Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem volt időm még szétkapni a tv-t, viszont tegnap lettem rá figyelmes, hogy ugye kb. 10-15 perc mire bejön rendesen a kép, bekapcsoláskor még semmit nem látni a képből csak a halvány ferde csíkozódást, viszont ha csatornát váltok vagy hangerőt változtatok, akkor zöld színnel kiírja ezeket a képernyőre (osd), az viszont rendesen szépen látszik mikor nincs kép még akkor is... Ennek ellenére is azt nézzem amiket írtatok?
hat ha van nehany kapacitas hianyos elko azert meg beindul Ez nem ertem a sorveg kapcsolo,hol van ez?
azokat amit latsz viszafutasi csikok,de az normalis dolog.Egy elko felel erte a szinvegfokban
Ok, és az hogy az osd látszódik az adás képe meg nem, csak 15 perc után?
nem ez fekete sorkimenos,a panelja grundig cuc4510.majd ha haza megyek berakom a mukodo gepmbe,es meglattom hogy azzal a jo elterito tekercsel mukodik e.Ha nem akkor meg kiprobalom a mit javasoltal.\koszike
az osd,altalaban zold szinel van ki irva a kepernyore.probald meg felmelegiteni az elkokat egy hulegfuvoval,es akkor kiderul mejik a hibas
Szia!
Köszönöm a segítségedet! Kicseréltem az elkókat, ahogy tanácsoltad, és a tv jó lett! Én már a tea ic-t is kicseréltem, de arra nem gondoltam, hogy csak 1 kondi okozza a hibát
Sikerült megcsinálni az Orion T2836 MTX tv-t!
Kicseréltük a végtranyót és az ellenállását és most működik! Egyetlen gond van még, időszakosan sípol, illetve ha sípol és kihúzom az antennát a tv-ből akkor abbahagyja. Valami megoldást tud esetleg valaki? Köszönöm az eddigi segítséget!
Na szétszedtem, hát én nem igazán látok azon a panelon elkot-t (vagy nagyon nem látok), csináltam 3 képet róle, de sajna most csak ilyen satnya képeket tudtam, majd később tudok szebbeket is... Egyébként fújdogáltam, ezt a panelt, de a nagy panelt is és mintha hamarabb bejött volna a kép...
Sziasztok!
Egy Samsung CK-683CN3X típusú Tv-vel van gondom, ehhez kérem a segítségeteket. A TV nehezen kapcsol be. csak többedszeri próbálkozásra. Bekapcsolásnál hang minden esetben van, a képcső fűtése is megy, de maga a kép csak többszöri próbálkozás után jön meg. A kép úgy is megjön, ha bekapcsolás után a sorkimenőn a screen-t feljebb tekerem. Mindegy, hogy a screen mekkora értéken van, és csak az állítás hatására jön meg a kép. Tehát, ha egy ilyen 'állítás' után megjön a kép, majd utána újra kikapcsolom a készüléket, akkor ismét csak a többszöri ki-be kapcsolgatás hozza meg a képet. A CRT nyakán lévő panelt átnéztem/kopogtattam, nem látok sérült alkatrészt. (ellenállások, diódák lemérve, elvileg OK.) Előre is köszönöm a tanácsokat.
Ezzen tenyleg nincsenek elkok,akkor azt a kornyeket melegisd ahova lemene a huzalok.
szia
Nem lehet hogy a sorkimenonek a scren potija van elkopva?
Tudom én?
Bár szerintem, ha ilyen jellegű gondja lenne, akkor az jellemzően egy adott ponton jelentkezne, nem a teljes úton. Meg mitől kopna el? Nem tekergeti az ember folyamatosan. Meg ekkor ugye (legalább is szerintem) amikor az ember állítgatja, akkor a fényerő ugrálna. Ez meg nem ezt teszi. Csak nem jön meg a kép magától. Amikor a tekerésre (és csak a nagyobb fesz irányába tekerve!) megjön a kép, utána szépen reagál a poti állítására. De ettől akár még ez is lehet. Hogyan lehetne ezt kimérni, kizárni vagy éppen igazolni? Javítani a sorkimenő cseréjén kívül?
Arrafele melegítgettem, és tényleg hamarabb bejön a kép, akkor ahova futnak a vezetékek az ott levő elkók valamelyike lehet a rossz? Elképzelhető, hogy az általában a képcsőnyakon lévő panel elkói máshol vannak(Mármint akkor ahova vezetnek a vezetékek a nagy panelra, az ott levő elkók töltik be azt a funkciót, amit más esetben a képcső nyakán lévő elkók)? Ezt jól megfogalmaztam Remélem érthető azért...
Menyire oreg ez a tv?
nem artana at elkozni a tapjat,lehet hogy valamejik elko szerencsetlenkedik,es azert indul olyan nehezen
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám hogy egy barátom tvje stand-by üzemmódig elmegy de utána csak kattog ha beszertné kapcsolni. Volt benne egy 330µF 450V kondi azt cseréltem de semmi változás mi lehet a baja am. egy kis pici relé kattog benne! Előre is köszi
ja altalabban a szinveg fokozat a kepcso nyakan helyezik el,de van mikor a nagy panelon vannak,ja hatarold be hogy melyik elko okozhatja a hibat,de cserelheted mindet hisz nem draga dolgok,es az nem art,csak vigyaz a polaritasal
Szia
Nempici rele az,hanem a tap.Valami nem engedi indulni,es azert katog.Elso korben csereld ki a tap primer oldalan levo elkokat,altalabban 2-3 van beloluk.Szerintem vagy a sorkimeno tranyo vagy a sormeghajto tranyo zarlatos.Ved ki sorvegtranyot es a colegtor laba hejere rakj egy 100W izzot,a masik huzaljat a z egonek rakd testre.Ha vilagit az izzo fel fenyel 90%hogy jo a tapod.
Nem emlékszem pontosan, hogy hány éves (nem is én vettem, csak a fenti hibája miatt selejtezte a tulaj ).
A táp átkondizásán én is gondolkodtam (pláne az itteni szakik hozzászólásait követően). Én arra gyanakszom, hogy a sorkimenő utáni részben lehet valahol a gubanc. A screen tekergetése oda ad fesz változást (lökést ). és ettől ugrik be a kép. Ettől függetlenül azt hiszem, hogy a kondicserének nekiállok majd.
Az egy kis pici relé am. mert 30v kapcsol 250v 8a meg meg ismerem mert villanyszerelő leszek majd egyszer
Am. A sor. kimenő és a sormeghajtó tranyó merre van mert van vagy 7db tranyó bazi nagy hütő bordával.
Ja tudom, egyébként mekkorát durran egy ilyen elko?
Örülök ,hogy segíthettem.
Ez atol fug hogy hany voltot csatlakoztatol ra de tud jo nagyot
Nem a legtisztabb kepek,de en nem lattok rajta relet,betudnad rajzolni a fotodon?A vilanyszereles nagyon eltero aga,az elektroteknika ez meg elektronika egyebkent a google a baratod a keresesben
Hello
A sokimeno utan a kepcso van.nem nagyon szokot mast elatni leht hogy a szinvegfokban van neked gondod,elsem tudod kepzelni mijen sok hibaert felelos az elko
Igen be rajzolom de egy ilyen nyákrelé van rajta!
Most nézegetem a kapcs rajzot.
A táp primer oldalán a nagy szűrő kondin kivűl csak egyetlen elkót jelöl, egy 47 mikrósat (25 V-os terhelhetőséggel ). A szekunder oldalon (a táp és a sorkimenő között) van egy maréknyi. Lehet, hogy tényleg csak azt az egyet kell cserélni?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |