Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   520 / 2208
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Csak egy buffert , katódkövetőnek kötném be és nagyon pici a hely számára .
(#) CHZ válasza l48 hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Előre is nagyon köszönöm .
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 15, 2009
Látod erre nem is gondoltam .
(#) Doncso hozzászólása Ápr 16, 2009
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy kaptam egy EAG AV760 belsőt, trafót, kimenőt és csöveket, köztük a jó kis AL4 és a 807-es végcsövek (2-2 db), valamint az őket meghajtani hivatott ECC82-ket, a kérdésem az lenne, hogy ebből lehetne e valami sztereó SE-t építeni, esetleg nem e lenne valakinek hozzá egy rajza. A kimenő valószínű egy az egyben nem lesz jó mert ha jól tudom 100V-os kimenete van, ezt át kell tekerjem.
Előre is köszönöm az ötleteket.
Üdv.
(#) l48 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Megnéztem csőves "smd" alkatrészeimet tipusonként 3-3db 6C51H (FÉMTOKOS) és 6H 166-B. sajnos nem azok amiket kerestél.
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 16, 2009
87, mivel 2 db van benne, ezért tudsz vele PP-t építeni, SE-t ne építs, ha adott annyi cső, olyan kimenő, ami kell, akkor megéri PP-t építeni. Itt van minden, válogass, nem linkelem be az összeset külön-külön, így biztos itt van minden. Engem is kezd érdekelni ez a cső, most már én is keresem ezeket az EAG-okat, venni nem akarok mostanában csövet, esetleg GU-t. Sok szerencsét hozzá !
(#) fazksg hozzászólása Ápr 16, 2009
Sziasztok!
PCL85-ösökkel szeretnék összedobni egy erősítőt. Van egy elég vad elképzelésem: mi lenne, ha kimenőnek Puskás trafókat használnék? A két primert sorba primernek, a szekundereket meg párhuzamosan és durr... rá a hangszóróra . Ez nagy hülyeség? Csak azért mertem egyébként ilyen eretnekségre gondolni, mert több helyen is írták, hogy "ááá, kimenőnek megteszi egy 220/12 V-os trafó is". Pedig annak az áttétele nagyon nem stimmel (számításaim szerint...). Igazából amit nem tudok, hogy egy puskás trafónál hogy számolhatom a vasmagkeresztmetszetet? Mert az kb. 3,3 cm2, de ez ugye duplán van... Egyáltalán: alkalmas ilyen vassal ellátott trafó kimenőnek?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: FazksG
(#) Cavalier válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Pff.. Szólni szól, de a nyolcszögű kerék is gurul.
(#) llaci56 válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Tisztában vagyok vele, hogy a teljes rovatot végigolvasni nem könnyű. (1142 oldal...) De! Létezik ám kereső! Nem igaz, hogy ebben a topikban már hanyadszor kerül elő ez a téma! Hálózati trafó kimenőnek... És hányszor mondták el, hogy mekkora baromság ez! Bár a nyolcszögletű kerék hasonlata nagyon jő, de maga a téma NEM IDEVALÓ! Csöves erősítőt nem azért készítünk, hogy világítsanak a csövek, és valami recsegjen mellette!
(#) skylooker válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 16, 2009
asszaem elakadt a válasz. Szóval mégegyszer:
itt a rajz és némi leírás:

1.jpg.gz

(#) CHZ válasza l48 hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Köszönöm , hogy megnézted .
(#) skylooker válasza skylooker hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Bocs, felteszem tömörítés nélkül:

1.jpg

Második oldal:

2.jpg

Harmadik:

3.jpg

(#) CHZ válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Ebben egyik legnagyobb tévedés , hogy "de ez ugye duplán van " , az a vas 3,3 cm2 hiába van 2 cséve rajta . Áttételre még teljesen jó menetszámút is tudnál találni , de a primer induktivitása 230V 50 Hz-re van méretezve ( már ott is erősen gerjesztett a vas ) , ez nem elegendő minőségi zenei átvitelre .
Nagyon gyenge minőségben , esetleg 0,5-1W-ig használható lenne .
(#) fazksg válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Kösz a segítséget! Akkorhát marad a "rendes" kimenő elkészítése. Bár az a kérdés továbbra is érdekel, hogy az ilyen, téglalap alakú vasmag alkamas-e kimenő készítéséhez? (van másik ilyesmi magom is)
Idézet:
„Csöves erősítőt nem azért készítünk, hogy világítsanak a csövek, és valami recsegjen mellette!”

Tisztában vagyok vele. Ezt senki nem is vitatta.
CHZ:
Idézet:
„Ebben egyik legnagyobb tévedés...”

Azt tudom, hogy lehet kérdezéssel hazudni, de hogy kérdezéssel tévedni?

Üdv: FazksG
(#) lpcollector válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Az elkészült végleges verziójú G807SE-m így néz ki, ami jelenleg dobozra vár, de addig is szépen muzsikál
(#) Moderátor hozzászólása skylooker hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Kép feltöltésénél légy szíves, állítsd át a képátméretezés funkciót, mert alapból 800*600 méretre formáz!
(#) lpcollector hozzászólása Ápr 16, 2009
Gombhoz a kabátot
A hétvégén Apósom cuccai között turkálva találtam néhány trafót és fojtót.
A képen látható kimenőből éppen két egyforma darabot. Ha jól mértem: EI66/30 A~6,6cm2.
Primer 2*1700 menet 0,2-es
Szekunder 68 menet 0,9-es
A kivezetésekből úgy tűnik, hogy a primer van alul a csévetesten.
Lehet ehhez valamilyen egyszerüen elérhető csőből, kis teljesítményű erősítőt aplikálni 6-8 ohmos hangdobozhoz?
(#) l48 válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 16, 2009
Most, hogy már bizonyára többször is meghallgattad arra lennék kiváncsi ami nem tetszik benne vagy éppen megszokásra vár. Azért is jó, hogy nem Te vagy a konstuktör mert igy igazán tárgyilagos tudsz maradni bár effelől nincsenek kétségeim.
(#) Doncso válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Szia, köszi a kapcsikat, Bővebben: Link ezzel szemezgetek is, tudom jobb a PP de nekem összesen van 2db 807-em, ezért marad az SE.
A másik dolog az lenne, hogy az ECC81 helyett itt ebben a kapcsolásban jó lehet az ECC82?
Üdv.
(#) Doncso válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 17, 2009
neked is EAG belsőből épült esetleg? Mennyire szép a hangja? Mit tud?
Üdv
(#) Doncso válasza skylooker hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Köszi rendes vagy, de nekem nem az AK706-om van hanem AV760, de nem is ennek a kapcsolását keresem, hanem az ebben található alkatrészekből megépíthető sztereó SE kapcsiját.
Azért köszönöm.
Üdv.
(#) llaci56 válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Egyszerűen elérhető cső... Itt van a polcon!
(#) CHZ válasza fazksg hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Kedves fazksg !
Elnézést , hogy úgy fogalmaztam .
Esetleg , a "tévedés"-t" helyettesítsd be butaság vagy akár a hülyeség szóval , ha számodra így érthetőbb lesz.
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Ahogy számolgattam 10K Raa jön össze 4 Ohm terhelésre , 8 Ohm -ra már nagyon magas érték adódna . Képekről nekem úgy tünik , hogy nincs légrés ezért Kisebb PP - be ECL86 , ECL82 csövekkel szerintem kipróbálható lenne . Tekercsek osztását viszont nem tartom megfelelőnek , a leírásod alapján .
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Ja, bocsi, akkor félreértettem, azt hittem, hogy 4 van. Keress egy rajzot, amin ECC82 van, és az ellenállásértékeket arról megtudod, másban nem különbözik, de az anódellenállást hagyd a 330V miatt, mert az anódfesze mindegyik ECC-nek ugyan annyi.
(#) CHZ válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Sajnos különböznek másban is.. , pl. kisebb az erősítése is ami lényeges lehet .
(#) mark.budai válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 17, 2009
Az ECC82-nek kisebb az erősítése? De szerintem meg tudja hajtani a 807-et is, vagy nem?
(#) EcoPityu válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2009
De baba az a gömböc csőőőő!
Nekem is kell olyanból egy PP...
Következő: »»   520 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem