Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   335 / 2208
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Dec 21, 2008
Ment is vissza!
(#) korgs2 hozzászólása Dec 21, 2008
Végre sikerült szereznem a 807PP kimenőhöz vasmagot Ki is számoltam a menetszámot és arra jutottam ,hogy 2X2000 és 30 Szerintetek jók ezek az adatok vagy valamit elszámoltam?
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Dec 21, 2008
Karacsonyra kesz lesz?
Remelem errol megy az unnepi zene.
(#) fleta válasza fleta hozzászólására (») Dec 21, 2008
Kócos küldtem a képeket is
(#) fleta hozzászólása Dec 21, 2008
Kocos ha megkaptad a mél, jelezz vissza, mert mostanság nagyon sz...ul működik a t-online.
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Dec 21, 2008
Épp most kaptam meg, válaszoltam is egy 10 perce!!!
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Dec 21, 2008
Elég lassú a rendszer. küldtem a fo
tókat
(#) vandorbot válasza sturbi hozzászólására (») Dec 22, 2008
így viszont tényleg nem sok.
(#) vandorbot válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 22, 2008
Ekkora kapacitással már egy mesterlövész coilgun-t
lehet fabrikálni.
(#) fleta hozzászólása Dec 22, 2008
Megreklamáltam a csöveket, és azt írták vissza /korrektek voltak/ hogy garantáltan párban vannak a csövek Az egyikre 308 a másikra 316 van írva. ez mit jelent? És azt is mondták valamelyik passzív alkatrész nem lehet jó a kapcsolásban. APX 100 van szó. Mi lehet az?
(#) besi99 válasza fleta hozzászólására (») Dec 22, 2008
Gondolom a műszered min 10 Mohm bemenei ellenállású, ha a vezérlőrácson, katódon fillérre azonos a fesz., akkor csak jólneveltek. ( persze kihúzva a villanyból, meg a csöveket is egy ellenállásmérés sose árt, ) Na még lehet, hogy nagyfrekin gerjed!
(#) cruisher válasza fleta hozzászólására (») Dec 22, 2008
Probaltad mar a 808 asokat felcserelgetni egymassal? Probald ki hogy azt a csovet ami a vedelemnel van berakod eloszor a fesz erosito majd a fazisfordito fokozatba es nezd meg ugyis torzit e!
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 22, 2008
Besi ebből semmit nem értettem. Az ellenállásokat ellenőrizzem? Oké megcsinálom.
(#) fleta válasza cruisher hozzászólására (») Dec 22, 2008
A védelmet kiszereltem, minek. Az erősítő nem torzít, gyönyörűen szól, csak az a baj az új csövekkel, hogy nem tudom beállítani a katód áramot a potméterrel.Ezálltal a macik beleköltöztek, és van egy kicsi brumm, nem zavaró, de én csendeset szertnék Az 1 ohmos ellenállás sarkain 70 és 90 mV a feszültség.80-80 -nak kellene lenni. Már nem fér bele a poti hatósugarába.
Megnézem a csövek körüli ellenállásokat.

Csövet hogyan tudom mérni? M890 G Univerzális digitális műszerem van Elméletileg van osztcilloszkópom is, de még nincs itthon.
(#) korgs2 válasza fleta hozzászólására (») Dec 22, 2008
Ha jól sejtrem arra gondolt hogy van három cső a nyáklapon és azokat cserélgesd fől mert lehet hogy azoknak a hibája.(a 808 alatt a 3db ecc808-as csőre gondolt)
A testhez képest mérd meg a vezérlőrácson közvetlenül jelen levő feszültségeket, valamint a segédrácsfeszt se ártana
Azvezéréőrács-katódáram összehasonlítása egyből adja a hibát
(#) fleta válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 22, 2008
korgs2 köszi, azok a csövek biztosan jók, mert a másik erősítőben is jól szólnak.Azthiszem még mindeg írtam világosan le a problémámat. Tehát van két db APX 100 erősítő. Minkét kimenő 8 ohmra áttekerve. Gyönyörűen dolgozett min két erősítő a 30 éves csövekkel. Erre felbuzdulva vettem 1 pár új csövet, de nem birom beállítani a munkapontot, mert a poti már kint van a végén, de még kellene állítani. Szól így is szépen csak üresben van egy kis brumm.A csövek nem szimetrikusak. Megreklamáltam de azt mondták a csövek biztosan jók, az erősítővel vannak hibák. Valamelyik passzív alkatrész lehet a hibás. aA régi csövekkel 42 mv a katódfesz, tehát már gyengélkedik de jól szól még. Az új csövekkel 70-90 mv-ot tudtam állítanio. Asszem 75-75 az előírt a csövekhez
(#) besi99 válasza besi99 hozzászólására (») Dec 22, 2008
A katódon mv-ban mért feszültség pontosan megegyezik a katódárammal mA-ben
(#) sturbi válasza fleta hozzászólására (») Dec 22, 2008
Cseréld meg a két csövet, ha akkor fordítva kell a potit tekerni, akkor biztosan nem egyformák a csövek, ha ugyanarra akkor máshol van a gond.
Potikat kimerted? Nem kontaktos egyikse?
En azt a ham bazaros csovet messzire eldobnam. Anno enis vettem belole, nagyon silany minoseg.
Az enyembe most 6P45C lakozik, eg es fold a kulombseg a hambazaroshoz kepest
Irtad h 80-80mV kene legyen a katodellenallasokon. Sztem az nagyon sok. 40-50 korul az optimalis!

ps: Menny inkabb ki puskas borzere, legutobb 1200ft volt a PL519 es darabja.
(#) sturbi válasza CHZ hozzászólására (») Dec 22, 2008
Most is azt hallgatom, már működik a korrektor is (szolidan). Egyenlöre az első cső anód-táp között van a korrektor, még kisebb az erősítésem, mint amennyi kellene, de pl. kifelejtettem a katódhidegítést a korrektor csöveinél (itt 2,2 K katódellenállások vannak, iletve 100 és 91 K anód munkaellenállások, 0,45- 0,5 mA a nyugalmi áram, anódon 25 V van).
Lehet, hogy majd megcsinálom az egészet direktcsatoltra is, próbaképpen (majd karácsony után, addig már csak ezzel a felállással foglalkozom, holnap (de még lehet, hogy még ma) összehozom az erősítést, hogy kb. egyforma hangos legyen a lemezjátszó a vonalakkal (nincs olyan nagyon nagy eltérés, lehet hogy a hidegítésekkel már jó is lesz).
Amúgy így néz ki most belülről, alulról, már minden belekerült. A hidegítőkondiim meg eltűntek a szemem elől, remélem ma még megtalálom (kis okkersárga SMD téglatestek, 330µF-osok).
(#) fleta válasza sturbi hozzászólására (») Dec 22, 2008
köszi ezt még nem próbáltam. Megnézem
Én is megbántam ezt a csővásárlást. sajnos nekem a Puskás börze csak álom, nem tudok eljutni oda, nagyon messze van.Külömben törzsvendég lennék.
A potik jók, a régi tungsram csövel szépen dolgozik, és középen van.
Igen elég magas a katódáram. Mivel lehetne csökkenteni?
Vagy ezt a cső okozza?Mert a katód körben csak a 1 ohmos ellenállás van.Más nincs. A feszek megvannak, a stab csó 150 v. A negatív fesz 42 v
Köszi ezt az egyet tudtam, hogy az 1 ohm sarkain mért fesz azonos a katódárammal.,Ezt a cső okozhatja hogy az újaknál magas? 80 ma.
(#) Ricsi1992 hozzászólása Dec 22, 2008
Úgy néz ki,nem lesz kész a szünetben a PCL86 PP...
Köbzolival már meg is terveztük a kimenőt,a vas is megvan,a primerhez is a 0,25-ös huzal,de a szekundernek csak 1mm-esem van,ami túl vastag,attól tartok,nem férne rá a csévére.

Nem tudja valaki hol lehet 0,6-os huzalt venni?Gondoltam arra is,hogy letekerni egy 230/12,24V-os trafó szekunderét,de az meg rövid lenne.(220menet kellene a 9,8-as EI vasra),és szerintem egy 24V-os hálótrafónak nincs 220menetes szekundere.Valami tekercset kellene nézni a vastelepen,szoktak lenni,csak ugye zárva van...szóval úgy néz ki,szünet utánra tolódik a tekercselés,sajnos .

azért kitalálltam magamnak valamit a szünetre:Quad405.Holnap tekerem is a táptrafóját,izgi lesz.
kevés a -42V , jó lenne -52V
Szerintem a potik korul lesz valami problema. A potik elott mekkora negativ elofeszt mersz (a 100µF os kondin)?
Az uj vegcsovek elvielg nem okozhatjak ezt, ha azokkal lenne valami gond akkor mindig megszaladna valamelyik anodarama, de nalad ha jolertettem fixen beall.
bocsi elírtam 52 volt. Ne csodálkozzatok rajta ma van a szülinapom/50/ és megkóstoltam nemrég főzött körepáeszt.Nem is csinálok ma semmit. Nem merek.
az 52 volt megvan a kondin is, és a potin 52 van beállítva.
Isten eltessen sokaig ezesetben Es igy tenyleg csak ovatosan ;} Szoval P4 csuszkajan ott a -52V (levan tekerve teljesen) es P3 kozepallasban van?
Következő: »»   335 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem