Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   197 / 3607
(#) Szárnyas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Arról az oldalról ahonnan letöltötted:

" Magnófájlok: A primo PTP fájl formátumát korábban már közzétettem, így annak felépítése ismert. A magnófájlok kezeléséhez az szükséges, hogy az eredeti ROM rutinokat néhány helyen módosítsuk, így azok nem akarnak majd biteket beolvasni az I/O portokról, hanem a megfelelő külső szervizrutint hívják, amelyek a betöltés illetve az adatmentés megfelelő elemi lépéseit megvalósítják. A magnófájlokban elhelyezett eredeti PRIMO programok formátuma egyébként egyezik a szoftver füzetekben ismertetett formátummal, a különbség csupán annyi, hogy a PTP fájlok nem tartalmaznak szinkronizáló mezőket. "

Hasonló lehet, mint a C64-es emulátoroknál a .t64, .d64 fájlformátumok (már ha ismered ezeket)
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Xp-t használsz? Mert különben jok klick a fájlra, társítás, és kiválasztod a megfelelő programot, és lejjebb kiveszed azt, hogy mindig ezzel a programmal induljon, egyébként más oprendszereknél pl linux, vagy hasonló, nemtudom. Egyébként azért szoktam javasolni, azt hogy a szövegszerkesztővel nézd meg, mert lehetnek benne a programra utaló szótöredékek is, és akár egy a program verzióját is leíró rész is. De ez nem mindenesetben érvényes, függ a fájl kódolástól is.
(#) _ampervadasz_ válasza Frankye hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

A Komáromi építkezés, leállásának képe. Nagyon sokan dolgoznak mi? Jelenleg semmi nincsen fönn, csak a mi függesztő száraink, és az esőcsatornából, 23m ( amit képen látni).
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

szivesen! Nállam 5-6 esetben bevált.
(#) gtk válasza Szárnyas hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Egyet meg kell menteni helyébe egy ilyen "finom" helyről.
(#) Szárnyas válasza gtk hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Tervbe van véve, hogy befogadunk egyet, bár nem tudom a másik kutyus (egy Welsh terrier) hogy fogadná. Csoda, hogy a másik elviselte, olyan kis "agresszor".
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 10, 2008 /

Ez az emberke sem hallott a feszültségstabilizátorról. ergo eltudom képzelni, hogy a zéner hogy forhatott, illetve, mennyi idő alatt töltötte fel a telefont, ill. hányszor kellett cserélni a 9V elemet. Ha máregyszer iPOn -t tölt, akkor rakna rá egy 3,6V 2000mA -es akkumlátort, és egy Step-uppal. venné fel a feszt 5V -ra.
(#) Szárnyas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Itt olvashatsz róla bővebben: Link1 , Link2

Ezek a .ptp fájlok primo-ra írt programok lennének amit valamilyen primo-s emulátorral tudsz megnyitni és futtani. Az emulátor egy olyan program ami "emulálni" tud egy másik (jelen esetben a Primo) számítógép működését.
(#) Doszpot hozzászólása Okt 11, 2008 /

Sziasztok.
Ez a ma déli alkotásom.
(a kép nem az igazi) meg ránézésre nem is olyan guszta, de nagyon finomra sikerült! :finom: Pedig nem tettem bele kurkumát, édesköményt, meg zöldcitromot.
(#) KTobi hozzászólása Okt 11, 2008 /

A elment a józan eszünk, délelőtt avval foglalatoskodtunk, hogy lekamerázzuk a kéményt belülről. Mindezt azért, hogy meglássuk, érdemes-e megpróbálni újrarakni a befalazott nyílást a kéményen. Mivel mint kiderült, nincs szétesve, nem érdemes szétverni, nem segít az eseten, de egyszer ha ráérünk át lehet rakni az egész kéményt, mivel megrepedeztek az elemek. Mindezt a háztetőről a kéménybe lógatott kamerával csináltuk, engedtük mellette a lámpát is (egybeépítettük, össze tákoltuk). Tehát ha valakinek hasonló elmebeteg ötlete támad, nem lehetetlen megcsinálni.

Üdv. Tóbi
(#) Topi hozzászólása Okt 11, 2008 /

Röviden összefoglalom a HEStore-on történt változásokat, új fejlesztéseket.

1. Az ellenállások drasztikusan olcsóbbak lettek. 10 db-tól 1.4Ft.
2. Az egész kosár műveletekkel kapcsolatos dolgok átalakításra kerültek. Kosárba tétnél nem ugrik el az oldal, stb.
3. Bejött minden kategóriába a paraméteres kereső. Ez óriási segítség. Pl. Zener diódák, vagy Elektrolit kondik, vagy a kijelzőknél digit méret alapján való keresés: LED kijelző
4. Megjegyzi a brutto/netto beállításokat.
5. Vékonyabb lett a fejléc a belső oldalakon.
6. Ezernyi apróság. Használjátok és észreveszitek

Ezek csak pár fontosabb kategóriák, minden lehetséges helyen feljön a paraméteres kereső. Huzal ellenállások, stb.
(#) levii válasza Topi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Szia Topi!
Jók ezek az új fejlesztések főleg a bruttó/nettó dolog szerintem.

Egy kérdésem lenne:
Ha megrendelek valami akkor jön egy ilyen lista hogy mi van kész meg mi nincs.
Van ami zölden van azt értem hogy az kész, van ami fehéren és van ami szürkén. Na ezek között a színen kívül mi a különbség?

Üdv!
(#) Szebence válasza Topi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Tudom, hogy már régebben (2-3 hónapja) kérdeztem, hogy mikor lesz KIT-ként megrendelhető az LCD-s spektrum analizátorod, akkor augusztus 20-át mondtál.
Vagy a weblapodon írtad, hogy elérhető lesz cikk-ként és letölthető lesz a program, nyákrajz stb...

Melyik fog hamarabb megvalósulni és körülbelül mikor? Kezd egyre aktuálisabbá válni a téma, mert befejeztem barátommal az eddigi projectünket (Audio Spektrum Analizátor) és elkezdtük az erősítő megépítését, amibe szeretnék beleépíteni a fejlesztésed.

Válaszod előre is köszönöm!

ui.: Lézer diódát vagy modult fog majd árulni a HEStore?
(#) levii válasza Topi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Lehet hogy én vagyok béna de hogyha beállítom hogy ár szerint rendezze akkor kiírja hogy:
Idézet:
„Nincs termék a kiválasztott kategóriában!”

Bocs hogy ilyen sokszor írok de már nem tudtam módosítani.
(#) Topi válasza levii hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Javítva! Köszi.
(#) Topi válasza levii hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Zöld = Kész
Szürke-Fehér = Nincs kész.

Szürke-fehér színváltozással csak a sorok vannak elkülönítve!
(#) Topi válasza Szebence hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Huhh... Hát ez jó kérdés.
(#) KTobi válasza Topi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Na, tehát, most, hogy felkerült a HEStore, jól kifaggatlak.

Először is a vevőszolgálathoz érkező leveleket ki kezeli? Mennyire ért az elektronikához?

Az oldalra ki van írva, hogy mindenhová 990Ftért szállítatok. Mikor rákérdeztem, hogy egy csomagot, ha áthoznának külföldre, akkor mennyi lenne a szállítás, hát 20.000+áfát írtak. Vagy postával 2kilóig 4.000Ft. De ha posta, akkor mi van az esetleges vámmal?

Az akuknál, a NiMHnél, lehet rendezni gyártó szerint, de ugyan azt hozza be.

Az SMA50, 51 pákához tartozó hegy, az ilyen méretű (melléklet).

NYÁK lemezből EPCU 300*200 1-odalas, nincs, fotoréteg nélkül? Bár még így is olcsóbb, mint nálunk fotoréteg nélkül.

Az ellenállásáraknak örülök, így már nem is érdemes szén alapút venni, olcsóbb a fémréteg, meg pontosabb is.

Bocs, hogy zavarlak ezzel.
Üdv. Tóbi

hegy.GIF

(#) googa hozzászólása Okt 11, 2008 /

Szerintetek mi ütött a multiméterembe? Egyenfeszültség mérésekor vagy 3V-al többet mutat, mint kellene.
(#) Topi válasza KTobi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Vevőszolgálat levél: Minden levél szortírozásra kerül előbb, ha szakmai akkor egy ottani villamosmérnök kezeli, ha adminisztratív akkor pedig ismételten a megfelelő személyhez kerül.
990-ért szállít a HEStore Magyarországra.

20 ezer forint + áfa lenne romániába? Hát ezt nem tudom ki mondta, de hasonló árunk van szlovákiára, romániára is. Küld el nekem kérlek a levelet amiben ezt írták.
(#) KTobi válasza Topi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

A levelet elküldöm, Szerbiába.
(#) Topi válasza KTobi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Akkor inkább az EU, nem EU miatt "gond" a szállítás.
(#) Norbert123 hozzászólása Okt 11, 2008 /

sziasztok
Szerintetek a szám.gép oldalát mivel lehetne szépen kivágni?
Mivel én a közepére üveget szeretnék rakni, az üveg már megvamplusz ledek, fénycső, meg ventik...
Csak azt nemtudom hogy és mivel lehetne kivágni az oldal lapot....
valakinek van rá ötlete?
előre is köszönöm sziasztok
(#) sound.man válasza googa hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Lehet hogy vírusos.
(#) Topi válasza googa hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Gyere ki az MR-ből... A fél méteres vezetéken - lehet akkora a mágneses tér - hogy, 3V indukálódik

Vagy cserélj elemet.
(#) googa válasza Topi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Vettem a poént! Elemet cseréltem, már nem tűnik hazugnak.
(#) GrandF válasza Topi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Szia Topi!

Az jó, hogy megjegyzi a nettó/bruttó beállításokat, de hol lehet váltani köztük?
Vak vagyok, vagy csak jól eldugtad?

Üdv.
(#) Topi válasza GrandF hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Bejelentkezés után, jobb oldalon, kosárnál.

Csak úgy tudja megjegyezni, ha van kihez beírni a beállítást!
(#) googa válasza Norbert123 hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Szerintem kicsi flex-el és szépen megreszelgeted... De ha van jó ismerősőd, akkor vízsugaras vágóval, vagy plazma vágóval.
(#) GrandF válasza Topi hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

hmm
Tényleg...
Köszi

És még 1 észrevétel: régebben ha váltottad ezt a nettó/bruttó dolgot, akkor az oldal alján az az áfás dolog is változott. Most nem változik.
Következő: »»   197 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem