Fórum témák
» Több friss téma |
Igaza van a kollegának. Leddel is meg lehet oldani, de házimozizáshoz jobb a fémhalogén.
lehet hogy hüjeséget kérdezek de job féle mp4 lejátszók lcd-ét nem lehet ere a céra használni?
persze nem nagy felbontásba. vagy esetleg mobil?
problémás a meghajtásuk. olyanokat láttam már a neten hogy
1: működő lcd monitor meghámozva, pc-ről hajtva, 2. működő lcdtv vagy comp.vid monitor hámozva comp. videojellel hajtva különben egy harmad tv-t kell megépítened, illesztened az lcd-hez vagy arra gondolsz hogy ezekről a mobil/mp4 lejátszóról hajtod a saját lcd-jüket? szerintem kinagyítva csapnivalóak
igen pont ere gondolok. nokia telora gondoltam 176*240
256ezer szin. megrpobálom egy régi filmelöhivó gépel hogy mien képet ad ha jo akor belekezdek a projektorba.
Szerintem ne kezdj bele,ilyen felbontással semmire sem mész.
azért mondom szédszedem a mobilt és bteszem egy optikai(ényképész) nagyitoba. amint lesz eredményem beszámolok ha érdekel.
fölösleges belekezdened mert én is kínlódtam ilyennel de nagyon pixeles a kép meg a hajad elfogy mire lepucolod az lcd-jét. szerintem.
Most olvasom, hogy van olyan kompakt fénycső amely 1300 lm (lumen?), színhőmérséklet 2700 K, 16000 óra élettartalmú, ráadásul csak 20 W-os. Ami még érdekes, hogy szabályozható a fényereje. (dimmelhető).
Szerintetek jó lenne megvilágításnak? (led helyett) Kedves moderátor! csak felkínáltam! azaz tudok olyan helyet ahol foltos (fényhibás) LCD-ket lehet vásárolni olcsón, valamint bontásra való Laptop is akad ott, nem kívánok ezekkel kereskedni.
Sziasztok!
Hogyan oldjátok meg, hogy a projektor elinduljon, ha rossz az izzó?
Keress optocsatolókat, és kösd át a tranzisztor felét. Értelemszerüen ne mindent.
Esetleg belevilágítok?
Nem lehet, hogy érzékeli, hogy nincs fogyasztó az izzó helyén? Egyáltalán hány voltos az izzó? (bocsánat, hirtelen szakadt a nyakamba egy javítanivaló projektor)
Figy.
Nagyfeszültségü az izzó és a tápja. Ugy képzeld el mint egy fénycső. Saját maga állítja be a feszültséget, és állandó az áramerősség a tápból. Ha elindul utánna kis spot lámpát tegyél az izzó azaz a foncsor helyére, 1-2 méteren megjelenik a kép, persze ha jó a készülék. Az izzó elektronikája teljesen külön panelon lesz, és pár vezetékkel lesz összekötve remélem a fő panellel. Ahova vezetnek a vezetékek ott a 4 lábú optocsatoló. Enyémbe 3db van, 1 a tápot indítja, 1 állítja a tápon az energiatakarékos üzemmódot, és egy meg visszajelez az elektronikának hogy elindult a táp, nincs baj. Közbe kösd le a 230at a nagyfesz táp bemenetéről, nehogy áthuzzon. Enyémen 300v egyenáram ment át, mert közös volt az egyenirányítás, és a puffer a kis kapcsolóüzemü táp és a nagyfeszen.
Nagyon köszönöm errefele haladok majd
Gyógyulást! Kitartás már nincs sok idő hátra!
Nem hiszel a szemednek? Pedig nem káprázik. A világ legkisebb projektora megérkezett Magyarországra! Légy az elsők között és kedvezményes áron a Tiéd lehet! A termék megtekinthető Bővebben: Link
Nem reklám, csak mégis ledes, és az adatai miatt.Soványnak tartom a 10lm fényt.
Szia!
Nézd meg ezt, ez akkora kábé mint egy mobil teló. http://www.aiptek.de/index.php?option=com_product&task=view&product...id=327 azt hiszem ez is hasonló teljesítményű Már láttam ilyet használtam 50 ezer forintért valamelyik aukciós oldalon
Van egy felesleges, 1-2 órát ment 120W-os UHP projektorizzóm, megválnék tőle!
Részletek az apróhirdetéseknél.
Na sikerült elindítanom, egy pici mikrokapcsoló volt eldugva a lámpaajtóban, ha nincs rajta a fedél nem is indul az egész
Viszont kiderült nem az égő a rossz, hanem valami hűtési probléma lehet. Az égő után van egy forgó fémtárcsaszerű valami, oldalán lyukak, (ez hol pörög hol nem). Amikor indulna a projektor akkor ezt fújnom kell(hűtés), hogy elinduljon a készülék, illetve ha végre beindult, és nem fújom akkor elkezd kattogni recsegni, és a kép is vibrál, majd kikapcsol. Arra gondoltam akasztok ide is egy ventillátort, ha tényleg itt a hiba, de mi lehet ez, és mi pörög benne? Teszek fel képet... Eddig is köszönöm! (A fókusz, meg a képméret állítás elöl az objektívon van. Kézi.) Tip: Hp vp6311
Na a fényképen balra lenne az ízzó, de azt nem látod, jobb oldalt van az objektív és közöttük van ez a fekete rácsos belül forgó valami, melynek egy kis zöld panelon érzékelője van. Valahol itt melegedhet túl! A panelon felületszerelt alkatrészek vannak, egy kis fekete ic, és néhány ellenállásszerű valami. Pl hőmérsékletet mérhet.
Na majd holnap
Szia!
Ez egy DLP vetítő, az a forgó bigyó a készülék színtárcsája, ez nem más mint dichro színszűrők egy brushless motor tengelyén, szinkron fordulaton járatva a videojellel adják ki az 1 DLP chip segítségével a színes képet (tehát egy kép ideje alatt vörös zöld kék és azt hiszem fehér szegmens is van...) Az a bigyó amit SMD IC-nek nézel az egy optoelektromos forgásérzékelő, vagyis egy infra LED és egy fotodióda (fototranyo?) egy tokban. Ez nézi vissza a színtárcsa fázisát és fordulatát. Ha ez nem megy (HP VP6311-es projinál típushiba) akkor nem érzékeli a forgást, ezért pattog recseg (ingadozik a fordulat) majd tilt a gép. Többféle megoldás van a javításra: Ilyen érzékelőt kapsz a Hq...ideoban is (nem drága) esetleg a benne lévő még használható, ha a jelét fogadó LM393-as komparátor komparálási szintjét beállító 3k3-as ellenállást megnöveled kb a duplájára. Az oka az hogy az infra LED idővel elgyengül, mert ez a bolond HP készenlétben is kint hagyja rajta a fesz-t. Tartós megoldást a csere hoz, a módosítással max néhány hónapot nyersz. Ha nem tiszta a dolog kérdezz bátran, egy időben napi szinten javítottam ezeket mivel magyarországi szervize nem volt, külföldre küldték és új készülék árában javították...Amugy nem egy átgondolt konstrukció, a HP le is ált a projectorokkal... a többi gépük se volt jobb sajnos de végülis javíthatóak voltak... Üdv! TamásBP
Nagyon köszönöm a részletes választ! Igen elég nehezen szétszedhető a készülék, és ránézésre sem a világ legprofibb szerkezete! A panelt átnézem még egyszer, javítható-e. Viszont ebben a suliban ahol dolgozom, nem mindegy, hogy van egyel több projink, vagy nincs. Köszi!
Ma reggel jött a hírlevéllel, hogy 2 db 7" LCD lehet vásárolni 26244 Ft-ért, ebből lehetne projektort építeni.
A másik megmaradna más célra is http://www.pixmania-pro.com/hu/uk/takara/vic26-portable-dvd-player/...h-desc
Lehetne eppen, csak kicsi a felbontasa.
Ezek video celu kijelzok, ekkora meretben meg eppen elvezheto felbontassal.
Adatlapon nem írja de ha 480x240 akkor valóban gyenge a fenti célra
Vásároltam egy használt INFOCUS LP735 típusú projektort 3 LCD van benne. A megvilágítás gyárilag 150W UHE, a fényerő 650 ANSI lumen. Szeretném belerakni a 700 Lumenes LED modult Bővebben: Link
Valaki tudna segíteni, hogy milyen elektronikát kell hozzá építeni, valamint a belső tápra hogyan illeszthetem (égő tápra)? Választ előre is köszönöm! Ha sikerül felteszem a netre a csere-illesztés menetét.
A 650lumen a kisugárzott fény.Annyi marad a 10-15000 ből. HA te beleraksz 700lument kijön belőle 35lumen.
"Fényerő":
ANSI lumenben határozzák meg. Az American National Standard Institute által meghatározott fénymérési szabvány. Az eljárás során a vetítés alatt, a vetítőfelület kilenc, egymástól egyenlő távolságban lévő pontján (vetítőfelület közepe, négy sarka stb.) mérik a visszavert fény erősségét. A kapott értékekből egy átlagot számítanak, majd az eredményt beszorozzák a vetített kép felületével (négyzetméter). Ezt az eredményt használják fel a projektor "fényerősségének" meghatározására, amely már független a kép méretétől (pl.: 1200 ANSI lumen). Kb én is ezt írtam
Üdv mindenkinek,
Nekem is tetszik ez a téma, így hát nekiálltam ötleteket infót gyüjteni eddig ez a legjobb forum amit talaltam (legfőképp mert emberi nyelven íródott ). Alapanyagokkal kapcsolatban lenne 1 kérdésem, főleg a széttbuherálandó lcd vagy tft monitorral kapcsolatban, az is szóbajöhet aminek van képe de a háttérvilágítás nincs vagy csak részben van?
Sot, az az igazi, mert pont a hattervilit fogod helyettesiteni a nagyteljesitmenyu lampaval...
Meg ne keverjuk a kijelzoket: Minden tft lcd, de nem minden lcd tft. (mar a TFT-nek az lcd monitorokra vetitett ertelmeben)
Ebben reménykedtem, hogy jó lesz az is, végülis ebben a projektben a a TFT és az LCD között minőségben is van különbség vagy csak a TFT-t macerásabb széttszedni valahol mintha olvastam vólna róla,
de nem volt ott se tiszta a dolog. TFT vs. LCD :gumicsirke:
Én épitettem projektort....
Kiváltkép saját ötletem alapjára épitettem. Felhasználtam egy SonyEriccson T630 -as mobiltelefon kijelzöjét... egy régi vetitögépbe illesztettem...... Külön pici ventilátor hüti a kijelzöt.....ez fontos!!!!!! Hát nem tévézésre készitettem...... De tökéletes a szobafestéshez Egy bármien más Blututos telcsiröl átküldöm a kiválasztott képet,az megjelenik a falon,és már festem is... Ha valakit érdekel hogyan néz ki,szivesen elküldöm a képekethogy -hogyan is néz ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |