Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   93 / 443
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

1. Az "Eagle madárkát" hogyan tetted rá a boardra?
2. Most, hogy szó volt róla megnéztem a backup beállítás, bár még sosem kellett visszahoznom régebbi menést... 9 fölé nem tudom állítani, vagy nem is lehet? A 200-300 biztonsági mentést úgy érted, hogy minden 9. mentés után manuálisan másolod ki őket "máshova"?
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Nem értelek.
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

1. Már leírtam ebben a topikban valahol, nagyon nehéz volt...
2. Sűrűn mentek, és minden nagyobb kaliberű módosítás után új fájlnevet kap a projekt, így újra van kilenc (tíz) új biztonsági másolatom.
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Arra lettem volna kíváncsi, ha pl van a terv.sch és annak a terv.brd. A terv.brd -n lévő rajzból akarsz többet egymás mellé tenni, de szeretnéd hogy konzisztens maradjon az sch-brd

Miért nem jó az, ha nyitasz egy terv2.brd-t és azon másolgatod a rajzot

Idézet:
„De a másolásnak épp az lenne a lényege hogy az adott boardon belül másolgasson az ember.
Konkrétan ennél a nyáktervemnél egyébként nagyon fontos volt, hogy a két (a valóságban egyébként külön lévő) nyák egy boardon belül legyen, ezért van együtt.”

Kérdés az volt, hogy mi nem valósul meg a külön fájl nyitás és sokszorosításkor, ami miatt mindenképpen a terv.brd-n való másolás kell.
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Ok, megtaláltam, kösz.
(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Azt hiszem félre értesz.
Én nem elsősorban arra gondoltam, hogy egy kész nyákot másolgatok egymás mellé, ahogyan a videódon is látszik! Mert ezt akár a Paint-ban is vagy bármilyen képszerkesztő programban is meg tudom tenni.

Én arra gondoltam, hogy egy mondjuk félkész nyáktervnek egy részét duplikálnánk és a nyák tervezését utána tovább folytatnánk.
Hogy egy konkrét példát mutassak, nézd meg a spektrum analizátorom sávszűrő paneljét:
Bővebben: Nyákterv
Ezen a nyák közepén a trimmerből és a körülötte lévő pár alkatrészből 10db van a nyákon egymás mellett, ugyan úgy elhelyezve és összehuzalozva. Én arra gondoltam, hogy egy ilyet nem kellene tízszer megrajzolni, hanem csak egyszer és utána másolni. Ezt meg is lehet tenni az Eagle kapcsolásirajz-szerkesztőjében, de akkor a boardon csak ledobálja az alkatrészeket.

Én erre gondoltam, nem két ugyan azon nyákterv egymás mellé montírozására.
(#) niedziela válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Igen, én nem erre gondoltam, de igy már rendben
(#) m.gyula3 hozzászólása Nov 15, 2008 /

Sziasztok!

Nekem van egy is gondom az Eagle-ben. Egy tapskapcsolót szertnék építeni. Már majdnem befejeztem, csak nem tudom hogy kell bent behúzni a 4027-es flip flop tápját:S, egyszerüen nem bírok rájönni. Légyszives, ha nem túl nagy kérés akkor csinálja meg nekem vki hogy láthassam a schematic-ban és még vmi át is kellene nézni, hogy jó-e a rajz.

Előre is köszönöm!!
üdv:
Gyula
(#) kobold válasza m.gyula3 hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Sok IC esetében a tápvonalak csak külön kérésre jelennek meg, ezt az Invoke paranccsal érheted el (eszköztáron egy gomb, rajta négy kis kapu, egyikre nyíl mutat). Arra rákattintasz, majd a kérdéses IC-re, és előugrik egy ablak a rejtett vonalakkal, kijelölöd a tápot (az lesz mellette, hogy "Request", vagyis csak kérésre jelenik meg), és leokézva már ott is lesz a rajzon, innentől rendesen bekötheted.
A 4027 mellett az LM3900 tápját is ki kell kérned, az is így megy.
(#) MPi-c válasza m.gyula3 hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

"Invoke" ikon keress rá:
Bővebben: Link
(#) niedziela válasza m.gyula3 hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Szia !

Ennyit javítanék rajta, valamint az LM3900 -hoz egy trimmert tennék az érzékenység beállíthatóságára.

tapskapcs.sch

(#) vicsys hozzászólása Nov 16, 2008 /

Sziasztok
Kaptam eagle tervet (brd) és szeretném kinyomtatni. Sajnos a teliföld nem jelenik meg. Mit kell variálnom, hogy nyomtatásban megjelenjen?
Az 5.3.0 free verzióval nyomtatnék. Előre is köszi a válaszokat!
(#) niedziela válasza vicsys hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Nézd meg, hogy a rétegek be vannak -e kapcsolva és kattints a "rastnet" -re.

Ha ez igy nem jó, akkor régebbi verzióval próbáld meg.
(#) vicsys válasza niedziela hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

A rastnet volt a megoldás. Köszönöm szépen a gyors segítséget!
(#) m.gyula3 válasza niedziela hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Szia!

Köszönöm a segítségeket!!!
Már értem, hogyan is működik ez a dolog. Már látom hogy ami nem kell azt ki is lehet törölni.
Tényleg, és a visszacsatolt R3 helyére tegyek trimmet ugye?

Nincs ehhez a progihoz vmi magyarítás, ami jó is? Jóbban megérteném.

Köszi
üdv: Gyula
(#) niedziela válasza m.gyula3 hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

A mikrofon érzékenységére gondoltam (R1), hogy a komparátort tudd beállítani.

hello!

Köszönöm szépen!!

üdv: Gyula
(#) m.gyula3 válasza m.gyula3 hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Szia!

Picit belebonyolódtam.
Az lenne a kérésem, hogy nézd meg hogy jól van-e bent a relé, mert azt kicseréltem olyanra, mint ami az ennyémnek a lábkiosztása és az R1 helyére is trimmet tettem. Még annyi, hogy mekkora trafó kellene hozzá, mert 220-as lámpát akarok működtetni vele.
Aztán ha ezek megvannak már tudom is csinálni a panelt.

Köszönöm

ja itt a kapcs rajz.

tapskapcs.sch

Hi!

Poti nem volt jól kötve !
Hova gondoltad a trafót ?

Relével kapcsolod a lámpát nem kell trafó.

Szia!

Hát végülis, azon is gondolkodtam hogy a panelra kéne tenni, de aztán olyanon is hogy csak simán mellé tenni.
De a panel az 12V-os, és vmivel el kell indítani hogy kapcsolja a 220-as lámpát. Külön nincs úgy 12V-os adapterem azért gondoltam trafóra.

Köszi a schematic-ot!!!

Vmi öti akkor hogy kéne??

Én azért az egyszerűség kedvéért szereznék egy dugasztápot valahonnan.

Értem, majd akk körbenézek hogy mi a helyzet. Tényleg jó lenne a legegyszerübben megoldani. Azthiszem, igazad van, nem kellene túl bonyolítani. kösz az ötit.

Tényleg, az mért van hogy 5lábú relét választottam ki és board-ban viszont 4 lábat rak ki??

(#) djtomika hozzászólása Nov 18, 2008 /

Sziasztok!

Az a problémám lenne hogy, fel van nekem rakva az eagle 5.2-es és ha valamilyen objektomot mozgatni szeretnék akkor a "program szabálytalan műveletet hajtott végre ...." hibaüzenettel leáll.
Találkozott már valaki ezzel a hibával? Ha igen akkor hogyan lehet megoldani?

Másik kérdés:
Honnan tudom leszedni a Dallasos mikrovezérlők library-jét?

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Báddzsó válasza djtomika hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

vedd meg akkor jó lesz. vagy használd lightosítva, (törés nélkül)...
(#) IMi hozzászólása Nov 19, 2008 /

Hello!
Valaki nem rajzolta már meg a BF961 Fet-et az egale-ban?
Most valahogy nincs kedvem ezt a fura tokot (TO-50) megrajzolni, meg valahogy a méreteivel sem vagyok igazán tisztában. Ha valaki esetleg megosztaná, meg köszönöm !
(#) niedziela válasza IMi hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Idézet:
„valahogy nincs kedvem ezt a fura tokot (TO-50) megrajzolni,”

Akkor valahogy ne használd
(#) IMi válasza niedziela hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Köszi!
Csak megrajzoltam ! :beka2:
(#) m.gyula3 hozzászólása Nov 19, 2008 /

Sziasztok!

Ha egy 5 lábú relével dolgozok az Eagle-ben akkor csak 2 lábat kell behúzni, pontosabban ami a vezetőkkel érintkezésben van, ugye??????

A többit nem kell amire a 220 megy???
Azért kérdezem hogy az alkatrész oldal jó legyen.

köszi!!!!!!!
(#) brezinajanika hozzászólása Nov 19, 2008 /

Hali!

Mivel kezdő vagyok remélem elnézitek nekem ezt a kérdést .

Az EAGLE-s kapcs.rajzot belehet valahogy tölteni az EAGLE-be?Ha igen akkor hogy?

Köszi.
Következő: »»   93 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem