Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion HS 500
 
Témaindító: daggerty, idő: Márc 31, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 12
(#) pl13 válasza bobogabor hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Talán, ha konkrétabban fogalmaznál, esetleg megérteném, mire gondolsz. Nem tudom ugyanis egészen pontosan behatárolni az általad említett személyt. És azt sem tudom hogy mer valaki mindenféle ismeret hiányában ilyet nyilvános fórumba leírni.. de persze te tudod mit csinálsz.
(#) pl13 válasza frissadam hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Viszont én inkább leírom mire gondoltam.

Nem értem az egészet, minek emelni a rezonanciafrekvenciát, ha terhelhetőséget nem nyersz vele, és átvitelben T-S paraméterekben is csak rosszabb lesz majd, mint korábban volt? Az eredeti membránszélnek nem az engedékenységével van baj, hanem a központosítás igen gyatra, köszönhetően ugye a tervezőinek.
A pille és membránszél beszerzése szerintem könnyen megoldható, van még itthon egy olyan vállalkozás, ami hangszórógyárnak nevezhető, ők is készítenek pilléket, sőt membránokat is, egész elfogadható színvonalon. Mondjuk nem vidinek hívják őket, csak kb 13 éve H2000-ként működnek. Nemtudom pontosan, mi a célod, de szerintem inkább érdemes abból dolgozni, ami adott és biztosan, könnyen elérhető, bármikor, mint egy ennyire egyedi, és egyszeri megoldást választani, mint a saját membrán. Mert ha elég volna az 50mm-es cséve, ahhoz volna kész mágneskör, membrán, pille is, membránszél is, többféle.

Más. Kis javítás. A Vidinek sosem volt saját textil membránszéle, a H2000-nek sem. Ugyan volt idő, amikor készítettek nekik papírszélt a 300-as gitárhangszóróhoz (ez a lehetőség mára nem létezik), és mostanában én készítek nekik ehelyett textil membránszéleket, de ezek nem Vidi alkatrészek.

A membránnal együt merített szél, ahogy az RFT-nél, BEAG-nál volt, pedig nem túl jó ötlet, főleg abban a formában, ahogy az előbbi használta kezeletlenül, impregnálás nélkül. Kevés kitérést engedélyezett, viszonylag magas torzítással, a membrán alakja is torzult mozgás közben, és egy idő után kényszerűen elhasználódott, tört a bevonat hiánya miatt.

Visszatérve, a 300-as textilszélt gyakorlatilag bármilyen engedékeynséggel el tudom készíteni, 1,0-0,1-ig, csak tudnom kell mi a cél. A szél ebben a formában kb. +-15mm max. kitérést engedélyez, az irányszög 30°. Elvileg saját üvegszálas membránhoz készült, de a H2000 300mm-es membránjához is elfogadhatóan illeszthető.
(#) frissadam válasza pl13 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Hi!
Bocs tényleg.Nem vidire hanem h200-re gondoltam,és az oldalukon van az alkatrészek között a textiszél 300 illetve 400 mm hangszóróhoz.Az pedig sajnos nem írják mellé h ki a beszállító A h2000 membránokkal nincs semmi bajom,én is ilyennel dolgozom,mert ezt lehet venni olcsón, és még használható is.
A bolgárokból csak kosaram van.Mágnest olyat gyártok amilyet akarok.Csak most pont az baj h eltűnt a kliger féle könyv a gépemről, és a tekercs vs mágnes méretezése kicsit nehézkes...
Maradjunk annyiba h előásom a könyvet (és egyéb dokumentációimat), megtervezem a cuccot.A tervet és rajzot átküldöm privátba, és akkor sokkal áttekinthetőbb lesz a dolog h mit akarok és még a geometriák is láthatóvá válnak. De persze csak ha hozzáértő személyed szán az ötletemre pár percet és kíván róla véleményt alkotni. Nem szeretnélek tervezgetéssemmel feltartani vagy zavarni...
Kösz az eddigi segítséget is.
(#) pl13 válasza frissadam hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Áh, én nem tudok semmit, csak a felszínt kapargatom. De azért ha tudok, szívesen segítek, ha jó az ötlet, pár darab alkatrészt is szívesen rászánok. Van néhány saját pillém is nagyobb hangszórókhoz, 50mm fölötti lengőcséve mérettel.

Viszont az pl. érdekel, hogy a mágneskör vasanyagát hogy oldod meg. Meg ha tudom mit akarsz, hátha lesz valami jó ötletem is.
Klinger sztem nem sokat ír a mágneskör méretezéséről. Konkrétan milyen infó hiányzik?
(#) frissadam válasza pl13 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Osztok szorzok és majd ki jön valami Ha végeztem informállak
A vasanyag a legkevesebb.(Svájcban dolgozom CNC esztergájosként 9 ezredes pontossággal) Az a lényeg h lágyvas legyen.Ötvöző vagy edzés nélkül.A mágneses vezetés a feladata. Az acél nem feltétlen jó megoldás ilyen helyre. Talán a négykilences vas a legjobb.De majd azért ennek is utánanézek.A megmunkálás pedig megoldható.
(#) pl13 válasza frissadam hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
rendben, várok.
(#) derno válasza frissadam hozzászólására (») Nov 20, 2008 /
 
Szia!

Innen letöltheted a Klinger-féle könyvet, hátha másnak is hiányzik.

Letöltés
(#) frissadam hozzászólása Dec 1, 2008 /
 
Nincs itt a fórumon olyan tag aki tud bármilyen paramétert a orion hs500-as mélyeiről?Már mint a komolyabb paraméterekre gondolok (TS,fs...)
(#) pl13 válasza frissadam hozzászólására (») Dec 2, 2008 /
 

la1231.pdf
    
(#) frissadam válasza pl13 hozzászólására (») Dec 3, 2008 /
 
Hát ez fantasztikus!Nem is tudtam h van olyan akinek ilyen pontos adatai vannak erről a hsz-ról.Tényleg nagyon pro vagy! Esetleg ugyan ilyen mérés a 20cm-es verzióhoz?
Kösz!
(#) pl13 válasza frissadam hozzászólására (») Dec 4, 2008 /
 
Van olyan is.

lb1031.jpg
    
(#) Andreas89 válasza pl13 hozzászólására (») Dec 9, 2008 /
 
Üdv!
Műszakilag mi a különbség az LA 1221, és az LB 1221 között?? Mert mindkettő 4ohmos, csak az la a magas mágneses, az lb a lapos. valamilyen teljesítmény vagy valami eltérés??
Köszi előre is a választ!!
(#) Andreas89 válasza pl13 hozzászólására (») Dec 9, 2008 /
 
Helló
Véletlenül mérésed nincs LA 1221ről vagy LB 1221ről?? Köszi!
(#) Andreas89 hozzászólása Dec 10, 2008 /
 
Üdv!
ez a mély kicsit hasonlít a hs 500as mélyére.. ráadásul név is egyforma.. itt.
(#) pl13 válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /
 
Az egyiken Alnico a másikon Ba-Fe a mágnes. De semmi kül.
(#) mongolzs hozzászólása Jan 9, 2009 /
 
Hali! HS501-eshez keresek 2 db eredeti magasat, illetve 1 db eredeti kék közepet, ha ebben tudnátok segíteni, nagyon hálás lennék. Árveréses oldalakat már hónapok óta látogatom, de semmi eredmény. Köszönöm előre is! Zoli
(#) frissadam hozzászólása Jan 13, 2009 /
 
Hi mindenki!
Nem tudna valaki valami adatot szolgáltatni az orion MD40 és HD25-ről?
Kösz !
(#) frissadam hozzászólása Jan 14, 2009 /
 
Itt sincs ötlet? Hihetetlen
(#) pl13 válasza frissadam hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Hangváltós témában leírtam a lehetőségeket.
(#) Bolfi81 hozzászólása Feb 12, 2009 /
 
Üdv Mindenki!

Van itthon 1 pár a címben említett hangfal, teljesen újszerű, semmi baj nincs vele, kb. 2 szer volt 5 W felett hallgatva 1980 okt.-óta. Egy kollégámé volt aki süket, a közép és magas hangszórókról még én szedtem le a védőfóliát.

De

Ezeknek nem kék, hanem sárga valamien szövet a közepe gyárilag (típus szám stimmel...). Szerintem a hangja ezerszer jobb mint a kéknek.

Ara lennék kíváncsi hogy ez valami limitált? vagy mi? Tuti nem volt szétszedve a hangfa elötem.Én is csak a mélyeket ragasztottam ujra, mert a ragasztása széthámlott. 81 jan. tól 2008 szeptemberig garázsban volt tartva. Kollégám azt mondta nincs benne elég közép meg magas ( a fólia )..5000 et megért. Volt JBL-em kb. ekkora, meg JVC-m. Azoknál jobb.
(#) Andreas89 válasza Bolfi81 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Üdv!
Én ugy tudom hogy a régi tipusokat gyártották azzal az ujak pedig kék dommal szereltek! Szóval ez gyári!
5e forintot nekem is megérne
(#) Bolfi81 válasza Andreas89 hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
Sejtettem, hogy valami ilyesmi.Köszönöm a megerősítést.
(#) jandark hozzászólása Ápr 10, 2009 /
 
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy szép állapotu hs 500as párra,,kicsit keveselem a magasát,ugyanis nem az eredeti hangváltó van benne.
Van e valakinek esetleg fotója amiről beazonositható? vagy kapcsolási rajza a hangváltóhoz? Az eredetit szeretném megvalósitani amiben a relé van.
Köszönöm előre is.
(#) hip20 hozzászólása Máj 13, 2009 /
 
Hy!

Kb. két napja találtam egy ismerősnél két db HS-500-ast sajnos teljesen tönkre mentek egy dobozt tudtam megmenteni és a benne lévő hsz-ók is teljesen tropák.
A két hangváltó épségben maradt. Arra lennék kiváncsi h mi volt gyárilag az előlapon a hsz-ókon kivül, mert csak a két kábel lógott ki a dobozból. nem nagyon tudtam a képekből kivenni mi is lehetett.
Sajna nem találtam kézzel fogható támpontot amin elindulhatnék. Ha valaki tudna segíteni az jó lenne.
Előre is köszi.

Üdv
(#) hip20 válasza jandark hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Hello! nekem van hangváltóm, de csak holnap tudok neked képet küldeni,mert holnap kapom vissza.
Én szivesen segítek ha kéred!!!
(#) jandark válasza hip20 hozzászólására (») Máj 13, 2009 /
 
Szia!
Nagyon rendes tőled,és elfogadok mindent ami ezzel kapcsolatos..
Kábelei elméletileg a következőek voltak..be-majd-mély közép magas ill a clip led ami az előlapi hs 500as lemezbe volt belefurva..Tényleg azokat sikerült megmentened(a hs 500as lemez kockákat)?
Ha maradt az előlapból valami a méreteket elkérném tőled,,sajnos az enyémeknek nincsen...
Köszönöm előre is
(#) hip20 válasza jandark hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Hy!

Sajna nincs meg az a lemez, de most tudok neked képet küldeni. D.u. majd részletes leírást is tudok neked küldeni

Üdv
(#) hip20 válasza jandark hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Jah és még+
(#) didyman válasza hip20 hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Ez sem igazán tűnik gyárinak
(#) hip20 válasza didyman hozzászólására (») Máj 14, 2009 /
 
Pedig ez az. (asszem)
Következő: »»   3 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem