Fórum témák
» Több friss téma |
Általában 190 és 225000ft között van az ára kereskedőtől függően. Korax ks-165W, bár a neten mindenhol egy majdnem négyszög alakú panel képe van fenn, de a valóságban ilyen mint az én képemen.(csak nem törött
![]()
"A korábban belinkelt ebay-es lapátok jól dolgoznak"
Visszakerestem de nem találtam a linket. Megtennéd hogy még egyszer beszúrod. Köszönöm.
Ti nagyon profi szélgenerátorokat építettetek, egy jól sikerült turbinának mekkora a teljesítménye? Csak összehasonlításként a napelemmel.
Vajon, ha nem olyan szép nagy neodymium mágnesekkel lenne építve, mint ahogy többen is tették itt, hanem winchester fejpozicionáló mágneseiből, akkor azokkal mekkora teljesítményt lehetne elérni?
Tudom, hogy ez azokhoz képest csak "játék" lenne, de mégis érdekelne valami kb adat.
sziasztok.
Én gondolkoztam azon,hogy simson motorkerékpár lenkerék és hozzávaló 12 v-os tekercsekkel csinálnék kisebb szélgenerátort! Nem tudom jó ötlet-e? kisebb aksit tudnék vele tölteni? vagy felejtsem el az egészet? köszönöm elöreis a válaszadóknak a hozászólást.
mindent lehet, csak akarni kell.
![]() ![]()
Nagyon akarom. Tehát azt mondod nem lesz időpocsékolás?
Ha fel bírod pörgetni 5000-es fordulat fölé, akkor tekercsenként már kb meglesz a 35W-os teljesítmény. Elég esélytelennek látom...
Úr Isten! Miért nem tudod használni az URL gombot?! Ráadásul már azt hiszem másodjára rakod be így ide ez a hosszú linket! :bummafejbe:
![]()
Hát nekem ha lenne egy öreg simsonom, még mindig repesztenék vele.
Hát énis azt teszem! Mindenhová azzal járok,de van rengeteg bontott alkatrészem hozzá,azért gondoltam,hogy felhasználnám erre a célra.
![]()
Azért kedves barátom mert fogalmam nincs mi az az url gomb! Hiába, nem mindenki lehet olyan számítógép zseni mint te, de ha esetleg elmagyaráznád....
![]()
A "Válasz küldése" ablakban, a szövegdoboz alatt, van pár gomb, melyből az utolsó előtti a "LINK" (bocsi, URL-t írtam, de lényegében ugyanaz). Ha rákattintasz, lenyílik egy "menü" két sorral. A felsőbe beilleszted a linket, az alsóba pedig beírod, hogy mi legyen az a szöveg, amire ha rákattintasz, akkor megnyílik a link. A "hozzád"-ra kattintva beágyazódik a hozzászólásba.
Probálkozhatsz,köbcentinkét kb.4-6 Wattal számolj,a legjobb esetben.Kisérletezéshez mindenképpen jók.Legalább 12 párt haszánlj.
Köszi a válasz!
Úgy érzem előbb utána kell olvasnom a témában, mert már itt a válaszodban is volt pár dolog, ami nem világos.
Hali!
Látom ez nekem szól, mivel HDD mágnesekről van benne szó. Megpróbálom majd értelmezni az ott leírtakat. Köszi! Egy kérdés. Több helyen is láttam már, hogy a mágneseket féktárcsára tapasztják. Miért jó ez? Nem lenne jobb, valami nem mágnesezhető anyagot használni?
Az áramot a mágneses erőtér változása okozza, ezért szerintem még az sem jó, ha vasból van a tárcsa, mert kiegyenlítené az erőteret, kisebb lenne a változás, kevesebb áramot termelne. Javítsatok ki, ha nem így van.
Éppen ezért mondom, hogy valami nem mágnesezhető anyag kellene, mert különben eltéríti az erővonalakat.
Jó oka van annak, hogy vas (mágnesezhető anyag) van a mágnsek mögött.
Az erővonalk önnmagukban záródnak, a tárcsák pedig közel vannak egymáshoz, így az erővonalak átmennek a szembeni mágneshez (ez van a legkisebb mágneses ellenállsú útvonalon) (É-D) a szembeni mágnestől valahogy vissza kell jutni oda ahonann elindult, csak úgy lehet, ha átmegy egy szomszéd mágnesre(ekre mer 2 szomszéd van) és onnan visszugrik a kiindukási tárcsára, és megint egy szomszédot vissza. Namost a szomszédok közötti mászkálást a lehető legkisebb veszteséggel kell megoldani, ami annyit tesz, hogy kis mágneses ellenállású anyag kell a mágnesek mögé, közéjük tilos!!. Ha nem lenne vas mögöttük, akkor jórészt levegőn keresztül jutnának vissza az erővonalak a kiindulási helyhez, a levegő meg nagy mágneses ellenállású anyag. És minnél zártabb egy mágneses kör, annál erősebb, kevesebbet szór (ha pedig terhelve van a generátor, akkor a kimenőáram pont ki akarja szorítani az erővonalakat a tárcsák közül. Ha meg kiszorul visszazáródik önmagába anélkül, hogy átment volna a tekercsen, akkor nincs fluxusváltozás P ki lehatárolódik. (a visszazáródás mértéke függ a mágnesek erősségétől, hátukon lévő anyag mágneses vezetőképességétől, és az összes légréstől, legfőképp a 2 tárcsa közöttitől (nem lehet vastag a tekercs) na legfőképp ezért nem favorizálom a légmagos generátorokat, marhasok erős mágnes kell bele, és mésik csak néhányszáz W, a mágnes meg nem éppen olcsó mulatság.. .)
Lehet, hogy ide is beraktam, de az Index fórumán a vonatkozó topicba biztosan az ide vonatkozó elmélkedésemet, de ez a link tök jó, köszönöm !
![]()
Ódafigyelni a NdFeB mágnesók vágására, mivel a Neodim-Ferit-Boron poros álapotban nagygyón robanékony.
Bővebben: Link Bővebben: Link
Azért a néhány száz watt nem éppen igaz,de ilyen is van,nekem pl.1,5Kwattos a generátorom,szintén neodimos,légmagos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |