Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
A legegyszerűbb, ha az infra ledet elforgatod.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!! Még annyit csinálok, hogy a kék ledeknek a fényerejét visszaveszem, mert zavaróan erős. Az normális jelenség, hogy nagyon kicsit meg vannak nyúlva a pontok? Ha kész lessz a dobozolás akkor teszek majd fel képeket róla! Mégegyszer köszi mindenkinek!
Már megtettem, csak arra gondoltam, hátha lehet ezt távirányítón álíltani valahogy.
Előfordulhat hogy picit nyúlnak a pontok,főleg a külsőknél.
Rendben van köszönöm.
üdv mindenki!
Itt vagyok még csak kicsit ritkábban. A nyolcas nekem az év állítása, de megvan asszem a tizes a forgatás. Ennél viszont van fontosabb. Hiába szépek a képek, ha le kell szikszallagozni az asztalhoz hogy ne vándoroljon el az egész óra... Ennek tényleg egy helybe kéne állnia? Mert most ha nem ragasztom le, azonnal az óra frekvenciájával azonos mértékű körmozgást kezd végezni a pcventillátor egésze. Olvasgattam a fórumot, rengeteget olvasgattam, de én annyira nem értek a kiegyensúlyozás stb-hez hogy meg kell kérnem titeket, írja le valaki tömören és érthetően, mit csináljak hogy ne rezegjen az egész mindenség. kép. tudom hogy nem lett túl szép a propeller, majd a következő...
Szia!
Én így csináltam:Az első led van a középpontban,tehát azt nem forrasztottam be,és a led két lába közé fúrtam mégegyet.Felfűztem egy jó erős pecazsinorra,és a zsinórt kifeszítettem.Így lehet látni hogy melyik fele a nehezebb.Persze a pic felőli oldalra a nyákra forrasztottam egy csavart,és rá egy anyát csavartam.Ezzel már egészen jól ki lehet egyensúlyozni. Az igazság az,hogy ez a kiegyensúlyozás eléggé nagy szopás,és eltart egy darabig Úgyhogy türelem! Még annyit, hogy a gombok 0-15-ig vannak számozva,nem 1-16-ig! Üdv!
Szia Pet!
Van a 45. oldalon egy cikk. Sendi-től. Azt még érdemes lesz elolvasni, nagyon komoly kiegyensúlyozási leírást találsz benne. Szia.
köszi, tanulságos (az a része amit értettem. vagyis a lényeget vágom )
Na egész egyszerű volt, kifúrtam a NYÁK hátulját tettem bele egy csavart amire három anyát tekertem és lám... Semmi lekötözés épp hogy van egy kis rezgés
Hi!
Nem egészen így értettem a csavart meg az anyát,de ha jó lett,akkor jó Üdv!
Sziasztok óraépítők!
Pár mérést, átalakítást végeztem, hátha valakit érdekel. Jól működő propit próbapadra tettem, álló helyzetben adtam neki tápot, majd alulról infraleddel megvicceltem, mintha forogna. Tehát 14V- ról ha minden funkció kikapcsolva kb 18-22mA az áramfelvétel, ha minden bekapcsolva akkor 47-49mA, tehát max 50mA-t kell tudni a forgó trafónak! Más. A külső gyűrű a piros ledekkel kicsit vakító volt, ezért első körben az egyiket kivettem, helyére egy 220ohmot téve egész jó lett. De aztán a piros led helyére egy RGB ledet tettem, (hesopban van) ez magától változtatja a színét úgy 2 másodpercenként. szerintem elég látványos. Ennyi volt, kellemes vasárnapot mindenkinek! Üdv: Csaba
Szia!
Arra az rgb ledre gondolsz ami 0.8Hz-en váltogatja a szinét? Ezzel már én is szemeztem Üdv!
Hali !
tetszik az óra nagyon, azt szeretném csak megtudni hogy a távirányítót mindenképp meg kell építeni hozzá? vagy anélkül is ki fogja jelezni az órát vagy kell valami jelet kapnia a távirányítóból hogy kivillannyanak a ledek ? valaki írja le, hogy van ez pontosan nagyon megköszönném hali
Tudom, hogy sok-sok oldal, de olvasd el a topicot. Mindenre választ kapsz.
A távirányító csak ahhoz kell, hogy be tudd állítani az órát, illetve kijelzést váltani, meg úgy egyáltalán ki és bekapcsolni az órát. Nem fontos megépíteni, van több olyan gyári vagy univerzális távirányító, aminek veszi a jelét, ezek a topikban megtalálhatóak.
Tényleg érdemes az óra építése előtt elolvasni az egész topik minden egyes hozzászólását, mert sokkal könnyebb összeállítani a szerkezetet, és nem kell minden művelet előtt feltenni egy-egy kérdést, mert már biztos volt róla szó. Én is elolvastam, sőt még az ugyanekkora tartalommal bíró Kaninjo fórumát is, ami az itteninek az előzménye. Mindenképpen hasznos volt, sokat tanultam, és azt hiszem nem is mentem a többi fórumozó idegeire a kérdéseim miatt.
Okés köszönöm szépen
Sziasztok! csináltam pár képet áló propellernél, müködés közben, és épp leálló propellerel. Jól látszik a képeken, hogy kikapcsolt állapotban gyengén világít a ledek fele, amint bekapcsol az óra ezek alalszanak, és rendeltetésszerüen mükösik. Ez mitöl lehet?
Milyen NYÁK tervet használtál? Nem lettek túl hosszúak a tranzisztorok bázisvezetékei? Ha túl messze kerülnek a PIC-től, akkor hajlamosak zavart összeszedni, és valamilyen szinten kinyitnak.
Bár több olyan órát is láttam itt, ahol a LED-ek mellett voltak a tranyók, de én mégis inkább behoztam mindet a forgásponthoz közel, és inkább a kollektot húztam el a LED-ekhez.
Ezt használom:http: Bővebben: Link Tudom, hogy rossz a beültetés, de azt kijavítottam.
Hát nem éppen rövidek a bázis szálak, de másnak rendesen működik.
Már említettem a primer tekercs szálainak megcserélését, de az mintha még akkor lett volna, amikor még nem volt teljesen kész. Esetleg mégegyszer megpróbálnád? Készíthetnél közeli képeket a propeller és a bázis mindkét oldaláról, hátha észreveszünk valamit.
Probáltam megcserélni, de ugyan az. Probáltam lemosni higítóval, de semmi. a képek amennyire iskerültek itt vannak.
és még kettő
Nem látom a propelleren a stabicnél a 100nF-os kondikat. Ott van?
mindjárt ott lessz Nem volt a kapcsrajzban sem csak egy 47uf es elektrolit.
tettem bele, de majdnem, hogy rosszabb lett. az nem lehet a baj, hogy a 47 uf es helyett csak 22uf-est tettem bele a stab utánn?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |