Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
Hmm... rossz alkatrészeket én is gyűjtök...
Elvileg azért hogy a Párom gyertyát készítsen belőlük, de már jó ideje nem öntött egy gyertyát sem. Szóval lehet hogy én is ilyen sorssal sújtom az elfüstölt alkatrészeimet. ![]()
Én is valami hasonló okból gyűjtöm a rossz/megölt alkatrészeket
![]() Gyertyakészítés rossz alkatrészekből? Csupán kíváncsiságból, hogyan néz ki egy olyan gyertya?
Így:
Bővebben: Kép1 Bővebben: Kép2 Sajnos (vagy épp szerencsére?! ![]()
Gyertyazseléből. Lehet kapni többféle színben is.
Haláli: a forrasztóállomás is...de a gyertyától kidőltem! Kész; mától gyűjtöm a halott áramköri elemeket!
![]()
Nagyon jó ötleteid vannak és fantáziád!
Ügyes vagy.
Attila86 Valóban profi munka!
NEKEM KELL ILYEN GYERTYA ![]() huba ![]() ![]() Abukodonozo Szerintem nem kell ahhoz halottnak lennie ![]() ![]()
ja-ja
![]()
joo a gyertya ha nekem lenne ijenem sose gyujtanámmeg
![]() ![]()
...és ha egy kész mikrofogyasztású ledes villogó lenne beleöntve... hmmm.
![]()
Hobbielektronika 2004/6 197.oldal
![]()
Vagy egy kis tekercs lenne a gyertyába öntve, amit alulról gerjeszteni lehetne, ezáltal kívülről lenne megoldva a táplálás, vezeték nélkül.
Hmm... vezeték nélküli világító gyertya. ![]() ![]() Kellene egy kis fogyasztású RGB LED, meg egy ultra alacsony áramfelvételű áramkör ami 'átúsztatná' a színeket és mellesleg jól is néz ki egy gyertyában. ![]() Kell egy tekercs, egy aranytűs germánium dióda, egy picike "puffer", majd ez az átúsztató áramkör, az RGB LED, meg körbe kell szórni pár elromlott alkatrésszel és jöhet is a gyertyazselé. A tekercset én megtekerem meg adom a rossz alkatrészeket, a többit meg majd rábízom az asszonykámra. A gyertyaöntést amúgy is szereti, a forrasztást meg hagy szokja. ![]()
Nah ez ha bejön,csúcsdísz lesz!...pláne,ha nem kell neki 50W+ nyi indukálás... indukálás
![]() Váruk ![]()
Atyaég. Kellett nekem rákérdeznem a gyertyára
![]() ![]() ![]()
10% részesedést kérek, mint ötletadó...
![]() ![]()
tegyél a gyertyába napelemet meg akksit
![]()
[OFF]
Szerintem ez tökéletes karácsonyi ajándék lenne, már úgyis lassan itt az ideje, úgyhogy ez a gyertya talán megérne egy fórumot is, és ha kiforr a dolog, akár egy cikket is. ![]() [OFF]
Hűha, micsoda ötlet! Most nagyon felkeltettétek az érdeklődésem, a Nővérem tuti örülne egy ilyennek. Világító LED-nek lehetne tenni bele szivárványszínűt, a zselét meg több színből is ki lehetne önteni...
![]() Idézet: „Hmm... vezeték nélküli világító gyertya. Ez nem is rossz ötlet!” Ez nem mai találmány: wireless candle vicsys: elég csúnya lenne ha egyszer meg kéne gyújtani és lehet, hogy büdös is ![]()
Ez olyan zselé, hogy ilyen golyókban árulják és vízbe kell rakni és feloldódik és ilyen zselészerű trutyi lesz? :wow3:
Idézet: [/url]„„Hmm... vezeték nélküli világító gyertya. Ez nem is rossz ötlet! ” Ez nem mai találmány: http://jelesnapok.oszk.hu/prod/SZERKEZET/kepek/va3/gyertya_2.jpgwireless candle” Na ezen szakadtam!! ![]()
Hmmm.... ez kiváló ötlet!
Ezennel elsődleges prioritást élvez nálam ez a projekt a labortáp(ok) helyett. Na jó, inkább mellett. ![]() Tényleg lehetne egy ilyen topic is, nyithatna egyet valaki. Én még egyetlen topikot sem nyitottam ezen a fórumon és ezt a jó szokásomat szeretném is megtartani. (Ahogyan képet sem töltök fel soha.) Ki kellene találni valami alacsony áramfelvételű LED pislákoltató áramkört. ![]() Elsődleges szempont: alacsony áramfelvétel Másodlagos szempont: szép alkatrészeket tartalmazzon ![]()
[OFF]
Gyárilag vannak színváltós (szivárvány) LED-ek, e mellé nem is kéne sok alkatrész, csak a táp... [OFF]
Khmmm, nézzük csak meg ezt a hozzászólást: #296509
Köszönöm ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |