Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
A téma-címben jelölt tv-m van. 1-2 napja képfolyást, mosódást tapasztalok, szinte felismerhetetlenségig nézhetetlen a TV. Próbáltam más TV-vel, nem az antennában van a hiba.. Sok fórumot olvastam már, egy helyen a szervízmenüben az "eeprom értékek visszaállítása" javaslatot olvastam. Sikerült belépnem a szervízmenübe, de fogalmam sincs mire kellene "visszaállítani" az értékeket, főleg, h nem is állítgattam semmit előtte a szervízmenüben. Beszéltem a hiv. szervízzel, 3e-ért jönnek ki + kb 10 ért beállítják, ha tudják... Van valami ötletetek? előre is köszi
Helló, mindenkinek. nekem egy CLATRONIC tv-m van. A kép szép, a hang jó, csak annyi baja van hogy folyamatosan sistereg, nem fütyül hanem sistereg, ha le veszem a hangot akkor is. főleg ha világosabb rész van ha tudnátok segíteni, nagyon meg köszönném amúgy nem nagyon értem a szak nyelveket amit mondtok de majd meg értem előre is kösz.
Udv
Szerintem nincsen jol athangolva,azert sistereg.tehat nincs rahuzva a kepre a hang megfeleloen.
Hello
az oké de megtudnátok nekem mondani hogy hol kell hangolni,németből hozták a tv-t.. kb a kutyaól körül sistereg..a szaknyelvét nem tudom..bocsi előre is kösz
Állj!
Ha a képtartalomtól függő ciripelést hallasz a sorkimenő környékéről , ne hangold sehova. Ellenben első körben cseréld ki a környékén az elektrolit kondenzátorokat.
Így van, ez nem hangolási gond. A sorkimenő a nagyobb fényerőhöz szükséges teljesítmény leadásakor (erősebben) ciripel. Ez nagy valószínűséggel magnetostrikciós jelenség lehet, magyarul: nem megfelelő a vasmagok illeszkedése/ragasztása, illetve tökéletlen a műgyanta-kiöntés. Persze előfordulhat a kondi hiba is kortól függően...
Nekem egy régi Infracolor Vidi-n fordult elő, hogy a fókusz vezetéke oxidos volt és nem volt jó a kontaktus a szerelvénynél és ott is ciripelt/sercegett rendesen.
Nekem is volt anno egy blaupunkt tv,ugyanijen hibaval,hangolas megoldota a problemam,lehet hogy ez nem az
mi az elektrolit kondenzátor. ha a sima kondikra gondoltál akkor értem ugyan olyan ra cseréljem?? vagy nagyobbra.
Ha ez a kérdés komoly volt, inkább bízd szakemberre! Lehet ott emberes áramütést kapni....
ezeket a szak nyelveket nem tudom de akármilyen ic kiforrasztok vagy ki is cserélek..ez nem akadály..a kérdés komoly volt...
Szerintem a kolléga elektrolit kondira gondolt. Nem szokás nagyobbat berakni, inkább csak nagyobb feszültség tűrésűt.
Szia.
Készülékednél ( chassis K55A ) a hibaleírás alapján, a képcsőre, v. annak áramköri hibájára lehet gyanakodni. Sz.menüben ezt nem lehet orvesolni. Szerintem az á.k. hiba javítása ( ha nem sorkimenős ) kerülne 10eFt-ba. Ha képcső, azon már el kell gondolkozni, hogy érdemes-e.
Figyelj arra is, hogy alacsony ESR értékűek legyenek, mert ránézésre nem tudod eldönteni hova kell ilyen és a legjobb ha mindenhová ilyet teszel.
nos úgy néz ki meg van hogy mi lehet a baja a tv-nek..lefotóztam két ellenállás ki van szakadva csak nem nagyon tudom hogy mi a neve..a segítségeteket kérném..és lehetséges hogy emiatt sistereg.és lehet e helyettesíteni valamivel..
Szia!
Elég rossz a kép, nem látom a színeket. Az ellenállásokon levő csíkok az értékét határozzák meg. Használd ezt: http://www.tar.hu/hdt/Pictures/Site/old/ohmcode.htm Nem ártana annak is utánanézni, hogy miért égtek el azok az ellenállások, mert csak úgy nem szoktak feltétlenül, bár előfordul...
én még most szereltem szét elsőnek az első nyúlhatott bele a lábak nem elégtek hanem le van törve..
Van egy trükk is, ha elégett és nem látszik a színcsíkozás, akkor félbe szoktuk vágni. Megmérjük mindkét darabot, amelyiknek nagyobb az ellenállása, annak az értékét szorozzuk kettővel, és akkor saccolhatunk a szabvány értékhez.
Udv
Ird le milyen szineket latsz rajtuk,kulon-kulon akkor tobbet tudunk
az egyiken kék,szürke,barna,arany
a másikon szürke,piros,barna,arany remélem ez segít
Az első valószínűleg 680 ohmos, a második pedig 820 ohmos.
5%tureshatar es 0,5 wattosok,igy ranezesre.
Helló!Van egy Telefunken TV-ém,vadi új sor va benne,és ugyanúgy megeszi a sortranyót.mint amikor a régi sor volt benne.Mikor elindul a sor,abban a pillanatban meghal a tranyó!Mi lehet a baj?
udv
Nem fut a sor tap?hany volt van a soron?csereld ki a primer kori elkokat,nezd meg nincs forasztasi hiba a tapban,az elterito tekercs csatijat is forraszd at,de lehet meg vezerlo jel hianya is a tranyonal.Kb enyi juttot eszembe egyenlore
Helló ! A sortranyónál ,van egy inpulzus kondi /11nF / vagy valami közel hasonló értékü ,cseréld ki ! - a sormeghajtásban pedig egy 1 v. 10 µF kondi a Bázison , azt is ki kellene cserélned . Nem tudom biztosra mert nem tudom milyen TV - d van .
Köszönöm a segitségeteket de sajnos még most sem jó pedig az összes primer körüli elkot kicseréltem igaz ,hátor amit írt nem probáltam még ki készenlétim van a táp jó egyébként a TV egy Telefunken Palcolor BS 570V ,Kb40kg,ha valaki még hozátudna szolni megköszöném Elöreis köszi!!
Üdv!!!
Van egy ősrégi beijing 837-1 típusú TV-m.Sokszor előfordult vele, hogy nem adott képet.Néhány jól irányzott ütés azonban segített rajta.Valamiért most ez a módszer már nem hatásosSzétszedtem a csatlakozókat lefújtam kontaktsprével.Hangja van! Az adó is jön csak a kép nem jelenik meg.Mi lehet a baja?:SHa valaki tudna segíteni annak örülnék
Nézd meg, hogy a képcső nyakánál, hogy fűt-e egyáltalán a cső. A foglalat forrasztásait is nézd át, mert lehet, hogy az egyik forr. elengedett, rosszabb esetben a képcsőben van valami bibi.
üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |