Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
Hello, mindenki akinek kérdése van a kapcsolással kapcsolatban itt válaszolgatok szivesen amire tudok.
Source2 : remélem nem baj, hogy ide válaszolok. Source2 kérdése : Hali Te mire nyomtattad a nyákot??? mert azt montad a műnyomó ajánlják te nem írtad hogy azt használtad. a másik festéket a szürkét nem viszi át??? Válasz: Az első verziót papírra nyomtam, azon volt a szürke vacak... az nem lett túl jó, aztán második verziót is papírral csináltam az jó lett, de sokkal bonyásabb felvasalni mint a 3.verziót, ez volt a műnyomó papír... mindenkép érdemes erre, sokkal könnyebb felvasalni és jobban is tapad erről a festék. Különlegessége a műnyomó papírnak, hogy nem szívja fel a tintát... vagyis nem teljesen Könnyebben leázik. Egyszóval Műnyomópapírt ajánlom.
Hello,
egy alkatrészlista és beültetési rajz jól jönne... Van egy PnP transzferfóliám, megpróbálom azzal megcsinálni, csak a diptrace letöltése 400k-nként mmegszakad...
Szia!
Atolvastam a kapcsolast, amit ajanlasz a pic-ek "egetesehez". Nagyon szinpatikus, lehet hogy a kesobbiekben majd meg is szeretnem csinalni. Egyelore az egyszeru egetovel probalkozok. Ami viszont kerdeskent felmerult bennem, az az, hogy a mplab ha jol ertelmeztem az aktuais "firmware"-t attolja a beegetett bootloaderen keresztul az egeto pic-ebe. Feltetelezem ez a firmware mplab verzionkent valtozik. A legujabb mplab firmwere is belefer a 677-es ic-be? A kesobbi verziokkal is hasznalhato lesz ez a programozo, debugger? Udv. Bj
Hi!
Nézegetem az ICD2 kapcsrajzot és kedvem ámadt utánépíteni. Vanis egykét kérdésem az eredeti www.stolz.de.be/icd/main.html nél közölt rajz és a tied között van egy két lényeges különbség az egyik ilyen a PIC RA3 lábára kötött fesz osztó ami az eredeti rajzon a VPP-re van kötve kérdés van e ennek valamilyen hatása az ICD2-re nézve (vagy csak a VPP meglétét detektálaj a fesz nagyságát nem) miklajos
Hali!
Az ICD2 PIC16F877-es kontrollerébe melyik firmware-t kell letölteni? Nekem MPLAB 7.00-s verzióm van és csak egy ICD01020605 nevű állományt találtam. Ez lenne az? Üdv wappa
Hello, igen, úgy ahogy leírtam, beégeted majd a progiban mondod a letöltést... ha nem jó akkkor sincs gáz, többször próbálkozhatsz nem tesz kárt semmiben.
a különbség csak annyi, hogy ott a 10-zeen valahány voltra van kötve az osztó én meg mindkettőt a +5V-re raktam. Igazából azért nincs értelme mert ugye fals állandó értékek, csak a firmware az eredeti gyári hardwarehez van... amit már sokan leegyszerűsítettek. Működést nem befolyásolja.
Diptrace-en rajta van minden beültetéssel, de van róla egy képem... igaz lehet nem vannak rajta az értékek, igyekszem pótolni amilyen gyorsan csak tudom. a beültetési... :
Kép
igen, hát az értékek, hiányoznak sajna ebből már össze lehet szenvedni de igyekszem módosítani, hogy rajta legyen, a két stabnak nem volt a progiban jó alkatrész ezért ők csak forszemek, 2*3darab a fönti kondik között..
Hali mspike!
Megépítetem az ICD-t. Meg sem nyikkan. Többször átnéztem, de nem találtam hibát. Tápfeszültség OK. Utolsó tippem, hogy a PIC oszcillátora nem ad órajelet. Megpróbálom más értékű kondikkal pl. 33pF, vagy 15 pF. Van valami javaslatod melyik értékkel indulhat be? Más! Szerintem a LED-eket fordítva jelölted a beültetési rajzon. Leellenőríznéd? Üdv wappa
én 22pF-ot használtam, de nem ez lehet a gond, sokkal inkább a program... Más a nyákterv nincs trükrözve ! Nem tudom a levágot része a lednek az ANÓDJA nem ? Ha nem akkor fordítva van... Lényeg, hogy a rövidebb láb van a föld fele...
Szerintem próbáld meg újra progizni a picek és utána a programban a letöltés részt !
A kondenzátor változtatás sem hozott sikert. Kipróbáltam az MPLAB 6.40 verzióját és az ott szereplő firmware-t. Ez sem működött.
Te melyik verzióval tudod használni az ICD-t? Annyit módosítottam a NYÁK-on, hogy én külső tápot használok, de ez nem zavarhatja meg. Van valami tipped, hogy mit próbáljak ki még?
Hello én most V7.11-et használok és az abban lévő firmware-t. Ugye véletlenül se P16F877A az IC-d ? Jól van bekötve a max232 ? Esetleg a soros kábeled ? És te is APA csatlakozót használtál a nyákon ?
Idézet: „1-7; 2-3; 3-2; 4-6,8; 5-5; 6,8-4; 7-1; 8,6-4; 9-9; Azt hiszem ez a fajta kábel alkalmatlan az általad közölt ICD2 konstrukció PC-vel való összekötésére mert már csak a RxD TxD lábakat tekintve is felcseréli őket. Gondolom a kábelemet át kellene forrasztani az 1-1; 2-2; és így tovább... Azt hiszem sokaknak ezért nem müködik az ICD-je, mert csak fogják a boltban kapható RS232 kábelt aztán meg se nézik hogy van bekötve.” Ezt Batka kérdezte és teljesen igazan van, erre nem hívtam fel a figyelmet... Nálam két anya van összekötve egyenesen ! Semmi csavar ! A panelon APA van és a gépben lévőt meg nem bántottam
Udv!
Nekem mukodik, csak van egy kissebb hiba, amit nem egeszen ertek: 16F877-el hiba nelkul lefut a self test, 18F452-vel viszont(itt kicsereli az opsys.-t) ez van: SELF TEST: Target Vdd Pass Module Vpp Pass MCLR Gnd High MCLR Vdd Pass MCLR Vpp Pass Ennek ellenere felprogramozza az ic-t, de akkor is zavar! a.
Jogos, a hiba nálam is elő jön... de igazából semmit se okoz, fut, programoz és debbuggoll... Úgyhogy nem tudom mi a pontos oka, lehet, az, hogy az eredetibe méri a MCLR-en lévő feszt... viszont itt ha megnézzed kivan akasztva a három A/D-ből kettő egy fix osztóra. Ennyi hiba szerintem elfér Viszont spórolsz vele kb. 28000-ret
Erdekel hat, csak meg meg kell baratkozni a forditoval. Eddig csak asm-ot hasztnaltam. De ez mar egy masik topik!
a.
Udv!
Lehet, hogy valamit nem jol csinalok, de nem lehet az MPLAB-ban (7.21) megadni, hogy megjegyezze a com1-et mint icd2-kommunikacios portot? Ha ujrainditom a programot es betoltom a projectet, azer nem konnektal az eszkozzel, mert usb van kivalasztva default!
Itt egy nyákterv (EAGLE) USB-s verzióra, kapcsrajzzal. Ha kell valakinek, én most tervezgetem ezt át és abból lesz az új
Rendkivul erdekel! Viszont egy kicsit aggaszto az usb ic beszerezhetosege!
ChipCAD forumrol: "Ha a jövőben még tervez beszerezni CY7C64613-52NC típusú alkatrészt, akkor azt most tegye, mert az utolsó rendelés dátuma 2005,11,09, utána a termék kifut s utódjáról még nem tudni semmi biztosat. Tisztelettel: XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX MSC Budapest Kft. Tel: +36-1-250-9037 Fax.:+36-1-250-9041 Email: XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXX "
Hello
Valaki fel tudná rakni az itt levő kapcsolást értelmes felbontásban, amiből kiolvashatóak az adatok is? Nekem csak egy elmosódott dolog jön be.
paff, pedig esküdni mernék, hogy nagyobb volt mikor felraktam még ma este felrakom nagyobb felbontásba és úgy linkelem, feltéve, hogy megtalálom 1000bocsi mindenkitől.
Nem kell esküdni, én láttam nagyobb felbontásban, csak akkor nem mentettem le a gépemre, most meg nézem, és csak ez jött be.
Sajna nem, de akkor készítek egy új rajzot.
Végül megrajzolgattam a cuccot a lothar oldalán levő alapján, csak nézegettem még egyéb icd klónokat, és ott a ledek az RB2 és RB3 lábakra vannak kötve, nem pedig az RB6 és RB7-re. De mire valók ezek a ledek egyáltalán? Majd ha teljesen kész lesz, akkor fellehet tenni ide is újra.
AZ RB2-3 a helyes !! Az egyik akkor villog mikor soros adatot vesz/küld a gépnek vagyis dolgozik, a másik akkor mikor kritikus hiba van, de a klón felépítéséből (szerintem) következik, hogy ez soha nem villágít
|
Bejelentkezés
Hirdetés |