Fórum témák
» Több friss téma |
HELLÓ ALL
Egy olyan kütyüt szeretnék amivel 100kHz -1Ghz tartományban tudok ultrahang frekit csinálni, Szerintetek lehet ilyet?
Udv,
Magat a jelet elvileg nem tul nehez generalni (bar 1GHz-ig amator korulmenyek kozott mar nem egyszeru), de ezt a tartomanyt megfeleloen atalakitani fizikai rezgesekke nem tudom, hogy milyen eszkozzel lehet. Az iparban hasznalnak mondjuk 10-20MHz-es ultrahangot, de ettol magasabb frekvenciaju ultrahangrol en meg nem hallottam (ettol fuggetlenul elkepzelheto). De olyan szeles savban amiben neked kellene nem tudom hogyan lehetseges ha egyaltalan lehetseges. Mondjuk erdekelne, hogy mire kellene ez neked?
Hello!
Kissé megalománnak, de mondjuk, hogy csak "elméletinek" tűnik a kérés. üdv! proli007
aha, esetleg tudsz olyan szakit akihez lehetne menni ilyen ügyben,
Milyen cucchoz kéne? Ha csak folyamatos ultrahang kell pl mosóhoz akkor a legegyszerűbb a toshiba modul ami pl szobai ködgenerátorokban van. Az ha jól emlékszem pár Mhz.
Ghz et már nem lehet hangként továbbítani. pár Mhz-ig folyadékokban csillapítatlanul terjed de utána elnyelődik a szkín hatás miatt. Levegőben már a Mhz is elvész a rugalmassága miatt. Ha nem titok mi a célod, hátha van rá megoldás.
Érdekelne mit tudna csinálni a vízzel (bontás vagy ilyesmi)
egy őrület tudom , a víz rezonanciafrekvenciáját kéne eltalálni , az Ghz körül van ha jól tudom , de úgy tűnik ahogy mondod, ez zsákutca
Ha hidrogénre és oxigénre akarod felbontani akkor az azért nem jó mert a víz hőmérsékletével a rezonanciapontja is változik és előbb MRI-vel irányba kéne állítani a molekulákat hogy az interferencia létrejöjjön. Az elmélet brilliáns már az oroszok is kitalálták a 60-as 70-es években de a megvalósítás hasonlóan a tokamak-hoz gyerekcipőkben jár. De azért törd a fejed nem biztos hogy a csőlátású fizikusok mindenre gondoltak. A józan paraszti ész néha hiányzik italiantime
azt kéne tudni hogy a H és O molekulák közötti rezgés milyen tipusú, milyen rezgésnek "fogadnak szót"
igen a H és O közötti rezgésre gondoltam ,szerintem mechanikai ,tehát hangrezgést kéne vele közölni,
ez persze elmélet, valószínűleg távol a valóságtól
A víz képződéshője −285,83 kJ/mol, vagyis 285,83 kJ energia szükséges 1 mol víz elbontásához, ez egyetlen vízmolekulára vetítve: 4,31e-19 J. E=hv képletből kiindulva v=E/h azaz 4,31e-19/6,62e-34=7,196e+14 Hz, vagyis elvileg 719,6 THz szükséges a víz bontásához. Kizárt hogy létezik olyan hangszóró, ami ezt tudja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |