Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Ugy néz ki hogy a kocsiba csináltam egy tápot ami 12 volt egyenárambol csinál +-30at az rá a tda 7294-re és mivel a házban akarom mostmár használni igy a számitogépes tápra kötöm! Bye
Ahogy most megnéztem az asszimetrikus. jpg lenne a jó nekem nem? Csak azt hogy kell hogy sztereo legyen tudom kettöt olyat kell épiteni de hogy lehet a kettöt összehozni? Ha az jo nekem ameiket mondom rajz?
![]()
tudnál mondani pár szót arról a pc tápról amit megcsináltál hogy 12V ból +/- 30 at adjon le? Érdekelne üdv! Jah meg hát akkor mekkora feszed van a Pc tápból a 2030 hoz?
Én nem mondtam hogy a pc-tápbol készült az ami a 12/+-30at csinálhja az egy külön kapcs. üzemü táp
Na mind1 most nézegetem a tda 1554 et azt ahogy látom 12 votlrol megy!
Hello! Szerintetek melyik a jó kapcsolási rajz mert a -2. megépítettem de nem kóser. Mert kattog. Lehet hogy gerjed? Próbapanelon van az egész a végtranyók és az ic úgy van bekábelezve. Ez lehet gond?
![]() Köszi! ![]()
sziasztok! most építeném meg az első erősítőmet, tda2030-cal. elég sokat olvastam róla, ezt a topikot is, és próbáltam összeszedni a jó tanácsokat, amit ajánlottatok. mellékeltem a kapcsolási rajzot, kérek titeket nézzétek meg jó-e. a másik: van egy puskás trafóm, ez elegendő lenne az erősítőnek? a 35Wattot hogy kell értelmezni? 1*35watt, vagy azt is 2* kell számolni? mellette van egy hűtőborda, ez elég lesz hozzá?
köszi szépen, hétvégére megépítem, és beszámolok róla!
Ez az út nem járható, egy rövidzárlat lenne a vége...
Talán egy 1-szeres erősítésű inverter műveleti erősítővel megoldható. Egyszerű, mert 2 ellenállás, meg egy 741-es kell bele, de sajna nem tudom pontosan hogy kell bekötni, hülyeséget meg nem akarok rajzolni.
Sziasztok.
Nézegettem kapcsi rajzokat a 2030 kapcsolatban. némelyik rajzon a hangszóróval sorba van kötve egy kondi s ellenállás, némelyiken nincs ott. Mi a különbség? Van nekem 1 kis erősítő félém, azt ez hajtja. Ebben a kapcsiban van vmi hangváltó féleség vagy az nincs? Ja, és erre mekkora teljesítményű hsz érdemes rárakni amit el is bír? Köszike.
Üdv!
Tudtommal az az RC tag a magasfrekis gerjedés ellen van. A hangszoró teljesítmény azt jelenti hogy a hangszórónak mekkora a maximális teljesítménye ha ráraksz egy 2wos erősítőre egy1000w os hangszorót attól még 2 w lesz. Ha 1000Wosra 2W osaó hangszórót akkor kampec. Az erosítő maximális teljesítményénél kicsit nagyobb hangszóró kell. Az imdepanciára kell odafigyelni! kisebbet nem szabad de nagyobbat bármikor üdv
Értettem. Köszi szépen a választ.
Én hangszórónak először egy 35/50 gondoltam, vagy 1 50/80 ast. Szerinted melyikkel szólna jobban, és tisztábban? Ezek persze mind 4ohmosak.
Hangszóróval sorba van kötve egy kondi... Itt nem a gerjedés csökkentéséről van szó, hanem csak sima kicsatolásról. Ha a tápfeszültsége az IC-nek szimpla tápos, akkor a kimeneten féltápfeszültség van. Ide kell a kondi, hogy leválassza a kimenetről a DC-t. Ha szimmetrikus a tápja az IC-nek, akkor a kimenet a föld potenciálján van.
A másik kérdésedre a válasz: Egy hangszóró nem attól szól jól, vagy rosszul, hogy hány wattos. A watt szám csak a terhelhetőséget adja meg. Természetesen egy 1w-os 20cm-es hangszóróval nem tudsz akkora hangnyomást létrehozni, mint egy 200W-ossal, viszont egy 80dB-es 1kW-os hangszóró tutira nem szól olyan jól, dinamikusan, mint egy 104dB-es PA hangszóró, ami "csak" 300W-os... Természetesen ugyanarról az erősítőről hajtva. Watt vagy decibel. - olvasd el, érdekes lesz!
Szia!A TDA2030 szimmetrikustápról hidalható,+/-14v-ról már 28W a teljesítmény!A kapcsolás a Datascheetkatalog. -ban megtalálod! A tápáramvezérelt teljesítményű is hidalható,itt a fórumon már volt róla szó,-azzal 200W-t eléthető de 400W-os trafó min.,hogy ne nagytorzítás legyen!Üdv!
A TDA2030-al nem lehet elérni 200W-ot sehogy sem... kb 80W 8ohmos hangszórókkal, amit a hidalt tranzisztoros változat lead, és 4ohmot nem bírja tudtommal, valamint már elég nagy a torzítása is.
Sziasztok.
Kezdő vagyok és azt szeretném kérdezni hogy hogyan készíthetek egy "tda2030"-as nevü erősítőt (kb.2X20 W) .Úgy kellene megoldalni hogy számítógéptápról kellene mennie.Lécci küldjétek el a Terveiteket. Előre is köszönöm a válaszotokat. (bocsánat hogy új témát kellet nyitnom ![]()
A téma nemsoká zárolva lesz a sok erősítős topic miatt..
Üdv!
Szia!
Nem kekeckedni akarod de hogy tudsz ilyet építeni... Eléggé elterjedt ez az erősítő itt a fórumon is,pillanatok alatt találsz hozzá a keresővel kapcsolási rajzot illetve nyáktervet is. Innentől csak neki kell állni,legyártani a nyákot,megvenni az alkatrészeket és összerakni. Üdv Kicsa
Ezért nem kellett volna új téma, egyszerűbb lett volna ha benézel ide
![]() Idézet: Ne haragudj, de ezt melyik nyelv nyelvtani eszköztárából ollóztad össze? „Nem kekeckedni akarod de hogy tudsz ilyet építeni...”
Basszus! Mennyi mindenre jó a kereső...
TALÁLATOK
Konkrétan mihez kérsz segítséget?
Itt van a 2030 adatlapja. Van benne kapcsrajz meg nyákterv.
Most mi a problémád? ha kell a 2030 nak elküldöm a nyákját meg a kapcsolást. És hogy gondolod hogy számitógépről menjen? A táp vagy a jel! Ha a jel akkor nincs semmi különös dolog! kell trafó kondi borda doboz és kész.
Igen számítógéptápról menne.
Kb. hány W-osat lehetne kihozni egy 210W-os tápból ? (Kezdő vok) ![]() ![]() ![]() ![]()
Az nem baj hogy kezdő vagy! akkor gondolom nem alakítod át a Pc tápot szóval +12V tól fog menni és a sima egy IC set akarod megcsinálni? Amugy min fogod hallgatni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |