Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Az urbán féle inteligens kivezérlésjelzőnek nem tudja valaki a kapcsirajzát? esetleg meg is osztaná velünk? Azt hálásan megköszönnénk! :yes:
ott van az egységcsomagoknál
![]() ![]() Rt 01/03 Intelligens sztereo kivezérlésmérő vagyis rt újság 2001/03-s számban a cikk ... üdv ![]()
És akkor valaki beszkennelné ezt a rajzot? mert sehol nem találom... Nekem meg nincs meg az ujság! Please!!! Esetleg az egész cikket!
![]()
Hello!
A kivezerlesjelzot hova kell kapcsolni?
jah, mért nem szólsz??
![]() tessék :nezze::nezze::nezze::nezze:
hangfrekis jelre...
![]() előerősítő után, végfok elé. sztem ![]()
Sziasztok elkezdtem összerakni egy kivezmérőt LM3915N-el és az 1 és a 10es LED egyszerre villan a többi meg halványan és nem tom h mi a gáz. A tápfesz 12V mint a rajzon is irva van. Csak azt nem értem h miért egyszerre villannak.
![]()
Én is elkezdtem csinálni és nekem sem működik bár nem teljesen ezzel a rajzal csináltam
az a furcsa h nagybetűvel van kiirva h 100%ra működik. Bár nekem az egyes és 10es led villog a többi meg halványan ég. próbáltam mindent jah az eccerűbbet csinálnám csak el vagyok akadva. lm3915N-es IC-t löktem bele de nem jó...! Azt csinálom amin egy Trimmer és egy ellenállat van jah + IC és LEDek csak furcsa h nem adja a sort
az ic ref- feszje nem lehet 5v -nál több asszem.
nézd meg az ic adatlapját, benne van a képlet. ui: lehet h már megdöglött az ic-d, vagy a ledek.. 2-9 ig.
most tesztelem az 1es led helye döglött segáz mert még van 9 Led helye most teszteltem 12Val a ledek villognak de minden lábon egyszerre 4.5volt 600milivel próbáltam ugy meg megse mozdul a cuccos
![]()
Hello mindenki!
Megrendeltem az Urbán Eklektronikától az inteligens kivezérlésmérőjét és a leírásnak megfelelően összeállítottam és élesztettem! Minden a megadott adatoknak megfelelő volt! A tapasztalat a következő, hogy a ledsor minden ledje világít abba a pillanatba, mihelyt bekapcsolom! Segítsen valaki, aki már találkozott ezzel a cuccal, mert szerintem igen király, csak nem sikerült elindítani! Átnéztem, de se zárlat se rossz helyre és rosszul berakott alkatrész! Ha szeretnétek, felteszek róla mindent! Előre is köszönöm a segítséget!
figy a cikk itt van fent MA raktam fel...
ebben a #40735 hsz-omba ![]() üdv
Köszi, de ez nekem is megvan! Ha csak a ledsorra kötök 5V-ot, és azon kívül semmi mást, akkor is világít az egész sor, és néha kimarad egy egy led! Kipróbáltam úgy is, hogy csak egy IC-t rakok a helyére, akkor a hozzá tartozó ledek világítanak mind, néha néha egy egy kihagyással, de ez megszűnik ez a kihagyás, ha lekapcsolom az 5V-ot, aztán vissza! Kimentek volna az IC-k? Fordítva BIZTOS nem raktam!
Valaki valami jó kis tippet kérlek... :no:
Valakiiiii kérlek!
![]()
passz
![]() ![]()
ez nekem tul bonyolult... minek fájditjuk a fejünket ilyen inteligens kivezérlésjelzővel?
![]()
Üdv!
Lehet,hogy hülyeség, de az első fotón ahol a ledek láthatók észrevettem valamit. Úgy tudom, legalábbis nálam nagy általánosságban így van, hogy a ledekben a széles(zászló) a negatív pólus a keskeny pedig a pozitív. A nyáktervezők már amelyiken van ilyen lehetőség a pozitív oldalt(lábat) szokták négyszög forrasztási pontal jelölni a negatívot meg körrel. Ha ez így van és a ledek polaritása is a fent leírtak alapján müködik, akkor fordítva vannak beültetve a ledek. De mivel én nagyon kezdő vagyok, csak sima feltevés az egész.ű üdv
Csatlakozom az előttem szólóhoz, szerintem is fordítva vannak betéve a ledek
![]() Sőt szinte biztos, annó legalábbis hibás volt a beültetési rajza a rádió technikában, (ez csak az 5mm-es led-es panelra vonatkozik) és jó szokásukhoz híven abból szokták az egységcsomagba "fénymásolni " a beültetési rajzot. a helyes beültetés így lenne (nézd meg a képet)
Üdv!
Van egy analóg vu meterem és kellene hozzá vmi ák. ahogy néztem olyan 10 mA-nél mozdul ki a mutató és 80 körül akad ki.csináltam én diódával, potival kondival valami kütyüt de nem igazán jó, mert kis hangerőnél meg se mozdul nagyobbnál meg nagyon megmozdul ![]() ![]() előre is köszi, ha tud vki segíteni.
Nagyon szépen köszi a válaszokat, megpróbálom! Nekem ez jutott volna utoljára eszembe!
Nagyon köszi! Küldök egy két sort, ha készen van és hogy mi lett az eredmény! Köszi még egyszer mindkettőtöknek! ![]()
Igaz, hogy még nem fordítottam meg minden ledet, csak egy IC-hez tartozót, de eddig nulla!!! Semmi, nem is világít! Megfordítom az összeset és majd még írok! :no:
Sajna nem ez a hiba! Meg is néztem, hogy a panelon a GND áramkör vigigmegy az egész panelon és mindegyik ledet érinti, mégpedig a négyzet alakú ped-nél!
:no: Azért köszi még egyszer mindkettőtöknek és várom a további ötleteket!
Csak most vettem észre, nem a másik oldalra kerülnének az ic-k, ?
Előbányáztam a RT, és abban leírtak szerint egyik oldalt a led-ek, másik oldalt az ic-k vannak,.
Köszi ezt a tippet is, de megnéztem, hogy az egyes láb ott van, ahol annak lennie kell és az utolsó is szintén ott, ahol lennie kell!
Mostmár ott járok, hogy kipróbáltam egy IC-vel a cuccot és ugyanaz a jelenség, néha világít mind, néha csak egy pár, meg össze vissza, ahogy kedve van! Találtam egy kapcsolási rajzot, azalapján csináltam meg! Semmi! ![]() De köszi szépen!
Ha egy jó kis kivezérlésjelzőt akartok csinálni, akkor ajánlom ezt! A keverőmben ez üzemel, és nekem nagyon tetszik! Bocs, hogy nem itt csatoltam a dokumentumot, csak nem fért volna el, inkább feltöltöttem a megadott helyre!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |