Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   24 / 244
(#) milanpro hozzászólása Dec 19, 2008 /
 
3#khz nel vagom,selenium d220ti a magas hang sugarzo,tolcser 16"x6"!Tudjak a dolgukat egyutt
(#) Andreas89 hozzászólása Dec 19, 2008 /
 
Szerintetek akkor nem érdemes Somogyis méllyel foglalkozni?? még akkor sem ha ilyen adatok vannak az adatlapon? bár végülis csak az adatlapon látom ezt, még hallani nem hallottam... (HD15be lenne)
(#) karpi válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 19, 2008 /
 
Haat , azt irja hogy a membran felulet 830 cm^3 es hogy 581 cm^2 a "kiszoritott" levego .
Nem irja menyi a Power Compression ami pld a JBL -nel -3dB .Nem ir az atviteli gorbe meresi modszererol semmit se hogy menyire egyenletes...

JBL-nel P/10 -nel merik az atviteli gorbet .
Azran valami brust jellel merik a maximalis erot d valami "ms" idore , szoval nem egy realis adat az amit kiirnak,
Kb 1/10 a realis terhelhetosseg ahol meg nem torzit a hangszoro ,
/nem nagyon dicsekednek az IMD -vel.
Az utobbi 40 evben anyit fejlodott a dolog hogy a 10W-os hangszorot most 100W-nak hivjak vagy amenyit akar a vevo.
(#) karpi válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 19, 2008 /
 
Lattam es halotam egy SAL ladat 15"-os nyomoval , nagyon jo , nem tudom milyen tipusu a driver majd megkerdezem ha meg egyszer osszekerulok a haverral.
(#) Andreas89 válasza karpi hozzászólására (») Dec 19, 2008 /
 
Próbaként csináltam egy HD 15ös mély-tölcsért, de csak 12es mély van benn, ez volt itthon ( nem tudom honnan SAL gumiperemes ) és meglepett hogy elég jól szól, sőt a mélyeket nagyon jól visszaadja, de nincs kész teljesen a láda, nem ragasztottam össze, hogy a mélynek a lyukját ki tudjam vágni a 15"-éhoz, és ha meglesz akkor beragasztom. De tetszik ez a mély, jó hangja van még a 12"-al is

Nah és végülis ehhez keresek mélyet, de sajnos sok pénz nincs rá, és ahhoz képest a SAL jó adatokat adott, de csak leirva vannak ezek az adatok, hogy tudja-e azt nemtudom...
(#) MPedro válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /
 
Szia !

Ide raktam fel neked képet ilyen dobozről, amit PA-frontra használunk, öntvényházas PA-mély hangszóróval.

Ez a fazonú box "hóóót" komoly, nagyon jó a hatásfoka, és meghálája a jó hangszórót. Szóval, javaslom, ismerkedj meg az Eminence-kel, tényleg jó hangszórók, és momentán szerintem a legjobb PA ár/érték arány.

P.
(#) MPedro válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /
 
Szia !

Még egy dolgot : Ha itt a fórumban tegezödünk, akkor, amikor priviben írsz, ugyancsak tessék tegezni ! És ugyanez igaz, ha bejösz a boltba. (amugy a kisebb fiam is '89-es)
(#) milanpro hozzászólása Dec 31, 2008 /
 
Sziasztok! Megepitettuk az OA Transient 2 tipusu,front" transmission line "dobozokat!Kivalloak.Ezidaig 2-3ik orajaban van kb,a bajaratasig meg van,de igy is egy gazdag,reszletezo hangkepet tanusitanak.A dolog teszt szeru,Somogyiaudio szorokkal van szerelve,Srp szeria 165 mm es tagja a mely-kozep es Dt6(asszem)a magas hangsugarzo.3Khz nel van vagva.Nem hagytuk ki a homok csillapitast sem,mindet ahogy az illeto keri-javasolja "Ronald K".Amennyibe ki tertunk,az anyag.Nem retegelt lemez es nem 22mm az anyagvastagsag,a mienk>Mdf 18mm!
(#) milanpro hozzászólása Dec 31, 2008 /
 
Erdeklnenek velemenyek,ha valaki meg estleg megepitette!A szorok mint emlitetem teszt szeruen vannak valasztva.Epp januarig/februarig maradnak..vagy eladom igy dobozzal,vagy veszek komolyabbakat. B.U.E.K!
(#) sound.man hozzászólása Jan 1, 2009 /
 
Először is BÚÉK. Leteszteltük az Rh Sound végfokomat. Egész bulin 4 ohm -on ment clip-ig kivezérelve és jég hideg volt. Egyszerűen a borda full hideg a trafón mintha kicsit lehetett volna érezni egy kis meleget. T-amp az meg fűt. 4ohmon nem hajtanám soha, az tény hogy szebben szól mint az Rh Sound végfok, de nagyon melegedik a borda is meg a trafó is. Véleményem szerint aki hangosítani akar az a T-amp-al jár jól, aki meg buli, diszkó az az Rh Sound-al mert nem melegedik és elég jót szól. Nah röviden ennyit így a szilveszteri buli után.
(#) milanpro hozzászólása Jan 1, 2009 /
 
Hasznalok T Amp TA1050 tipust.(2x525w - 4ohm,2x350w - 8ohm)Az elso 2-3alkalommal vettem eszre,hgy melegszik.Ez sem volt olyan veszes.Kb fel eve van meg,meg garancias.Volt hangositason is, 8ohmon Eminence Kappa Pro 15,15"500w teljesitmenyu szoroval szerelt kozep-bass tolcsert hajtott...szinte 2 napon keresztul.Semmi gond nincs vele.Kis teljesitmenyen,4 ohmra terhelve is volt hasznalva,en nem vettem eszre ,hogy melegdne.Eleg sokan hasznaljak ezeket a vegfokokat,elonyos ar/teljesitmeny aranya szempontjabol,csak +velemenyeket hallottam(olvastam) roluk.Par nagy fiu kinek Crown es hasonlo nagymeno vegfokjaik vannak,ok gyalazzak.A T Amp nal,jobb kicsivel a Phonic(kicsit sem melegszik pld.ul)
(#) djyuri hozzászólása Jan 1, 2009 /
 
Buék nektek is!

Mindkettőtökre válaszolva:
Mi nagyjából hagyományos hangfalat hajtunk T-Amp-ról és mi is sokat szenvedtünk a clip és melegedéssel.

De:
-az első probléma a hangváltó volt....a mély mellől ki kellett venni a kondit.
-a második,hogy jobban be kellett állítani a hangváltót (áttekerni,más kondik)
-valóban 4ohm-ra allergiás egy picit..de csak azon a frekvencián,ahol áthallás van a hangfalban lévő két a frekvenciában egymás után következő hangszóró esetében.
Pl.: 600-nál vágtuk le a mélyet és 800-nál engedtük a közepet,de az áthallás a kettő között is megvan és azon a frekvencián bizony bevillan a clip led.

köszönöm a figyelmet
(#) sound.man válasza milanpro hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Ez ez T-amp e800, bocsi nem írtam hogy melyik típusról beszéltem. Ez 4 ohm -on úgy fűt mint az állat. Tény hogy bírja, de táp jobban felfűt mint a borda pedig a borda se hideg elhiheted és ahogy melegedik úgy romlik a hangja.

djyuri:
Igen. A mély hangoknál tökéletesen megy a beépített limiter, de a magasokkal, közepekkel gázba van mert azokkal simán túl lehet hajtani annak ellenére hogy limiter benne van.
(#) djyuri válasza sound.man hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
HY

Van benne limiter? (mi is a 800-asat használjuk)

Gondolom nem állítható a limiter.


U.: Majd teszünk bele nagyobb ventit....de gari miatt nem akartuk nagyon megbontani.
(#) sound.man válasza djyuri hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Van, csak hát nem a legjobb. Nem tudom, hogy mennyivel fog jobban hűlni, de így rack-be nem tenném bele. Amúgy a trafóval is kéne benne csinálni valamit mert az is nagyon melegedik.
(#) djyuri válasza sound.man hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Ok...értem.
Hát most egy 1200-at pörgő venti van benne...egy 3000-es kerül a helyére vagy mellé...majd kiderül...

szal kicsi a trafó?...vagy önmagába üresjáratba is melegszik talán?


rack-be nem kerül...ez házi meghajtás ...nem csoportos
(#) sound.man válasza djyuri hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Üresjáratba langyostól kicsit melegebb a trafó.
(#) djyuri válasza sound.man hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Ok....akkor helyszűkében tekerték a trafót. azaz gondolom a túl nagy szekunder feszültség miatt csökkenteni kellett a pimer menetszámot,hogy elférjen a huzal,de így ezzel nőtt az üresjárati áram és egyéb veszteség.

Ok!...

Azt nézted,hogy a feszültség mennyit esik le teljes terhelésen vagy közelében?
(#) sound.man válasza djyuri hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Nem néztem még, de ha jól láttam a meghajtó fokozat külön feszről jár ami magasabb. Ha van időd megnézhetnéd mennyit esik a fesz.
(#) Bassmester válasza sound.man hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Valószínűleg túlgerjesztett , túlterhelésre méretezett toroid van benne. Egyes végfokgyártók kedvelt spórolós megoldása pl. a 600VA-es vas 1000VA-es re való méretezése. Ez ha nem is a leg szerencsésebb, de működő megoldás, aggódni nem kell a melegedés miatt, mert általában tesznek bele valami egyszerű hővédelmet.
(#) sound.man válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Én is ilyesmire gondoltam, rátekernek egy kisebb magra egy nagyobb magra való tekercset. Nyugi, nem aggódok, mert nekem az Rh 4ohm-on clip-ig kihúzva se melegedik a trafó, több órán keresztül sem.
(#) djyuri válasza sound.man hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
OK!....ha meglesz szólok....de lehet csak február....
(#) milanpro válasza sound.man hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
En E szeraias T Amp ot Frontra nem tennek,ha nem sertelek meg! For Dj / Stage monitor,barokban,pubokban bomboltetni a zenet, ok! Alap vegfokok,belepo szintuek!Nem kell tul nagy feladatot rajuk bizni,a TA szeria az inkabb "kakaosabb"e celra!
(#) sound.man válasza milanpro hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Nekem nincs is T-amp, olvass vissza. Nekem Rh van az meg bírja rendesen. Nincs annyira szép hangja mint a t-amp -nak de sokkal jobban bírja, jah és nem azt mondom h rossz a hangja, inkább olyan ütősebb.
(#) milanpro hozzászólása Jan 1, 2009 /
 
Ok,RH d van!Akkor for Dj Yuri! Egy vegfoknak ,hgy milyen hangja van,az 1 dolog!De fokent egy hangfalnak ,hgy milyen hangja van>na ez!Eq val,dinamikai procival,(...)szepen ki lehet hozni,a kivant hang kepet!Van olyanis,biztosan hallottal,hogy "nem passzol ossze a hangfal a vegfokkal"vagy megforditva A JBL ceg miert ajalja a hangfalihoz a Crown erolkodoket?A Maxima Audio a hangfaihoz a LAB Gruppen vegfokokat..(pld ul)Stb...
(#) milanpro hozzászólása Jan 1, 2009 /
 
Master Audio..elirtam!
(#) sound.man válasza milanpro hozzászólására (») Jan 1, 2009 /
 
Lehet azért mert a cég fizetett nekik, hogy ajánlják azokat a végfokokat hozzá. Nagyon gonosz vagyok, de a mai világba simán elképzelhető. )HD-m még most sincs kész, az az igazás, hogy az én hibám mert nagyon lusta vagyok. )
(#) Jensee hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Mert valószínű azzal lehet kihozni a legjobb teljesítmény/hangzás arányt.
(#) tamas88 hozzászólása Jan 6, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!

A "PA 25 ACTIVE" hangfalról, mi a véleményetek,tapasztalatok?

Házibuliba használnám,szóval nem a petőfi csarnokot akarom hangositani.

Bővebben: Link


tamas88
(#) vilmosd válasza milanpro hozzászólására (») Jan 6, 2009 /
 
Hali
Mert mindket ceg tagja a Harman International cegcsoportnak. Meg van tobb ismert ceg is a csoportban.
Udv Vili
Következő: »»   24 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem