Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   348 / 1682
(#) zsuscsinyo válasza Doncso hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Köszi!
(#) MPi-c válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Tényleg nagyon komoly
Én viszont szeretem, ha már magyar szöveg jelenik meg a kijelzőn - és miért ne jelenne meg, hisz magyarko vagyunk - hogy abban ékezetes betűk is vannak. Az eddigieket látva, ezt bizonyára könnyedén meg tudnád oldani. :kalap:
(#) zsuscsinyo válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Most hogy mondod belenéztem hol van még hely a CGRAM-ban azon programrészen, és találtam
Rögtön módosítom Amúgy egyetértek a meglátásoddal!
(#) MPi-c válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Idézet:
„belenéztem hol van még hely a CGRAM-ban azon programrészen, és találtam”

Ez nem lehet probléma. Az összes ékezetes betűt lehet használni csak arra kell figyelni, hogy a kijelzőre kerülő karaktereknek megfelelő készlet legyen betöltve arra a 8 helyre.
(#) zsuscsinyo válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Idézet:
„Ez nem lehet probléma.”


Nem is, kivéve ha nem 8-at használok egyszerre animálásra. Most szebben is néz ki első ránézésre.
(#) hapro hozzászólása Jan 4, 2009 /
 
QUAD-606. Ma készült el.

A hangjáról:
az az igazi angolos jó zsíros hangzás. követve kisebbik társát a 405-öt de attól még teltebb, nem annyira szellős mint kistesója, egyszóval hasonlóak de teljesen más hangzásvilág (ugyanaz, csak tök más)
Akkorát szól mint atom!
A doboz meg hát ki van használva minden cm2. Épp elfértem benne. A szokásos fa előlap került rá, és CD dobozba került a végfok.
(#) sprofan válasza hapro hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Szép lett Egyébként mit tud? Mert én nem nagyon ismerem a Quad családot.
Látom te is szereted használni a CPU hűtőket
Honna tudtál ennyit szerezni? Mert egyre nehezebb beszerezni és hát én is szeretem..
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Nagyon karaj lett Hapro mester!! Mit tud a kicsike?
(#) CIROKL válasza hapro hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Gratulálok az erősitődhöz ! A tápot ugyanúgy oldottad meg ahogyan az eredetiben van? Nálad mennyi a tápfesz ? milyen végtranyókat használtál ?
(#) TyeDa válasza Dióda hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Engem nem zavar a toroid csavarja, elfér.
A ventillátor természetesen szívja kifele a meleg levegőt, tervezek bele még egy terelőlapot, hogy ténylegesen a bordák közül szívjon, és ne el mellette. A tápegység felüli kivágásokon fog bemenni a levegő, így csaknem az egész levegő kicserélődik a dobozban.

Hapro: vicces az a sok procihűtő, de jó ötlet, grat az erősítőhöz.
(#) hapro válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Aha.. mindent pont úgy csináltam ahogy az eredeti rajzon van, csak kicsit több puffer kondit tettem bele. A tápfesz is pont annyi mint az eredtiben 82V-os trafó szekunder. Majd ha lesz időm akkor meg méregetem doncso kolléga. MJ21194 tranyókat és MJE15031 meghajtókat hozzá. Kész alaktrész temető....12db MJ21194. Nem egy A-osztály, és annyira nemis vagyok hasra esve a hangjától, de örülök neki. Leginább annak, hogy végre elkészült ezt a végfokot készítettem eddig a legtovább. Már vagy 1-1,5 éve készül. De ma pontot tettem a dolog végére.

Ja alul az a sok proci hűtő a következő projekt hátulja lesz. Ahhoz kell még egy előlap, és utánna gyakorlatilag az is kész. Ja egy ilyen kis hűtő 500cm2! kis méret és jó nagy felület.
(#) Action2K hozzászólása Jan 4, 2009 /
 
Sziasztok!

Az OFF-topikban pár napja megcsendítettem egy ventilátoros fűtés fokozót. Tegnap meg is csináltuk a fiammal. A most készülő weblapomra fel tettem róla egy kis leírást "Turbósított radiátor" címmel. action2k.try.hu
Elég barkács, kezdőknek való, de akkor is...
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Istenem, de szép kisfiú..........ööö jaa, jó a venti is jó
(#) TavIR-AVR hozzászólása Jan 4, 2009 /
 
Illetve egy gyári STK500+JTAG AVR programozó....
Valamint egy Arduino panelt.... + Ethernet kiegészítőt... Megy egy tanulópanelt...
(#) TavIR-AVR válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
És egy STK500-at, a www.tuxgraphics.org ill a http://avr.tavir.hu alapján...

stk500.jpg
    
(#) zolee1209 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Nem rossz elgondolás!
Aranyos fiad van! Azért lehet, hogy elfogadtunk volna róla is egy képet, ide a ki, mit épített be! :hehe: Bocsi, ha nagyon közvetlen voltam...
(#) Attila86 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
De édes fiad van!

Egyébként mennyire érezhető a különbség a ventis és a venti nélküli állapot közt?
(#) Szebence válasza Action2K hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Ez jó ötlet!
Megéri? Melegebb van tőle? Miről táplálod? Gondolom csak 3-5V-ot adsz a ventiknek...
(#) Action2K válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Idézet:
„Aranyos fiad van! Azért lehet, hogy elfogadtunk volna róla is egy képet, ide a ki, mit épített be!”

Az egy kicsit OFF ide, merthogy nem sok köze volt az elektronikának a megcsinálásához. Sőt, még egy vezeték nélküli gyertya sem pislákolt az éjjeli szekrényen!


Attila86, K1ll3rghost:
Óriási a különbség. Számszerű adatokat nem tudok mondani még, de az biztos, hogy nélküle a visszatérő víz 60°C körül van, vele meg Körülbelül "hideg", 40°C. Tehát olyan 20°C esik a radiátoron. Huhh... ez olyan volt mintha az ellenálláson eső feszültségről írtam volna.
Ez a hőmennyiség a légtérbe jut, ezzel növelve a radiátor leadó képességét.
És ez mennyibe kerül? Körülbelül 4W (9V DC, 360mA + transzformátor veszteség)
Melegebb van tőle? A ház hőfokszabályozása egy fokozatmentes analóg rendszer (nem ki-be kapcsolgatós). A hőmérő így is 0,5°C-al többet mutat, még annak ellenére, hogy visszavett a fűtési teljesítményből.
(#) Szebence válasza Action2K hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Idén már nem biztos de ezt lehet én is ki fogom próbálni!
(#) llaci56 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
A radiátorról elhajtani a hőt, mindenképpen teljesítmény fokozó tevékenység. (Energiát azonban nem takarít meg.) Tulajdonképpen a radiátor felületét "megnöveli".
Igazán áldásos ez a megoldás a többlakásos (pl. távfűtéses) lakásoknál, ha azt akarjuk, hogy fagyjon meg helyettünk inkább a szomszéd. (...mert ő viszont kevesebb hőhöz jut!)
(#) frecsko hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Készen lett az LCF mérő, már csak kalibrálni kell.
Íme néhány kép.
(#) frecsko hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
És még néhány
(#) hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Sziasztok!

Egy héttel ezelőtt végre sikerült befejeznem a Death of Zen (DoZ) névre hallgató, 20W-os, A-osztályban működő végfokom építését. Kapcsolástechnikailag nem egy nagyon bonyolult valami - inkább a hűtéssel és hasonlókkal akadtak először gondok... Szerencsére most már minden eddigi probléma megoldódott, és elmondhatom, hogy nagyon szépen szól (legalábbis nekem tetszik a hangja).
A tápja egy 225VA-es toroid két különálló 30V-os szekunderrel, utána izmosabb fajta (15A) graetz, majd pedig összesen 6*10000 µF-nyi szűrés következik - ezek biztosítják a két csatornának a tápellátást.

Mint a képen is látható, gyári dobozba építkeztem - azért pont ilyenbe, mert én szeretem az ilyen picit retrós dizájnt (szerintem nem látszik rajta, de kb 30 éves a gép... ). Az előerősítőjét végül nem kötöttem be, mivel meglátásom szerint nem volt túlzottan jó hatással a hangzásra - viszont a paneleknek bent kellett maradnia, különben kiesnének az előlap gombjai, ami nem lenne szép látvány. Az eredeti elektronikából csupán a bemenetválasztót hasznosítottam, a többi csak a fenti ok miatt maradt a dobozban. Sajnos a gyári kábelezés is elég kusza volt már, ezzel nem tudtam és nem is nagyon akartam bármit is kezdeni - a legtöbb amit tehettem, hogy az újonnan, általam bekerült vezetékeket már szépen, nem összevissza vezettem.
Alább csatolnék is pár képet is a kész műről.
(#) Beachway hozzászólása Jan 5, 2009 /
 

Üdv mindenkinek.Nos ne lepődjön meg senki ezen e ketyerén.Ez elsősorban a saját igényem kiegészítésére terveztem és építettem meg!A fő cél az volt, hogy amikor kint vagyok az udvaron vagy a garázsban legyen valami praktikus és jó minőségű eszköz a zene hallgatására!Egy pc tápját ,és cd meghajtóját használtam fel amihez egy végfokot építettem.Adott volt két Wharfidele modus hangszóróm.Ehez a modus méreteit vettem alapul a doboz elkészítésénél!És kapott 4 fotel kereket, és még tervben van 2 fogantyú a szállításhoz.A hangváltó picit módosítva lett a 2 hangszóróhoz.És kapott szervízcsatlakozót is ha a garázsban javítok cd-t vagy erősítőt!

Kép011.jpg
    
(#) válasza hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Még két kép!
Tudom, az egyik panel és az egyik hűtőborda is ferdén van, ezt már azóta korrigáltam Érdekességként még annyit mondanék a végfokról, hogy csatornánként ~70W konstans teljesítményfelvétellel bír - kivezérlés nélkül ezt mind el is disszipálja... 40V tápfesszel és 1.7A nyugalmi árammal 8 ohm-ra legfeljebb 20W-ot tud csatornánként.

szerk.: a tápban 2 db Graetz-híd van, ez az előző hozzászólásomból részben kimaradt.
(#) lidi válasza hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Azok a kék izék érdekesek, amik összekötik az előlapot a hátsó bemeneti részen levő kapcsolókkal. Ez micsoda ? Valami bowden féleség ? Vagy vezetékek vannak benne ? Meg érdekes az is hogy ferdén vannak gyárilag odatervezve. Nekem egy ilyen van : Bővebben: Link Nem sajnáltad szétbombázni szegény erölködőt ?
(#) tamas125 hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Sziasztok!

Nagyon szép munkákat láttam itt, ebben a témában.

Kezdeti szárnypróbálgatásaimmal próbálok én is bekerülni a "klubba", egy differencia-hőkapcsolóval, és egy infra sorompóval.

Az infra időmérésre lesz fogathajtó versenyeken, a diffhő-kapcsoló pedig egy szivattyút igazgat.

Üdv:
Tamás
(#) válasza lidi hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Igen, azok a kék 'izék' valóban érdekes teremtmények. Tulajdonképpen egy bovdenes rendszer az egész; a kék bovdenházakban egy-egy fémszalagot (tehát magát a bovdent) tologatnak az előlapi fokozatkapcsolók, ami a másik végükön (a bemenetválasztónál) egy-egy érintkezősorban végződik. Ezek zárnak össze a kapcsolók különböző állásaiban különböző tüskéket a panelba forrasztott műanyag, téglatest alakú egységeken belül. Véleményem szerint azért vannak ilyen ferdén beforrasztva, mivel a fokozatkapcsolók nem pont előttük helyezkednek el az előlapon, és ha egyenesen indítanák a bovdent a panelról, akkor nagy valószínűséggel megtörne.

Egyébként igen, sajnáltam volna szétbombázni, de sajnos már én is hiányosan vettem az egyik fórumtársunktól. A táp és a végfok egy-az-egyben ki volt berhelve szegényből, csak az előerősítő és a bemenetválasztó maradt az eredeti elektronikából (na meg persze a két nagy hűtőborda).
(Szép az erősítőd - ez már a Yamaha egy kicsit modernebb kori konstrukciójának tűnik )
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Megmértem, 50Hz-es szinusz jellel. 122W 9ohmon.
Gyakorlatilag azt abszolút tudja ami a gyári adat. (szinusz 130W 8ohm)
Következő: »»   348 / 1682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem