Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   287 / 3603
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Jóreggelt, látom visszatérve még mindig senki!

Sebaj, viszont kérdésem lenne, hozzád googa!
Tavaszzal szeretnék elkezdeni kajakozni (a Dunán), és mivel kell hozzá "vízjártassági cetli", ezért tölled kérdem, hogy azt honnét a bánatoslócitromevőpalacsintazabálóéletbe tudom azt beszerezni? Esetleg ha neked van ilyen, te hol szerezted? Szeretnék a lakásbanmunkautánszámítógépelőttgumozódómajdirogatósszerelősfilmnéző "életemódommal" szakítani! Az a helyzet, hogy a "googlira" fagy a böngészgetőm és nem tudok rákresni!

Köszönöm a segítgetésed!
Tisztelettel Ampi!
(#) Action2K válasza wg_kezdo hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Jó reggelt! Én vagyok ma az első koránkelő?

Végül is... ja. Egyébként ipari PC. Megmunkálógépek vezérlője volt fénykorában. Most nyugdíjas korára hozzám költözött, hogy az én fejlesztőállomásom vezérlője legyen. Ha elkészül, megy a "Ki, mit épített?"-be is.

Idézet:
„az én 3 éves kislányom profin kezeli a gépet, egér billentyűzet.”
nálunk is ez a helyzet.
Annak idején ment neki a YouTube-on egy mesefilm. mi kimentünk közben a szobából, mondván, majd szól, ha vége. Arra figyeltünk föl, hogy már vagy 10 perce megy a mese, ami amúgy 5 perces. Eredmény: A film végén az ESC gombbal kilépet a full screen módból, bezárta az ablakot az X-el (jobb felső sarok), rákattintott a következő részére a mesének, elindította a lejátszást és kitette full screen-re. És ezt senki nem tanította neki, csak megleste. :eek2:
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

nem tudom, erre mit mondjak. Egyrészt azt, hogy az ember gyerekének ember nevelő kell, és nem a "szögletes mama"! Nyilván Ti meg tudjátok találni az egyensúlyt - ez a bejegyzéseidből látszik! Van aki nem tudja (leülteti a számítógép elé, vagy a tv elé és nem törődik vele) , és annó kulcsos gyerekek mintájára meg fognak jelenni az érzelmileg elhanyagolt számítógépes gyerekek is... Másrészt már a mai gyerekeknek egyszerűen létszükséglet (meg nekünk is - és ezt nap miint nap érzem! Nem győzök lépést tartani!) Tehát: hátrányban van az a gyerek, aki nem kapja ezt meg (Számítógépes ismereteket) Ezt ugfyebár digitális szakadéknak hívjuik... Aggasztó. Én szívem szerint száműzném az éleetemből a computert, de muszáj! Szükséges rossz! Sok baj van vele, de a párezer kilométerre lévő nővéremmmel csak így tudom tartani a kapcsolatot, és legalább "kétdimenziós" kiterjedésében láthatom Például herótot kapok attól, hogy a winfost telepítgetni kell, mert rosszul csinálták meg. Szándékosan! Erről már korábban írtam.

Ui: fejlődéslélektani szempontból a szerető családi légkör és a közös meseOLVASÁS a legfontosabb! Egyébként is: a gyerekeknek olthatatlan vágya van szeretetre és tudásra!

El kell fogadni a világ változásait, a felgyorsult élettempót, de lassítani is kéne, mert az a motor, amelyiket túlpörgetik, hamar elfárad... Ezt én átvitt értelemben szoktam használni! Annyi emberen látom, ki van égve! Szerintem ezért! Lehet velem vitatkozni, nem vagyok képzett pszichológus! Attól, hogy 3 pszichológiai jellegű tárgyat végighallgattam, nem azt jelenti, hogy értek hozzá, csak a saját gondolataimhoz némi igazolást is találtam... Más gondolataimhoz nem! Vigyázat! az emberek elbeszélnek egymás mellett, mert legtöbben azt hallják meg, amit akarnak! Lehet, hogy én is beleestem ebbe a csapdába! Sőt! Biztos!

Tehát: inkább egymással törődjünk, mint a gépeinkkel... Ez egy kicsit hosszú lett...

Üdv!
Matyi
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Igaz, nem én vagyok googa, de azt hiszem, válaszolni tudok a kérdésedre. Ami feltétlenül kell, hogy tudj 250-300 métert egyhuzamban leúszni. Szerintem bármelyik komolyabb uszodába elmész, fel tudják mérni (az úszási teljesítményed alapján), hogy képes vagy-e ennyit leúszni egyszerre a medencében. 25 méteres medencében ez min. 10 hosszt jelent, megállás nélkül.

De igazándiból ennél a cetlinél, amit ilyenkor kiállítanak, nem is a ráírtak fontosak, sokkal inkább a valóságtartalma. Hiszen, ha borulás lesz /ami bármikor előfordulhat/, nem a papír fog megmenteni, hanem a teljesítményed, talpraesettséged, erőnléted.

Másik: nem tudom, kajakoztál-e már életedben. Ha még nem, ajánlanék neked két dolgot:

- mindenképpen valami egyesülethez menj el, és lehetőleg az ő oktatásukra járj, egyedül semmi értelme nincs tapasztalatok híján lapátolni a vízben, másrészt, ha borulás van, akkor ugye nem csak magadat kell kimentened a vízből, ki kell vonszolni a kajakot is! Nem árt, ha a kajak nem úszik le a Fekete-tengerig

- kezdésnek mindenképpen túrakajakot ajánlok, sokkalta stabilabb, mint egy versenykajak, akár egy K1
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Idézet:
„Arra figyeltünk föl, hogy már vagy 10 perce megy a mese, ami amúgy 5 perces. Eredmény: A film végén az ESC gombbal kilépet a full screen módból, bezárta az ablakot az X-el (jobb felső sarok), rákattintott a következő részére a mesének, elindította a lejátszást és kitette full screen-re. És ezt senki nem tanította neki, csak megleste.”

Na, ez a nem piskóta! :yes: Ezek szerint igencsak fejlődőképes a "kisasszony"
(#) valve válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

"Még nem próbáltam ki a füves cigit!"

Erről jut eszembe:
Tudjátok melyik a legrendesebb állat?! ... A nyúl! ... Mert egész nap füben ül és mégsem szívja el...
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Ebben mind nagyon igazad van!
Köszönöm az informácókat, és megfogadom a tanácsod!
A 300m megállásnélküli táv nemgond!
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Fejlődőképes, az biztos! Néha túlságosan! Főleg ha a rosszaságról van szó :bohoc: :taps:

Ti elértétek már az internet utolsó weblapját? Én igen!
Bővebben: Link
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

ugyan már, a gyerek nem rossz, csak eleven Nem 11-re gondolok
(#) Doszpot hozzászólása Dec 18, 2008 /

Eddig ritka jó napom volt!
Egész napom ráment ugyan, de megszületett a vizsgaidőszak első igazi jegye. Egy ötös! És elektronikából! Eddigi főiskolai pályafutásom alatt talán ez az első ötösöm. (lehet, hogy nem a suli nehéz, hanem én vagyok lusta... )
Mindenesetre ez most nagyon jó.... még matekból kell összehoznom egy "talpas" jegyet, és máris kerek lesz minden egy-két hónapra. (a matek mifelénk a diák-kidobáló tantárgy)
Ja, és hazaérve nem más fogadott, mint egy adag finom, friss, (biztos forrásból származó) hurka, és kolbász! Kedvenc ételem... :finom:
Na hogy ezt mind miért mondtam el... nem tudom. De most örülök.... és végre bepótolom a HE hanyagolását... lesz mit olvasnom.
(#) Norberto válasza Doszpot hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Idézet:
„egy adag finom, friss, (biztos forrásból származó) hurka”

Hajjajj, megvan annak is az íze! Én a májast imádom... :finom: Grat. az 5-ös jegyhez! (Egyébként ebben a vizsgaidőszakban én is erre utazom, minél jobb legyen az átlag; céljaim vannak vele :yes: )
(#) vtsoftware hozzászólása Dec 18, 2008 /

Sziasztok

Lenne egy eléggé gázos problémám.
Egy barátom vett egy TOSHIBA L300-1B9 notebookot.
Kiderült hogy az €uronicsban nem eredeti windowst raktak rá. Ez akkor derült ki mikor frissíteni akart. Nade mind1 mondom - én volnék a szervízes' - telepítsük újra.
Ez már kétszer megvolt, mármint az XP újratelepítés.
Feléled telepítés utáni első restartból, ferakom a drivereket. Chipset, Sound - ami borzasztó nehezen sikerül mert nekem kell összeszedni a fájlokat hozzá - videó, net, wifi.
Ezek után újraindítom, és amint beadja az egérkurzort, egy 5 mp. múlva újraindul.

Lenne-e valakinek valami ötlete hogy tudnánk valahogy helyrehozni? Az a gáz hogy nem járt hozzá CD, minden drivert a netről kell letölteni.

Köszi szépen
(#) googa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Nekem nincs vizijártasági papírom, de van vizi jártasságom és bejegyzet tag vagyok a kajak-kenu szövetségben, mint versenyző.
Norberto jó tanácsokat adott, de elég lesz 200 métert leúszni. viszont azt folyamatos ill. szabályos úszásnemben kell teljesíteni. Az én időmben 1991-ben ez 500 forintba került bármelyik uszodában.
Egyébként 18 éven aluli,vizi sportokat űző sportolokat 200 méteren bellül motorcsónakkal kell kísérni. A mentőhajóban képzett személynek és az összes szükséges mentőeszköznek kell lennie.
18 éves kor felett már nem kötelező a mentőhajó, viszont a mérethelyes/szabályos mentőmellény igen. Volt egy időszak, amikor a november 1-től március 15-ig és 15 fokos hőmérséklet alatt tilos volt vízre menni, de ez nem biztos, hogy még életben van és az sem biztos, hogy pont ezek voltak a korlátok.
Pesten ajánlom a Lánymányosi Spartacust, vagy a másik végleten az Újpesti-öbölben az MTK-t, vagy a KSI-t.
Egyébként létezik egy vizisport, amire rámondhatjuk, hogy inkább a dolgozók és idősebbek sportja. Ez a sárkányhajó, vagy sárkánykenu. 20 ember egy kenuban, szemben velük egy dobos, hatalmas tam-tammal...a hajó hátuljában pedig egy tapasztalt ős-kenus, aki igazgatja és edzi a csapatot.
Az egyik képen egy postásoknak rendezett verseny befutóját láthatjátok (nem túl izgalmas) a másikon meg éppen félkézzel gizdázva kormányzom a két tonna embert+hajót.... Érdemes kipróbáli!
(#) kaszarobert válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Alaplapi drivereket is telepítesz, vagy csak a sound, wireless, hálókártya csippeket? Az alaplapiaknál nem mindig mindegy a sorrend!
Ha esetleg nem mindig ugyanott áll meg, illetve a telepítés is bizonytalan, akkor winyó! Én most jártam így nem is gondoltam volnaa 40-ből 4 gigát ki kellett "dobnom".
Esetleg a setupban van valami elkonfigolva.
Én mindig gyári drivereket próbálok letolteni, ami akészülék tipusához a cég honlapján találok!!!

Ezek az információk nagyon jól jöttek, köszönöm!

Ahhoz hogy ténylegesen kajakozhassak mi kell montosa? Az tunom hogy kajak lapát mellény, jártassági ( ezt csak hallottam hogy kell, de sehol nemtaláltam erre vonatkozó rendelkezést / jogszabályt, vagy hasonlót )

Küldehet privátba is, ha az neked nem okoz gondod, nem akarom agyonoffolni az OFF topicot.

Mindent köszönök!

Bocsánat a helyesirásomért, most nézem milyen lett! Fúúú de utálom magam ilyenkor...
(#) sound.man hozzászólása Dec 19, 2008 /

Valaki nem tudja honnan tudnám leszedni a Karib tenger kalózai játékot? Aki tudja légszíves írja meg privátba.
(#) Reggie válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Minden egyes driver telepitese utan ujrainditottad a gepet? Probald meg mert
a) igy kiderul h melyik drivertol jon a problema ha attol jon
b) elvileg a tobbseguk ilyen setupos driver ami igenyli is az ujrainditast. Ha azt mondod neki h kesobb inditod ujra stb, es randitasz egy masik telepitot, akkor osszecseszhetik egymas ujrainditast igenylo muveleteiket, ugyanis meg vannak olyan fosvany telepitok amik az autoexec.bat-ba es egyebb initfajlba rakjak a parancsaikat persze komplett felulirasal mert az igy elegiti ki murphy torvenyeit...

Szal probald ki es onnantol mindket esetben tobbet lehet mondani.
(#) vtsoftware hozzászólása Dec 19, 2008 /

A teljes egyesével telepítés lesz ma, ha elhozza, mert éjszakára hazavitte, de hogy minek... namind1.
Egyébként a winyóra én is gondoltam, mert néztem a rendszernaplót, és volt benne pár hiba írva ami a bootszektorra vonatkozik. De aztán elgondolkodtam ezen mert mikor a euro-sok rakták rá akkor nem volt ilyen baj, avval nem indult újra, viszont nem volt eredeti...

#330482 kaszarobert:
Nem tudom pontosan mit értesz alaplapi driveren.
A sorrend amiben telepítettem: chipset-, hang-, videó-, hálózat/lan/-, wifi. Így rakosgattam fel.
Namost, a hang telepítése elég gázos, Realtek nem tudom mennyi van benne, de a telepítő eléggé össze van dobva.
Ahogy elindítom a setup.exe-vel a telepítőjét, elér (nem írja) kb. 80%-ig, aztán előjön a windows új hardwert talált ablaka. Itt nekem kell betallózni a fájlok helyét, mert magától nem találja meg, ha azt jelöltem be hogy meghajtókon keresse.
De aztán megtaláltam... és a második újratelepítésnél is maradt ez a sorrend.
Nem tudom de én a hangdriverre saccolok, az elég kacifántos, és úgy is jöttek össze a dolgok, de nem vagyok biztos, ha hozza ma a gépet, akkor tudok biztosat mondani.

Addig is köszi szépen... addig majd kipróbálom amiket írtatok.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 19, 2008 /

Jó reggelt, minden elektromos töltés bűvölő "mágusnak"!

vtsoftware: sok sikert a telepítéshez!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 19, 2008 /

Egy hobbista kedvéért, beTŰZÖK ide, egy linket, de előre szólok, hogy csak két agyféltekével, és rettentő stabil idegrencerrrel, rendelekzők olvassák el (18), ezt itt! megjegyzem az agyam hajtókaros lett, amikor ezt elolvastam!!! ... és még mindig ordítok, ááá...
(#) vtsoftware hozzászólása Dec 19, 2008 /

A fene vigye el, azt mondta haver hogy nem hozza ma a gépet, majd holnap lesz próba.
(#) DuMatyi válasza vtsoftware hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

nem értem, minek vitte el!

Egyébként,éljen, kettes lett a weblapszerkesztés jegyem... Kettesnek ennyire nem örültem még soha! Az ötösök mellett elfér
(#) vtsoftware válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Valami olyasmit mondott hogy otthon letolják hogy ma' vette és már itthagyja... nemtudom...

ez nagyon érdekes, mert ha valakiben megbízok, annál éjszaka is otthagyom. Legfeljebb azért forgolódok, hogy miért nem használhatom már Nem lesz jobb, ha vele alszik egy ágyban, mint a "híres" zöld bankos reklámban: "beleszeretett?..."

Ja, az IDE winchesterek gyártása kifutóban! legnagyobb 300 gigás!!! SATA a jövő!

Neem, arról szó sincs hogy ne bízna bennem, és ezt mondta is.
Nem, szerintem a szülei nem engedik... tényleg nem tudom.

ja, vt, mi a véleményed a dreamweaverről? abban szenvedtünk... A tanár meg nem tudott tanítani! ugyan már, eddig 6 ötösöm van a félév során... nehogy mááá' csak bennem legyen a hiba. Szerintem a Frontpage a jobb lett volna! az legalább magyar, vagyis van magyarítás Ja, én angolos vagyok, képzel el, hogy aki németül tanul... nna annak milyen volt. Stat.: 19 főből 2 db ötös 2db 3as, és mindenki más kettes... Aki ötös, az meg hobbyból csinálgat weblapot

Necsináldmár' hogy Dreamveawer-el tanítanak???
Egyébként valamit tanultatok a HTML kódokból?
Mert a programokkal - ilyen wysiwyg szerkesztőkre gondolok - azokkal leginkább a stílust lehet megalapozni.
Magát a lényeges oldalt, különféle sallang nélkül csak Notepad/Notepad2-vel lehet megcsinálni normálisan.
Gondolok itt hogy pl. ha wordben mentesz el egy HTML-t annak a nagy része kb. 60%-a csak sallang. Értelmetlen megjegyzések, amiket a word szúr be azért hogy ugyan azt tudja visszatölteni amit elmentettél.
Én mindent! notepad2-vel írok meg. Semmi más programot nem használok. Evvel lehet a legjobban összerakni egy szájtot', szerintem.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Sziasztok!

2-es? ejnye - bejnye

Topi, most Te ne figyelj! :hawaii:
Nekem nagyon bejön a DreamWeaver, az MX széria van nekem. Igaz, pilótavizsgás progi. Viszont nagyon szeretem hogy a forrásban jól megkülönböztetve jelöli (színezve) a szintaxisnak megfelelő részeket. Nagyon jól látnia PHP beágyazást stb...
A FrontPage ? nézegettem, nem jön be. Tudod M$ termék!
Ja és a MacroMedia MX korrekt rajzprogramot (FireWorks) és Flash editort is tartalmaz!

De a nagy programozók "Notepad"-ot használnak, igaz Topi?
(#) vtsoftware válasza Action2K hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Akkor ajánlom figyelmedbe a Notepad2-t.
Nézz szét benne, aztán ítélkezz a programokról
Következő: »»   287 / 3603
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem