Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   26 / 211
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Köszi! Ha megépítem a Szilva félét az ott megadott alkatrészekkel az akkor jó lesz ugye? Bővebben: Link Az élesztésekor milyen műszerezettségre van szükség??
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Szia!

Egy digitális voltmérő jó esetben elég. Rosszabb esetben szkóp is kellhet... Mindenképen ajánlatos egy PC-hez való bővítő USB kivezetéssel (amivel a hátlapra vezetik ki az alaplapről) és egy áramkorlátos 5V-os táppal kezdeni az élesztést - nem pedig a számítógép USB protjára kapcsolva.

Én az eredeti kapcsolás javaslom a feszültség állítás miatt. Az újabb pic-ek 3.3V-os vagy még alacsonyabb tápot és 9V körüli Vpp-t igényelnek.

PicKit2

A kapcsolás a User's Guide végefelé található.

Más:
A 16F886 helyére épen betehető a 18F2550 a propellerbe, de a program átírás nélkül nem lesz jó hozzá.

Szia
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Köszi! Akartam is kérdezni a fesz állítás nem gond e de már válaszoltál! Az eredeti leírása melyik nem smd hanem furatos?Az induktívítás mekkora áramerőségű legyen?? Ami jó is ezt kérdezném még azt nem nyaggatlak többet!
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Szia!

Az eredetiben minden SMD. Amit itt írtam abban csak az IRF SMD, de a ChipCad-nál lehet so-8/dip-8 átalakítót venni. Én egy 4*4 pontrácsos paneldarabra (forszemek lefelé, alulról 2*4 dupla tüske, ami az ic foglalatba belemegy) tetejére forrasztottam fel.

MCP6002 dupla erősítő, másik felének bemeneteit kösd földre. L1 680uH@100mA.
(#) watt hozzászólása Máj 26, 2009 /
 
Már elnézést, de ez itt off, van egy erről szóló külön topic!
Nem beszélve arról, hogy van egy oldal(szilváé), ahol minden alkatrész részletezve van és van egy cikk itt a hobbin, ahol szintén minden infó megvan az alkatrészekről, még az is, hogy hol lehet kapni!
Javaslom a kérdezőnek, hogy mielőtt újabb felesleges kérdéseket tenne fel, olvasson!
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Ép azért ítram ide,hogy melyiket javasolják megépítésre! Pl: a Szilva féle nem felel meg mivel állandó feszt ad ki nem lehet szabályozni és szerintem nem off "pic miértek és hogyanok" a téma címe és beszélgetős topic ebbe sok minden belefér már bocs!
(#) szilva válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Nem azért, hogy magamat reklámozzam, de egy kezdőnél, aki főleg netről összeszedett, általában 16F84-re és 16F628-ra kitalált dolgokkal indul szerintem nem hátrány a nem szabályozott tápfeszültség. Ellenben a közzétett panelrajz és alkatrészösszeállítás már elég sok példányban megépült, kipróbált, ha éppen a HQ-ban van kedved rendelni, akkor gyakorlatilag "egy húzásra" mindent meg is tudsz venni hozzá (igaz, a HQ valamiért nem szereti a 2 raszteres ellenállásokat, ezzel már volt gondom velük kapcsolatban). Ha már van egy használható égetőd, utána elgondolkozhatsz rajta, hogy mit építs majd magadnak "haladó korodra". Pont az volt a cél a leegyszerűsítéssel, hogy minél könnyebben tudjon kezdeni az, aki most kezdi ezt a témakört felfedezni.

Ha mégis úgy döntesz, hogy kell a szabályozható Vdd, akkor a watt által publikált kapcsolást nyugodt szívvel ajánlom, az is egy kipróbált darab, minden beszerehető hozzá itthon.
(#) patexati válasza (») Máj 26, 2009 /
 
Jó elterelődtem kicsit az égető miatt az eredeti kérdéseimtől!
(#) patexati válasza szilva hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Köszi valószínű az eredeti lesz megépítve nem akarom késöbbiekben újraépíteni csak smd de mindegy a panel több időbe telik! Cak az smd felprogramozésa lesz körülményesebb ezért akartam a tiedet építemi mert szinpatikusabb
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Az SMD-t ugyanannyi felprogramozni a belső ICSP csatiján keresztül(nem keverendő a PK2 ICSP csatijával, amin keresztül más PIC-eket fogsz progizni).
Az igaz, hogy szilva tud küldeni felprogizott PIC-et nem SMD-ben.
A felprogramozáshoz esetleg érdemes összelógatni a WLPT-t, vagy más egyszerű LPT programozót. Esetleg egy soros programozót is meg lehet próbálni próbapanelon összerakni, ha nincs LPT port a gépen, bár valami égető mindig jól jöhet, ha karban kell tartani a PK2-t! Ha erről bővebben akarsz olvasni, nézz fel az oldalamra is.
(#) Hp41C válasza szilva hozzászólására (») Máj 26, 2009 /
 
Szia!

Az alkatrészek, amiket ajánlottam, mind kaphatók itthon, csak nem egy helyen: Pic, Mcp6002, EEprom a ChipCad-nál, az IRF-ek és a többi a Lomex-ben.
(#) bzolitb hozzászólása Máj 27, 2009 /
 
Hello!

Olyan problémám lenne, hogy elindítom a pickit2v2.exe fájlt, és ekkor felugrik egy alkalmazáshiba ablak. Hibaüzenet: Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0xc000007b). Az alkalmazás befejezéséhez kattintson az ok gombra.
Nem tudom mi lehet a probléma, hogy miért nem indul, frissitettem a win-t is, de .NET valamiért nem frissíthető. Valakinek valami ötlete hogy lehetne működésre bírni pickit2v2-t? Enélkül azt hiszem nem is tudom használni a pickit klónomat.
(#) szilva válasza bzolitb hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Valószínűleg ez valamilyen .NET-es nyűg lesz. A múltkor nekem is meggyűlt a bajom valamelyik .NET frissítéssel, akkor gugliztam egy kicsit, és emlékszem egy MS cikkre, ahol leírák, hogy ha a különböző verziók nem olyan sorrendben lettek telepítve illetve frissítve, ahogy ők azt elképzelték, akkor adódhatnak gondok. Ha jól emlékszem, akkor volt nekik valami olyan cuccuk is, aminek segítségével a .NET környezeteket le lehet radírozni, aztán szépen fel lehet újra tenni őket, hogy helyre álljon a "rend".
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Köszi! Magam akarom megégetni a picet ,most gyártom a nyomtatóportos égetőt (úgyis kell ha véletlen megbolondulna az usb verzió) és már olvasgattam és látom fel lehet programozni a saját környezetében is Még olvasgatok és fejest ugrok lesz mi lesz veszek pic-eket több fajtát is azt indul a mandula Pár biztos el fog szállni de a tanulópénzt meg kell fizetni!
(#) bzolitb válasza szilva hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Hi!

Még mindig nem sikerült megoldanom a problémát. annyira összekuszálódtak a .NET dolgok, hogy semmit nem lehetett vele kezdeni, és újra kellett tennem a win-t. Utána szépen sikerült feltennem a 1.1 2.0 3.0 3.5 .NET -eket. Feltelepítettem a kb 893803 csomagot is, ami a win installer 3.1-et rejti magában, ezért a 2.0 win installert nem tettem fel, de még igy sem indul a progi, ugyan az a hibaüzenet. Szilva ha esetleg annak a cuccot amit említettél a nevét meg tudnád mondani az lehet hogy jól jönne, de nem hiszem, hogy az lenne a probléma hogy rossz sorrendben telepítettem a csomagokat. köszi.
(#) szilva válasza bzolitb hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Jó kérdés. Nekem WindowsUpdate-tel történő frissítéskor jött elő nyűg valamelyik .NET servicepack-kal, és a kapott hibaüzenetre guglizva találtam az MS-nél egy olyan cikket, ami hasonlóról szól, mint amit említettem: nem megfelelő sorrendben telepített/frissített .NET-eknél bizonyos frissítések nem tudnak feltelepedni. Ebben a cikkben ajánlottak egy olyan megoldást, hogy radírozzuk le az összes .NET-et, majd megadott sorrendben telepítsük fel őket. A .NET-ek teljes leszedéséhez valami kis utility is volt mellékelve. A cikk sajnos nincs elmentve, nem tudom, mire kellene keresni, hogy újból megtaláljam...

Viszont ha újrainstall és a .NET telepítések megvannak, akkor nem hinném, hogy ez a baj. A Win amúgy rendesen frissítve van?
(#) szilva válasza szilva hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
No, közben kicsit kotorásztam, valószínűleg ez volt az a cikk, amit olvastam:

http://support.microsoft.com/kb/923100

A cikkben van utalás az automatikus .NET eltávolítóra, ami itt található:

http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2006/05/30/611355.aspx
(#) bzolitb válasza szilva hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Minden lehetséges módszert megpróbáltam és most arra jutottam, hogy az 1es verzió pickit2 fut, és felismeri, de ha a Vdd on-t bekapcsolom, akkor nem világít a sárga led. Az elektronikám biztos jó, nincs benne hiba, mert egy másik gépen működött. (egy 3-on pedig ugyan úgy nem, mint az enyémen) Programozni nem próbáltam még ezzel az 1es verzióval, de így eléggé félkésznek érzem a dolgot hogy Vdd on funkción kívül van. Kipróbáltam a cmd változatot is, de az meg nem ismeri fel a pickitet. Ha lesz valami változás írok hátha valakinek később hasznos lesz, de ötleteket szívesen veszek továbbra is.
(#) trudnai válasza bzolitb hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Le kellene szedni elso korben az osszes .NET-et -- olvasd el azt a linket is amit szilva betett a temaval kapcsolatban. Utana ne tegyed fel az osszes .NET-et, mert teljesen felesleges minden vicket vacakot feltenni -- raaersz akkor feltenni egy ujabb valtozatot, ha majd azt valamelyik alkalmazasod megkoveteli...

Tedd fel elobb a .NET1.1 -et, majd tedd ra az osszes letezo frissitest, service pack-ot... Csak ezutan allj neki 2.0-nak, de szerintem 3.0 es 3.5 teljesen felesleges... 2.0-ra is tedd fel az osszes letezi frissitest es service pack-ot.

Nekem az 1.1 fel sincs teve, de sajnos a 2.0 utan mar nem engedi, hogy az 1.1-et feltedd, ezert kell ezt a sorrendet betartani. Ja, es a 1.0-at meg veletlenul se tedd fel!

Remelem sikerul! Sok sikert!
(#) szilva válasza bzolitb hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Nekem még az jutott eszembe, hogy nem sérült-e a telepítő csomag, amivel próbálkozol. Töltsd le a Microchiptől újra, előtte takarítsd ki a böngésződ cache-ét.

Meg lehet próbálkozni a letöltött csomagról pl. MD5 generálásával. Ha megmondod, pontosan melyik csomagról van szó, én is generálok MD5-öt, így megbizonyosodhatunk arról, hogy nálam is ugyanaz van, mint nálad.
(#) patexati hozzászólása Jún 6, 2009 /
 
Sziaasztok! Majdnem késsz a Szilva féle klón de elfelejtettem BAT85 diódákat rendelni és nem is tudok venni mert nincs a boltban hol akartam Ezek helyettesíthetők valamivel?
(#) szilva válasza patexati hozzászólására (») Jún 6, 2009 / 1
 
Ha van valamilyen Schottky diódád, akkor az lenne a legjobb, pl. 1N5817-1N5819, de ha végképp nincs más, akkor 1N4148-cal is működnie kell az áramkörnek.

D2 helyére egyébként is jól jöhet egy jócskán túlméretezett Schottky, pl. 1N5817 (vagy SB140, amit legutoljára talán 100-as csomagban vettem), mert ezeknek kisebb a maradék feszültségük az általunk használt, maximum 200mA-es áramoknál, így meg lehet nyerni akár 3-4 tizedvoltot is a Vdd vonalon.

A D2 dióda a külső áramkör felől visszafelé érkező feszültség ellen védi a PK2-t, illetve ezen keresztül az USB portot és a PC-t. Ha abban biztosak vagyunk, hogy a külső áramkör felől nem érkezhet káros szintű, Vdd-nél nagyobb tápfeszültség a Vdd vonalra (mert pl. a fejlesztés alatt mindig a PK2-ről tápláljuk az áramkörünket), akkor D2-re nincs szükség, a helye rövidre zárható.
(#) patexati válasza szilva hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
SB 550-es van csak kicsit nagy de ha megteszi beleoperálom hogy nagyjából esztétikus is legyen (a HQ-s ellenállások is kicsit kövérek de azért nem lett ronda ha kész teszek fel egy képet róla
(#) patexati hozzászólása Jún 6, 2009 /
 
Na összeraktam csak fel kéne programozni a pic-et bele
(#) MolnarG hozzászólása Jún 13, 2009 /
 
Sziasztok!
Kérném attól, aki megalkotta ezt a kapcsolási rajzot, hogy legyen szíves elküldeni nekem a felhasznált PIC lib-jét.
Köszi
Üdv.
(#) MolnarG válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 13, 2009 /
 
Már mégsem kell, nem bírtam magammal, úgyhogy megrajzoltam.
(#) watt válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 13, 2009 /
 
Lehet, hogy a tervezője(szilva) oldalán mindent megtaláltál volna(magyarul). Javaslom mielőtt kérdeznél, olvass!
(#) szilva válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
Bocs, csak most olvasom a kérdést. Megnéztem az Eagle-ben, "microchip-pic18fxx5x" a library neve, és a CADSoft oldaláról töltöttem le a lib-et, nem én rajzoltam meg.

Bővebben: Link
(#) bzolitb hozzászólása Jún 19, 2009 /
 
hi!

Na sikerült megoldanom ezt a "nem indul a pickit szoftver" dolgot, az volt a megoldás hogy teljesen le kellett formáznom a win partíciót, és újrahúzni az egészet. Na már most ugye a klón az a vdd-t nem tudja állítani, csak egy fix feszültséggel működik, ez a fix fesz az 5 volt? meg valamit be kell állítani a pickitben, mert 5 voltra azt írja hibás fesz szint

köszi
(#) szilva válasza bzolitb hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Igen, 5V. Mérd végig a troubleshoot-tal, hogy jók-e a szintek a kimeneti pontokon!
Következő: »»   26 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem