Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A 2006.06.24-ei PIC előadás
Üdv mindenkinek!
Ígéretemhez híven ma feltettem az alábbi oldal alá az hétvégi előadás anyagát. Ez azért volt szükséges, mert ide legfeljebb 2MB-t lehet feltölteni, az anyag meg több mint 5MB. Aki ott volt, az tudja miról van szó, aki nem, az - szvsz - nagyon bánhatja. Amennyiben gondoljátok, ide gyűjthetjük a kérdéseket. Megpróbáltam ékezettel írni (legalább a topicnyitót), de arra azért nem teszem le a nagyesküt, hogy ez így is marad Addig is mindenkinek jó építést Babo.
Én 20K-val töltöttem le, úgyhogy feltettem az oldal gyűjteményébe, és módosítottam a linket... Innen kicsit gyorsabban lehet tölteni!
[link=http://www.hobbielektronika.hu/gyujtemeny/eloadas_anyagok/pic20060624.zip]http://www.hobbielektronika.hu/gyujtemeny/eloadas_anyagok/pic20060624.zip[/link]
mintha nem lenne ekvivalens a két .zip. vagy a hiba az én készülékemben van? (ami előfordulhat..)
Topi filejából hiányzik a melléklet, a pponit és a PICkezdő.pdf. direkt?
igen....
Topi is úgy járt mint én elsőre.... (aztán a flashget jól szedte le)
TotalCMD nkem azt jelezte hogy felment jól. És ott 5MB-osnak látszódott... Most meg megnéztem és csak 200K-s...???
Ezekszerint babo módosította közben. Mert kb egy félóra eltéréssel töltöttem le a gépemre, és újra letöltöttem ide a szerverre...
Én reggel feltöltöttem, és azóta hozzá se nyúltam.. Ne tessék kérem engem gyanúsítgatni
Nekem először 26x kB jött le , amit a Winzip hibásnak talált ezért nem kezdett vele semmit sem, de most 5,23 MB jött le és így jó . Nem tudom mi lehetett a baj pedig a két letöltés között kb. fél óra telt el.
Fogalmam sincs.
Nem az én site-om. Reggel feltettem, 2-3 alkalommal letöltöttem, (Total Commanderrel zipeltem) kipróbáltam, feltettem a HE-ra. Ennyi
Nekem is hibásan jött le, azért tettem fel ide a hobbira, és javítottam babo hozzászólásában a linket!
Nem tudom, melyik részéhez kellene codec...
A fájl egy ZIP fájl, ami jól látható...aki nem ismeri még, az sürgősen nézzen utána. Ez az egyik leghírhedtebb tömörített fájltípus. WinZIP-pel vagy WinRAR nevű programmal lehet megnyitni. A tömörített fájlon belül többféle fájltípus található: - doc = dokumentumfájl, megnyitása Microsoft Office Word-del - ppt = bemutatófájl, megnyitása Microsoft Office PowerPoint-tal - pdf = dokumentumfájl, megnyitása Acrobat Reader-rel - asm = forrásfájl, megnyitása bármilyen egyszerű szövegszerkesztővel - mcw, mcp, mcs = projekfájlok, megnyitásuk MPLAB nevű szoftverrel WINPIC nevű könyvtárban egy PIC égető szoftver található működő rajzzal együtt.
Helló Mindenki!
Nekem már jól jött le az anyag, és jó is hogy letöltöttem, mer' hiába volt nálam a pendrájvom, nem sikerült mindent felmenteni (pedig készültem) De azért, hogy ez a topik nem a fájletöltögetésrő szoljon némi hozzáfűzést tennék az előadáshoz... Szal nagyon örülök hogy ott lehettem(+1fő)... Előtte nagyon sokat küzdöttem a pic-el(877), valahogy nem sikerült belevernem azt, amit én szerettem volna... Vagy nem csinált semmit, vagy még azt is rosszúl Asszem ez megváltozott Némi programozással(8-10 óra alatt) sikerült összehoznom egy 128x64-es grafikus vezérlőn karakteres megjelenítésért felelős kódot, karaktergenerátorral Nagyon szuperül műxik... Ha valakit érdekel felrántom a forrást némi kommentel Szóval volt értelme és értéke az előadásnak... KÖSZÖNNYÜK PÉTER Kis bővítés az anyaghoz... Volt szó ott egy okos kis programrészről, ahol táblázatból adhatunk vissza adatot a WREG-ben ... addfw PCL,f retlw "ADAT" retlw "ADAT" retlw "ADAT" ... Szóval szívtam, mert nem oda ugrott ahova én akartam(130 adatos táblában)... Aztán megvilágosodtam Új szegmensbe raktam a rutint (org 0x0100) és belépéskot beállítottam az PCLATH-ot( felső bitjei az utasításmutatónak) movlw x01 movwf PCLATH Remélem ha valakinél ugyanígy nem műxik, ezzel a kis kódrésszel sikerülni fog. így tutira kezelhető legalább 250 méretű táblázat
Hali!
Engem érdekelne az a grafikus vezérlőmodul...van nekem ugyanis itthon pár darab 240*128-as szép nagy kijelzőm, de nem tudom normális működésre bírni...megköszönném, ha feltöltenéd a forrásaidat!
Sajna én elektróból elég gyatra vagyok, esetleg tudna vki egy jó kis doksit adni, hogy egy áramkör tervezéséneél mit, smiként?
(nem az elmélettel (ohm törvény kirchof törvény stb.) van bajom - 4 évig fizikusként tanultam az egyetemen - hanem a mérnöki részével. előre is thnx.
Túl nagy területet ölel föl az elektronika. Ezt így nem lehet csak úgy megtanulni egy kis doksiból.
Szerintem ha van valami konkrét kérdésed, azt tedd fel, és megadjuk rá a választ
Hali!
Én tegnap este fogtam neki egy DCF77 óra + vezeték nélküli meteorológiai állomás vezérlőrészének a kialakításába! Mellékeltem egy képet, hogy hol tart most a fejlesztés... A bal oldali hőmérő kép egy 256K-s EEPROM-ba betöltve jön (bmp-ből). A kép még tegnap esti, de ma már van rajta holdfázis kijelzés is. Itt is PIC16F877-es 20MHz-es PIC az agy... És C-ben írtam a progit
huhhh vazzz Topi!
ez naon tutkeráj! cikk mikor lesz?
Legyen belőle?
Igazából mostmár csak a DCF dekódolás van hátra, és az SD kártyára való adatgyűjtés. Igazából az már meg van írva. Most a DCF-es dekódolssal vagyok elfoglalva, és amit írtam az nem nagyon akar menni. Ha segítetek CCS-cben, vagy HI-TECH C-ben dekódoló függvényt találni, akkor előbb kész leszek,mert nem kell az enyémet kidebugolni... Ergo. Előbb lesz cikk a hobbin
Akit érdekel, feltettem mellékletnek egy újjabb képet az aktuális állapotról...
Mostmárcsak a rádiós hőmérő adó részének a programját kell megírni. Most azért mutat rossz időt, mert még nem fogta be a DCF-et. De jelentem, az is működik már Egyébként ha bárkinek kell szóljon, mert megcsináltam az egész 5x7-es karaktertáblát. Mint a képen is látszik az ékezetes betűk is vannak...
El vok keseredve!
1, - Hogyne érdekelne! (szólás nélkül is) 2, - Hol van nektek ennyi időtök? Ha jól értettem, SD kártyára akarod az adatokat menteni - gondolom a mobilitás miatt. Ez a része különösen érdekelne. Légyszi valamilyen hozzáférést.... Köszi.
Vááóóó! Ez igen! Le a kalappal előtted!!!!
Eredeti elképzelésem az, hogy maga az időjárás jelző állomáson. ill ban. van egy SD kártya. Arra óránként írja be a külső hőmérsékletet. És naponta létrehoz egy új txt-t.
Szeretnék még rajta napi grafikont is megjeleníteni az adatgyűjtésből...
A szél irányt, hogy méred?
A külső "fej" egység, hogy néz ki? Gratula, nagyon f....! Tartózkodjunk a vilgáris szavaktól! Moderator
Nagyon powa a cucc!
Lenne egy kérdésem: Az LCD kijelző grafikus, ugye? Honnan lehet szerezni? Úgy értem olcsón, mert 6-7 rugóért én is láttam, de az vhogy nem teccik. (mármint az ára ) Nem tud vki olyan helyet, ahol olcsón lehet grakifus LCD kijelzőt venni? Esetleg vkinek nincs egy "inaktív" (használaton kívüli) kijelzője?
Tetszik!
Egy autós fedélzeti "számítógépet" akarok összehozni, ahhoz nekem is jól jönne. :yes:
A grafikus cuccok nem olcsók!
Nekem is van egy méghozzá fekete CCFL hátérrel... Nagyon COOL!
Na megpróbálok mindenkinek válaszolni.
- Igen ez egy 7E ft-os kijelző. - Grafikus 128x64-es - transzreflektív (fordított polárszűrős) - PIC16F877-es az agy. - ChipCAD-ben lehet kapni. - Szélirányt Gray-kódos tárcsával mérem (Rotary encoder is ilyen elven működik) - Szélsebesség egyszerű résopto. - Hőmérsékletnek DS IC-t használok
Látom ez a téma már nagyon off irányba tért, ezért ide írom:
Milyen LCD kijelzőt érdemes venni a chipcad-nél? Kinéztem egyet, ami nettó 2900 Ft, ami nekem elfogadható. ES13BA0FLY a típusa. Ez miben különbözik a többi ugyanekkora felbontású kijelzőtől?
Azért jó lenne, ha topic megpróbálna az eredeti témánál maradi (Szvsz)!
Gyors kérdés!
Ha az smd picet hőlégfúvóval szedem le a panelról akkor túléli? Vagy inkább meg se próbáljam... Nincs kedvem +1 picet venni. Már így is lassan deficites a project... |
Bejelentkezés
Hirdetés |