Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Vagy a legegyszerűbb, ami minden háztartásban ott van, a CIF, vagy egyéb súroló és mosogatószivacs dörzsifele. Teljesen jól lehoz mindent, és nem karcolja a nyákot, mellékesen meg nem is büdös, mint egyes hígítók..
Hahó! Ez nem az offtopic!
![]()
megmondom az igazat, nekem se vitte le a hígító
![]() ![]() Nade ezt itt fejezzük is be, igaz nem ide tartozik! ![]()
Sziasztok
Ma készen letem az Attila86 féle labortápomal! ![]() Ezutal is köszönetet szeretnék mondani neki a rengeteg segitségért amit nyujtot!!!! ![]() És pár kép a remek müröl. ![]()
Hali!
Én is próbáltam higítóval,de az helyenként leszedte valahogy a rezet is. ![]()
Nekem tetszik az ötlet, ha kész van remélem megosztod a tapasztalatokat.
Sziasztok
Feltöltöttem egy aranyos kis videot. LINK (igen, jól látod, egy óra... ![]() Az óra alapját, Tom025 kapcsolása képezi, amit megfejeltem egy dimmerrel. (Akinek tettszik, nyugodtan szavazhat.)
A dimmer a külső fényerősség alapján szabályoz?
Szóval amikor lekapcsoltad a világítást, akkor csökkent a kijelzők fényereje is? Csak azért kérdezem, mert a videón nem láttam nagy változást és nem tudom ez a kamera vagy a szemem miatt van!? ![]() Egyébként nagyon klassz! ![]()
Köszi! Igen. Sajnos a fényképezőgép is automatikusan szabályzott, ezért nem olyan drasztikus a változás. Na meg lehet, hogy kifelé kellett volna fordítani a fototranyát.
![]()
Vicsys!
Szabad megkérdeznem, hogy honnan vannak neked ilyen kék kijelzőid? Nekem is vannak, de azok 13mm-esek és kínából lettek rendelve. Azért kérdezem csak, hátha te tudsz más beszerzési forrást. Vagy netán Libustól vetted? Ő szokott ilyeneket árulni itt a hobbielektronikán. Üdv.!
Szia
Libustól vettem anno. Olcsó és jó. Szerintem Libus neve mostanra amolyan fémjel a jó cuccokra... ![]() Idézet: „Libus neve mostanra amolyan fémjel a jó cuccokra...” Teljes mértékben egyetértek! ![]()
Klassz a videó, nagyon tetszik az órád...ja és éljen Jean Michel Jarre!
![]()
Óhhh. Köszönöm!
Igen, Dr. Greenwich megkeresett és segítettem is neki. ![]()
Óriási figura ez a Vic!!
Nemsokára a BREITLING név mögött ott lesz a "Licensed by : Vicsys" jelző ![]() Idézet: „Szerintem Libus neve mostanra amolyan fémjel a jó cuccokra...” Ezt én is tanúsíthatom ![]() Egyébként nagyon klassz lett az órád, ahogy a többiek mondani szokták : "A szokásos Vicsys minőség" Gratulálok!!!! ![]()
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Doncso! Ugye nincs ilyen órád? Az eredetiek hátuljára az van nyomva, hogy: "Powered by vicsys" ![]()
sajnos nem tudom még megfizetni ezt a minőséget
![]()
Hali!
Elkészült az 1. alkotásom.Ez egy egyszerű kivezérlés jelző TA7666-al,bár 1 kicsit magas kimeneti jelszint kell neki ,de azért nagyon imádom ![]() ui.:még nincs dobozolva,de sor fog kerülni rá ![]()
Jópofa lett! Ha bedobozoltad, további képeket várunk.
Igaz ezt régen építettem 2 majd 2.1 csatornás Quad 405
Ez volt az első és második quadom is egyben, van benne jó sok vezeték. Most szedtem szét megmutatni. De szépen szól, kellemes hogy van a két közép magasomhoz végre egy kis mély is (a harmadik csatorna). Nincs földhurok meg ilyesmi(csak a sok vezeték miatt mondom), rettenetesen strapabíró a doboza, ennek és a trafónak hála súlya is van. A mélyvágó szűrő nem az igazi, vagy megpróbálom normális működésre bírni(ha elkezdek lentebb menni frekibe halkul, úgy mintha a hangerőt is szabályozná pedig a láda sokkal mélyebbet tud magába a szűrő nélkül is jól szól), vagy kidobom belőle egyszerűen. Igaz trafó kettő van benne, de hát nem tekert trafó. Van hiányosság,főleg a vezetékdzsungel szép elrendezése, és a doboz festése sem szép. Ha egyszer lesz időm rá pótlom ezeket és a belső esztétikát is megcsinálom. Mindenesetre használom már pár éve a szomszédaim nem kis örömére. ![]() Sajnos nem nagyon van időm hallgatni... ![]()
Készülget egy RGB LED-es óra.
Fontosabb paraméterek: - Fényerőszabályzott, - 32*32*32 = 32 768 különböző szín - hh:nn formátum - DCF szinkronizált - Különböző presetek, pl van olyan is, hogy szép lassan egy fél óra alatt, teljesen megváltozik az óra színe. Egy órába 4*7*2+4 db SMD RGB led került, így egy 60 db RGB LED-ből áll. Mind nagyfényerejű LED-ek, így valami eszméletlen fénye lesz. Az előlapot és a tartót CNC-vel fogom plexiből kivágni. Egy-egy ilyen kis nyák, egy-egy szegmens. Egy digit 20cm magas. KIT-nek terveztem, és ugyan ez az áramkör használható sima, nem RGB órához is. Ennek kiválasztására alul a nyákon egy PAD-van.
Komoly! Kb. mibe kerül?
![]()
Rengeteg, de rengeteg pénzbe... Csak ha az RGB LED-eket és a gyártatott nyákot nézem
![]() 40 E körül áll jelenleg a mérce. Kettő óra készül, a vége olyan 20-22E / db lesz, pusztán anyagköltségileg. Egy óráért ez elég sok pénz... Dehát a fanatizmus és az elvetemültség kegyetlen dolgokra képes.
Ettől tartottam. Már az alapanyagok ára, mennyisége alapján is. Gondolom, 1 házi atomreaktor sem árt a működtetéséhez.
![]()
És az AVR cikkek?
![]() ![]() Akkor jól értem? Ezt akkor lehet majd "sima" óraként is használni?
Az szép! Gondolom nem lakásban akarod majd használni.
Nemrég jártam Nyíregyházán, és a kelet áruház tetején láttam egy RGB-s óriásmonitort. (kb 3m átló) Van olyan fény ereje, hogy éjjel nem kell közvilágítás. ![]()
Vic már biztosan be van rá indulva
![]() ![]()
Elég zavaró...főleg este...de annyi a szerencse,hogy csak 2 ablak néz a kiveitőre...
![]() Idézet: Persze ezt a hozzászólást Topi mester hajnali fél háromkor írta... „Egy óráért ez elég sok pénz... Dehát a fanatizmus és az elvetemültség kegyetlen dolgokra képes.” ![]() Hajajj, nekem mondod...?? ![]() Klassznak tűnik, kiváncsi vagyok a végeredményre! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |