Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Viheted őket! A kondikkal együtt, ha elbírod
![]()
Kocos már lecsapott rá, neki ígértem először. Az egyik hálótrafó a másik fojtó volt. Beszéljétek meg lehet hogy az egyiket átengedi neked.
Sziasztok!
Van egy csöves kimenőtrafóm, de nemtudom, hogy melyik vezeték megy a kimenetre és melyik a hangszóróra. Tulajdonképpen 6 vezeték van rajta, ebből egy csak dísz mert a szigetelés alatt nincs réz ![]()
A vezetékek átmérője adhat tájékozódást. Reményeim szerint 2 vastag, és 3 vékony drót kéne legyen rajta. A két vastag a szekunder, a vékonyak a primer tekercs végei.
nem
![]()
A szekundernek legalább 0,6-osnak illene lenni. A primernek meg 0,15-0,3. Ennek kéne látszani.
Akkor marad az ellenállás mérés. A primer 200-350 Ohm, a szekunder0,x-1 Ohm .
Köszi megvan. Tévedtem, most hogy megvan blankolva látszik hogy 2 vastag és 3 vékony van. A mérések eredménye annyi volt amennit ítrál. A 3 vékony közül csak 2 közt mutatott ellenállást a harmadikkal szakadást mutatott.
Hy!
Látom sokan építkeztek ![]() Úgy döntöttem,nekem is kéne valamit kezdeni a PCL86-osokkal. Imi!most figyelj,szeretnék belefogni egy PCL86 PP-be :yes: Nincs valami egyszerű kapcs.rajzotok,meg valami kimenő leírás?Sajnos a kimenőn múlik minden,valahogy biztos megtekerném,csak előtte méretezni is kéne...amihez egyáltalán nem értek ![]() Az biztos,hogy ez nem lenne olyan jól megcsinálva,mint a GU SE,csak asztalon drótozgatnám össze(nem akarok rá sokat költeni,a GU50 PP-hez kell a.....) Végül is ki tudja,lehet,hogy kap egy kis fadobozt... Kb hány wattot tud a PCL PP?(280-300V-ról)
Ha összefordítom a két képkimenőt az eredeti tekercsekkel, akkor egy PCL85 PP-t lehet okozni belőle? A tekrenceket hogy érdemes kötni? PCL85-ből úgyis van rengeteg
![]() ![]() Valaki keresett visszább egy hálótrafót. Van egy működő Terta 331-ből kiszedett hálózatim,kb 2*250V ,6,3V,4V feszejekkel. Megboltolhatjuk ![]() ![]()
Hello!
PCL85-öm nekem is van egy raklappal ![]() Ezt a kimenőset hogy érted?Van két egyforma SE kimenőm a PCL-hez,akkor a kettőt össze lehet valahogy kötni,hogy jó legyen egy mono PP-hez?
Na, végre. Erre szép kis előtanulmány lehetne a PL82 PP-m. Ha végre vennéd a fáradságot, és rááldoznál egy fél napot. A hétvége jó lenne, bármelyik nap.
Ja, rajznak itt van az EAG erősítője.
Szia! EcoPityu csöves múltjában is olvastam már erről, hogy a két trafót E magostul össze kell fordítani, és jól összehúzatni. Az I magok meg jók macskát dobálni(ezen kétnapig röhögtem mikor megláttam egy macskát vagy egy trafót)
![]() ![]() ![]() ![]() Visszább is írta ezt a trafós dolgot. Csak nemtudom hogy a képkimenők eredeti tekercseivel jó e a dolog. De pár órán belül kiderítem ![]()
Amikor én kölök voltam, akkoriban a csöves dolgokhoz egyszerűbb volt hozzájutni, mint manapság. Valaha 218 HUF-ért vettem 10 db EL84-et.
