Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nagyfrekvenciás ultrahang generátor
Lapozás: OK   1 / 1
(#) wizard hozzászólása Máj 26, 2008 /

HELLÓ ALL

Egy olyan kütyüt szeretnék amivel 100kHz -1Ghz tartományban tudok ultrahang frekit csinálni, Szerintetek lehet ilyet?
(#) lamalas válasza wizard hozzászólására (») Máj 26, 2008 /

Udv,

Magat a jelet elvileg nem tul nehez generalni (bar 1GHz-ig amator korulmenyek kozott mar nem egyszeru), de ezt a tartomanyt megfeleloen atalakitani fizikai rezgesekke nem tudom, hogy milyen eszkozzel lehet. Az iparban hasznalnak mondjuk 10-20MHz-es ultrahangot, de ettol magasabb frekvenciaju ultrahangrol en meg nem hallottam (ettol fuggetlenul elkepzelheto). De olyan szeles savban amiben neked kellene nem tudom hogyan lehetseges ha egyaltalan lehetseges. Mondjuk erdekelne, hogy mire kellene ez neked?
(#) proli007 válasza wizard hozzászólására (») Máj 26, 2008 /

Hello!

Kissé megalománnak, de mondjuk, hogy csak "elméletinek" tűnik a kérés.

üdv! proli007
(#) wizard válasza lamalas hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

aha, esetleg tudsz olyan szakit akihez lehetne menni ilyen ügyben,
(#) wizard válasza lamalas hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

akkor esetleg 1Mhz-1Ghz tartományban?
(#) Laslie74 válasza wizard hozzászólására (») Aug 17, 2008 /

Milyen cucchoz kéne? Ha csak folyamatos ultrahang kell pl mosóhoz akkor a legegyszerűbb a toshiba modul ami pl szobai ködgenerátorokban van. Az ha jól emlékszem pár Mhz.
(#) wizard válasza Laslie74 hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Ghz kéne
(#) Laslie74 válasza wizard hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Ghz et már nem lehet hangként továbbítani. pár Mhz-ig folyadékokban csillapítatlanul terjed de utána elnyelődik a szkín hatás miatt. Levegőben már a Mhz is elvész a rugalmassága miatt. Ha nem titok mi a célod, hátha van rá megoldás.
(#) wizard válasza Laslie74 hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Érdekelne mit tudna csinálni a vízzel (bontás vagy ilyesmi)

egy őrület tudom , a víz rezonanciafrekvenciáját kéne eltalálni ,

az Ghz körül van ha jól tudom , de úgy tűnik ahogy mondod, ez zsákutca
(#) Laslie74 válasza wizard hozzászólására (») Nov 25, 2008 / 4

Ha hidrogénre és oxigénre akarod felbontani akkor az azért nem jó mert a víz hőmérsékletével a rezonanciapontja is változik és előbb MRI-vel irányba kéne állítani a molekulákat hogy az interferencia létrejöjjön. Az elmélet brilliáns már az oroszok is kitalálták a 60-as 70-es években de a megvalósítás hasonlóan a tokamak-hoz gyerekcipőkben jár. De azért törd a fejed nem biztos hogy a csőlátású fizikusok mindenre gondoltak. A józan paraszti ész néha hiányzik italiantime
(#) wizard válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

azt kéne tudni hogy a H és O molekulák közötti rezgés milyen tipusú, milyen rezgésnek "fogadnak szót"
(#) wizard válasza Laslie74 hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

igen a H és O közötti rezgésre gondoltam ,szerintem mechanikai ,tehát hangrezgést kéne vele közölni,
ez persze elmélet, valószínűleg távol a valóságtól
(#) varttina válasza wizard hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

A víz képződéshője −285,83 kJ/mol, vagyis 285,83 kJ energia szükséges 1 mol víz elbontásához, ez egyetlen vízmolekulára vetítve: 4,31e-19 J. E=hv képletből kiindulva v=E/h azaz 4,31e-19/6,62e-34=7,196e+14 Hz, vagyis elvileg 719,6 THz szükséges a víz bontásához. Kizárt hogy létezik olyan hangszóró, ami ezt tudja.
(#) kara válasza varttina hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

-Sziasztok!
-Kommentár nélkül.....

http://atechnikacsodai.blogspot.com/2010/06/eg-viz.html
(#) kadarist válasza kara hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

De ez nem ultrahangos.
(#) Alien hozzászólása Ápr 29, 2017 /

Wizard végül sikerült valamire jutni a témában régóta nincs komment a téren nagyon érdekelnének a fejlemények! Akár privátban is!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem