Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Csak egy buffert , katódkövetőnek kötném be és nagyon pici a hely számára .
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy kaptam egy EAG AV760 belsőt, trafót, kimenőt és csöveket, köztük a jó kis AL4 és a 807-es végcsövek (2-2 db), valamint az őket meghajtani hivatott ECC82-ket, a kérdésem az lenne, hogy ebből lehetne e valami sztereó SE-t építeni, esetleg nem e lenne valakinek hozzá egy rajza. A kimenő valószínű egy az egyben nem lesz jó mert ha jól tudom 100V-os kimenete van, ezt át kell tekerjem.
Előre is köszönöm az ötleteket. Üdv.
Megnéztem csőves "smd" alkatrészeimet tipusonként 3-3db 6C51H (FÉMTOKOS) és 6H 166-B. sajnos nem azok amiket kerestél.
87, mivel 2 db van benne, ezért tudsz vele PP-t építeni, SE-t ne építs, ha adott annyi cső, olyan kimenő, ami kell, akkor megéri PP-t építeni. Itt van minden, válogass, nem linkelem be az összeset külön-külön, így biztos itt van minden. Engem is kezd érdekelni ez a cső, most már én is keresem ezeket az EAG-okat, venni nem akarok mostanában csövet, esetleg GU-t. Sok szerencsét hozzá !
Sziasztok!
PCL85-ösökkel szeretnék összedobni egy erősítőt. Van egy elég vad elképzelésem: mi lenne, ha kimenőnek Puskás trafókat használnék? A két primert sorba primernek, a szekundereket meg párhuzamosan és durr... rá a hangszóróra . Ez nagy hülyeség? Csak azért mertem egyébként ilyen eretnekségre gondolni, mert több helyen is írták, hogy "ááá, kimenőnek megteszi egy 220/12 V-os trafó is". Pedig annak az áttétele nagyon nem stimmel (számításaim szerint...). Igazából amit nem tudok, hogy egy puskás trafónál hogy számolhatom a vasmagkeresztmetszetet? Mert az kb. 3,3 cm2, de ez ugye duplán van... Egyáltalán: alkalmas ilyen vassal ellátott trafó kimenőnek? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: FazksG
Pff.. Szólni szól, de a nyolcszögű kerék is gurul.
Tisztában vagyok vele, hogy a teljes rovatot végigolvasni nem könnyű. (1142 oldal...) De! Létezik ám kereső! Nem igaz, hogy ebben a topikban már hanyadszor kerül elő ez a téma! Hálózati trafó kimenőnek... És hányszor mondták el, hogy mekkora baromság ez! Bár a nyolcszögletű kerék hasonlata nagyon jő, de maga a téma NEM IDEVALÓ! Csöves erősítőt nem azért készítünk, hogy világítsanak a csövek, és valami recsegjen mellette!
asszaem elakadt a válasz. Szóval mégegyszer:
itt a rajz és némi leírás:
Bocs, felteszem tömörítés nélkül:
Ebben egyik legnagyobb tévedés , hogy "de ez ugye duplán van " , az a vas 3,3 cm2 hiába van 2 cséve rajta . Áttételre még teljesen jó menetszámút is tudnál találni , de a primer induktivitása 230V 50 Hz-re van méretezve ( már ott is erősen gerjesztett a vas ) , ez nem elegendő minőségi zenei átvitelre .
Nagyon gyenge minőségben , esetleg 0,5-1W-ig használható lenne .
Kösz a segítséget! Akkorhát marad a "rendes" kimenő elkészítése. Bár az a kérdés továbbra is érdekel, hogy az ilyen, téglalap alakú vasmag alkamas-e kimenő készítéséhez? (van másik ilyesmi magom is)
Idézet: „Csöves erősítőt nem azért készítünk, hogy világítsanak a csövek, és valami recsegjen mellette!” Tisztában vagyok vele. Ezt senki nem is vitatta. CHZ: Idézet: „Ebben egyik legnagyobb tévedés...” Azt tudom, hogy lehet kérdezéssel hazudni, de hogy kérdezéssel tévedni? Üdv: FazksG
Az elkészült végleges verziójú G807SE-m így néz ki, ami jelenleg dobozra vár, de addig is szépen muzsikál
Kép feltöltésénél légy szíves, állítsd át a képátméretezés funkciót, mert alapból 800*600 méretre formáz!
Gombhoz a kabátot
A hétvégén Apósom cuccai között turkálva találtam néhány trafót és fojtót. A képen látható kimenőből éppen két egyforma darabot. Ha jól mértem: EI66/30 A~6,6cm2. Primer 2*1700 menet 0,2-es Szekunder 68 menet 0,9-es A kivezetésekből úgy tűnik, hogy a primer van alul a csévetesten. Lehet ehhez valamilyen egyszerüen elérhető csőből, kis teljesítményű erősítőt aplikálni 6-8 ohmos hangdobozhoz?
Most, hogy már bizonyára többször is meghallgattad arra lennék kiváncsi ami nem tetszik benne vagy éppen megszokásra vár. Azért is jó, hogy nem Te vagy a konstuktör mert igy igazán tárgyilagos tudsz maradni bár effelől nincsenek kétségeim.
Szia, köszi a kapcsikat, Bővebben: Link ezzel szemezgetek is, tudom jobb a PP de nekem összesen van 2db 807-em, ezért marad az SE.
A másik dolog az lenne, hogy az ECC81 helyett itt ebben a kapcsolásban jó lehet az ECC82? Üdv.
neked is EAG belsőből épült esetleg? Mennyire szép a hangja? Mit tud?
Üdv
Köszi rendes vagy, de nekem nem az AK706-om van hanem AV760, de nem is ennek a kapcsolását keresem, hanem az ebben található alkatrészekből megépíthető sztereó SE kapcsiját.
Azért köszönöm. Üdv.
Egyszerűen elérhető cső... Itt van a polcon!
Kedves fazksg !
Elnézést , hogy úgy fogalmaztam . Esetleg , a "tévedés"-t" helyettesítsd be butaság vagy akár a hülyeség szóval , ha számodra így érthetőbb lesz.
Ahogy számolgattam 10K Raa jön össze 4 Ohm terhelésre , 8 Ohm -ra már nagyon magas érték adódna . Képekről nekem úgy tünik , hogy nincs légrés ezért Kisebb PP - be ECL86 , ECL82 csövekkel szerintem kipróbálható lenne . Tekercsek osztását viszont nem tartom megfelelőnek , a leírásod alapján .
Ja, bocsi, akkor félreértettem, azt hittem, hogy 4 van. Keress egy rajzot, amin ECC82 van, és az ellenállásértékeket arról megtudod, másban nem különbözik, de az anódellenállást hagyd a 330V miatt, mert az anódfesze mindegyik ECC-nek ugyan annyi.
Sajnos különböznek másban is.. , pl. kisebb az erősítése is ami lényeges lehet .
Az ECC82-nek kisebb az erősítése? De szerintem meg tudja hajtani a 807-et is, vagy nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |