Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Köszi! Ha megépítem a Szilva félét az ott megadott alkatrészekkel az akkor jó lesz ugye? Bővebben: Link Az élesztésekor milyen műszerezettségre van szükség??
Szia!
Egy digitális voltmérő jó esetben elég. Rosszabb esetben szkóp is kellhet... Mindenképen ajánlatos egy PC-hez való bővítő USB kivezetéssel (amivel a hátlapra vezetik ki az alaplapről) és egy áramkorlátos 5V-os táppal kezdeni az élesztést - nem pedig a számítógép USB protjára kapcsolva. Én az eredeti kapcsolás javaslom a feszültség állítás miatt. Az újabb pic-ek 3.3V-os vagy még alacsonyabb tápot és 9V körüli Vpp-t igényelnek. PicKit2 A kapcsolás a User's Guide végefelé található. Más: A 16F886 helyére épen betehető a 18F2550 a propellerbe, de a program átírás nélkül nem lesz jó hozzá. Szia
Köszi! Akartam is kérdezni a fesz állítás nem gond e de már válaszoltál! Az eredeti leírása melyik nem smd hanem furatos?Az induktívítás mekkora áramerőségű legyen?? Ami jó is ezt kérdezném még azt nem nyaggatlak többet!
Szia!
Az eredetiben minden SMD. Amit itt írtam abban csak az IRF SMD, de a ChipCad-nál lehet so-8/dip-8 átalakítót venni. Én egy 4*4 pontrácsos paneldarabra (forszemek lefelé, alulról 2*4 dupla tüske, ami az ic foglalatba belemegy) tetejére forrasztottam fel. MCP6002 dupla erősítő, másik felének bemeneteit kösd földre. L1 680uH@100mA.
Már elnézést, de ez itt off, van egy erről szóló külön topic!
Nem beszélve arról, hogy van egy oldal(szilváé), ahol minden alkatrész részletezve van és van egy cikk itt a hobbin, ahol szintén minden infó megvan az alkatrészekről, még az is, hogy hol lehet kapni! Javaslom a kérdezőnek, hogy mielőtt újabb felesleges kérdéseket tenne fel, olvasson!
Ép azért ítram ide,hogy melyiket javasolják megépítésre! Pl: a Szilva féle nem felel meg mivel állandó feszt ad ki nem lehet szabályozni és szerintem nem off "pic miértek és hogyanok" a téma címe és beszélgetős topic ebbe sok minden belefér már bocs!
Nem azért, hogy magamat reklámozzam, de egy kezdőnél, aki főleg netről összeszedett, általában 16F84-re és 16F628-ra kitalált dolgokkal indul szerintem nem hátrány a nem szabályozott tápfeszültség. Ellenben a közzétett panelrajz és alkatrészösszeállítás már elég sok példányban megépült, kipróbált, ha éppen a HQ-ban van kedved rendelni, akkor gyakorlatilag "egy húzásra" mindent meg is tudsz venni hozzá (igaz, a HQ valamiért nem szereti a 2 raszteres ellenállásokat, ezzel már volt gondom velük kapcsolatban). Ha már van egy használható égetőd, utána elgondolkozhatsz rajta, hogy mit építs majd magadnak "haladó korodra". Pont az volt a cél a leegyszerűsítéssel, hogy minél könnyebben tudjon kezdeni az, aki most kezdi ezt a témakört felfedezni.
Ha mégis úgy döntesz, hogy kell a szabályozható Vdd, akkor a watt által publikált kapcsolást nyugodt szívvel ajánlom, az is egy kipróbált darab, minden beszerehető hozzá itthon.
Jó elterelődtem kicsit az égető miatt az eredeti kérdéseimtől!
Köszi valószínű az eredeti lesz megépítve nem akarom késöbbiekben újraépíteni csak smd de mindegy a panel több időbe telik! Cak az smd felprogramozésa lesz körülményesebb ezért akartam a tiedet építemi mert szinpatikusabb
Az SMD-t ugyanannyi felprogramozni a belső ICSP csatiján keresztül(nem keverendő a PK2 ICSP csatijával, amin keresztül más PIC-eket fogsz progizni).
Az igaz, hogy szilva tud küldeni felprogizott PIC-et nem SMD-ben. A felprogramozáshoz esetleg érdemes összelógatni a WLPT-t, vagy más egyszerű LPT programozót. Esetleg egy soros programozót is meg lehet próbálni próbapanelon összerakni, ha nincs LPT port a gépen, bár valami égető mindig jól jöhet, ha karban kell tartani a PK2-t! Ha erről bővebben akarsz olvasni, nézz fel az oldalamra is.
Szia!
Az alkatrészek, amiket ajánlottam, mind kaphatók itthon, csak nem egy helyen: Pic, Mcp6002, EEprom a ChipCad-nál, az IRF-ek és a többi a Lomex-ben.
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy elindítom a pickit2v2.exe fájlt, és ekkor felugrik egy alkalmazáshiba ablak. Hibaüzenet: Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0xc000007b). Az alkalmazás befejezéséhez kattintson az ok gombra. Nem tudom mi lehet a probléma, hogy miért nem indul, frissitettem a win-t is, de .NET valamiért nem frissíthető. Valakinek valami ötlete hogy lehetne működésre bírni pickit2v2-t? Enélkül azt hiszem nem is tudom használni a pickit klónomat.
Valószínűleg ez valamilyen .NET-es nyűg lesz. A múltkor nekem is meggyűlt a bajom valamelyik .NET frissítéssel, akkor gugliztam egy kicsit, és emlékszem egy MS cikkre, ahol leírák, hogy ha a különböző verziók nem olyan sorrendben lettek telepítve illetve frissítve, ahogy ők azt elképzelték, akkor adódhatnak gondok. Ha jól emlékszem, akkor volt nekik valami olyan cuccuk is, aminek segítségével a .NET környezeteket le lehet radírozni, aztán szépen fel lehet újra tenni őket, hogy helyre álljon a "rend".
Köszi! Magam akarom megégetni a picet ,most gyártom a nyomtatóportos égetőt (úgyis kell ha véletlen megbolondulna az usb verzió) és már olvasgattam és látom fel lehet programozni a saját környezetében is Még olvasgatok és fejest ugrok lesz mi lesz veszek pic-eket több fajtát is azt indul a mandula Pár biztos el fog szállni de a tanulópénzt meg kell fizetni!
Hi!
Még mindig nem sikerült megoldanom a problémát. annyira összekuszálódtak a .NET dolgok, hogy semmit nem lehetett vele kezdeni, és újra kellett tennem a win-t. Utána szépen sikerült feltennem a 1.1 2.0 3.0 3.5 .NET -eket. Feltelepítettem a kb 893803 csomagot is, ami a win installer 3.1-et rejti magában, ezért a 2.0 win installert nem tettem fel, de még igy sem indul a progi, ugyan az a hibaüzenet. Szilva ha esetleg annak a cuccot amit említettél a nevét meg tudnád mondani az lehet hogy jól jönne, de nem hiszem, hogy az lenne a probléma hogy rossz sorrendben telepítettem a csomagokat. köszi.
Jó kérdés. Nekem WindowsUpdate-tel történő frissítéskor jött elő nyűg valamelyik .NET servicepack-kal, és a kapott hibaüzenetre guglizva találtam az MS-nél egy olyan cikket, ami hasonlóról szól, mint amit említettem: nem megfelelő sorrendben telepített/frissített .NET-eknél bizonyos frissítések nem tudnak feltelepedni. Ebben a cikkben ajánlottak egy olyan megoldást, hogy radírozzuk le az összes .NET-et, majd megadott sorrendben telepítsük fel őket. A .NET-ek teljes leszedéséhez valami kis utility is volt mellékelve. A cikk sajnos nincs elmentve, nem tudom, mire kellene keresni, hogy újból megtaláljam...
Viszont ha újrainstall és a .NET telepítések megvannak, akkor nem hinném, hogy ez a baj. A Win amúgy rendesen frissítve van?
No, közben kicsit kotorásztam, valószínűleg ez volt az a cikk, amit olvastam:
http://support.microsoft.com/kb/923100 A cikkben van utalás az automatikus .NET eltávolítóra, ami itt található: http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2006/05/30/611355.aspx
Minden lehetséges módszert megpróbáltam és most arra jutottam, hogy az 1es verzió pickit2 fut, és felismeri, de ha a Vdd on-t bekapcsolom, akkor nem világít a sárga led. Az elektronikám biztos jó, nincs benne hiba, mert egy másik gépen működött. (egy 3-on pedig ugyan úgy nem, mint az enyémen) Programozni nem próbáltam még ezzel az 1es verzióval, de így eléggé félkésznek érzem a dolgot hogy Vdd on funkción kívül van. Kipróbáltam a cmd változatot is, de az meg nem ismeri fel a pickitet. Ha lesz valami változás írok hátha valakinek később hasznos lesz, de ötleteket szívesen veszek továbbra is.
Le kellene szedni elso korben az osszes .NET-et -- olvasd el azt a linket is amit szilva betett a temaval kapcsolatban. Utana ne tegyed fel az osszes .NET-et, mert teljesen felesleges minden vicket vacakot feltenni -- raaersz akkor feltenni egy ujabb valtozatot, ha majd azt valamelyik alkalmazasod megkoveteli...
Tedd fel elobb a .NET1.1 -et, majd tedd ra az osszes letezo frissitest, service pack-ot... Csak ezutan allj neki 2.0-nak, de szerintem 3.0 es 3.5 teljesen felesleges... 2.0-ra is tedd fel az osszes letezi frissitest es service pack-ot. Nekem az 1.1 fel sincs teve, de sajnos a 2.0 utan mar nem engedi, hogy az 1.1-et feltedd, ezert kell ezt a sorrendet betartani. Ja, es a 1.0-at meg veletlenul se tedd fel! Remelem sikerul! Sok sikert!
Nekem még az jutott eszembe, hogy nem sérült-e a telepítő csomag, amivel próbálkozol. Töltsd le a Microchiptől újra, előtte takarítsd ki a böngésződ cache-ét.
Meg lehet próbálkozni a letöltött csomagról pl. MD5 generálásával. Ha megmondod, pontosan melyik csomagról van szó, én is generálok MD5-öt, így megbizonyosodhatunk arról, hogy nálam is ugyanaz van, mint nálad.
Sziaasztok! Majdnem késsz a Szilva féle klón de elfelejtettem BAT85 diódákat rendelni és nem is tudok venni mert nincs a boltban hol akartam Ezek helyettesíthetők valamivel?
Ha van valamilyen Schottky diódád, akkor az lenne a legjobb, pl. 1N5817-1N5819, de ha végképp nincs más, akkor 1N4148-cal is működnie kell az áramkörnek.
D2 helyére egyébként is jól jöhet egy jócskán túlméretezett Schottky, pl. 1N5817 (vagy SB140, amit legutoljára talán 100-as csomagban vettem), mert ezeknek kisebb a maradék feszültségük az általunk használt, maximum 200mA-es áramoknál, így meg lehet nyerni akár 3-4 tizedvoltot is a Vdd vonalon. A D2 dióda a külső áramkör felől visszafelé érkező feszültség ellen védi a PK2-t, illetve ezen keresztül az USB portot és a PC-t. Ha abban biztosak vagyunk, hogy a külső áramkör felől nem érkezhet káros szintű, Vdd-nél nagyobb tápfeszültség a Vdd vonalra (mert pl. a fejlesztés alatt mindig a PK2-ről tápláljuk az áramkörünket), akkor D2-re nincs szükség, a helye rövidre zárható.
SB 550-es van csak kicsit nagy de ha megteszi beleoperálom hogy nagyjából esztétikus is legyen (a HQ-s ellenállások is kicsit kövérek de azért nem lett ronda ha kész teszek fel egy képet róla
Na összeraktam csak fel kéne programozni a pic-et bele
Sziasztok!
Kérném attól, aki megalkotta ezt a kapcsolási rajzot, hogy legyen szíves elküldeni nekem a felhasznált PIC lib-jét. Köszi Üdv.
Már mégsem kell, nem bírtam magammal, úgyhogy megrajzoltam.
Lehet, hogy a tervezője(szilva) oldalán mindent megtaláltál volna(magyarul). Javaslom mielőtt kérdeznél, olvass!
Bocs, csak most olvasom a kérdést. Megnéztem az Eagle-ben, "microchip-pic18fxx5x" a library neve, és a CADSoft oldaláról töltöttem le a lib-et, nem én rajzoltam meg.
Bővebben: Link
hi!
Na sikerült megoldanom ezt a "nem indul a pickit szoftver" dolgot, az volt a megoldás hogy teljesen le kellett formáznom a win partíciót, és újrahúzni az egészet. Na már most ugye a klón az a vdd-t nem tudja állítani, csak egy fix feszültséggel működik, ez a fix fesz az 5 volt? meg valamit be kell állítani a pickitben, mert 5 voltra azt írja hibás fesz szint köszi
Igen, 5V. Mérd végig a troubleshoot-tal, hogy jók-e a szintek a kimeneti pontokon!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |