Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok mono 100W-os Quadhoz amit +/-50V-ről kell hajtani ahoz élég lesz 160VA trafó?
Igen gyakorlatilag bőven elég hozzá csak az egy csatorára !
Nyugottan használhatod ezeket a tranzisztorokat az MJ -ék helyett csak az MJ az TO3 as tokozású ! viszont ezek a tranzisztorok meg To264 ? Szóval ha megfelelő panelra rakod az erősítődet akkor használhatóak.
Szerintem szerelhetőbb a To264es tokban vagy nem tudom, a másiktól valahogy valamiért tartok hogy nehezebben tudom kivitelezni...
Ebben igazad van mert azok az MJL -es tranzisztorok csak csupán egy csavarral rögzíthetők , és még ha jól tudom talán még csillám szigetelést sem igényel , Mivelhogy ezek plasztik tokban vannak , csak sajnos ennek van egy nagyon de egyszerü hátúlütője . Sajnos a HŐ átadása a hűtőborda felé sajnos nagyon karcsú ! Az tény hogy a TO-3 mas tokokat egy picikével nehezebb rászerelni a hűtőbordára , mert két csavart igényel meg csillám lemezt meg szilikonzsírt is ? De ez a plussz meló megéri mert a TO-3 azért csak jobb a HŐ átadásában !
Ez igaz hogy jobb a hő leadása mondjuk a másik nagyobb feszültségig bírja
A Quad nál bőven elegég az amit ezek a tranzisztorok birnak . Látom ez a panel a 200 -as verzió ? Hát ebbe is tökéletes az MJ15003 ., Már nagyon sokan és nagyon sok példányban ezzel is megépíteték és szerintem EZ a tranzisztor a legjobb választás a Quad 405 be is !
Igen a 200Wattos ezt szeretném megépíteni van pár verziója.Már láttam olyan rajzot is amin párhuzamosítva van még két tranyó.Nekünk volt annak idején 2×100Wattos csak volt benne egy kis ciripelő hang és eladtuk, elvitték buliba ott jól muzsikált.
Az igaz, hogy plasztik tokos, de igényel csillám lemezt, amire nincs szüksége az a szigetelő gyűrű a csavar köré.
Nos ha rám halgatsz akkor ha teheted egy ilyen kapcsolás építésébe fogj bele . Ez igy a pararel tranzisztorokkal örök élet , meg csupán csak 4 darab + tranzisztor ami összegben is csak 3000 forint + kiadás ? Ha viszont az MJ15003 as tranzisztorokkal építed csak simán két véggel az is tuti !
Erre gondoltam én is hogy nem kell elszigetelni a lábaikat meg az azthiszem nagyobb feszültséget is bír.
Örömmel tölt el, hogy tetszik. Kérlek várj még mert feliratznom kell és a próbanyák nem igazán hozta meg a kellő sikert. Sajna valami szemetet is összeszed. Tehát a véglegest jobban kell árnyékolni, vagy komolyabb tápot kell építenem a hangszint IC-hez. Ha nagyon lehurrogtok akkor bevallom, hogy a két stabkockát én sem gondoltam annyira komolyan. Ha tovább haladok keresek fényképezőgépet. A telefon kispálya.
Üdv!
Üdv! A plasztiktokos teljesítmény tranyók pofájára tehetünk (ragaszthatunk)kis hűtőbordácskákat.Ez nagyban segít a hőleadásban.Nálam bevált!!!
Igazad van, de szerintem semmi probléma a hőleadásával.
Nálam a 2-3A-es nyugalmi árammal is vígan elműködik (persze nem quad-405-ben) plusz hűtés nélkül, csak a hátulján lévő hűtőborda. Ezt most konkrétan a TO-246 tokozású tranyóra értettem.
Szevasztok.
Kaptam 2 Quad 405 Panelt egyik kollegámtól. És az a gondom, hogy ahogy néztem annak a tápfesze +-50V Namost nekem olyan trafóm van ami egyenben csinál, 43V-ot váltóból értelemszerűen egy kicsit több mint60V-ot Egész pontosan 60,63Vot. Namost át kellene méretezni. Az összes kondit kicserélem, az elkokat. Mert 25-30v osak vennek benne. De nem tudom még mit kellene, kicserélni hogy jó legyen. Azt tudom hogy a végnél öszeadódik a 2 tápfesz és lesz belőle 100V-120V- A végtranyók 140V bírnának. 2n3442. Mellette meg ugyancsak a bordán bd244C-k vannak, Azok csak 100Ig jók katalógus alapján. Mit vegyek még bele. Elére is kösz. Mellékelem a konkrét rajzát, annak ami mevan.
Kis tranyókat BC639-640-re cserélném, az IC-t kidobnám belőle, és NE5534-et raknék a helyébe, az IC táplálásáért felelős teljesítmény ellenállást talán egy kicsivel nagyobb értékűre cserélném, de ez annyira nem kritikus. Aztán mehet a jöhet, de mindenképpen ellenállással indítsd elsőre.
Mondjuk ezt a kérdést a "QUAD teljes tuning" topicban is feltetted, és ott is válaszoltak rá szerintem.
Értem.Köszönöm a választ,
Igaz, feltettem a másokba is a kérdést, de nem volt teljesen tiszta számomra a válasz,. Ez már sokkal érthetőbb. Most voltam, a lomexben. Ott mondták, hogy a kis tranyókat hagyhatom, ugyanis amik vannak benne 60V-ot bírnak. Azt meg nem Elvileg a dupla tápfesz ez csak a végtranyókon van jeéemn nem? A kondikat meg lecserélem 1200V-ra a 100µF és a 47uFeseket. Bocs az értetlenkedésemért. Előre is kösz.
Gondolom, sehogy.
Ha elírtam, bocs. 43 Volt egyent csinál a trafóm. 2x.
Vagyis váltót..
Na ezt benéztem., Megint.
Van természetesen Sztereó Quad 405 is amennyiben kettő darab végfok panelt és ennek az ellátására elegendő tápegységet építesz neki!
Szevasztok. Közben szereztem, egy toroid 350Va-s TRafót.
Amin 50v 40v 11v 9v 7v kivezetések vannak. Éjszakás műszakban pedig az 50v os tekercsről letekertem, hogy kb 40v legyen. Sikerült. Szerencsére a tekercsek függetlenek voltak rajta, így kiváló lesz a quad 405 ösömhöz. Remélem.
Hali mindenkinek.
No odáig jutottam, hogy összeraktam mindent, de elkezdett a tekercs mellett füstölni az egyik 22k-s ellenállás, A téma legelején is feltette ezt a kérdést valaki, de nem találtam rá választ., Ha tudzok, légyszi segítsetek, mert holnap parti lesz nálunk és nem nagyon van másom amit halgathatnánk., Előre is köszi-
Azt nagyon helyesen tetted,a(2X)60 volt körüli tápfesz már "életveszélyes" a Quadra... 50 voltnál még stabilnak tekinthető,de csakis akkor,ha a végtranyók nem hamis BD-k...
ezekszerint mégsem "ellenállásról"indítottad.A végétől visszafelé minden tranzisztort ki kellene mérni,a kis BC-kig.
Nekiállok.
Sajna kiment az egyenfesz a hangszórókra. Ugyhogy tuti elmentek a végek., A végtanyók, azok 2n3442 esek. A mellette lévő kissebb tranyók meg bd 244 esek. Az egyiknek a középső lába mechanikai okok miatt ráért az indugtivitásra. Ez is elcsattant. Kicseréltam Bd239 re. A végtranyók helyett rakok bd-ket.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a quadom +- 32 V- ról megy. Nagyobb hangerőn a puffereken 28- at mérek. Lehet valamit tenni, hogy nagyobb legyen a feszültség, vagy csak az új trafó segít? Előre is köszi a segítséget!
hmmm. Háát lehet. Akkor szerzek vmi nagyobb trafót. Ha nagyobb kondikat teszek bele, akkor az nem segít valamit? Mégiscsak olcsóbb mint a trafó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |