Fórum témák
» Több friss téma |
Tudna valaki nekem linkelni egy hifi előerősítőt, aminek nincs hangszín szabályzása, csak előerősít?
Előre is köszi.
Hali Doncsó! Köszi a válaszod meg néztem a linket de nincs feltelepítve adobe majd rakok fel egyet ebbe felvan tüntetve az alkatrészlista is hogy miből milyen kell?
hát alkatrész lista az nincs dehát nem olyan bonyolult egy JLH, megnézed mi van benne és összeírod, ez nem nehéz dolog.
Hali! Na sikerült megnéznem a rajzokat lehet hogy ez az én kezdő szellememre fogható de pl a kondikat honnan állapítom meg hogy melyik hány voltos?
Egész jónak tünik, ilyesmire gondoltam, merre van a doksi?
Köszi uram.
Én lagalább akkorát tennék mint a tápfeszek.
Ez egy sztereo Táppal együtt, ha mást akarsz akkor levágod ról a tápot és kész.
Alkatrészek a kapcsolási rajzról lekövethetők, a táp nincs a kapcsolási rajzon, alkatrészei a következők (külön számozva): mindegyik dióda 1N400X típusú, de gyakorlatilag bármi jó oda, C1-C4 akármilyen 10nF-100nF kerámia vagy MKT, C5 egy puffer kondi, ízlés kérdése, 1000µF-ot tettem egyébként oda. C6 100nF MKT, de 10-100nF kerámia, vagy MKT vagy akármi jó oda, C7,C8 10-100µF elko Nálam talán 10-10µF volt. C9 10-100nF akármi. LM317 Stab IC értelemszerűen a rajz szerint. Ja tényleg a rajzon nincs jelölve egy átkötés, csak a forr pontok vannak ott, a Stab IC out lába és tőle jobbra úgy egy cm-re van az átkötés csatlakozási pontja, eltéveszthetetlen! R1-R2 a tápfeszt állítja csak be, nálam R1 100ohm R2 1,5kohm volt. Ilyen lesz ha így rakod össze: üdv. Bővebben: Link
Ezer hála uram, ez így ahogy van tökéletes, gondolom mehet a JLH tápjára úgy ahogy van nem? Tehát nem kell neki külön táp?
A BC-ket lehet hejettesítem, mert az nincs itthon, de gondolom nem kritikus.
Engem is elkezdett érdekelni ez az előerősítő. A problémám hasonló, lehet a JLH tápjára kötni? Az a gondom, hogy a trafó 2*28V-os és terheléssel is majdnem 40V jön le róla egyenirányítás után. Ha jól tudom, az lm317 csak 37V max.-ot bír.
Szabályzott kimenetén 37V-ot tud, de bemenetnek 40V a gyári ajánlás.Lásd ezen az adatlapon 2. oldal legteteje.
Bővebben: Link 28V ha még 1,4-gyel is szorzom ami szerintem egy kicsit sok akkor sincs 40V. DE ennek, ha így építed meg ahogy van, akkor erre a váltót kell rákötni, mivel saját tápegysége van. Esetleg ha akarod beteszel még egy soros ellenállást, hogy essen rajta valamekkora feszültség. De ez szerintem fölösleges ha 28V váltód van. Doncso: szerintem akármilyen tranyóval menni fog, talán 2n2222vel és bc54X-el próbáltam legelőször.
Azt olvastam, hogy tápegységgel együtt van. Rendben, köszi. Igazad van, rámértem és valóban csak 36V, tehát rendben lesz. Na akkor majd kipróbálom.
Ja, most hogy így nézegettem, észrevettem, hogy ahogy a mérést végeztem és hozzáérintettem a kondik lábához a mérőzinórt, recsegett egyet az erősítő, ez normális?
Szuper, mindenképpen megépítem, mert szerintem a JLH-m nak kell ez az előfog, egyre kíváncsibb vagyok mostmár az összhatás hangjára, tervezek még egy passzív hangszínt is, nemrég szereztem, meglátjuk mi sül ki belőle.
Köszi mégegyszer a doksit.
Jó nagy erősítése van, ha jól emlékszem kb 10V-ot tudtam mérni rajta torzítás nélkül (amit a szkópon még nem érzékeltem).
Leszimuláltam, hát multisim bácsi szerint jó lesz, tényleg sokat erősít, na ez kell nekem, 500mV bemenőig jól bírta, a kimeneten nem torzult a jel, szerintem frankó lesz.
Bocs hogy beleszolok de minek neked elofok? Gondolom CD lejatszorol megy majd az erosito vagy hangkartyarol, azok 1V feleti jelet adnak le, szoval egy hangero potmeter a vegfok ele vagy ha tobb bemenet kell akkor egy program kapcsolo es kesz! Ez adja a legjob hangot
Szia Doncsó.
Érdekelne a passzív hangszínszabályzód amit építesz a JLH-hoz.
Szia Máté.
Nekem ez van megcsinálva: Eagle-val meg tudod nézni a fájlokat. Jó masina, állat hangja van. Idézet: „minek neked elofok?” Mert nem tudom kivezérelni teljesen az erősítőt. Idézet: „Ez adja a legjob hangot” Azért ezt kategórikusan kijelenteni nem lehet! Gondolj bele, ha ez adná a legjobb hangot akkor miért találták ki a hangszínszabályzást, vagy a 10 sávos EQ-t ?
Szia, hát ezt speciel nem építem, lőttem egy Hifi lemezjátszóból, gondoltam betolom elé, meglátjuk milyen lesz a hangja, azért is tetszik, mert elég komoly potik vannak menne, tehát nem műanyag piher, persze ez nem garancia a hangjára, de legalább egy lépcső a minőség felé, bár ha gondolod, ha majd elkészül a cucc és tetszik a hangja visszarajzolhatom neked, nem bonyolult.
Üdv
Vagy akár BD243-mal? az is teljesítménytranyó, és van is itthon.
Szia : Márk mielőtt badarságot kérdezel miért nem keresel rá ? valahol . Az a bizonyos tranzisztor csak sajnos a fiókod szintjét emeli mert az még Gernánium tranzisztor ! Venni kell a 2n3055 -ök nem olyan vészesen drágák ? A Jlh ba minimum legalább azt kellene tenni ? 2SB407 A BD243 -om is kevés ide !
Köszi! Akkor megnézem a DoZ-t, de lehet mégsem építek, mert ez azért könnyebb.
[OFF]Az is 2N3055 !!! Nem kell ide tranyós!!!
Már mint mire gondoltál ? A JLH-ra ? Hát a kettő majdnem ugyan az csak némi kis külömbség van !Építsd meg mind kettőtt , csupán egy pár alkatrész .Aztán össze tudod vetni melyik jön be neked ? és azt meghagyod !
Nos azért neírd már le azt a tranzisztort olyan gyorsan ? KUKK: DoZ- JLH
1db van, Orion TV-ből. Akkor már csak 7db Orion TV-t kell bontanom! Az semmi ! A nagyfeszpanelon van még1 tranyó, meg is nézem!
BU2508AF "made in Philippines" PDF-je!!!
Márk ne viccelj már !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |