Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Mellékelem a hex-be átszabott file-t, majd légy szíves, próbáld ki, hogy jó-e így. MPLAB-bal belenézve nekem jónak tűnik. Elvileg a config biteket is beállítottam a readme-ben leírtaknak megfelelően.
Amúgy van bin2hex konverter, jó régi, parancssoros, de a dolgát teszi: Bővebben: Link Ezt használva és az MPLAB-ba beimportálva a részeket össze lehet rakni a kívánt tartalmat az MPLAB-ban (pl. az EEPROM tartalom ennél a PIC-nél a 0x4200 offsetre kell, hogy kerüljön a hex file alapján). Ezután config bit beállítás és export hex-be.
Már bocsánat, de ki az a féleszű, aki ilyen formátumban tesz fel valamit!
![]() Kíváncsi vagyok a végén fog-e működni egyáltalán a nagy átalakítósdi! Megáll az eszem! ![]()
hello..
tengermély tiszteletem szilva úrnak.. szerintem tökéletes... 93c46-ost már irtam vele.. mégegyszer köszönöm..
Hat ha bootloaderes a cucc akkor igy szoktak...
Tényleg?
![]()
Ha már ennyi tiszteletet teszel, akkor azzal is megtisztelhetnéd, hogy magyarul írsz. (Mondat elején nagybetű, pont, pont, vesszőcske, írásjelek!)
Köszi! ![]()
Szép estét.
Köszönöm a kioktatást kedves watt. További kellemes fórumozást. Tisztelettel tibor8
Nem volt kioktatás. Remélem hasznodra válik!
Hasonló jókat kívánok! ![]()
Hali!
Mivel csak netről összeszedett anyagok alapján tanulok programozni pic-et assemblerbe, ezért nem találok mindent meg sajna ![]() segment ;szammintak addwf pcl,f DT 0x3f,0x06,0x5b,0x4f,0x66,0x6d DT 0x7c,0x07,0xff,0x6f Hogy mi aza pcl meg a DT, és hogy nincs is return parancs... Aki érti, úgyis tud segíteni, gondolom nem kell magyarázkodnom! Előre is köszönöm!
Hat sokan meg el is titkositjak a binarist, letoltik a bootlader meg bent a chipen belul kititkositja es ugy firkalja meg a firmware-t. Igy lecsokkentik az eselyet, hogy a firmware-t ellophassak - de nyilvan ezt csak olyan helyen csinaljak ahol uzleti erdekuk fuzodik a cegeknek mindehhez. Mas kerdes, hogy az Oroszok meg a Kinaiak meg igy is feltorik es kiszedik a szoftvert a chipbol, csak legfeljebb en meg Te nem tudnank megtenni
![]()
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a Microchip oldalát, az adatlapokat és a neten megtalálható magyar nyelvű leírásokat... DT - egy direktíva, mely egy programcímre adatot tesz le, úgy, hogy szubrutin hívással lehet elérni, az adat a w regiszterbe kerül a visszatéréskor.(retlw adat) Az egy sorban megadott adatok egymás utáni címere kerülnek. sz: addwf pcl,f - Ez egy kiszámított ugrás. A fent leírt adathalmaz elérésének módja. Ezt az utasítást egy call sz utasítással kell meghívni.
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy egy pic (pl. 16F628) HVP (high voltage programming) módban a MCLR lábán mennyi áramot vesz fel égetés közben?
Ez okés, de egy publikált áramkörhöz hogy lehet ilyen formátumot fetenni, ráadásul magyarázat nélkül!?
Az adatlapban megtalálod a PLC regisztert, ami nem más, mint a program számláló. Ehhez adnak hozzá valamennyit, amire a vezérlés a megfelelő címre(DT adtatra) ugrik. A DT = "sok" RETLW data, ezt már írta Hp41C....
Arra kell figyelni, hogy az adatok egy szegmensre essenek, amit az org-al lehet irányítani:
A meghívás előtt(CALL Táblax) be kell állítani a PCLATH-t, amin a tábla van. És ha szükséges(másik lapon van a táblázat, mint amiről hívjuk), akkor a lapot is!
Ajánlom figyelmedbe az MPLAB-ról szóló felhasználói leírásokat(a gyártó oldaláról letölthetőek).
Rettenetesen keveset!
a 18F-es legalabbis 300uA Adatlap mondta! ![]()
Helló van egy programom 16f628-ra hogy lehet ezt átírni 16f877-re
Úgy, hogy mindkét uC-t ismered és annak megfelelően módosítod a programot az MPLAB-ban. (Használhatnál írásjeleket, akkor szívesebben olvasnám a kérdésed, és szívesebben is válaszolnék! Köszi!)
Bocs az írásjelekért, de kezdő vagyok pic terén ezért kérdezem.
Sziasztok!
A kovetkezo kerdesem lenne. Van egy dsPICDEM MC1 development boardom, az ezen talalhato 16x2-es LCD kijelzot szeretnem hasznalni. A peldaprogik segitsegevel a putsXLCD(); fuggvennyel gyonyoruen kiirathatok a stringek. Azonban en egy valtozo erteket szeretnem kiiratni,decimalis formaban. Ezzel a fuggvennyel probaltam kiiratni, de mivel stringek kiiratasara van csinalva, nem mukodik. Van valami otletetek? Esetleg valahogy at kellene alakitani string-é a valtozo erteket? Ezen a panelen egy dsPIC30F6010-es mikrokontroller talalhato, amit C-ben programozok.(C30 compilerrel) Koszi a segitseget
Ha kezdő vagy, akkor nem hiszem, hogy boldogulnál vele. Elég sok dolgot kellene figyelembe venni, (lábkiosztás, oszcillátor, regiszterek elnevezése, száma, belső perifériák beállítása, ami a 628-ban nincs, meg ilyenek) így nem egyszerű a feladat.
A változó értékét helyiértékeknként számokká kell alakítani(0..9), majd a kapott számok értékéhez hozzá kell adni 48-at(48 a 0 karakter ASCII kódja), és azt kivinni egymás után a kijelzőre.
Pl:
azután buf tömböt viheted ki az LCD-re
A változó típusától függően használhatóak a btoa(), itoa(), ltoa(), ultoa() konverziós függvények. Használható a sprintf() függvény is, ha győzöd programmemóriával...
koszi szepen a gyors valaszokat!!
Amint tudom tesztelem is a dolgot!
Hazudik az adatlap!
PIC24HJ128GP502 adatlapja szerint csak a "digital only" kimenetek kapcsolhatók "open drain" módba. Az SFR regiszterek térképén (hamisan) azt állítja, hogy a PORTA-hoz rendelt ODCA összes bitje és a PORTB-hez rendelt ODCB regiszter 0..4 és 12..15 bitjei nincsenek implementálva. (Lásd 3-27 és 3-29 táblázat.) Ezzel szemben az a helyzet, hogy MINDEN kimenet "open drain" módba kapcsolható!!!, tehát ODCA 0..4 és ODCB 0..15 bitek mindnyájan "imple vannak mentálva"... ![]() MPLAB+PICKIT2 nálam ezt mondja: PIC24HJ128GP502 found (Rev 0x3002) Ez az A2-es kiadásnak felel meg. Idézet: „sz: addwf pcl,f - Ez egy kiszámított ugrás. A fent leírt adathalmaz elérésének módja. Ezt az utasítást egy call sz utasítással kell meghívni.” Bocsanat, hogy bele kotnyeleskedem, de ezzel igy onmagaban vigyazni kell, mert ha tablazat laphatarra esik, akkor eleg nagy kalamajka szarmazik ha kiszamitott goto-ra csupan ezt az egy utasitast hasznaljuk. Letezik tobb fajta modszer is, de mindenkeppen ez mar egy halado szintu technika, szoval csak esszel. Idézet: „Ez okés, de egy publikált áramkörhöz hogy lehet ilyen formátumot fetenni, ráadásul magyarázat nélkül!?” Jo kerdes... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |