' funkciót, én a kedvenc ulp-jaimat indítom így. Options -> User interface -> Controls részében is lehet bekapcsolni ezt a funkciót. Majd az eagle.scr-ben kell a MENU sortól beírni nekünk megfelelő parancsokat: BRD: MENU 'Find : run find-3.ulp;'\ '---'\ 'Change Wire : run ../ulp/board/cmd-change-brd-width.ulp;'\ 'Swap Layer : run ../ulp/board/cmd-change-swap-layer.ulp;'\ 'Renumber : run cmd-renumber.ulp;'\ 'Dimension : run ../ulp/board/adimv4_0mm.ulp;'\ 'Trace res calc : run ../ulp/board/traceres.ulp;'\ 'Lenght : run ../ulp/board/length.ulp;'\ 'Lenght2 : run ../ulp/board/length-freq-ri.ulp;'\ 'Statistic : run ../ulp/board/statistic-brd.ulp;'\ 'Counter : run count.ulp;'\ '---'\ 'Unrouted! : run ../ulp/board/zoom-unrouted.ulp;'\ 'Farame : run ../ulp/board/create-frame_v1.0.2.ulp;' Természetesen lehet a schematic és lib editorhoz is rendelni ilyet. Sok sikert!
Alkatrészek forrszemeit lehet változtatni újra szerkesztés nélkül?
Ha az alkatrészszerkesztő megnyitását és a padek méretének módosítását újraszerkesztésnek veszed, akkor nem. De így igen. De erről már számtalanszor volt itt szó. A kereső a barátod, egy K betű bekeretezve!
Sziasztok!
Nem ismerem az EAGLE-t, én eddig még csak Protelt használtam. A kérdésem a következő lenne.: Van-e arra mód, hogy képfájlt beimportáljak vele és esetlegesen nagyobb munka nélkül elkészítse a PCB-t abból? Tehát, hogy ne kelljen újra rajzolni és méretezni az egészet... Van egy neten közzétett egyoldalas nyák, amit szeretnék legyártatni magamnak. Nem tartana olyan sokáig újra rajzolni sem, most még is így szeretném megoldani, hogy tudjam mik a lehetőségek... Aki tud létszi segítsen! Köszi
Üdv.!
Nem, ilyet nem lehet az Eagleben. De hiszen hogyan is lehetne?! Ha beimportálnál egy képfáljt, abból ő honnan tudná hogy abban mi a vezetősáv, hol vannak a furatok, vagy hogy hol és milyen alkatrészek vannak stb...
Kár.
Hát éppenséggel BMP formátumra lehetne írni egy képfeldolgozós algoritmust, ami kitalálja ezeket, de ha más nem, akkor gerbert készítene belőle. fekete-fehér képnél, ahol a kép csak a Pad-eket és a vezetősávokat tartalmazza egyáltalán nem is bonyolult. Azért köszi
A BMP2Eagle-t én is ismertem, nem cáfoltál meg!
Nem akarlak meggyőzni, de ez a "Bocsesz Attila, de szerencsére sikerült megcáfolnom" kijelentést akkor mondhatnád, ha már a kezedben lenne egy olyan nyák, amit így hoztál létre és legyártattál! (És persze jó lett a nyák.) Próbáld csak ki a BMP2Eagle-t, és majd rájössz hogy az erre alkalmatlan...
Jól van na... csak úgy megörültem neki.
Mi a baj vele? Megosztanád a tapasztalataidat, ha már próbáltad? Én csak este leszek otthon, hogy meg tudjam nézni. Üdv
A BMP2Eagle arra való, hogy logót tegyünk a nyákra.
Ha 'beimportálsz' vele egy képfájlként meglévő nyáktervet, akkor csak a rajzolat lesz meg, abból ha gerbert generálsz, akkor csak legfeljebb a nyák körvonalát és a rajzolatot kapod meg. De a nyákot legyártó robot nem fogja tudni hogy hol van furat, vagy bármiféle maszk. Másrészt pedig a beimportált kép (nyákterv) pixelgrafikus lesz, nem vektorgrafikus, ahogyan a nyáktervezőben! Ettől egyrészt pixeles lesz a "nyákterv", másrészt pedig egy egyszerű zoomolás a "nyákterven" borzasztó lassú, mert zabálja a processzor teljesítményét. Ha azt akarod hogy ne legyen annyira pixeles, akkor nagyobb felbontást beállítva kell importálnod a képet, amit viszont a BMP2Eagle nem enged! (pontosabban úgy emlékszem valami hibaüzenettel kilép) Sőt, a BMP2Eaglenek méretkorlátozása is van, nem tudsz egy akármekkora képet beimportálni. Én ezt a pici sast is úgy tudtam csak beilleszteni, hogy utána szanaszét szaggatott az Eagle. Bővebben: Nyákterv Vágülis úgy oldottam meg a dolgot, hogy a kis sast majdnem három órányi munkával pixelenként körberajzoltam polygonnal, és alkatrészként mentettem el. Ez egy nyáktervnél persze szinte lehetetlen. Inkább hamarabb újrarajzol az ember bármilyen nyáktervet. Üdv.!
Értem, és köszi a kimerítő választ!
Üdv.
Így van, egy pár alkatrésznél láttam én is, hogy van rajta logo, egyszer megrajzolja az ember, utána lehet használni nyakra-főre. (Mondjuk én még nem rajzoltam...)
Idézet: „egyszer megrajzolja az ember, utána lehet használni nyakra-főre.” vagy inkább nyákra-főre , bocs de nem bírtam kihagyni!
Sziasztok!
Tök kezdő vagyok az Eagle-ban. Borzalmas mit össze kinlódok. Bizonyára béna vagyok nagyon. A könyvtár struktúra elég ergye. Nem nagyon találok semmiot. Pl. vannak Graetz-hídba integrált diódák. Ezek rajzjelét és szimbólumát sehol sem lelem. Vagy pl. egy egyszerű egyáramkörös billenőkapcsolót sem találtam. Tud valaki segíteni?
Hi!
dioda-híd --> rectifier.lbr kapcsolókat meg valamelyik switch...lbr -ben keresed Üdv!
Graetz = Rectifier
Kapcsoló = Switch Ha valami konkrét típusra szeretnél keresni, akkor csillagok (*) közé kell tenni: *LM339*
Tudtam én, hogy profikhoz kell fordulnom!
Köszönöm szépen! Volna még egy bajom: Kapcsolási rajz készítésekor hogy lehet egy egész részletet - több elemből álló rajzrészletet - egyszerre átmásolni egy másik helyre?
Sziasztok !
Meg tudnatok mondani hogy a PS-2 csatlakozot hol talalom ?
Hello!
con-hirschmann.lbr és con-yamaichi.lbr -ben vannak minidin csatik.
Rétegenként kikapcsolható a megjelenítés/kirajzolás. Lásd Show/Hide layers. A CAM Processzorban pedig kijelülés a jobboldalsó listán.
tPlace/bPlace az alkatrész tOrigins/bOrigins az alkatrész "origója" (többnyire a közepe) tNames/bNames az alkatrésznév (pozíciószám) tValues/bValues az érték (pl. 10k1) Erre gondoltál?
Szia IMi!
Koszi ! Azt hiszem meg is talaltam a megfelelot, vagyis: con-yamaichi: MDSSV-BC06
Sziasztok!
Egyoldalas nyákot készítek eagle-ben, otthoni legyártással, szóval elég korlátozott technológiai lehetőségekkel. Az a kérdésem, hogy ez esetben milyen tápcsatlakozót javasoltok, milyen lenne a legegyszerűbb? Valamint nem teljesen ismerem még a progit, így lehet láma kérdés, de a CAM processzor meg a polygon mire való, mire használható? Bocs ha már esetleg voltak de nem találtam... Üdv, dino
Poligon: Ún. "teliföldes" fóliák határának használatos. (Amikor a forrszemek körül van csak egy kis hézag, meg a vezetősávok mentén, a többin rajta marad a fólia.)
polygon - sokszög... arra való, hogy sokszög területeket tudj készíteni.
Arra is való amit frankye mond...stb Ugye ezután nem az következik, hogy mire való a Circle, rectangular...... Láttam a napokban ha jól emlékszem itt egy magyar eagle leírást keresd meg, olvasd el.
Igaz, a poligon nem csak a teliföldre jó, de más - értelmes - alkalmazását nem nagyon tudom elképzelni, hacsak nem mondjuk hűtőfelületnek...
Igen Frankye, köszönöm ezt már kipróbáltam rajzolási módban a demo verzióval. Sajnos nekem nem működött. Időközben megvásároltam a programot, de még nem volt időm vele foglalkozni. Remélem a professional tényleg tuda. Mennyivel egyszerűbb lenne a Ctrl+C, Ctrl+V szisztéma. No de sebaj, majd alakul.
Mégegyszer köszönöm. Idézet: „Mennyivel egyszerűbb lenne a Ctrl+C, Ctrl+V szisztéma.” Valóban, bár a programot alapvetően nem az amatőröknek írták, a profik pedig elég ritkán használják ezt a funkciót. Ezzel együtt sok mindenben eltér a használata a (kényszerből) megszokott M$-os (billentyű)parancsoktól. |
Bejelentkezés
Hirdetés |