A PP kapcsolástechnikát úgy realizáltam akkor, hogy két különálló - egyforma - kimenő szekunderét párhuzamosan kapcsoltam, és a terhelő hangszórókat is. A teljesítmény nagyobb lett, az előfok valami ECC volt, és közte egy lepke szabályzó. Az 1. fokozat egy EC92 trióda volt, és egy TV bloking trafón keresztül hajtotta az ECC-t. Ezt egy MK25A típusú kazettás magnóról hajtottam (természetes, hogy a végfokozat kimenetéről!). Ma már nem szeretném ezt hallgatni, de akkor ez nagyon is megfelelt, főleg azért, mert én csináltam. ![]()
Ha visszább olvasol, akkor láthatsz egy katalógust, amit ECL86-ról tettem be, ott le vannak írva az adatok PP-re. Egyébként én most készítek PCL86 PP-t, már megterveztem hozzá a kimenőt (az egyik félig kész is), igazi "TV-erősítő" lesz, a kimenők vasa Tavasz TV fojtótekercse
![]() primer : 2x1800 0,2-es CuZ Sec : 102 (2x51) 0,6 CuZ A primer 7 részre, a secunder 6 részre van osztva, kíváncsi leszek rá ![]()
Ehhez most van is a vaterán TK-222 kimenő, kemény 5-ezer pénzért
Pedig bizony rámenősnek kell lenni,és alkudni.ez a doboz egy 25(inkább 30?)éves konstrukció,és ma már igencsak elavultnak számít.15rugóért ilyen kategóriájú,de lényegesen jobb hangú dobozokat garmadával lehet találni,némi utánjárással.tehát ne siesd el a dolgot.
Sziasztok! LEnne még egy kérdésem. Volt a hálótrafón egy cső, gondolom dióda lehet de sajnos lekopott rólaq az írás. Mit csináljak vele? Hogy tudhatom meg a tipusát?
Úgy, hogy megmondjuk. EZ80 lehet. Használd fel a trafóval együtt.
De tudhatsz róla még többet is. A 3. lábán jelenik meg a + feszültség, míg a trafó középmegcsapolása a test. Ez kb80-90mA-ig működőképes, és beszerezhető.
tehát ha van egy ilyenem akkor nem kell GRAETZ? Most hogy így mondod megnéztem alaposabban a csövet és látni rajta az E és Z maradványokat.
Akkor nem. Arra figyelj, hogy az adatlapja szerint csak 60 mikrofarádot lehet rákötni direktbe.
Sziasztok!
Megint egy akadályba ütköztem ![]()
A probléma megoldódott, az EZ80 3mas és 4es lába össze volt kötve. Még egy kérdésem lenne: A 6.3V-os fűtés az AC vagy DC?
Ezt a feszültséget hol mérted? Ha az EZ80 1. és 7. lába között, akkor ez pont jó, mert ez 2X230V. Ebből alig lesz több egyenirányítás után.
Ezt a 230-at úgy mértem hogy a EZ80 3. lábánál és a trafóból kilógó "magányos" vezetéknél. az 1 és 7-es láb között 460VAC van. És az ECL82-es csőnek ha jól értelmezem az adatlapját mindegy hogy AC vagy DC a fűtés?
Szerintem a multimétered ilyenkor "átver". A 3. és 4. lábat össze szokták kötni, baj nem származik belőle. továbbra is maradhat összekötve.
Sziasztok : egy kis akadályba ütköztem szeretnék egy GU s ét építeni . a kérdésem az lenne hogy mi a helyzet akkor ha nincs nekem készleten itthon 400-450voltos kondim?Tudom venni kell ,de viszont vannak készleten 200 voltosaim amik jók lennének erre a célra?Én magamtól csináltam egy lehetséges megoldást,de viszont tapasztalat hiányában kérdezném valakitől ?Ez így esetleg megfelelő-e ,a valóságban nem okoz - ez a megoldás valamiféle problémát? Vagy ne variáljak vegyek inkább megfelelő feszültségű kondikat 1-1 darabokat, az adott helyre? Tehát ez így működőképes lenne -e ?
Akkor gyakorlatilag az anódnak a két csatornához 200 mikró?Ja és amit elfelejtettem találkoztam olyan kapcsolállas ahol folytót alkalmaznak ?Ezt mikor kell kellene alkalmazi? De egyébként ez a soros párhuzamos kondi variáció ez járható?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |