Fórum témák
» Több friss téma |
Engedelmeddel még egy utolsó javaslat : Drága pénzen vásárolt kész generátor helyett inkább egy saját készitésű állandómágnesű generátort,és a külömbözettel egy nagyobb teljesitményű napelemmel kombináld.Igy eléred hogy akkor is van áramod amikor nincs szél de van nap.igy a töltés mindig arrol megy ami éppen adodik.
gondolkoztam már rajta lehar,de nem vagyok valami elektronikai zseni!van elképzelésem vizszintes tengelyű generátorhoz!
na szóval: van nekem 1 warburg generátorom amihez tudomásom szerint nem kell fesszabályzó mert állandó a kijőövő áram.ezt a generátort hajtanám meg ékszíjas meghajtással,az inditó áramot ugy oldanám meg ,hogy az oszlopra,vagy a generátor farok részére szerelnék 1 lemezt,ami ugy nézne ki mint 1 csapó ajtó!ha fuj a szél ezt a lemezt neki tólná 1 pillanat kapcsolónak ami leadná az inditó áramot! csak aztnem tudom mivan ha nagy szél van?hogyan tudnám fékezni a generátort?van valami ötleted? ami egyszerű és ha lehet ne elektronikusan mert az kicsit nekem magas! köszi üdv:palkó
Palkó! Kérlek írj rendesen! Ez nem vet rád jó fényt! Köszi! (ha megteszed, talán végig olvasom amit írsz!
![]()
Igazad van!
Egy állandó mágnesű generátor építése ingyen van. Tényleg? Tekercselő huzal, mágnesek, műgyanta, gépi munka. Hol tudok ezekhez ingyen hozzájutni?
Most van az amikor én is beleugatok. Ha el tudtad volna olvasni az a 4 sort amire reagáltál (tudom hogy nehéz feladat de nem lehetetlen) akkor tisztában lennél azzal hogy nem azt írta hogy ingyen, hanem hogy olcsóbban!
![]()
mondjuk elegge az jon le, hogy hazilag ganyolni olcsobb. de:
1. jo ha a 3. fog fele annyira mukodni ugy ahogy szeretned 2. a gyarit csak 1x kell megvenni es garantalt az ami ra van irva 3. es hol van a megbizhatosag stb. relative olcson, 8..25k korul van 3..800W-os pm szinkron bicikli agymotor. a teljesitemnye es a fordulatszama is stimmel ahoz, hogy szelgenerator direktben hajtsa. es az gyari, megbizhato cucc. kis teljesitmenyhez pedig ott van a lepteto motor. 100W-os is van 6..8k-ert (a hobbycnc foruman jokat ki lehet fogni) es 2.8/1.3fok/lepest tudnak, szoval nagyon sok polus van rajtuk es ezert kis fordulaton is termelnek rendesen. es az is gyari ipari minosegu cucc.
Sziasztok!
mi az az ALTERNÁTOR? (váltóirányitó)!! "minel nagyob feszültséget kapjak a alternator kimenetén."
Azért megpróbálkoznék a lehetetlennel.
Mennyibe kerül egy saját építésű és egy gyári generátor? Legyen mondjuk mindkettő 500W –os.
A Wartburg generátorhoz is kell feszültségszabályozó. Szerintem olvasd végig a fórumot tanulságos lesz.
![]()
ilyet erdemes
epiteni nalunk. regebben gondolkoztam azon , hogy valami olyan rotor elrendezes kellene ami regen a ketfedelu gepeken volt. mert az kisebb szelben is termelne. ez ugy tunik valami olyasmi.
Már elnézést,de sehol se emlitettem hogy ingyen van az állandómágnesű generátor épitése,csak annyi hogy joval olcsobb,a gyáriénál,és ami a legfontosabb hogy direkt erre a célra lett megtervezve,kiszámitva.Nekem ilyenem van, és évek ota megy rendesen a legnagyobb megelégedésemre.És mint irtam a külömböző autogenerátor,meg egyébb elektromotor átalakitások nem érnek szinte semmit,csak pénz és anyag pocsékolás.Ezen a fázison én is átestem,ezért nem is érdemes engem erröl gyözködni.Persze akinek kedve,ideje,és pénze van kisérletezgetni,rajta.Mások is megcsinálták,és az eredmény ugyan az.
Nem akarok én senkit megtéríteni!
Lássunk már számokat is, ne csak szubjektív véleményeket.
hat szamot nemigen fogsz talani. max annyit tudok mondani, hogy egy auto generator jo ha 60..70% hatasfoku. ha kicsereled a gerjeszto tekercseit magnesre akkor talan meglesz a 70%. de relative nagy fordulatra van meretezve ezert nem tudod csak ugy hasznalni, ha gyorsito attetelt hasznalsz. ha fogaskerekbol vagy lancbol csinalod akkor az 95..98% hatasfoku lehet. bordasszijal talan 80%, ekszijjal megrosszabb.
A szel kerek forog olyan 30..120rpm-el atlagos szelben ebbol 1500..2000rpm-et csinalni nem egyszeru. olyan motort kell keresni amihez nem kell vagy maximum 2..3x-os attetel kell. ilyen motor ami generatorkent is hasznalhato: 1. lepteto motor 2. pm bringa motor 3. liftmotor 4. lemezjatszo tanyer stb motor. ezek kozul pl a 24V-os a lepteto mar kezzel tekerve is nagy feszultseget ad, ezt direktbe is lehet hajtani cc 100W-ig A bringamotor kb a 80..200rpm-es tartomanyban mukodik es ott tud 180..900W-ot. jo hatasfoku gyakorlatilag allando magneses szinkron motor. ez is mehet direkte vagy 2..3x-os attetellel. a liftmotor 150..300rpm-es 3..10kW korul van, harom fazisu asszinkron olyan 95% hatasfoku es 3x230V-jon le rola. ide is kell 3..4x-es gyorsito attetel. es van a pm generator amit te csinalsz. de sokszor mar az alapelgondolas is hibas ![]()
Egy új 300/500Wos szélgenerátor kompletten 118.800ft. (http://www.permanent.hu/katalog/wind/FD1_5_300.pdf) Ugyanez házilag:max 50.000ft (kiselejtezett auto generátor 5000ft, mágnes 16000ft, 5kg drót 10000ft, a többi már csak apróság, de hagytam rá pénzt, nehogy alulsaccoljam.) És ez ennyi, nemha meg hát lehet hogy.....hanem ennyi és kész. Csak hát kell hozzá valaki aki nekiáll tekerni a drótot ahelyett hogy másokat kioktat.
![]()
Ezeket a motorokat már próbáltad ténylegesen hogy forditott üzemben (generátorként használva) mit mutatnak, vagy csak a levegőbe beszélsz? Csak mert nekem van itthon 300, 500, és 2000W-os agymotorom is elektromos robogóból és a generátoros üzemmódban meg sem közelíti az eredeti teljesítményének a felét sem. Melyik az a típus amelyik szerinted konkrétan használható? Mekkora fordulaton mennyit termel?
![]()
Ha nem tud írni sem rendesen, hogy lenne hiteles amit mond?
Dobálózik a szavakkal és azt se tudja mi az a hatásfok és milyen összefüggésben van a kerékről kivehető teljesítménnyel, ha leterheled a generátort rendesen!
szia watt!
Szerintem ha valaki nem ír rendessen (helyessen),attól még lehet rendes ember!Te mindenkit kigúnyólsz???Ha valaki pedig nemtud valamit ,azért nemkell lenézni.Senkisem született egyből olyan zseninek mint pl:te : ![]() üdv:palkó
Milyen agymotorod van? tipus stb? ha igy lenne ahogy irod akkor 50% lenne a hatasfoka motoros uzemben.
sztem inkabb epits 1 lapatos vawt-t mert annak a legjobb a hatsfoka :nezze:
Szia Atis57
Egy autobuszrol leszerlt generátor vagyi alternátor 24V -240Ah amelynek a sztátorja Y-ba van tekercselve hogyha szétszeded mekeresed a közös kötést csinálsz róla kivezetést az ojan mint a O /nula/ plusz marad 3 kivezetésed ami megy a dijodákra amit leválasztasz és megvan egy 3 fazisu generátor. A rotora külon elektronikával adsz egy bizonyos feszültséget amit birsz szabályozni a fordulat számtöl fügöen és kapsz 3x24töl 50V váltoaromot. :yes: Idézet: „Szerintem ha valaki nem ír rendessen (helyessen),attól még lehet rendes ember!” Szerintem meg nem.
Pontosan nem értem, hogy minek kéne mágnes egy autó generátorba?
A saját gerjesztő tekercsénél a mágnes sem jobb. Az állórészt valóban érdemes áttekerni. Pl. 50V körülire. Nem gondolnám, hogy bárkit is kioktattam volna.
A „lattyatok szümtükke” stílusú írásokat én sem szoktam elolvasni.
Erre egy magyarázat van, a gerjesztés energiát igényel, ami veszteség.
Igazad van a kioktatós rész nem neked szólt-elnézést érte, de viszont tény hogy amire válaszoltál abban szó nem volt arról hogy ingyen.......Viszont ha a mágnest is kihúzod a listáról akkor még sokkal olcsóbb lesz az áttekercselt, mint a gyári nem?
fassenkugel! Én tudom hogy mi van a műhelyemben és mit mértem rajta! Innen a topikról is voltak nálam többen is személyen, láthatták mik vannak nálam. Nem nekem kellene bizonyítanom, hanem neked, mert állítod hogy 50%-nak meg kellene lennie! Szeretném látni mekkora fordulaton -mekkora áramot ad le az agymotor. Szabadon választhatsz. Milyen is van nálad? (gondolom semmilyen!)
Szia. Betűről betűre végig olvasom a szélgenerátoros topikot, attól függetlenül hogy építek vagy sem. Sajnos olyan helyen lakom ahol kevés és gyenge a széljárás.De valaki kérdezze már meg határainkon belül lakik -e az akinek kifogásoljátok a helyesírását, fogalmazását. Ha határainkon belül él akkor ki kell cikizni,de ha PL: nem köztünk él, akkor inkább tiszteljük, hogy nem felejtette el a magyar nyelvet.Elnézést az Offért.
Idézet: „Ha határainkon belül él akkor ki kell cikizni,de ha PL: nem köztünk él, akkor inkább tiszteljük, hogy nem felejtette el a magyar nyelvet.Elnézést az Offért.” Ezzel egyetértek. Gondolod, hogy itt ez a helyzet? Aztán lehet, hogy a Shift letörött, és azért... ![]()
A gerjesztés néhány watt. Ha ennyi is szempont, akkor nem tudom, hogy miről is beszélünk.
Oda szerettem volna kilyukadni, hogy konkrét árak is szóba kerüljenek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |