Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   228 / 3599
(#) zenetom válasza blst hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Én is gondoltam már rá de
1: csak ideiglenes megoldás
2: függőséget okoz
3: pénzbe kerül

Iszkakof István: most valahogy nincs kedvem olvasni könyvet...
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Most ehhez nincs kedvem. No de nemsokára kezdődik a Domino-day, az lenyugtat aztán majd keresek valami megoldást a problémára (ami mi más lehetne mint elektronika és programozás szövevénye).
(#) Norberto válasza zenetom hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Idézet:
„természetes nyugtatót”

Egyértelmű: sport. Ennyi. Pont.
(#) zenetom válasza Norberto hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Valószínűleg bevezetem megint a fekvőtámasz amíg birom rendszert, ami nem utolsó sorban ad egy kis izomzatot ha gyakran idegeskedek
(#) vicsys válasza Norberto hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Winston Churchill nagyon szép kort ért meg. Egyszer megkérdezték, hogy mi a hosszú élet titka?
Churchill elővett egy hatalmas havannát, töltött egy korty whiskey-t és így szólt: "No sports!"
(#) 7805 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Hát
Ha már targonca akkor egy rúd TNT-is megteszi
(#) 7805 válasza zenetom hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Üdv

Ha ennyire feszült vagy álj a folhoz és ütemesen addig verd a fejed a falba amíg meg nem nyugszol!!
(#) _ampervadasz_ válasza feki00 hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Jaa!
(#) _ampervadasz_ válasza 7805 hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Nem jó, túl egyszerú megoldás!
(#) hapro hozzászólása Nov 14, 2008 /

Samsung SyncMaster 226BW monitorom majdnem egy év után a mai nap gondolt egyet, és egy kék csík jelent meg rajta függőlegesen a teljes képernyő méretben. Még jó, hogy 3 év gari van rá. Holnap vagy jövő héten megy a szervízbe, a boltban azt mondták, hogy valószínű újat kapok, mert ezt nem fogják javítani.
Szintén Samsung vinyó 3év garis 2 nappal gari lejárta előtt mondta be az unalmast.
Én Samsung terméket többet nem veszek valószínűleg.
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Te légyszives fényképezd le a granciális átvevő helyeket!

Nekem sajnos csak a szelvény van meg ami maga a jótállási garancia levél, a másikon voltak az átvevő helyek, de az nincsen meg.
Ami a samsungot illeti, így állok én is!

A hiba oka, legalább 40-50 pixel halott már!
(#) hapro válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Ha kell lefényképezem, de csak egy hely van rá írva:

Importőr/Gyártó: SAMSUNG Electronics Magyar Zrt.
Szépvölgyi Business Park 1037 Budapest, Szépvölgyi út 35-37.

SAMNSUNG ügyfélszolgálat/hibabejelentés telefon:
06-80-SAMSUNG (06 80 726 7864)
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

van egy szelvény ami szürke, ez a jótállási szevény
van egy könyvecske, sokkal világosabb, majdnem fehér is, és vastagabb, na ebben vannak a granacia átvevő helyek listája is! Tudom mert nekem meg volt, csak elveszett valamerre.
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Általában írom, a mai fogyasztói társadalomra, replikaként:

1. A minőség a szememben nem a krómozott díszlécek mennyiségével arányos, mint az átlag M*dia m*rktos vásárló szemében
2. Minket, szakikat nem lehet elvakítani mindenféle agyament új cseles mértékegységgel. (Van ugye a Peffektív. Nem jó a kinai rádiósmagnón a 2*2 watt eff. Túl kevés, és nem hazugság.Találjunk ki egy új mértékegységet: PMPO. Pulse Mode Power Output. Ez annyit tesz: lehetetlen körülmények között mennyi az a teljesitmény csúcs, melyet lead az erősítő?)

3. Biztos, hogy az a minőség, melyet 3 év múlva ki kell dobni??? A gyártók tökélyre fejlesztették az "élettartambombákat". ezeket a készülékben elhelyezve (85 fokos elkók az alaplapon...) biztosítható, hogy a garancia lejárta után 2 hónapppal új készüléket kelljen venni! Ez meg összességében drágább nekünk, mintha EGY készüléket vennénk, de 50%-kal magasabb áron, de az 10 évig jó lenne... A bankoknak is élni kell valamiből.

Példa: alaplap tönkrement. az összes ELKO púpos. Az okok fent részletezve.

Ellenpélda: 1974-ben gyártott orsós magnó. TESLA. EREDETI fejkészlettel működőképes. Hány év is? Rossz vagyok matekból. Csak nem?! 34? Annyi. Hol lesz egy mai monitor 34 év múlva???

Állítólag nem lehet így fejlődni. Dobd el és vegyél újat. Márpedig ez szerintem nem fejlődés, hanem visszafejlődés. Erkölcsi értelemben.

Felnő 2-3 generáció, és a középszar "minőség" (Vartyogó erősítő, fakó TV - a plazmatv - a -mai (!) - az eleve lebutított szinestv-szabványoktak csupán a 97%-át teljesíti! Annak, amely az ember látásának a töredékét sem használja ki.) úgy lesz beadva neki, mint csúcs termék! El is fogja hinni, mivel nem lesz ellenpont, nem lesz valódi minőségi termék, nem lesz összehasonlítási alap.

Tisztában vagyok vele, hogy egy ember nem válthatja meg a világot. Kérlek fontoljátok meg, amit leírtam.

Ha valaki úgy érzi, ossza meg velem pro, vagy kontra véleményét! Akár privátban is!
(#) hapro válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

aha...az az enyészeté.
(#) hapro válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Értem amit írtál, csak nem értem miért írtad.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Ez teljesen igaz, amit leírtál, egyet is értek vele, meg itt szerintem jó páran! Sajnos a fogyasztói társadalom is "rákényszerűl", a "méd in Kína" termékekre.
It van egy Samsung házimozi, jajj de szépen néz ki, "jól" is szól, ok ezzel lehet menőzni is. Az átlag laikus is erre gondol. Egy ismerősőm aki meg is (engedheti magának) 1 millió forintos házimozi berendezéssel van felszerelkezve, és nem $ONY Pana$onic, ez is csak egy vakítás, hogy ez a legjobb, pedig nem!!! Vannak olyan márkák amiről az ember nem is tud, és ha látja, akkor is azt mondja hogy milyen ostoba neve biztos gagyi márkátlen szutyok, és azért drága, mert nem veszik, az első reakciója, pedig ez nagyon nem így van, ezekből többnyire nincsen tömeggyártott/gyártatott, "alsókategóriás" termékcikkei, ezért csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak. Vajon miért nem megy a gazdag vásárolni a TE$COBA ? Visszatérve az ismerősőmhöz, ő nekem a főnököm, és egy HD vidót berakott, és biztonsági öv használatát is alkalmazásba kell venni, mert a képi és hang dinamikája/hatása olyan, hogy ezt megköveteli. Erősen illuzió romboló, mert amíg azt hitted ez a legjobb ( amit te hittél), és miután meghallod az a "kismozit", utána már rá jössz hogy "cumi van, és egy élet álma készül összedölni benned"! Ezek után más szemmel nézed a világot is, meg hasonló! Más őrültnek, még én is, annak néztem a főnökömet, amikor vette egy kábel készletet, hogy egy kettő dolgot összekössön, csak 150 ezer forintért vette, nem úgy mint más a tömeggyártott, 1000 forintos ócskaságra, amit drágának tart.
Et onnét tudom, hogy idáig ilyen beállítotságú voltam én is, mikor a főnököm rávilágított a valóságra.
(#) googa hozzászólása Nov 14, 2008 /

Jajj, de utálatos ez a domino nyálazás...
Hűűű ledőlt 300ezer, jajj de jó...

ui.: Egyébként a kefír meg romolhat a kocsi csomagtartójában ebben a jó hidegben két nap+két éjszaka alatt? Fura íze van...
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Nem lehet, hogy modell gipsz volt?

Üdv! :integet2:

szerk: jó éjszakát mindenkinek, mentem tetézni az alvást!
(#) googa válasza googa hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Na jó, azok a domino építmények mégis elismerésre méltók, amik felfelé is terjeszkednek.
Egyébként egy-pár robotkar, szépen megépíthetné az egész cuccot.
(#) zenetom válasza googa hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

De ennek az egésznek pont ez a lényege hogy nem robotik építik hanem emberek
Kíváncsi vagyok hogy meg lesz-e a rekord
Az elején azt gondoltam hogy nem lesz meg, de szerintem ha ez az utolsó élőben épített kis rész sikerül akkor meg lesz
(#) huba válasza zenetom hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Meglett
(#) zenetom válasza huba hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Bizony meg!
(#) 7805 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Üdv
Akkor egy panelra forassz be 1000-smd ellenálást :yes:
Az már elég hosszadalmas!!?
(#) válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Idézet:
„biztosítható, hogy a garancia lejárta után 2 hónapppal új készüléket kelljen venni!”

Tavaly nyáron a gari lejárta előtt két héttel kinyitottam a(z akkor) két éves DTK tápomat (porszívóztam a gépet, és gondoltam oda is bekukkantok) - és borzalmas látvány fogadott.
1.: A standby táp két vagy három elkója mind púpos volt, sőt, már szivárogtak is.
2.: Kondik nagy része bezsúfolva a hűtőbordák tővébe, hátha hamarabb kiszáradnak. A két nagy pufferkondi volt a legjobb, őket az L alakú hűtőborda oldalról és felülről is melegítette.
3.: A kondik sokmilliméteres lábakkal lógtak a panelon össze-vissza, és közéjük volt nyomva valami kemény fehér ragasztó - gondolom elmozdulás ellen...
4.: Az alkatrészlábak a forrasztási oldalon le voltak hajtogatva(!) - így ha bekrepál mondjuk a TL494-es, akkor azt elég kalandos lehet kiforrasztani...

Szóval az egésznek úgy összességében meglehetősen igénytelen jellege volt - amolyan 'vasvillával felhányom az alkatrészeket a panelra, aztán ami lötyög, annak lehajlítom a lábait és/vagy jól beragasztom azzal a fehér sz**ral'... De nem is az igénytelenségen húztam fel magam legjobban, hanem a direkt beépített 'időzített bombákon'

Láttam már olyan gépet, ahol 'mindössze' egyetlen kondi robbant fel a tápban, de az vitte magával az egész konfigot (kivéve HDD-k és ODD-k, de alaplap, memó, videokártya mind megpusztultak). Lehet megszaladt valamelyik tápág, nem tudom.
De ez így azért némileg dühítő. Ha lesz rá pénzem hogy picit felújítsam a gépemet, biztos hogy elsőként veszek bele valami normális FSP vagy Enermax tápot - azok ugyanis azért már eggyel magasabb kategóriát képviselnek (persze sajnos nem csak minőségben, hanem árban is).
(#) Action2K hozzászólása Nov 15, 2008 /

Reflektálás _ampervadasz_(Link) és eotvospm(Link) hozzászólásaira.

Munkám során sajnos nagyon sokszor találkozom ezzel a "parasztvakítós" megoldásokkal.
Minél nagyobb számot írjunk rá (PMPO , kontraszt 10000:1), meg mindegy hogy hogyan képes rá, csak tegyük rá a HD (Ready) logót, hogy eladhatóbb legyen és a vevő meg tisztába sincs azzal, hogy ugyan HD vételre alkalmas készüléket vett, de hogy annak mely szabványára jó? A 720P és a 1080i (Full HD) kötött nagy a különbség!

Sajnos a gyártók, ma már szinte mindent a "trendi" elv illetve "legalább addig működjön, amin kidobjuk az új modellt" szerint készítik a termékeiket.

A lényeg:
Nem az a cél, hogy egy "márka" gyártó arról legyen híres, hogy milyen stabil, megbízható, jó minőségű, hosszú élettartamú terméket állít elő, hanem minél többet, minél olcsóbban, minél többet keresve rajta!
Nem kiabálok, de ki kell emelnem nagybetűsen:
TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Ezzel a "életvitellel" az emberekből kiölik azt a tudatot, hogy egy kis cég termékének, aminek nem olyan csicsás a csomagolása, nem túl designes a készüléke, nincs rajta "hatmillió" ilyen-olyan minősítő logó, meg a legnagyobb X-Y teszt győztese embléma, lehet ugyan olyan jó, ha netán még jobb is!
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 15, 2008 /

Helló
Valaki nem tudja, hogy mi lehet a videó kijelzőjén villogó "index" felirat? Beüzemeltem egy régi videót, de az a felirat állandóan villog és a csatornát jelző számok helyén is h*lye összevisszaság van. Így azt se tudom, hogy hányas csatornán van épp. Így még az órát sem tudom beállítani, mert használná azt a kijelzőrészt is és a két felirat egy helyen elég h*lyén néz ki.
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Szia

A szalagra képes "címkét" tenni ezáltal olyasmi lesz, mint a DVD ken a jelenetek. később bármikor oda tudsz tekerni, és automatikusan megáll, illetve elkezdi játszani.
vagy a magnókon a számkeresőhöz hasonlít, csak kicsit más az elve.

Elvileg 5-10 mp villogás után eláll. Hacsak nem épp arra kérted, hogy az adott számú indexre menjen.
Kikapcs - bekapcs, elmúlhat a bibi, vagy ha teszel be kazit.
Bővebb infó a típus ismeretében adható.
(#) googa hozzászólása Nov 15, 2008 /

Kedves Fórumtársak!

Mit szólnátok, ha rendeznénk közösen-egymás ellen egy nagy távirányítós robotháborút? Valamelyik csatornán futkorászott ez a műsor:
Best of battlebots

Egyébként egyszer olyasmit is láttam, hogy egy "mérleghintára" tették a robotkat és az volt a cél, hogy mindegyik a saját oldala felé billentse el...de lehet, csak álmodtam.
Következő: »»   228 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem