Fórum témák
» Több friss téma |
Itt próbáld a szótárazhatsz.
http://www.webforditas.hu/forditas.php
Halgattam a szép szóra háztetöre nem lesz telepítve a szélmotor, épületasztalos barátom megnézte a felállított árbócot és nemet mondott rá.
Hirtelen jó ötletnek bizonyult, tetöre csak komoly ácsmunka után lehetne szélmotort rakni de az igen nagy beruházás lenne. Hamarosan közzéteszem mit és hogyan fogok csinálni milyen anyagok kellenek stb "olcsón egyszerüt de nagyszerüt csinálni" Azért egypár fotót mutatok hová is akartam tenni a erömüvet teszt gyanánt felraktam a maketett is de azzal nem mozgott semmit sem az oszlop pedig máma is elég rendesen volt szél.
RE:műgyanta. Naggyából kezd megkötni....a tűt nem tudom belenyomni 2mm-nél mélyebbre, de a teteje még mindig ragad vajon mit lehetne vele tenni? Kivenni a tekercseket már nem lehet mert annyira azért megkötött, de nem lehetne pl. 4 helyen átfúrva felcsavarozni, mert meghajolna. Várjak továbbra is, vagy kezdhetem a falat
![]()
Próbálj valahogy 40-50 fokot csinálni, azzal biztosan nem követsz el nagy hibát... Pl. infralámpa, de akár egy 100 W-os izzó közelről.
Vannak műgyanták, amik érzékenyek a hőfokra. Amit én használok, sok év tapasztalat után egyszer 16 fokban nagyon rám ijesztett, de 20 fok felett magához tért...
Egyszerűen tedd be egy kartondobozba, csinálj rá ellentétes oldalon egy-egy lyukat és fújj bele meleg levegőt. ( PL: hajszárító vagy ventis hősugárzó ) 30--40 fok meleg szerintem jó lesz.
Köszi a segítséget, ráköltöztetem a radiátorra, aztán holnapra kiderül. Tegnap azonnal behoztam amikor írtátok hogy a hideg nem nyerő, azóta itt volt benn. Bocs a kitérőért, de azt hiszem ez is beletartozik a topik témájába. ("Szélgenerátor építési problémák")
![]()
Szia. Magánjellegű a megjegyzésem , ne kövezzetek meg érte. Személyes tapasztalatom ,hogy a műgyanta ekkora felületen és mennyiségben már törékennyé válik. A nagy kiterjedés miatt repedezhet, deformálódhat.Hiányolom az üveg szövetet és a gyantába kevert Töltő anyagot. A legjobb ha microballont ( speciális üvegport ) kevertek a gyantába.Örülj hogy lassan kötött meg , mert különben lehet hogy szétrepedezett volna az egész.Bár csak esztétika, de a terméked amit kiveszel a sablonból nagyon ronda lesz.Formaleválasztózni kell nem müanyag fóliát használni.
Szia!
Mit értesz a "formaleválasztás" alatt? Valamivel be kell kenni a formát,hogy ne ragadjon bele? Mivel lehetne bekenni? ![]() Mert nekem múltkor beleragadt, és nagy nehezen tudtam csak kibányászni...
Szia
Szilikon olaj vagy spray ( formaleválasztó ) üdv.
Öntés elött a tekercsrögzitő drotokat el kell távolitani,helyette tekercs szalagot használj,vagy valamilyen vékonyabb zsinort.És ami nagyon fontos,készits valamilyen vastagabb fedelet,minnél simább,annál jobb, amit öntés után rányomsz a tekercstömbre,(természetesen ott marad megkötés utánig)ezzel is értékes mm.-ket ,,,faraghatsz,,, le a tekercstömb vastagságábol.
És ne vedd sértésnek, de picit gondosabban is elhelyezhetted volna a tekercseket. Egy-kettő nagyon kilóg a sorból, már csak ha a távolságot is nézem. Sablont nem használtál? Egyébként biztos jó lesz ám, csak ha már mindenki dícsér, én miért tegyem?
![]()
Szia. Már leírták, de ahogy én elgondolom : A sablon legyen kifele kúpos (sose legyen vissza záródás ) egy kis autógittel ki lehet simitani a felületet. Lenolajjal vagy hasonló anyaggal be kell itatni a felületet és PL befesteni.Erre kenni forma leválasztót ami lehet szilikon , vagy viasz -STB.Én néha repülő modell törzset és szárnyat készítek műgyantával.A sablon elkészítése nagy feladat, de gondos munkával igen szép dolgok építhetők.Még sose volt olyan , hogy a törzs nem jött ki a formából. ( És olyan tükrösen szép a felülete, ahogy sikerült kipolirozni a viaszt. )
![]()
A sablon legyen kifele kúpos
Nem tudom, milyen mágneseket használ a kolléga, de szerintem a tekercsnek pont olyannak kellene lennie, mint a mágnesek külmérete. Épp ma megyek a negyedik mágnesemért, hogy végre magam is mérhessek, de szerintem minden mm többlet-drót csak a veszteséget növeli ( nem föltétlen a pénzre gondolok, hanem a belső ellenállás nagyobb.) Szóval kör alakú mágnesnek kör alakú, téglalapnak téglalap tekercs dukál. Szigorúan szerintem, és szigorúan elméletileg... ![]()
szerintem egy nyomáskapcsoló kéne betenni ami bármely mosogépben megtalálható ez a kapcsoló és a szél sebeségétöl függöen kapcsolja be a gerjesztöáramot és ha nem fuj a szél akkor kikapcsol ez müködik.
Jobban jöttem volna ki ha csendben maradok, mert most magyarázkodhatnék hogy mi miért van és lett olyan amilyen de nem tettem. Majd most....
Kedves mühejmester, ha műhelymester szeretnél lenni, akkor legalább a nick nevedet írd helyesen!
Nem értem ezt a gyors reagálást egy 2006 augusztus 22.-én történt topiknyitó hozzászóláshoz! Mit is szerettél volna elmondani?
Ezt most találtam. Ti itt jártasabb Szakik vagytok, érdekelne hogy megér-e 100pengőt ez a generátor. Ha nézitek a videót a fúrógéppel hajtott oldallal ellentétben látható a tengely fordulatszáma. 70/min kell neki a dokumentáció szerint, mert az áttétel benne van. Köszönöm szépen a segítséget előre is.
Pedig nagyon jol tetted,hogy bemutattad alkotásodat.Igy sok érdekes dolgot tudhattál meg alkotásodrol,és jó néhány hasznos tanácsot is kaptál.Igy elsőre nagyon jol néz ki,csak igy tovább.Ami a megjegyzéseket illeti azok jók,segitenek a buktatok elkerülésére.Biztos vagyok hogy az elsöt követni fogja egy második,ami már sokkal sikeresebb lessz.
![]()
Sziasztok!
Én most adtam a fejem a szélkerék építés tervezésébe . keresek leírást lenze 2, vagy spirális szélkerékre. Előre is köszönöm a segítséget. Zsolt
Azért érdekelne ez a generátor mert ez már készen van csak egy viharbiztos lapátozás kell neki és mehet. De azt nem tudom hogy a Hz szabályozása milyen lehet, illetve van-e neki.
Szia
Ami a munkádat illeti jól néz ki. Csinál hatnál egy a szerszámnak megfellelő lapot amelyiket vagy le szórittasz a tekercsekre hogy egy magaságba / vastasságba/ legyenek, de lehet az egészet egy műanyag zsákba tenni és egy kis kompresszoral a hűtőszekrénytől ki sivni az ősz levegöt. Jobban öszsze állna és egyeneseb /simáb/ felületeket kapnál.
Műhelymester, peto1 és a többiek!
A topic szakmai komolyságával kivételesen nincsen gond, de az írásmód annyira elhanyatlik, hogy undorral olvasom. Tessék ezen változtatni. Mühejmestert átnevezem, ha hozzájárul, ha nem, kirakom innen. Szegénységi bizonyítvány, ha valaki a nevében két hibát ejt. Lehar! Furcsállom sajátos stílusod, hogy nem használsz számokat, de az ékezeteket is csak helyenként. Változtass ezen, akármennyire nehedre esik. Néha úgyis törekszel, látom én, csak gyakrabban kéne. A szakmai tudásod előtt tisztelgünk, de adjál a külalakra is! Mindenki másra is vonatkozik, aki hanyagul ír. Engine77: Mi az a "Hz szabályozás"? Nem lehet korrektül megfogalmazni? A LINK gomb se dísznek van, ne legyél lusta megnyomni!
Csak azért jeleztem, mert hanyagságnak lett titulálva. Emberek vagyunk, hibázhatunk.
Örülök, ha észrevetted a szándékosan ejtett hibát, remélem előbb-utóbb rááll a szemed a saját hozzászólásaidban is.
![]() Hibát mindenki ejt, nem azt mondom, hogy nyelvésznek kell lenni az oldal használatához, de egy minimális szint elvárható.
Elnézést kérek a link gomb kihagyásáért. A Hz alatt a frekvencia szabályozásra gondoltam. Elnézést ha nem volt eléggé egyértelmű!
A frekvenciát a ugye a fordulatszám határozza meg, és ahogy én kivettem a véleményekben, abban egyetértés van, hogy a lapátok gyorsjárási tényezőjének megfelelően kell szabályozni a szélsebességgel arányosan.
Ezt pedig a terhelés változtatásával ( állandómágneses generátornál körülményesebben, míg gerjesztettel némileg egyszerűbben) lehet elérni. Mindenesetre az egyszerű töltésszabályzó nem ideális megoldás, mert az akku kapocsfeszültsége alatt keletkezett energia elvész... |
Bejelentkezés
Hirdetés |