Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Egy-két 100-as szöget bele, és feloldani! De komolyan! Ezzel fel lehet frissíteni!
Nyugi a Föld élővilága nem a háztartásban keletkező FeCl3-tól fog kipusztulni...
Más háztartásokból származó szennyvízben megtalálható lúg semlegesíti a savas hatását, a Fe-ionokat meg kicsapja oldhatatlan hidroxid formájában!
Hello!
Vegulis ugy keszitettem a nyakot,hogy ho allo foliara nyomtattam es azt vasaltam fel.Sokat vasaltam,de utolag rajottem,hogy nem kell annyit vasalni(feltem nehogy megolvadjon,es kozben szunetet tartottam,de jol birja a hot)A nyak majdnem tokeletes lett,szazalekban 97% -t adnek.Vasalas utan amikor meg elegge meleg a nyak de a festek mar nem olvadt allapotban van,akkor a foliat le lehet huzni ugy mint egy lehuzost!Szinte semmi nem marad a folian!
most meg olyan kérdésem lenne, hogy én filccel csinálom a nyákokat (megrajzolom, lemaratom) és az lenne a kérdésem, hogy hogyan tüntessem el a filc nyomait maratás után? (úgyértem kékesek maradnak a csíkok)
acetonnal (körömlakk lemosó) vagy festékhigító....
utána fémtisztára csiszolás vízüveg papirral vagy panel radírral...
nahlátod ilyenem nincs. acetonozás kicsit, majd leöblítés? vattával acetonozzam?
teszkóba a higitó ocsó , erre a célre jó!
vatta helyet vécé papir, me ez is ocsó
madaras teszkó is jó? mert a fater huga ottan dógozik. (fontos a madzsar hejjesírás!) csak vicc volt van itthon aceton, mindjárt elintézem, thx a tippet!
Idézet: „ Egy-két 100-as szöget bele, és feloldani! De komolyan! Ezzel fel lehet frissíteni! ” Ezt tenyleg komolyan gondolod?Es ujrahasznosithato lesz?
Ok
Akkor vaspor lenne jobb vagy forgacs,hogy hamarabb oldodjon.
mikor kifúrod a nyákot, tedd el a port, de lehetőleg csak a fém részét ( ) és aztán azt majd beleszórhatod a maratóba. de lehet hogy mágnessel télleg meglehet "fogni" a vasport... és akkor úgy ahogy van mágnesestűl belevágod a löttybe.
Erősen eltévadtél!
A nyák fém része réz! Azzal csak mégjobban elhasználod a maratót, meg a mágnes is hatástalan rá.
Milyen vas port? A fúrásnál rézpor illetve a hordozó anyaga keletkezik por formályában...
Kiváncsi lennék, hogy milyen vasporról van szó?
Lehet, hogy a fúró kopását szeretné kihasználni.
De az piszoki kevés!:yes:
en rajzolás elött is meg a filc lemosásához is CIF et használok...
Sztem O is tudja hogy rez..tevedni emberi dolog.
Amugy a magneses otlet az jo,pl koszoru utani vasport kifogni.(csak nekem nincs) Szoval 0.25l -hez adtam 2db. 100-as szegetEgyik ket napja van benne, a masik ma kerul melle,kivancsisagbol Sok v. keves neki? Mind megeszi? Ugytunik kemeny dio neki,mert 2 nap alatt nem egeszen felet ette meg
Melegísd fel kb 50-60 fokra. Úgy mar mint a vadálat!
Szerintem akkor 1 nap alatt megeszi a szöget.
Tomeenál az igazság! Melegen jobban eszi a rezet is, a vasat is.:yes:
A melegítésen kívül levegő buborékokkal is lehet a maratást gyorsítani. Persze a kettő együtt adja a legjobb eredményt. A buborékoztatáshoz (habosítás) egy akváriumhoz használatos levegőpumpa is elég. A műanyag cső végét be kell dugaszolni és a folyadékban lévő részét apró lyukakkal kell ellátni. A panelt a fóliás részével lefelé fordítva kell a flyadékba helyezni, kicsit ferdén, hogy a buborékok a panel mentén jöjjenek a felszínre. A módszerrel a folyadék állandóan keveredik. Nekem bevált.
Ezt még nem hallottam, de jó 5letnek tűnik! Alkalmasint majd ki is próbálom! Köszi!
De jo lenne erteni hogy mi zajlik mikor eszik
Vasra van szuksege,annyi biztos.. tehat marataskor a vas -bol veszit? Vegyeszek fejtsetek ki az erdekesseg kedveert 0 voltam kemiabol,de igy mar erdekesebb ,ha az ember hasznalja is
A folyamat lényege az, h a vas standardpotenciálja kisebb a rézénél így a rézionokat az oldatból kiredukálja, míg a vas ionok formájában az oldatba megy (elfogy).
Én különben maratószert nagyon könnyen, egyszerűen és olcsón készítek. Csak vasIII-oxid és 30%-os sósav kell hozzá. Az oxidot szinezőpigmentként lehet kapni (1kg kb 500Ft) , a sósav pedig ipari sósav néven kapható.
Ez teccik!
Úgy is nehezen lehet szerezni vas-kloridot... Gyorsabban/lassabban mar mint a vas-klorid oldat? Vagy ebből is vasklorid lesz?
Fe2O3+6HCl=2FeCl3+3H2O
Tehát vas(III)-klorid, ami a maratáshoz kell!
Értem...
Kémiából nagyon nem voltam jó Ezt a számolgatást meg annál is jobban elfelejtettem... |
Bejelentkezés
Hirdetés |