Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Igazad van, akkor inkább a legnagyobbat használom, és akkor biztosan jó lesz. Azokra a nagyobb forrpontokra könnyebb is lesz forrasztani.
Köszi!
Sziasztok
Készítettem egy board-ot,és mielőtt a fóliára rányomtatjuk,először mindig papíron megnézzük,h milyen,mert papírból több van,és olcsóbb is,mint a fólia. A bekötés rendben,a valós alkatrészek közti távolság is rendben,engem csak az az egy zavar,hogy a forrszemek a kinyomtatott rajzon eléggé halványak,nem olyan sötétek,mint a "vezetők". Félünk attól,ha abban az állapotban megvilágítjuk,ami a képen látható,akkor a forrszemeken átvilágít a fény(pl a 2n3055-ös tranyó testjénél),és akkor kakukk ![]() Be lehet állítani az eagle board-ban,hogy sötétebbek legyenek azok a forrszemek? kb annyira mint a "vezetők" egyébként 50 db ledet villogtatna,a felette lévő villogtató kapcsolás ("ANITA" feliratot rajzolnak majd ki a ledek,5 sorosan lévő led,és 10 ilyen sor párhuzamosítva) 12V-on UI: a papír másik oldalán is egy kinyomtatott rajz van,azt világította át a szkenner,az nem az eagle hibája Köszi szépen előre is,kép csatolva Tomi
Igen, ha beállítod, hogy csak feketében nyomtasson.
(Kd.: melléklet kép, "Black" opció be)
Hali!
Nyomtatáskor (Fájl/Nyomtatás, de a Fájl/Nyomtató beállításnál is megtalálható) a Stílus mezőben rakj pipát a Fekete elé. Frankye! Gyorsabb voltál, mert még mielőtt elküldtem a hozzászólást, módosítottam rajta... ![]() ![]() ![]()
Akkor valószínűleg én gépelek lassan...
![]()
Sziasztok
Nem baj,hogy ketten irtatok,legalább tudtok vitázni,hogy ki volt a gyorsabb ![]() viccet félretéve Köszönöm szépen mind a kettőtöknek Még ma meglesz a húgomnak a szülinapi ajándéka Ami persze azért nagy szám,mert én csináltam,és persze most Ti is segítettetek benne... ![]() ![]() ![]() ![]() Csinálok a "fekete" beállítással is egy próbanyomtatást. Egyébként ez az első kapcsolás,amit el is fogok készíteni ![]() eddig mindig csak próbálkoztam Köszi még egyszer Tomi
Krisz03 nevében is szívesen, és boldog szülinapot a hugodnak! :puszi: (<- Ez természetesen nem Neked, hanem a huginak szól!
![]()
Szívesen! Én is boldog szülinapot kívánok a húgodnak!
Frankye! Tudom én, hogy nem verseny, nem is azért írtam. ![]()
Megmondja valaki, hogy az IC-k PAD-jei az 5.3-as verzióban is le van kerekítve? (Amíg igen, addig maradok a jól bevált 4.15-nél.
![]()
ahogy nézem igen, mert ez library függő szerintem, bár a drcben lehet módosítgatni, de szögletes téglalap nem lesz max négyzet.
Nekem olyan kellene mint amilyen ennél van:
Bővebben: Nyákterv Nem library függő, mert ha a 4.15-ben készített nyákterveimet megnyitom az újabb verziókban, akkor ott lekerekítetten mutatja.
Hát megnéztem, a non profit is 30.000 forint, és 100mm*160mm-es 3 rétegűt enged.
Ha a Non-profit engedne A4-es 2 réteget, és 10.000Ft lenne még meggondolnám, 5.000-ért meg gondolkodás nélkül megvenném. Nem tudom Ti hogy vagyok vele, de szerintem hirtelen megugrana a legális vásárlók száma ezzel a bevétel is. Persze ezek a kinti fizetéseket nézik, ahol az a 30.000Ft annyi mint nekünk a 10.000. Így azonban drága (ismétlem NON-PROFIT célra) Persze ha egy cég ezzel dolgozik, és ebből jó sok bevétele van, vegye csak meg a rendes verziót.
Teljesen egyet értek veled Gulasoft. :yes:
Még annyit tennék hozzá, hogy szerintem nem biztos hogy ezért az árért autorouter is jár hozzá, de engem személy szerint ez abszolút hidegen hagy.
Szia !
Mi a lényegi különbség a lekerekített és a vágott sarkú téglaalap közt ?
Értem !
Mondjuk ha már az 5.3 verziónál tart az Eagle pár hiányosságot pótolhattak volna. pl: Ez ami neked nem tetszik, PAD méretének beállítása, külön a hossz és a szélesség PAD több layer-re való osztása (külön top - bottom)...stb De úgy látszik ez eddig nem merült fel, vagy csak kevés felhasználónak hiányzik ami miatt ezek a bővítések elhanyagolhatóak. Az is igaz, bár lehet én nem találom, hogy az 5.0 és az 5.3 közötti verziókban különösebb változások nincsenek.
Hali! Nem akartam új kérdéskört nyitni, ezért írok ide. Az az igazság átolvastam szinte az egész topicot, de kérdésemre nem találtam választ. Az lenne a kérdésem/kérésem, hogy valaki írja le, hogyan kell áramkört tervezni az eagle segítségével. Teljesen kezdő vagyok itt, semmit nem értek hozzá, ezért kérném, hogy valaki mondja el, egészen az alapoktól. Előre is köszönök minden jószándékú segítséget!!
Hú, hát nem apróztad el a kérésedet
![]() Nem hinném, hogy ezt bárki is lepötyögné neked, mert ez azért nem egy-két oldal lenne. Ajánlom figyelmedbe az egyik RT évkönyvet (2004 vagy 2005-ös ha jól emlékszem). Abban minden le van írva.
Kezdetnek:
használati utasítás
Hmm, szerintem ő _áramkört_ szeretne tervezni, nem pedig _nyákot_. Nem?
![]()
Nyomtatott ÁramKör.
![]() (értem én a célzást...)
Sziasztok!
Tud valaki az Eagle 4.16 alá olyan lenyomatot a mi a 6 pólusú telefonos csatlakozókon van? Ha jól tudom valam RJ45 6/6 a csati neve, és ha jól látom nem is raszter távolságban vannak a lábak ![]() (ha valakinek ez segít a beazonosításban, akkor az ICD2 panelon is van ilyen csatlakozó) Akinek ismerős kérem küldje el vagy legalább linket ahol megtalálom.
Sziasztok!
Közben megtaláltam. Azért hogy valamit segítsek is, ne csak felesleges leveleket írjak, ha mást is érdekel Itt megatlálható.
Basszus... Hazudtam. Az a csati egy sima LAN csatlakozó a benne lévő leválasztó trafóval együtt.
![]() Ráadásul a lábkiosztás is egysoros, nekem meg két sor kellene, soronként 3 lábbal. A két sor egymáshoz képest el ven tolva, tehát nem egymás alatt vannak a lábak. Tehár a kérdésem továbbra is áll.
Rajzold meg !
Vagy ha nem megy, akkor mérd meg, és küld el a lábak számát, helyzetét, távolságát, aztán meg lesz. Üdv!
Szerintem jobb, ha saját maga rajzolja meg, max. félórás munka. Ha rosszul méri meg, később kit fog szidni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |