Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sok helyen kapsz olyat, ami spirálos, lásd telefon.
Alapban 80cm, kinyújtva 2,5m, és némileg rúgózik csak 3,5-ös szokott lenni
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, egy monostabil multivirátort szeretnék készíteni a SEGÉDPROGRAMOK topic alapján. Kérdéseim:a C2. kondenzátornak mennyi az értéke???A másik az hogy szertném valami tranzisztorral védeni az 555. ic-t .Hogyan kellene ezt csinálnom??? Elnézést kérek, hogy egy kicsit off de a multivibrátor méretezése topicon kedd óta várok választ,de hiába. Üdv. és köszönet ha segítetek.Bumbi.
Igen, köszi.
De a kérdés még mindig az, hogy a 2 pirossal bekarikázott hogyan tud világítani, anélkül hogy a kékkel bekarikázott világítana? Mertha: + : d és c - : 1 és 2 akkor a kék is világít, sőt a 4. is ott mellettük. De ha én pl úgy szeretném ahogy össze van kötve, hogy úgy világítsanak, azt hogy tudom megcsinálni? Köszi
Ha pesti vagy,a PAK nevű boltot ajánlom, igaz nagyker, de mondod, hogy micimackó kft. és minden ok
Nagyon sokféle kábele, stb-je van
Hali!
C2: 100nF kerámia Az alábbi rajz REM bemenetét kösd az IC kimenetére (3. láb) (Egy modi a helyére rakhatná...köszi!)
Sziasztok azt szeretnem megkerdezni hogy ha megepittem a 555 IC alapkacsolasat es a kimenetere teszek egy BD243 tranyot akkor tobb ledet is rakapcsolhatok ugye?
Es ha ez igy jou akkor nem tudna nekem valaki evvel nyakrajzot keszitteni? Nagyon megkoszonnem Koszi Sziasztok
mert nem kap feszt, igy a kéked nem világít.
az általam említettplusz és minuszokat nem csak egy sorra, vagy oszlopra kötheted, bármelyikre, de a fizikai megvalósításnál előre el kell döntened, hogya sorok, vagy oszlopok lehetnek pl pozitívak; Az utolsó példánál az oszlop mindig üres , vagy pozitiv
Azt szeretném kérdezni hogy autórádióhoz lehet e venni olyan ISO csatlakozót, aminek nincs vezetéke és én tudom rákötni a sarura a vezetéket?
A mátrixot nem elméleti, hanem a gyakorlati oldaláról kell megközelíteni kb300ft.
Miért nem inkább Te látsz hozzá??
Tanulnál is vele, meg egy ilyen egyszerű kis NYák-rajz elkészítése nem tart 10 percnél tovább. Sprint Layout- egyszerű kis progi, próbáld ki. üdv
Szia hat ha nem csinal senki nekem akkor csinalok en eddig jo!Csak azt nem tudom hogy az a tranyo jo e lessz oda!
Ezt értem, ennyire hülye nem vagyok.
Akkor azt mondd meg hogy az adott rajzon az acbd és 1234 közül mire kössek mit, hogy csak a 2 pirossal karikázott világítson? Mert ha a d-re és c-re kötök +-t és az 1 és 2-re minuszt akkor a kékkel karikázott is világítani fog nem? ugyanis a d2 vonalon az is kap feszt. Vagy rosszul tudom? Akkor az a kék vonal nem megoldható ezzel? És ha nem oldható meg, akkor hogy oldható meg hogy a mátrix betűket formáljon? Mert egy A betű azért bonyolultabb mint a sima ferde vonal
Használ vki fm transmittert?
Én vettem egyet és a + táp közé van beiktatva egy kapcsoló. Amit a műszerfalra kéne felrakni, de én nem akarok. Szerintetek leszívja az akksit ha nem rakom rá a kapcsolót?
Nem fog miért világitana? ahhoz d re az + 2 re a - kéne.1 d 2 c a pirossal bekarikázott.
Mert ott írtam hogy a d az + a 2 az -
"d-re és c-re kötök +-t és az 1 és 2-re minuszt" Szóval akkor mire kéne mit kötnöm hogy csak az a 2 világítson?
Szia!
Egy ilyen mátrixon bármilyen alakzatot ki lehet rajzolni, de ahhoz időmultiplex rendszerben kell vezérelni! A szükséges ledeket egymás után kell kigyújtani, és ha ezt elég gyorsan csinálod, a szemed tehetetlensége miatt folyamatosan világítónak látod!
Na végre
Szóval akkor simán nem lehet megoldani, csak egymásutánban, pl soronként vagy oszloponként. Köszi.
Bővebben: Link
Lehet, hogy ez segítség...
Köszi
Ez jónak tűnik. És hány ms-ot érdemes használni? Egy LED mennyi idő alatt kapcsol be ill ki? Köszi Ez tényleg segített.
Hello!
Van egy projektoros órám, amit szétszedtem ,hogy ledet cseréljek(amit végül ki sem cseréltem) és összerakás után nem működik a kijelző.Pontosabban be teszem az elemet és felvillan egy pár másodpercre a minden majd csak egy két vonalka marad de az elem kivétel után is ott marad... a gombnyomásokra nem reagál és a projektor sem világít ha hálózatra dugom. Nem nyúltam benn semmihez igazából. Tudok vele valamit csinálni? MI a baja? Köszi
Szerintem neked kell rájönnöd, te tudod mihez nyúltál.Elem polaritás?
A tranyó jó, 555 kimenet tranyó bázis közé kb. 220ohm, kollektor a pluszra, és az emitter és a föld közé jöhetnek a LED-ek
Asztalon azért próbáld ki
Szia.Koszi ...es ha nem tennek ellenalast ? mi tortenne?
Koszi szia
Sziasztok!
Megépítettem Ezt a kisütőt.... Működik semmi gond vele... Csak egy baj van.. Rendkívül érzékeny a más készülékek "beindulására" az azonos fázison.... Magyarul: Be van üzemleve a készülék és ha ara a fázisra akár mit bedugok (rádió forrasztópáka stb...) akkor ő kikapcsolja a kisütést :no: Mit lehetne ez ellen csinálni? Egyáltalán miért kapcsol ki? Gondolkoztam azon hogy egy mikró zavarszűrőjét beleteszem a hálótrafó elé de még nem tettem meg.. Szerintetek ez megoldás lenne? Ha nem akkor mit tudok tenni? Üdv!
Szia!
Akkor csak jó helyen kapizsgáltam Most egy csavarbehajtó akku sütök ki, majd közben elkészítem a tápot :yes: Köszönöm! Üdv!
Koszi akkor lehet hogy nekem mar nincs is ep IC-m otthon
Sziasztok van nekem egy LM393N tipusu icém aszt szeretném meg tudni hogy mit tudnék belőle épiteni
Szia
Feltűnt a topic címe? Ez nem a ki mit szeretne építeni! A kezdő kérdésekbe még elférne... Megtörtént. Frankye |
Bejelentkezés
Hirdetés |