Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   302 / 2208
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Nov 28, 2008
Viheted őket! A kondikkal együtt, ha elbírod
(#) djhans válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 28, 2008
Kocos már lecsapott rá, neki ígértem először. Az egyik hálótrafó a másik fojtó volt. Beszéljétek meg lehet hogy az egyiket átengedi neked.
(#) PWM hozzászólása Nov 28, 2008
Sziasztok!
Van egy csöves kimenőtrafóm, de nemtudom, hogy melyik vezeték megy a kimenetre és melyik a hangszóróra. Tulajdonképpen 6 vezeték van rajta, ebből egy csak dísz mert a szigetelés alatt nincs réz Maradt 5. 4 vezeték a rtafó tetején 1 pedig az alján van. Hogy lehet megállapítani, hogy melyik melyik? És még azért is furcsa mert nem PP vévfok volt rajta gyárilag hanem SE.
(#) Imi65 válasza PWM hozzászólására (») Nov 28, 2008
A vezetékek átmérője adhat tájékozódást. Reményeim szerint 2 vastag, és 3 vékony drót kéne legyen rajta. A két vastag a szekunder, a vékonyak a primer tekercs végei.
(#) PWM válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 28, 2008
nem mindegyik drót egyforma vastag és egyforma szinű
(#) Imi65 válasza PWM hozzászólására (») Nov 28, 2008
A szekundernek legalább 0,6-osnak illene lenni. A primernek meg 0,15-0,3. Ennek kéne látszani.
Akkor marad az ellenállás mérés. A primer 200-350 Ohm, a szekunder0,x-1 Ohm .
(#) PWM válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 28, 2008
Köszi megvan. Tévedtem, most hogy megvan blankolva látszik hogy 2 vastag és 3 vékony van. A mérések eredménye annyi volt amennit ítrál. A 3 vékony közül csak 2 közt mutatott ellenállást a harmadikkal szakadást mutatott.
(#) Ricsi1992 hozzászólása Nov 28, 2008
Hy!
Látom sokan építkeztek
Úgy döntöttem,nekem is kéne valamit kezdeni a PCL86-osokkal.

Imi!most figyelj,szeretnék belefogni egy PCL86 PP-be :yes:

Nincs valami egyszerű kapcs.rajzotok,meg valami kimenő leírás?Sajnos a kimenőn múlik minden,valahogy biztos megtekerném,csak előtte méretezni is kéne...amihez egyáltalán nem értek
Az biztos,hogy ez nem lenne olyan jól megcsinálva,mint a GU SE,csak asztalon drótozgatnám össze(nem akarok rá sokat költeni,a GU50 PP-hez kell a.....)
Végül is ki tudja,lehet,hogy kap egy kis fadobozt...

Kb hány wattot tud a PCL PP?(280-300V-ról)
(#) burgdavid válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 28, 2008
Ha összefordítom a két képkimenőt az eredeti tekercsekkel, akkor egy PCL85 PP-t lehet okozni belőle? A tekrenceket hogy érdemes kötni? PCL85-ből úgyis van rengeteg thx Imi
Valaki keresett visszább egy hálótrafót. Van egy működő Terta 331-ből kiszedett hálózatim,kb 2*250V ,6,3V,4V feszejekkel. Megboltolhatjuk Még 127 voltos hálózatra is jó
(#) Ricsi1992 válasza burgdavid hozzászólására (») Nov 28, 2008
Hello!
PCL85-öm nekem is van egy raklappal,na jó,csak 8-10db.

Ezt a kimenőset hogy érted?Van két egyforma SE kimenőm a PCL-hez,akkor a kettőt össze lehet valahogy kötni,hogy jó legyen egy mono PP-hez?
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Nov 28, 2008
Na, végre. Erre szép kis előtanulmány lehetne a PL82 PP-m. Ha végre vennéd a fáradságot, és rááldoznál egy fél napot. A hétvége jó lenne, bármelyik nap.
Ja, rajznak itt van az EAG erősítője.
(#) burgdavid válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Nov 28, 2008
Szia! EcoPityu csöves múltjában is olvastam már erről, hogy a két trafót E magostul össze kell fordítani, és jól összehúzatni. Az I magok meg jók macskát dobálni(ezen kétnapig röhögtem mikor megláttam egy macskát vagy egy trafót) Amúgy nagyonjólett az az írás, meg az illusztrációk is Még több ilyet írhatnál Pityu!
Visszább is írta ezt a trafós dolgot. Csak nemtudom hogy a képkimenők eredeti tekercseivel jó e a dolog. De pár órán belül kiderítem
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Nov 28, 2008
Amikor én kölök voltam, akkoriban a csöves dolgokhoz egyszerűbb volt hozzájutni, mint manapság. Valaha 218 HUF-ért vettem 10 db EL84-et.
A PP kapcsolástechnikát úgy realizáltam akkor, hogy két különálló - egyforma - kimenő szekunderét párhuzamosan kapcsoltam, és a terhelő hangszórókat is. A teljesítmény nagyobb lett, az előfok valami ECC volt, és közte egy lepke szabályzó. Az 1. fokozat egy EC92 trióda volt, és egy TV bloking trafón keresztül hajtotta az ECC-t. Ezt egy MK25A típusú kazettás magnóról hajtottam (természetes, hogy a végfokozat kimenetéről!). Ma már nem szeretném ezt hallgatni, de akkor ez nagyon is megfelelt, főleg azért, mert én csináltam.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Nov 28, 2008
Köszi! Erős vagyok Málhazsákom is van
(#) kocos válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Nov 28, 2008
Ha visszább olvasol, akkor láthatsz egy katalógust, amit ECL86-ról tettem be, ott le vannak írva az adatok PP-re. Egyébként én most készítek PCL86 PP-t, már megterveztem hozzá a kimenőt (az egyik félig kész is), igazi "TV-erősítő" lesz, a kimenők vasa Tavasz TV fojtótekercse A kimenő :
primer : 2x1800 0,2-es CuZ
Sec : 102 (2x51) 0,6 CuZ
A primer 7 részre, a secunder 6 részre van osztva, kíváncsi leszek rá Sajnos a vaskeresztmetszet csak 7 cm2 (régi , nem szabványos EI82 Si-os vas), és 10 Wattra méreteztem, 0,6 T gerjesztéssel
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 28, 2008
Ehhez most van is a vaterán TK-222 kimenő, kemény 5-ezer pénzért
(#) ngyzoli válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 28, 2008
Pedig bizony rámenősnek kell lenni,és alkudni.ez a doboz egy 25(inkább 30?)éves konstrukció,és ma már igencsak elavultnak számít.15rugóért ilyen kategóriájú,de lényegesen jobb hangú dobozokat garmadával lehet találni,némi utánjárással.tehát ne siesd el a dolgot.
(#) PWM hozzászólása Nov 29, 2008
Sziasztok! LEnne még egy kérdésem. Volt a hálótrafón egy cső, gondolom dióda lehet de sajnos lekopott rólaq az írás. Mit csináljak vele? Hogy tudhatom meg a tipusát?
(#) Imi65 válasza PWM hozzászólására (») Nov 29, 2008
Úgy, hogy megmondjuk. EZ80 lehet. Használd fel a trafóval együtt.
De tudhatsz róla még többet is. A 3. lábán jelenik meg a + feszültség, míg a trafó középmegcsapolása a test. Ez kb80-90mA-ig működőképes, és beszerezhető.
(#) PWM válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 29, 2008
tehát ha van egy ilyenem akkor nem kell GRAETZ? Most hogy így mondod megnéztem alaposabban a csövet és látni rajta az E és Z maradványokat.
Akkor nem. Arra figyelj, hogy az adatlapja szerint csak 60 mikrofarádot lehet rákötni direktbe.
Sziasztok!
Megint egy akadályba ütköztem Elkeztem méregetni a hálótrafót és elég furcsa eredmény jött ki. Az anód fesz 460VAC. Nem tudom hogy ez hogy lehet ilyen sok, mert ezt egy olyan rádióból bontottam amibe ECL82-es cső van és annak 200VDC körül kéne a feszültség. Most mit csináljak?

ecl82.jpg

(#) PWM válasza PWM hozzászólására (») Nov 29, 2008
A probléma megoldódott, az EZ80 3mas és 4es lába össze volt kötve. Még egy kérdésem lenne: A 6.3V-os fűtés az AC vagy DC?
Ezt a feszültséget hol mérted? Ha az EZ80 1. és 7. lába között, akkor ez pont jó, mert ez 2X230V. Ebből alig lesz több egyenirányítás után.
Mivel trafóról megy, ez AC.
(#) PWM válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 29, 2008
Ezt a 230-at úgy mértem hogy a EZ80 3. lábánál és a trafóból kilógó "magányos" vezetéknél. az 1 és 7-es láb között 460VAC van. És az ECL82-es csőnek ha jól értelmezem az adatlapját mindegy hogy AC vagy DC a fűtés?
Szerintem a multimétered ilyenkor "átver". A 3. és 4. lábat össze szokták kötni, baj nem származik belőle. továbbra is maradhat összekötve.
(#) CIROKL hozzászólása Nov 29, 2008
Sziasztok : egy kis akadályba ütköztem szeretnék egy GU s ét építeni . a kérdésem az lenne hogy mi a helyzet akkor ha nincs nekem készleten itthon 400-450voltos kondim?Tudom venni kell ,de viszont vannak készleten 200 voltosaim amik jók lennének erre a célra?Én magamtól csináltam egy lehetséges megoldást,de viszont tapasztalat hiányában kérdezném valakitől ?Ez így esetleg megfelelő-e ,a valóságban nem okoz - ez a megoldás valamiféle problémát? Vagy ne variáljak vegyek inkább megfelelő feszültségű kondikat 1-1 darabokat, az adott helyre? Tehát ez így működőképes lenne -e ?

GU (3).jpg

(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 29, 2008
Akkor gyakorlatilag az anódnak a két csatornához 200 mikró?Ja és amit elfelejtettem találkoztam olyan kapcsolállas ahol folytót alkalmaznak ?Ezt mikor kell kellene alkalmazi? De egyébként ez a soros párhuzamos kondi variáció ez járható?
Sziasztok! Az ecl82-nek mindegy hogy egyen vagy váltóáram megy fűtésnek?
Következő: »»   302 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem