Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Pár hónapja láttam egy utánépített Commodore 64-est,aminek a processzora tranzisztorokból volt felépítve,mintegy 3300 darabból.4-5 Lapból állt,és 500khz-n volt képes járni ![]() ![]() Várom a reakciókat!!! Köszönöm.
Inkább építs relékből
![]()
TTL IC-kbôl kivitelezhetônek látom, de az sem lesz kis meló
![]()
Ez valami csodaszép!
![]() És micsoda kézimunka kell a működtetéséhez! Meg elképzelem azt a cipősdoboz méretű integrált áramkört amiben relék vannak ![]()
Ezzen az oldalon lehet mazsolázni ebben a témakörben. Saját CPU-k , mikrovezérlők, Klónok
Bővebben: Link
Eszméletlen elvetemült a figura
![]() A többi projectje sem semmi.
http://www.opencores.org lévő cuccokat általában FPGA tesztelik
kevésbé látványosabb(és kissebb) ha logikai icék helyett CPLD vagy FPGA használsz ![]() Esteleg EEPROM programozóval ha rendelkezel akkor használhatsz PAL icket is TTL ic helyett lomexnél vagy 2 ft+áfa láttam darabját ![]()
Bizony, bizony FPGA! Ez a jövő útja.
A legtöbb nagyteljesítményű DSP, ASIC céláramköröket is először FPGA környezetben készítik el, aztán lesz csak belőlük végleges ASIC, vagyis speciálisan a feladatra készített céláramkör. De csak akkor, ha óriási mennyiség gyártása a cél. Ellenkező esetben mindig megmarad a rendszer FPGA környezetben. De hogy a kérdésre válaszoljak, íme egy kis olvasnivaló pont az FPGA és a Commodore kapcsán, ezt épp a múlthéten találtam. A Commodore feltámadása FPGA alapokon
Helló!
Nah,jönnek a postok ![]() MInden linket megnéztem,köszönöm. De inkább maradnék a tranyónál,nem kell 6510 cpu,~3000 tranyóból,egyelőre valami sokkal egyszerűbbel kezdeném ![]() ![]() Hol kéne elindulnom ? Más,nem ide tartozik,de nem nyitok csak ezért új fórumot. 303as szintit,vagy legalábbis az alapját szeretném megcsinálni még.....tudtommal mindenféle kommersz eleemekből áll, az LFO-is,meg minden. Van valakinek rajza,vagy ötlete erre? Kezdésnek elég lenne egy sima generátor,adsr/kitöltés/freki állitási lehetőséggel,meg esetleg rajta 1 szűrő...csak hogy nyávogtatni lehessen ![]() Köszönöm,aki végigolvasott. bye!
Tényleg nem ide tartozik, de a kommersz hagyományos elemek mellett a 303-asban is van egy proci (egy tokban és nem különálló tranzisztorokból megépítve)
![]()
Azt hiszem erre van szükséged:
Bővebben: Link
Csak érdekességképpen.
Van fönn a padláson egy nagyon régi számológép. Magyar gyártmány (föl kéne mennem, hogy megnézzem a típusát). Külön van a billentyűzet a kijelzővel, és külön a gép. Tiszta tranzisztoros az egész. Ferritgyűrűs memóriája van, a kijelzője nixie csöves. A két részt vastag sok sok eres kábel köti össze. Csak alapműveleteket tud. Brutális egy darab. R.I.
Hát az megbecsülendő!
Ha majd egyszer nagyon sok időm/energiám lesz (soha), akkor majd épitek egy ilyen relé számítógépet.
Sziasztok, nem nagyon tudok ilyen témát , ami ehhez kapcsolódik, tehát ha nem baj , ide írom;
A mai nap már százszor ment át az a mondat a fejemen, amit az egyik infó tanárom mondott; "A processzoroknál , a méret tört része maga a processzor, ami dolgozik, a többi csak a lábak vezérlését működtettető áramkör." Én erre meg elkezdtem gondolkozni: Mostanában fejlesztik a Single-board számítógépeket, és mi lenne, ha mindent 1 tokba építenénk be?, hangkártya, videokártya, maga a processzor, az alaplapi szervek, és csak ezeknek a kimenetét vezetnénk ki?, ami feltétlen muszáj. Kinek mi a véleménye erről?
De ez nem csak mikroprocesszor, ismerem azt a témát. De ha nagyon szeretnéd átköltözök oda. Vagy lehet kérni egy áthelyezést?
Lehet hogy furán hangzik:
- A processzorok sem hardverek, hanem inkább szoftverek mostanság ![]() Valamint egy jobbféle telefonban is legalább négy különböző processzor van. És legalább három chip. Ezen gondolkozz el. Nem, nem számoltam el magam: 3 chip, 4 processzor ![]() Segítek: - Analóg - Digitális - Rádiós - ARM - DSP - Grafikus gyorsító Melyik a hardver és melyik a szoftver (segítek, amiből kettő van ![]()
Sziasztok!
Ha azt írja egy laptop adatai között, hogy Dual-Core, 2,6GHz, az azt jelenti, hogy magonként 2,6GHz, avagy 1,3-1,3 GHz van egy-egy magon? Pontosabban az AMD Dualcore A6-4400M-ről van szó. Ez jó processzornak számít a mai világban? Tudom, nem egy intel i7, vagy hasonló, de Ubuntu-zni, HD videot nézni, játszani vele lehet, ha 1GB-os vidikártya van mellette 4GB RAM-mal? Valamint Sprint Layout-ot , egyéb kisebb programot elbír ez a konfiguráció szaggatás nélkül vinni Ubuntun Wine-al? Idézet: Igen.„Ha azt írja egy laptop adatai között, hogy Dual-Core, 2,6GHz, az azt jelenti, hogy magonként 2,6GHz” Idézet: Nem tudom. Nézz körül„Ez jó processzornak számít a mai világban?” ezen a fórumon, ott beszélnek ilyenekről.
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok ![]() Mikroprocesszor használatára szeretnék áttérni mikrovezérlőről, de semmi leírást nem találtam. Eddig PIC mcu-kal foglalkoztam, Mplab-ot használtam (assembly) és a vezérlőre égettem rá a programot. Kérdésem, hogy ez hogyan müködik az mpu-knál. Ott is a processzorra égetem a programot? Vagy ott külön van a rom? Illetve milyen égetőt és szoftvert tudtok ajánlani (akár égetéshez vagy program megírásához) ? Esetleg processzort is ajánlhattok kezdésnek, de ahhoz is jó lenne egy leírás, mert eddig semmi olyan részleteset nem találtam, ahol pl. a regiszterek címeit, vagy kimenetek használatát leírták volna (PICes datasheetek-nél pedig minden könnyen érthetöen le volt írva (a regiszterek címei, a kimenetek hasznalata és címei, utasításkészlet, stb.)). Googléban már kerestem de nem jártam sikerrel. Akár egy angolul írt cikk is megteszi, minden segítséget megköszönök ![]()
Szervusztok! Érdeklődöm, hogy a INTEL 88 P6200 SLBUA V045A834 és a P4500 proci kompatibilis e ?
Üdv. MPC680DC processzor adatlapot nem találok, gugli nem a barátom, vagy én vagyok ügyetlen. Ha valakinek lenne, megköszönném.
Hasonló jelölésekkel az NXP-nél vannak kontrollerek.
Köszi. Ezek szerint NXP eredetű, 15-20 éves lehet, nincs már a honlapjukon. Beszerezni sem lehet, régi szkópomban van ilyen, lefagyott a szkóp menet közben végleg. Gondolom ez proci, vagy ROM, RAM hiba lehet, a tápfeszek rendben. Csak a lábkiosztás miatt érdekelt volna, megnézni proci csinál-e valamit, órajele van.
Freescale eredetű, csak közben a Freescalet megvette az NXP (azóta meg az NXP-t a Qualcomm.) TDS3000 a szkóp?
Igen, TDS3032 első változat. Talán tudsz valamit ezzel kapcsolatban?
Na végre csakhogy találtam egy helyet hova befér a kérdésem. Na az volna a kérdésem uraim hogy van itthon egy 68000-es processzorral, annak perifériavezérlőivel ,memóriával és eprommal szerelt alaplapja. Valószínűleg PLC volt előző életében én már csak a "mainboard"-ot kaptam meg. A lényeg az volna hogy ha jól emlékszem valahol hozzá tudok férni RS-232 segítségével a 68000-esben futó programhoz igaz? Most ezt nem tudom hogy az RXD-TXD lábat közvetlenül a 68K-n keressem vagy a periféria vezérlők valamelyikén? A másik hogy ott kapok-e hozzáférést ahhoz hogy lássam ami történik?
Mindenek előtt szedd elő a Manuálját, és tanulmányozd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |