Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   28 / 244
(#) norbbie válasza Andreas89 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Milyen hangszóróból építenél? Mert ami normális hangdoboz lenne az nem jönne ki olcsóbban számoltam már pár hangfalat van egy pár tervem Beymához és P-audióhoz is ezekhez csak a mély 15colos 30ezer darabja....ha gondolod töltök fel tervet...Én gondoltam már rá hogy ami van hangfaltervem beymára azt megépítem és belerakok eminence mély-et csak nem tom hogy fog szólni ,talán kellene nézni olyat aminek hasonlók a paraméterei...
(#) agressiv válasza Andreas89 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Nem hinném, hogy olcsóbb lenne, és hogy jobb az meg csakis akkor, ha nagyon ért valaki hozzá.
(#) karpi válasza norbbie hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Hat azt mondjak hogy: "program" es aztan kulon "musical" ami tulajdonkeppen ugyanaz kene legyen de a programba belertenek akarmilyen hanganyagot , mondjuk a predikaciot is de pld USA-ba enekelnek is a templomba komolyan es beerositve.

Haverom hivott hogy valasszon hangszorot egy katalogusbol , ket cegnek nem volt ugyanaz az adat /mertekegyseg/fizikai jelemzo megadva .Mindegyik a sajat "szabvanya" szerint hantazik.Nehezen lehet osszehasonliani.

Regebben a hangszorora raadhato teljesitmenyt [VA]-ba adtak meg ( egy ideig) .Aztan olyan is volt hogy GOODMANS 15W (30W USA) ez volt a hangszoro cimkejen , hehe,( az indianok es a cowboy-ok miatt ? gondolom).Most biztos 300W lenne rairva.

Az a "150W szinuszos" teljes szinuszos kivezerleskor 1/2 erot ad le !! az 75W jol eltorzitva a hangszoro altal ha az kibirja mechanikailag .

P 1/10 re "gondolnak" mikor a zene atlagerteket mondjak es csucsokban rovid ideig talan (!!!) leadja a 150 W-ot , ugyanakkor TALAN nem eg ki egy nagyon nagyon rovid 300W-os csucsnal ( aminek az atlagerteke kicsi )
P/10 nel varhato a megjelolt frevencia atvitel es dinamka a meg elfogadhato minosegen..
(#) agressiv válasza milanpro hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
A folyamatos 150W-os terhelhetőség azt jelenti, hogy attól nem fog tönkre menni. Én egy több mint 150W-os erősítővel küldtem, és nem tért ki a membrán teljesen, még bírta volan tovább is.
(#) Andreas89 hozzászólása Jan 24, 2009 /
 
De ha 30e forint darabja még akkor is ott leszel árban mint ezzel, és a Beyma egy kicsikét jobb vagy nézel olcsóbb Eminence mélyet, van olcsóbban, igaz nem öntvénykosaras, de 450/900W és 100,5db-es érzékenység nem olyan rossz, 22e forintért.. ( Kappa 15A )
(#) agressiv válasza Andreas89 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Na igen. de egy hangfal nem csak mélysugárzóból áll.
A magassugárzó is lehet akár egy tizes + a hangváltó + a többi olyan dolog ami részletkérdésnek tünhet, de igazából sokba kerül mint a kárpit, hangelnyelő anyag, fogyantyúk, stb.
(#) DJ_Tacee hozzászólása Jan 24, 2009 /
 
Lehet véleményezni:

- 1x Phonic MAX-2500 végfok
- 1x Phonic MAX-860 végfok
- 1x Behringer CX2310 crossover
- 2x StageVoice 18" szub
- 2x Wharfedale EVP-X15 tető
- 2x Technics MK5 lemezjátszó
- 1x Technics RP-DJ1210 füles
- 1x Stanton FinalScratch 2.0
- 1x MacBook Pro 15"
- (keverő egy Reloop, de már jön az új)

Képek a cuccról itt: Dragon DJ Team

Az oldalon (ha betöltődött) kattints arra a képre amin ketten vagyunk kollégával! Egy darab jó nagy kép van az oldal közepén, nemnagyon lehet elhibázni
(#) DJ_Tacee válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
A CD playerek (Reloop RCD-900) kimaradtak a felsorolásból, mivel szinte nem is használom, de nem árt ha ott van ha neadjisten megadja magát a timecode buli közepén
(#) norbbie válasza Andreas89 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Itt egy példa: P-audio rajza
SN-15MB 15" 300W 39.917Ft Mély
BM-D440 1" 60W 15.120Ft Magas
PH-220 1" 6.955Ft Tölcsér
hangváltó is egy 10es
Doboza 10ezerből kijön 19Mdf-ből
Eddig 81ezernél tartunk/ DARAB!..... és ez P-audio és nem beyma....Ha lenne olyan eminence ami ebbe a dobozban jól érezné magát nagy teljesítmény mellett is akkor valamennyivel olcsóbb lenne...
(#) karpi válasza agressiv hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Ha amugy nem szamit mi hallatszik , 150W -nal tulajdonkepp kb 75W van ....mindenki boldog ,az erdito mert fele erovel megy, a hangszoro mert nem szakad szejjel es a hasznalo met azt hiszi hogy 150W-al duborog es ne hogy birja a cucc.

Itt egy cikk ami csak reszben erinti a a "power compression-t"
Speaker selection and amplifier power ratings
mit mond a Peavey Electronics
(#) norbbie válasza karpi hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Hát ezt most nem fogom elolvasni angolul....150Watt meg nagyon kicsike......Nem tudom miért tartunk a 150Wattnál mert amit én mutattam Wharfedale-t az többet tud 150wattnál folyamatos teljesítményben.
(#) agressiv válasza karpi hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
164W-ot mértem az erősítőn. Valóban nincs folyamatosan 150W mivel a zene nem állandó színuszból áll, de tudom mi az a teljesítmény!
(#) Andreas89 válasza norbbie hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
(#) zoli200 válasza Andreas89 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Ez lemezkosaras ha jól látom nem öntvény de bocs ha tévedek. Menny fel a börzére ott ezért az árért kapsz 1 bikás öntvény kosaras szórót. De nagykanizsán van a KISO hangszóró gyártó cég poton pénzért minőségi cuccot kapsz én is azokat gyilkolom elnyűhetetlen és van is ereje. Ha kell a telefonszámuk keress PÜ-BEN.
(#) sound.man válasza zoli200 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Mivan akkor ha lemez kosaras? Hmm? Nem kell ennyire leírni a lemez kosaras hangszórókat.
(#) zoli200 válasza sound.man hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Háát azért ezt nem mondanám,lemezkosaras cuccot még nem láttam disco technikában. Hifiben természetesen tökéletes.
Itt a link ahol böngészhetsz.
Bővebben: Link
(#) sound.man válasza zoli200 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
(#) zoli200 válasza sound.man hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Tessék ez hangszoró és nem 600/1200W nevetséges Bővebben: Link

Nem mind egy 99 dB (1w/1m)
(#) norbbie válasza sound.man hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Az hogy lemez kosaras vagy öntvénykosaras az mióta bevojásolja a teljesítményt? Én ugy tudom a tekercs átmérője tekercs vastagsága menetszáma és a mágnes befojásolja ennyi..... Attól még hogy lemezkosaras attól még lehet hogy top hangfalban kiválóan megállja a helyét....Az öntvénykosaraa MNC-től meg A Saltól biztos jobb.
(#) sound.man válasza zoli200 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Nevetséges? Ismim 1200-as castone-val tolja őket és simán bírja.
(#) norbbie hozzászólása Jan 24, 2009 /
 
Gondolom ezek is nevetségesek..Delta pro 15a
Pro-series Omega Pro-18A 8Ω
(#) sound.man válasza norbbie hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Ezek alu kosarasak.
(#) norbbie válasza sound.man hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
De meséldmár el mi van akkor?aluminium könnyebb mint a vas. Ez van. Biztos nem a kilók után mennek hanem a teljesítmény után ennyi.....
(#) sound.man válasza norbbie hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Most ezt nekem minek mondod? Micsináljak én ezzel? Amúgy ne csak a hozzászólást nézd hanem azt is, hogy ki írta. Okés? Menni fog?
(#) norbbie válasza sound.man hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
te írtad hogy alukosaras
(#) sound.man válasza norbbie hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
Azért írtam, mert az tényleg alukosaras.
(#) karpi válasza agressiv hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
A lengotekercs homersekletet es az impedanciajat nem merted .200 fokon a rez ellenallasa dupla lessz!
Aztan a kulombozo frekvenciakon mas es mas jellegu az impedancia(L;R;C ) igy az aktiv a reaktiv a latszolagos ero mind mas es mas aranyban lessz jelen vektorialissan "osszegzodve".

Jol felmelegitett magnes magnesessege csokken.A hatasfok ere o is rohamossan csokken .A "current" dumping lecsokken a membran nagyobbakat ugral sot, kintmaradhat a tekercs felso resze ,huzamossan, a magneses terbol ez a resz aztan "porkolodik".
Az osszes TS adat mar reg nem ervenyes a hangfal mar nem megfelelo a passzi szurok keresztezesi frekije eltolodik.............

@pl13 kolegank tobbet tudna magyarazni ezekrol a dolgokrol.


Ezert jobb tobb hangszoro kisebb kivezerlessel ne legyenek tulmelegitve,nagyobb lessz az aktiv ero ergo a hangero.

Szoval ilyesmi a remtortenet egy kis resze .



Semmi problema nincs milyen hangszorot hasznalunk ,mindenkinek amilyen, van de szempontba erdemes tartani ezeket a dolgokat a majdani mukodteteskor hogy ne menjenek tonkre a hangszorok pont mikor legjobban kellenenek.

Sajat megfigyelesem alapjan kb P/10 az olcsohangszorok kihasznalhatosaga . .A cikkben irja hogy legalabb 4 szeresenek kell venni a hangszorok nominalis kivezerelhetoseget ha ezek ismeretlen olcso gyengeminoseguek de ott a kiegesi /tonkremenesi hatar a tema es nem a hangmninoseg.
Azonkivul cikben azt ajanjak a specialistak hogy nagyobb ereju erositot hasznaljanak ugy hogy a kiadott "szinusz" jel torzitasmentes legyen a " musical" csucsokban is !!Tehat a vegerosito ne legyen
"soha se" tulvezerelve.
A "headroom" legyen nagy hogy a zenei csucsokban se torzitson.Igy a hangszoro elete konyebb lessz.
(#) karpi válasza norbbie hozzászólására (») Jan 24, 2009 /
 
A kosar anyaga es kivitelezese a szilardsag biztositasan kivul a rezonanciaba is beleszol valamenyit.Mindenesetre egy preselt vekony acel kosar szol mint egy fazek.
Az alukosar dragabb .
(#) agressiv válasza karpi hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Na igen, de 200 fokon a hangszóró már nem hangszóró.
Én itt nem teljes túlvezérlésre gondoltam hanem normális módon használt hangszóróra. Márpedig az a Wharfedale nem volt túlhajtva. Régen kísérleteztem azzal, hogy mennyire melegszik a hangszóró, és azt tapasztaltam, hogy csak akkor kezd intenzíven melegedni, amikor már nagyon kileng a membrán, és úgy ahogy mondtad kiér a tekercs a mágneses mezőből. Ezért undorodom az MNC hangszóróktól, mert azok úgy vannak megcsinálva, hogy alapállapotban a tekercs 1/3-a ér a mágneses mezőbe a többi csak úgy ott van. Ha egy ilyen hangszórót egy picit is meghajtasz akkor már torzít mivel a tekercs teljesen kitér a mágneses mezőből. De még egy ilyen hangszóró tekercse is max 50-60 fokig melegedett, de akkor már nagyon túl volt hajtva.


"A cikkben irja hogy legalabb 4 szeresenek kell venni a hangszorok nominalis kivezerelhetoseget ha ezek ismeretlen olcso gyengeminoseguek de ott a kiegesi /tonkremenesi hatar a tema es nem a hangmninoseg. Azonkivul cikben azt ajanjak a specialistak hogy nagyobb ereju erositot hasznaljanak ugy hogy a kiadott "szinusz" jel torzitasmentes legyen a " musical" csucsokban is !!Tehat a vegerosito ne legyen "soha se" tulvezerelve. A "headroom" legyen nagy hogy a zenei csucsokban se torzitson.Igy a hangszoro elete konyebb lessz."

Én úgy tudom, hogy ez már a HighEnd kategória. Otthonra az átlagos emberkéknek megfelel a hagyományos teljesítmény/terhelhetőség viszony. Hogy rendezvényeken és egyéb hangosításokon ezt hogy oldják meg azt nem tudom, és ezért nem is megyek abba bele.
Azzal tisztában vagyok, hogy a zenékben előfordulnak olyan csúcsok amiket levág az erősítő ha nincs túlméretezve, és a maximális kivezérlés határán áll, de szerintem az ilyen csúcsok soha nem nyírnak ki egy hangszórót és ember legyen a a talpán aki meghalja (és talán az ilyenek miatt írják rá a hangfalra, hogy "peak Power" 600W).
Sokan emlegetik a túlvezérlést, de őszinténszólva, én nem igazán értem miért, ugyanis én például sosem tekerem addig a hangerőt, hogy már torzítson az erősítő.
(#) Andreas89 válasza zoli200 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Tessék, itt van 26e-ért alukosaras profi mély..
Következő: »»   28 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem